Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2007, 13:56:29
tudor2012 tudor2012 is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2007
Implicit

Hai ma fratilor ca mi se pare absurd. De ce nu poti sa mergi in biserica imbracat cum vrei fara sa se ia nimeni de tine? de ce trebuie ca femeile sa isi acopere capul? din cauza unor preoti libidinosi care nu mai pot daca vad parul suav al unei tanti.. sa fim seriosi. daca ei asa o considera.. ca o ispita atunci de ce nu o iau ca atare. si sa o infrunte nu sa o inlature. astfel devin mai puternici din punct de vedere spiritual. nu zic sa merem tati in costumul lu adam la biserica. da zic ca unele chestii is deadreptul absurde. si iara.. daca meri cu un tricou cu "cap ghe mort" la biserica se uita toti urat la tine. de ce? pentru ca oamenii is slabi si nu vor sa se intareasca. le place acolo sa se scalde in mocirla slabiciunii si nu vor sa se intareasca cu experiente noi care le sunt fara indoiala benefice . asta ii parerea mea si puteti sa imi dati in cap daca aveti argumente. Pace!
Reply With Quote
Vechi 20.04.2007, 15:47:57
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Asta nu e o atitudine sincera, nu te supara. Daca urasti pacatul, fugi de orice pricina, fugi de orice ti-ar aminti macar de el. Pantru ca il urasti. Si pentru ca nu vrei sa-L ispitesti pe Dumnezeu cu idei de genul "sa vedem ce puternic sunt eu". A te recunoaste slab e dovada de smerenie si de luciditate. Caci smerenia a suprema luciditate. Cu adevarat, fara El nu putem nimic. Si atunci, cui vrei sa dovedesti ca esti mai puternic decat ispita? Sunt pustnici care dupa ani de nevointe au pierdut totul, tot ca urmare a neglijentei si a faptului ca si-au imaginat ca de acum pot birui...
Reply With Quote
Vechi 20.04.2007, 17:16:38
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Eu sunt de acord cu Nicolae. Sa te imbraci astfel incat sa nu ispitesti. Cu asta sunt de acord dar nu cu : pantalonii sunt rai, fusta e buna..si panatlonii si fusta pot face corpul ispititor sau decent. Asta cred eu. Si mesajul lui e pus cu semerenie, e frumos.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2007, 20:36:23
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Eu cred ca oamenii au exagerat mult in ce priveste credinta(si aici ma refer strict la dogme). Nu imi dati exemple de citate, de oriunde ar fi ele, deoarece tot oamenii le-au scris.(oameni care au scris in ce au crezut, dar aceasta era credinta lor). In atatea amanunte se pierde esenta. Tinerilor li se vor parea absurde toate aceste dogme; sa le spui ca trebuie sa fi slab, smerit, umil, intr-o lume in care trebuie sa lupti pentru ceea ce vrei e greu si pentru ce? Poti sa il simti pe Dumnezeu aproape indiferent de atitudinea afisata, pentru ca asta conteaza. Va intrebati de ce tot mai puntini oameni dau pe la biserica. Pentru ca lumea se schimba, conceptia despre viata a oamenilor se schimba; poate atatea reguli se mulau candva pe realitatea cotidiana. Acum nu
Reply With Quote
Vechi 20.04.2007, 22:01:36
mika mika is offline
Junior Member

Locație: Bucharest
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Eu cred ca oamenii au exagerat mult in ce priveste credinta(si aici ma refer strict la dogme). Nu imi dati exemple de citate, de oriunde ar fi ele, deoarece tot oamenii le-au scris.(oameni care au scris in ce au crezut, dar aceasta era credinta lor). In atatea amanunte se pierde esenta. Tinerilor li se vor parea absurde toate aceste dogme; sa le spui ca trebuie sa fi slab, smerit, umil, intr-o lume in care trebuie sa lupti pentru ceea ce vrei e greu si pentru ce? Poti sa il simti pe Dumnezeu aproape indiferent de atitudinea afisata, pentru ca asta conteaza. Va intrebati de ce tot mai puntini oameni dau pe la biserica. Pentru ca lumea se schimba, conceptia despre viata a oamenilor se schimba; poate atatea reguli se mulau candva pe realitatea cotidiana. Acum nu
aspectul asta cu "realitatea cotidiana a acelei vremi" este foarte logic. dar oricum, esenta scriptica a crestinismului este biblia.. si in biblie sunt o gramada de lucruri, care dau de inteles ca mantuirea chiar nu e deloc usoara. "de nu veti fi precum copii..". iar pe de alta parte,prea multa vorba e si in zadar. fiecare trebuie sa faca cum ii spune inima. nu trebuie fortati oamenii sa se imbrace intr un fel sau altul. da, cine vine cu inima smerita la biserica, nu prea poate sa se imbrace chiar prea extravagant. toata vin din inima fiecaruia..cred eu.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2007, 00:59:13
tudor2012 tudor2012 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina77
Asta nu e o atitudine sincera, nu te supara. Daca urasti pacatul, fugi de orice pricina, fugi de orice ti-ar aminti macar de el. Pantru ca il urasti. Si pentru ca nu vrei sa-L ispitesti pe Dumnezeu cu idei de genul "sa vedem ce puternic sunt eu". A te recunoaste slab e dovada de smerenie si de luciditate. Caci smerenia a suprema luciditate. Cu adevarat, fara El nu putem nimic. Si atunci, cui vrei sa dovedesti ca esti mai puternic decat ispita? Sunt pustnici care dupa ani de nevointe au pierdut totul, tot ca urmare a neglijentei si a faptului ca si-au imaginat ca de acum pot birui...
Aha.. da sfintii din pustie de ce chemau patimile? ca sa fuga de ele?
Reply With Quote
Vechi 21.04.2007, 13:05:36
Colors Colors is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2007
Implicit

Hristos a-nviat! Cu moartea pre moarte calcand, si celor din mormant viata daruindu-le.

