Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 16:51:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Geony, de ce deviezi de la subiect? Era vorba de Iisus Hristos, nu de feblețea ta, ori de hristoșii mincinoși...
Iisus Hristos incarnat in EGWhite, nu?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:17:28
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Exemplul din Fapte 8 nu prea se potriveste pentru simplu motiv ca Petru nu s-a rugat pentru Simon ca sa fie iertat. Poate imi arati si mie unde s-a rugat ca eu unu nu gasesc.
Daca citesti mai atent textul ai sa vezi ca Petru ii spune sa se pocaiasca iar Simon ii spune cu totul altceva.Uite ce spune Petru:

"Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești. "

Si uite ce spune Simon:
"Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis. "

Dupa cum vezi Simon nu avea nici cea mai mica dorinta de pocainta ci dorinta lui era sa nu i se intample nimic din ce a zis Petru. Mustrarea lui Petru e cat se poate de elocventa si mai mult e o profetie asupra a ceea ce avea sa faca Simon magul
Simon magul era un pagan,Pavel in majoritatea epistolelor sale avertizeaza asupra ereziilor care au inceput sa lucreze in cadrul bisericii. Aceste erezii veneau de la Simon magul care
folosindu-se de botezul lui, se numea pe el crestin dar nu era si ducea lumea in ratacire.
Ar fi multe de povestit despre acest Simon magul si impactul ereziilor de-a lungul secolelor ce au urmat dar ce voiam sa spun e faptul ca nu trebuie sa iei ca si invatatura ceea ce spunea acest om. Chiar daca Simon il roaga pe Petru sa se roage pentru el nu inseamna ca asta e invatatura Bibliei ci doar opinia lui simon care credea ca dc Petru se roaga el va scapa de pedeapsa lui Dumnezeu.Si din pacate asta e si opinia multora din ziua de azi care cred ca pot trai in pacat si daca se roaga cineva(preot etc) pt ei gata vor fi iertati.
1. Poate ati observat ca eu nu prea iau la "per tu" pe nimeni. (Am facut o singura exceptie, dar atat).

2. Pana la a cadea in erezie, Simon a fost crestin, caci era botezat.
3. Erezia nu era ca le cere celorlalti sa se roage pentru el, ci ca a vrut sa cumpere harul preotiei sacramentale pe bani.
4. OK, ati desfiintat acest exemplu de la Fapte 8. Nu aveau voie apostolii sa se roage pentru Simon ? Daca NU scrie ca s-au rugat, NU inseamna ca NU s-au rugat.
Cum ceva nu consoneaza cu ce stiati dvs. pana atunci, cum aduceti argumentul "nu scrie in Biblie"

Uite ca in Biblie nu scrie ca ar fi poruncit Dumnezeu lui Adam ceva despre ziua sambetei, si nici altcuiva pana la Moise, si nu scrie ca i-a zis lui Moise "spune crestinilor " ci scrie numai "spune fiilor lui Israel" ca tinerea sambetei e o obligatie si ca daca cineva o calca sa fie ucis.

Dar ce ziceti de : "Marturisiti-va deci unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului" (Iacov 5, 16) ?

Dar ce ziceti de "Va indemn deci, inainte de toate, sa faceti cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri, pentru toti oamenii, [...] ca acesta este lucru bun si primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru" (1 Timotei) ???

Sau o sa spuneti ca Luther altadata, ca sunt epistole de paie, si le veti arunca pe foc sau in vreo apa , ca si Luther ??
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 13:03:32
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Iisus Hristos incarnat in EGWhite, nu?
Mai, sunteti de comaaa ! Parca vad ca vine "sfarsitu" si voi doi tot pro si contra...
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 14:31:14
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Mai, sunteti de comaaa ! Parca vad ca vine "sfarsitu" si voi doi tot pro si contra...
Daca vine pe norii cerului Hristos cu slava si cu putere multa, trice. o sa plaga,
Daca va veni Ellene White inconjurata de sfintii ingeri, atunci o sa plang eu.
V-om vedea atunci mai lamurit!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 15:59:13
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Daca vine pe norii cerului Hristos cu slava si cu putere multa, trice. o sa plaga
O să plângem amândoi dacă nu ne pocăim!

Citat:
Daca va veni Ellene White inconjurata de sfintii ingeri, atunci o sa plang eu.
Asta nu se va întâmpla, căci E.G.W e în pământ, nu în cer.

