Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2016, 13:45:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce nu ma crezi ?

Daca ar fi incluse in legi inseamna ca Dumnezeu nu ar participa deloc sau ar fi la cheremul nostru - Bagam un input si obtinem un output ca la orice alta lege. Daca ii lasam dreptul sa faca minuni cand vrea si cum vrea, atunci intelegem ca acestea sunt in afara legilor naturii.
Pai sunt (si la) cheremul nostru doar ca nu l oricui. :)

E ca si cu tehnologia actuala, oamenii construiesc calculatoare, dar nu inseamna ca si tu poti face asta :))

Desi ai sa gasesti instrunctiuni si hautu fara probleme, cu practica e mult mai greu :)
Vechi 18.01.2016, 14:39:12
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai sunt (si la) cheremul nostru doar ca nu l oricui. :)

E ca si cu tehnologia actuala, oamenii construiesc calculatoare, dar nu inseamna ca si tu poti face asta :))

Desi ai sa gasesti instrunctiuni si hautu fara probleme, cu practica e mult mai greu :)
Am impresia ca nu intelegi ce inseamna legi ale universului : E= √P+R (dracul asta iese doar cu mult post si rugaciune ). Deci daca bagi atata post si atata rugaciune scoti dracul.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2016, 15:00:14
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Am impresia ca nu intelegi ce inseamna legi ale universului : E= √P+R (dracul asta iese doar cu mult post si rugaciune ). Deci daca bagi atata post si atata rugaciune scoti dracul.
Iuliu, chiar esti prea mistic. Cazi in extrema tipic rasariteana, anume "calugarismul fanatic al mirenilor". Mai bine un Mass Effect 3, un KOTFE, ceva... Sau pur si simplu un solitaire sau minesweeper.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2016, 16:22:02
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Misuar Vezi mesajul
Unde scrie in Sfintii Parinti ca "în Scriptură pot fi mici greșeli."?
Precizeaza foarte clar Serafim Rose, acolo, in text. Recititi, va rog, pasajul si nu mai faceti valuri protestante.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2016, 19:43:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
In limbaj conventional? Un miracol, desigur.
Dar tot un miracol era si daca traiai in sec. XVIII si cineva iti arata un smartfon :)
Eu ti-am mai spus si alte dati ca tu nu prea crezi in minuni sau le intelegi in spirit secular, stiintific. Sper ca stii ca asta cu alte legi, puteri ascunse, puterea mintii, etc., sunt din new-age.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2016, 20:04:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
De UNII oameni de stiinta, omule! Poti opera distinctia???
Dar asta e un mizilic pe langa ce tampenii au scornit teologii insisi pe marginea Facerii.
Daca rasfoiesti un pic istoria Bisericii vei gasi infint mai multe (ca sa ma exprim incat sa ma intelegi) dracovenii si bazconii in mintea asazisilor teologi decat in teoriile oamenilor de stiinta.
Pestele de la cap se impute.
Teoriile stiintifice sunt alimentate de filosofii si nascociri ale teologilor, mai intai. Cerceteaza istoria nascocirilor si te potoleste!
Nu stiu la cine te referi prin unii oameni de stiinta, cei care dau dovezi impotriva evolutionismului? Si conteaza cati sunt care arata adevarul? Geocentrismul a fost teorie stiintifica peste o mie de ani. Copernic si apoi galilei erau singuri pe vremea lor care contraziceau oamneii de stiinta ai vremii. Adevarul nu tine cont de numar sau de numarul diplomelor.
Stiu o singura teorie absurda nascocita de unii "teologi", evolutionismul teist. In rest e doar versiunea oficiala, nu am auzit si de alte versiuni.
Corect, si teoria evolutionismului a aparut tot din idei filozofice, iluministii sec. XVIII cautand o alternativa la Facerea biblica si la crestinism. Apoi s-au chinuit sa-i dea o imbracaminte stiintifica.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2016, 23:48:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate nu inteleg ce intelegi tu prin "legi ale universului" :)

Si definitia stiintei e cam dubioasa la tine :)
Vechi 18.01.2016, 23:49:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu ti-am mai spus si alte dati ca tu nu prea crezi in minuni sau le intelegi in spirit secular, stiintific. Sper ca stii ca asta cu alte legi, puteri ascunse, puterea mintii, etc., sunt din new-age.
Eu "inteleg in in spirit secular, stiintific"?

Tocmai tu care aveai pretentia, pe bazele unui articol dintr-n tabloid rusesc, ca nu stiu ce institut rusesc a analizat si definit stiintific proprietatile apei sfintite?
Vechi 19.01.2016, 16:06:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu "inteleg in in spirit secular, stiintific"?
Tocmai tu care aveai pretentia, pe bazele unui articol dintr-n tabloid rusesc, ca nu stiu ce institut rusesc a analizat si definit stiintific proprietatile apei sfintite?
Tocmai, face parte din aceeasi problema, neintelegerea a ceea ce sunt minunile si faptul ca ele au efect si in plan fizic. Apa sfintita este diferita de apa normala. La fel nu intelegeai Sfanta Lumina de la Ierusalim, faptul ca lumina harului se poate vedea cu ochii fizici, etc.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2016, 16:23:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Unde am zis eu de "puterea mintii"?