![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pretindeai ca statul nu e ateu.
Ti-am demonstrat ca tu sustii ca statul e religios, daca nu e ateu. In alta ordine de idei, statul trebuie sa fie neutru fata de orice credinta religioasa, adica sa nu favorizeze cultele recunoscute. Adica statul trebuie sa puna pe picior de egalitate credinta mea in bau-bau cu credinta ta in Dzeu. In fapt, definirea unui cult recunoscut de stat e o abatere de la neutralitatea statului fata de religii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi fratii atei ce-ati facut pentru tara asta? Pentru poporul asta? Ce realizari aveti, asa in general?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Existenta statului, a acestui popor se datoreaza religiei. Statul are cel putin o obligatie morala fata de cetatenii lui sa accepte religia in scoli. Fara sa mai socotim ceea ce a facut crestinilor statul ateu in perioada comunista.
Cat despre ceea ce datoreaza statul ateilor si despre realizarile ateilor, arata-mi un thread sau trimite-mi un mesaj.
|
|||
|
|||
![]()
N-ai de unde sa stii cum am fi dus-o daca, de exemplu, Germania ne-ar fi ocupat si azi am fi fost catolici.
Poate mai bine, poate nu. Poate ca in realizarea acestui stat religia romana si dacica au un aport mai mare decit cea ortodoxa. Poate ca fara religii nu ar mai fi fost state si poate cu totii am fi dus-o mai bine. Oricum, daca iti aduci aminte, nu am obiectii sa invatam DESPRE religii la clasele mari. Va intrebam pe un alt post ce a facut religia pentru a da dreptul la vot femeilor. Nu mi-a raspuns nimeni, pentru ca raspunsul e prea simplu: nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât despre dreptul la vot, fara aparitia crestinismului ideea egalitatii între oameni nu ar fi aparut, poate Europa ar fi fost si azi în sclavagism.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Arata-mi te rog cum te ajuta religia sa intelegi infinitul si de ce fizica sau matematica nu iti pot arata aceasta perspectiva. Intr-adevar, oamenii sint mai fericiti intr-o comunitate si sint constient ca, cel putin in acest moment, societatea nu ofera acest tip de comunicare. Concret, poti sa imi spui cum a favorizat religia capatarea de catre femei a dreptului la vot, cum a actionat in cazul abolirii sclavagismului in America? Si de ce a trebuit sa asteptam sute bune de ani pina acest lucru sa se intimple? Coincidenta, cam pina cind ateismul (stiinta) a inceput sa se faca mai bine auzita? Si de ce in Suedia, de pilda, nivelul de civilizatie e mult mai ridicat decit in Romania? BTW, ideea de egalitate intre oameni in crestinism nu este pentru lumea asta ci pentru cealalta, banuiesc ca stii asta. |
|
||||
|
||||
![]()
Esti ridicol ateismul = stiinta. Cred ca incepem sa pierdem vremea daca trecem la citatele noastre.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te pot interesa fizica cuantica, gaurile negre si poti fi credincios in acelasi tip. Cunosc bine cativa.
|
|||
|
|||
![]()
Citat:
“Evidentele” tale nu sint si ale mele. Asta trebuie sa accepti si atunci o sa intelegi ca tot balastul de care iti pomeneam poate fi scos foarte simplu din manualele scolare. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|