Citat:
V-om vedea atunci mai lamurit!
Atunci va fi prea târziu. Mult prea târziu...
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 16:05:23
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
1. Poate ati observat ca eu nu prea iau la "per tu" pe nimeni. (Am facut o singura exceptie, dar atat).
Ok,voi folosi pers 2 plural daca va simtiti mai bine asa. Mie unu mi-e indiferent, ma puteti tutui, nu tin mortis la formula de adresare.

Citat:
2. Pana la a cadea in erezie, Simon a fost crestin, caci era botezat.
Ce va face sa credeti ca era crestin?Doar ca s-a botezat? Majoritatea celor inselati incepand din secolul 1 au fost inselati tocmai pe aceasta teorie, ca Simon era botezat deci era crestin si aceasta ii dadea autoritate. Nimic mai fals. Simon nu a fost niciodata crestin, doar si-a luat numele de crestin. Nu spuneti voi ca e crestin cel ce are faptele credintei?Vedeti dvs la Simon faptele credintei?Eu unu nu le vad. Daca cititi textul atent veti vedea ca Simon era impresionat de minunile care se faceau si aspiratiile lui erau cu totul altele, si anume sa devina apostol. Nu-l interesa pe el pocainta.
Mustrarea lui Petru e cat se poate de directa si clara ,daca cititi Deuteronom 28:16-18 o sa aveti o imagine mai clara a ceea ce i-a spus Petru lui Simon:
"Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești"

Citat:
3. Erezia nu era ca le cere celorlalti sa se roage pentru el, ci ca a vrut sa cumpere harul preotiei sacramentale pe bani.
Simon a vrut sa devina apostol si Petru stia acest lucru. Simon isi urmarea scopurile perfide si dorea ca Petru sa se roage pentru el ca sa nu i se intample nimic.

Citat:
4. OK, ati desfiintat acest exemplu de la Fapte 8. Nu aveau voie apostolii sa se roage pentru Simon ? Daca NU scrie ca s-au rugat, NU inseamna ca NU s-au rugat.
Si ce s-au rugat apostolii pentru Simon? Petru ii spune sa se pocaiasca iar simon ii spune sa se roage ca sa nu vina pedeapsa Domnului peste el. Nu il interesa pocainta pe Simon.
Simon a ramas eretic si a dus in ratacire o multime de oameni, asta ar insemna ca ( presupunand ca apostolii s-au rugat pentru el) rugaciunea apostolilor nu a avut nici un efect si ca s-au rugat degeaba pentru el.

Citat:
Cum ceva nu consoneaza cu ce stiati dvs. pana atunci, cum aduceti argumentul "nu scrie in Biblie"
Si dvs aduceti argumentul ca e ok dc nu scrie in Biblie, ca o putem lua ca si invatatura.
EU nu citesc Biblia ca sa o modelez dupa convingerile mele, ci citesc Biblia ca sa imi modelez convingerile. Nu Biblia trebuie sa se supuna convingerilor mele ci eu trebuie sa imi formez convingerile pe baza a ceea ce spune Biblia.
Daca Petru s-a rugat pt simon atunci concluzia care se trage este aceea ca rugaciunea lui nu a avut nici un efect, s-a rugat degeaba dat fiind ca simon a ramas un eretic si mai mult, a devenit un dusman al Bisericii.

Citat:
Uite ca in Biblie nu scrie ca ar fi poruncit Dumnezeu lui Adam ceva despre ziua sambetei, si nici altcuiva pana la Moise, si nu scrie ca i-a zis lui Moise "spune crestinilor " ci scrie numai "spune fiilor lui Israel" ca tinerea sambetei e o obligatie si ca daca cineva o calca sa fie ucis.
Nu vad ce legatura are asta cu ce discutam noi. Eu v-as recomanda sa ramanem la subiect. Si oricum tematica aceasta ar trebui sa o dezbateti cu un adventist nu cu mine.

Citat:
Dar ce ziceti de : "Marturisiti-va deci unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului" (Iacov 5, 16) ?

