![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Iisus Hristos incarnat in EGWhite, nu?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Pana la a cadea in erezie, Simon a fost crestin, caci era botezat. 3. Erezia nu era ca le cere celorlalti sa se roage pentru el, ci ca a vrut sa cumpere harul preotiei sacramentale pe bani. 4. OK, ati desfiintat acest exemplu de la Fapte 8. Nu aveau voie apostolii sa se roage pentru Simon ? Daca NU scrie ca s-au rugat, NU inseamna ca NU s-au rugat. Cum ceva nu consoneaza cu ce stiati dvs. pana atunci, cum aduceti argumentul "nu scrie in Biblie" Uite ca in Biblie nu scrie ca ar fi poruncit Dumnezeu lui Adam ceva despre ziua sambetei, si nici altcuiva pana la Moise, si nu scrie ca i-a zis lui Moise "spune crestinilor " ci scrie numai "spune fiilor lui Israel" ca tinerea sambetei e o obligatie si ca daca cineva o calca sa fie ucis. Dar ce ziceti de : "Marturisiti-va deci unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului" (Iacov 5, 16) ? Dar ce ziceti de "Va indemn deci, inainte de toate, sa faceti cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri, pentru toti oamenii, [...] ca acesta este lucru bun si primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru" (1 Timotei) ??? Sau o sa spuneti ca Luther altadata, ca sunt epistole de paie, si le veti arunca pe foc sau in vreo apa , ca si Luther ?? |
|
|||
|
|||
![]()
Mai, sunteti de comaaa ! Parca vad ca vine "sfarsitu" si voi doi tot pro si contra...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca va veni Ellene White inconjurata de sfintii ingeri, atunci o sa plang eu. V-om vedea atunci mai lamurit!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Atunci va fi prea târziu. Mult prea târziu... |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Mustrarea lui Petru e cat se poate de directa si clara ,daca cititi Deuteronom 28:16-18 o sa aveti o imagine mai clara a ceea ce i-a spus Petru lui Simon: "Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești" Citat:
Citat:
Simon a ramas eretic si a dus in ratacire o multime de oameni, asta ar insemna ca ( presupunand ca apostolii s-au rugat pentru el) rugaciunea apostolilor nu a avut nici un efect si ca s-au rugat degeaba pentru el. Citat:
EU nu citesc Biblia ca sa o modelez dupa convingerile mele, ci citesc Biblia ca sa imi modelez convingerile. Nu Biblia trebuie sa se supuna convingerilor mele ci eu trebuie sa imi formez convingerile pe baza a ceea ce spune Biblia. Daca Petru s-a rugat pt simon atunci concluzia care se trage este aceea ca rugaciunea lui nu a avut nici un efect, s-a rugat degeaba dat fiind ca simon a ramas un eretic si mai mult, a devenit un dusman al Bisericii. Citat:
Citat:
Dvs veti merge pe ideea ca ne putem rugam si vii pentru morti(sau sa nu le zic morti, ci cei trecuti pe lumea cealalta) lucru cu care nu sunt de acord. Dvs va puteti ruga pt Geony care la randul lui se poate ruga pt Trice care se poate ruga pentru mine s.a.m.d In textul din Iacov spune "marturisiti-va unii altora pacatele". Poate un om de pe lumea cealalta sa iti marturiseasca pacatele?Nu poate. La fel, poate un om de pe lumea cealalta sa fie vindecat de boala asa cum spune Iacov "rugati-va unul pentru altul ca sa va vindecati"?Nu poate. Citat:
Eu nu am fost de acord cu ceea ce ati afirmat intr-o postare anterioara cum ca trebuie sa ne rugam unii pentru altii pentru ca asa ne invata Fapte 8, in speta Simon Magul. Scopul acelui pasaj este cu totul altu, nicidecum sa ne invete ca putem fi "in legaturile nedreptatii" cum spune Petru si sa traim in continuare in nedreptate bazandu-ne ca se roaga altii pentru noi asa cum sugera Simon magul. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa ne pocaim teoretic (asa cum fac NP) sau practic?
Citat:
Nu e tarziu a vedea!, e tarziu a te indrepta...
|
||||
|
||||
![]()
Nu v-ati afirmat apartenenta la vreun cult (nu stiu daca de rusine sau din alte motive...) de aceea voi considera ca sunteti printre miile de rataciti (ca si mine de altfel...), si va propun daca l-ati adus in discutie pe Simon magul sa va uitati putin in ograda proprie.
Ca si el, toti cei din cultele protestante sau neoprotestante vor sa devina apostoli cu orice pret, si trecand peste autoritatea bisericii din care faceau parte si-a facut religia lor. Si Simon cand a auzit ca se vor alege preoti pentru Samaria a vrut cu orice pret sa fie si el preot, netinand seama de alegerile facute de apostoli, alegeri pe care le faceau sub indrumarea Duhului Sfant. Tot aceasta intamplare cu Simon ne mai arata un lucru: pana si acest inselat stia ca fara punerea mainilor si transmiterea Duhului Sfant nu poate face nimic, cu toate astea cultele P si NP au renuntat la succesiunea apostolica. Poate din sfarsitul lui invatam ceva...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asadar si cei morti si cei vii sunt ai lui D-zeu....si noi, nu-I limitam lui D-zeu puterea. Daca are putere in viata asta, de ce nu ar avea putere si in vesnicie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum raspunde Dumnezeu rugaciunilor? | anna21 | Generalitati | 56 | 24.01.2012 11:25:03 |
Despre viclenia sectantilor | georgel23c | Secte si culte | 3892 | 03.10.2011 10:49:18 |
Dumnezeu raspunde omului credincios | crissta | Intrebari utilizatori | 4 | 02.12.2010 19:04:42 |
|