A venit sarsaila pe forum sa-si bage coada. Si umbla cu vechile viclenii, doar doar mai agata cate un ratacit. Ai tai sunt sectantii si cei care fac avorturi si homosexualii si toate "papusile".
Tu fa-ti lucrarea ta, ne folosim si noi vazandu-ti rautatea.
Nu mai trimite mesaje in particular intunecatule ca nu le citesc, imi cunosc stapanul.

Bun e Dumnezeu si nadajduiesc la mila Sa.

Ce a fost de spus s-a spus in privinta imbracamintii. Am observat un lucru prea evident. Oamenii cu nadejde la Dumnezeu de mantuire, deci care se preocupa dupa puteri si iau aminte a se feri de pacate, au deja acelasi de set de valori in orice privinta ai discuta cu ei, nu numai strict legat de credinta.
Prin asta se vede lucrarea Duhului Sfant. Iar ceilalti pururea ratacesc si se pleaca cand intr-o parte cand in cealalta, dupa influentele din jur. Si mai sunt unii care l-au luat pe satan in brate. Vai de ei!

Primii asteapta pe Hristos si Imparatia Sa vesnica, ceilalti traiesc pentru lumea aceasta, iar ultimii se silesc sa-l aduca pe Antihrist la putere.

Iarasi am observat ca nimeni nu-si va schimba de bunavoie viata in bine. Cei putini alesi nu-i cunoastem, acoperiti fiind de Duhul Sfant. Pentru ceilalti drumul spre mantuire e presarat cu lacrimi si suferinte in aceasta viata. Iar cei care fug de lacrimi si suferinte aici si se dau cu lumea nu vor avea parte de mangaiere. Nu toti cei ce zic Doamne, Doamne vor intra in Imparatia cerurilor, siliti-va de impliniti poruncile! Credinta si implinirea ei zilnica e una si discutiile desarte despre Dumnezeu e alta.
De-ati fi in credinta tare nu v-ar mai interesa agitatia acestei vieti desarte si ati astepta cu nerabdare ziua cand Mirele va veni. Nu vopsitul parului si epilatul sa va fie voua preocupare. Au ametit bietii crestini si au uitat ca viata asta e doar un fum si dincolo de ea se intinde vesnicia. Si cum vom recupera timpul pierdut in zadar cu lucruri fara valoare?

Nepasarea naste uitarea si aceasta duce la necredinta. Mantuirea e scopul vietii, si cum o vom castiga-o oare? Falindu-ne cu frumusetea si cu hainele si celelalte podoabe? Cu ambitiile desarte sa avem case si masini si functii? Toate acestea sunt pana la mormant. Zadarnica truda. Alergand pentru lume nimic nu foloseste si sufletul cum il vom curata sa fim ca cele cinci fecioare intelepte?

Iata sminteala a venit in lume si nu mai este mult si toate se vor incheia. Fericit cel ce a pazit poruncile lui Hristos si asteapta de la EL mantuirea. Iar pe ceilalti sa-i mantuiasca lumea ca pe ea au iubit-o mai mult.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2007, 19:04:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Te sustin in totalitate. Frumoasa postare . Avem printre noi multi diversionisti care n-au nimic comun cu credinta. Trebuie ignorati pentru a nu cadea si noi in cursa lor mirsava si murdara. Ignoranta la niste ignoranti ! DUMNEZEU sa ne lumineze calea pe care mergem ! +
Reply With Quote
Vechi 22.04.2007, 19:58:26
armeana armeana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
credinta Te sustin in totalitate. Frumoasa postare . Avem printre noi multi diversionisti care n-au nimic comun cu credinta. Trebuie ignorati pentru a nu cadea si noi in cursa lor mirsava si murdara. Ignoranta la niste ignoranti ! DUMNEZEU sa ne lumineze calea pe care mergem ! +
Hristoa a inviat
I-mi pare rau ca am descoperit atat de tarziu acest forum,scuzatima ca i-mi spun si eu parerea.Sunt de acord ca la sfanta biserica si in locasurile de inchinaciune sa mergi decent inbracat ,intradevar lumea a evoluat si noi femeile adesea ne inbracam in pantaloni ,ne simtim mai lejere,nu sunt de acord sa mergem la biserica cu buzele vopsite,sarutand sfintele icoane sa lasam amprentele noastre si cu celularele deschise care suna in biserica deranjand pe ceilalti,dupa mine sa fim inbracati decenti si in primul rand sa mergem cu CREDINTA si SMERENIE sa ne rugam Domnului sa ne ierte pacatele si sa ne ajute.
Doamne Isuse Hristoase iartane noua pacatele.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2007, 15:26:33
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tudor2012
Aha.. da sfintii din pustie de ce chemau patimile? ca sa fuga de ele?
Tu cati ani de pustie ai? Si ce indrumator duhovnicesc? Fii atent sa nu te ratacesti...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 55 19.02.2025 19:02:45
tinuta femeii in biserica lore86 Tinuta in Biserica 469 04.08.2016 15:47:33
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48
trebuie sa eavem tinuta aprte beatrice Tinuta in Biserica 66 13.11.2007 22:02:57