Dar ce ziceti de "Va indemn deci, inainte de toate, sa faceti cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri, pentru toti oamenii, [...] ca acesta este lucru bun si primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru" (1 Timotei) ???
Zic ceea ce spune si Biblia, sa ne rugam unii pt altii. Problema e alta, cine sunt "unii si altii"?
Dvs veti merge pe ideea ca ne putem rugam si vii pentru morti(sau sa nu le zic morti, ci cei trecuti pe lumea cealalta) lucru cu care nu sunt de acord. Dvs va puteti ruga pt Geony care la randul lui se poate ruga pt Trice care se poate ruga pentru mine s.a.m.d
In textul din Iacov spune "marturisiti-va unii altora pacatele". Poate un om de pe lumea cealalta sa iti marturiseasca pacatele?Nu poate. La fel, poate un om de pe lumea cealalta sa fie vindecat de boala asa cum spune Iacov "rugati-va unul pentru altul ca sa va vindecati"?Nu poate.

Citat:
Sau o sa spuneti ca Luther altadata, ca sunt epistole de paie, si le veti arunca pe foc sau in vreo apa , ca si Luther ??
Nici vorba, sunt epistole insuflate de Dumnezeu.
Eu nu am fost de acord cu ceea ce ati afirmat intr-o postare anterioara cum ca trebuie sa ne rugam unii pentru altii pentru ca asa ne invata Fapte 8, in speta Simon Magul. Scopul acelui pasaj este cu totul altu, nicidecum sa ne invete ca putem fi "in legaturile nedreptatii" cum spune Petru si sa traim in continuare in nedreptate bazandu-ne ca se roaga altii pentru noi asa cum sugera Simon magul.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 16:33:54
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
O să plângem amândoi dacă nu ne pocăim!
Sa ne pocaim teoretic (asa cum fac NP) sau practic?

Citat:
Asta nu se va întâmpla, căci E.G.W e în pământ, nu în cer.
Ea e in iad acum, in mainile celui ce i-a slujit!

Citat:
Atunci va fi prea târziu. Mult prea târziu...
Nu e tarziu a vedea!, e tarziu a te indrepta...
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 16:36:15
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
...Simon magul...
Nu v-ati afirmat apartenenta la vreun cult (nu stiu daca de rusine sau din alte motive...) de aceea voi considera ca sunteti printre miile de rataciti (ca si mine de altfel...), si va propun daca l-ati adus in discutie pe Simon magul sa va uitati putin in ograda proprie.
Ca si el, toti cei din cultele protestante sau neoprotestante vor sa devina apostoli cu orice pret, si trecand peste autoritatea bisericii din care faceau parte si-a facut religia lor. Si Simon cand a auzit ca se vor alege preoti pentru Samaria a vrut cu orice pret sa fie si el preot, netinand seama de alegerile facute de apostoli, alegeri pe care le faceau sub indrumarea Duhului Sfant. Tot aceasta intamplare cu Simon ne mai arata un lucru: pana si acest inselat stia ca fara punerea mainilor si transmiterea Duhului Sfant nu poate face nimic, cu toate astea cultele P si NP au renuntat la succesiunea apostolica.
Poate din sfarsitul lui invatam ceva...
Vechi 10.02.2011, 16:43:17
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dvs veti merge pe ideea ca ne putem rugam si vii pentru morti(sau sa nu le zic morti, ci cei trecuti pe lumea cealalta) lucru cu care nu sunt de acord.
Romani 14 , 8. Că dacă trăim, pentru Domnul trăim, și dacă murim, pentru Domnul murim. Deci și dacă trăim, și dacă murim, ai Domnului suntem.

Asadar si cei morti si cei vii sunt ai lui D-zeu....si noi, nu-I limitam lui D-zeu puterea. Daca are putere in viata asta, de ce nu ar avea putere si in vesnicie.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 17:11:50
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
Romani 14 , 8. Că dacă trăim, pentru Domnul trăim, și dacă murim, pentru Domnul murim. Deci și dacă trăim, și dacă murim, ai Domnului suntem.

Asadar si cei morti si cei vii sunt ai lui D-zeu....si noi, nu-I limitam lui D-zeu puterea. Daca are putere in viata asta, de ce nu ar avea putere si in vesnicie.
Nu este vorba despre a-i limita Domnului puterea ci de contextul pe care l-a lasat Dumnezeu cu privire la rugaciunea unii pentru altii. Pasajul din Romani 14 nu are nici o legatura cu ceea ce discutam. Nici macar nu apare cuvantul rugaciune in capitolul 14 din Romani.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum raspunde Dumnezeu rugaciunilor? anna21 Generalitati 56 24.01.2012 11:25:03
Despre viclenia sectantilor georgel23c Secte si culte 3892 03.10.2011 10:49:18
Dumnezeu raspunde omului credincios crissta Intrebari utilizatori 4 02.12.2010 19:04:42