Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 23:25:06
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
repet:

Nici cai, ciori, sopirle, camile, pesti fara solzi si alte scirbosenii.

Eu cred ca e pt. ca Dumnezeu ne iubeste si vrea sa avem IQ dezvoltat.
interesant...si eu cred la fel. Poate ca cel mai sanatos ar fi sa fii vegetarian pana la urma, ca asta i-a fost lasat omului la inceput ca hrana, nu?
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 23:34:54
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Yeshua nu era sarlatan. El, doar, nu a scris nimic. Nici macar nu stiu daca a facut declaratii dramatice. Oricum, daca era Fiu al lui Dumnezeu, putea fi cel mult un pregatitor a venirii lui Messiah, care va fi nascut de parinti omenesti suta in suta. Cauta forum si vei vedea ca am scris deja despre asta.
Yeshua era un biet proroc care s-a nascut dintr-o femee prin impreunare lumeasca,care nu a facut nici o minune,pentru ca altfel ar fi fost mai mare decat Moise ,care nu a zis despre Sine ca e Fiul lui Dumnezeu cel nascut din veci ,ca altfel ar fi sarlatan(atunci de ce a fost rastignit???) ,si care a murit ca orice om,si oaselel lui sunt printre noi,dar evreii sarlatani(nu voi ,cei corecti) i-au furat oasele si au zis ca a inviat.
Dar atunci ce a facut de fapt acest Yeshua vrednic de admiratie,de il socotiti un proroc?
De unde stiti voi care cuvinte ale sale au fost de fapt minciuni ale everilor care i-au urmat,si care au fost rostite cu adevarat de El?
Singurul vostru argument este :totul e o minciuna,si daca ne induram noi evreii un pic,poate acceptam,asa de la noi,cateva cuvinte ca ar fi cu adevarat rostite de El.
E adevarat nici noi nu avem dovezi palpabile ca acele fapte s-au intamplat intocmai,dar pentru Dumnezeu,nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!
Atunci de unde aveti atata siguranta in a crede ca totul e o minciuna?
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 23:39:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
interesant...si eu cred la fel. Poate ca cel mai sanatos ar fi sa fii vegetarian pana la urma, ca asta i-a fost lasat omului la inceput ca hrana, nu?
ma gandem ca poate daca s-ar ajunge aici, s-ar schimba si notiunea de prada si pradator... doar o idee...:)
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 23:47:48
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
Nu.
In timpul exodului evreii au mincat carne de pasare. Este vb. de o zburatoare cu aripi nedezvoltate si e usor de captat.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 23:48:32
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
ma gandem ca poate daca s-ar ajunge aici, s-ar schimba si notiunea de prada si pradator... doar o idee...:)
Asta-i o discutie ce tine de evolutia fiintei.

Vegetarianismul in schimb este o aberatie Luisa, inventata de occidentali, provenita din rasfat si imbuibare si belsug.

NOI, ca oamnei, la o adica suntem la DISTANTA de citeva mese de la a fi CANIBALI, nu numai carnivori.

Acei sportivi care in urma unei catastrofe aeriene au ramas blocati in Anzii Cordilieri, in practic citeva zile au inceput sa se manince intre ei( incepind cu cadavrele)..deci... ( asta-i motivul pentru care avem SI canini
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 23:56:10
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Yeshua era un biet proroc care s-a nascut dintr-o femee prin impreunare lumeasca,care nu a facut nici o minune,pentru ca altfel ar fi fost mai mare decat Moise ,care nu a zis despre Sine ca e Fiul lui Dumnezeu cel nascut din veci ,ca altfel ar fi sarlatan(atunci de ce a fost rastignit???) ,si care a murit ca orice om,si oaselel lui sunt printre noi,dar evreii sarlatani(nu voi ,cei corecti) i-au furat oasele si au zis ca a inviat.
Dar atunci ce a facut de fapt acest Yeshua vrednic de admiratie,de il socotiti un proroc?
De unde stiti voi care cuvinte ale sale au fost de fapt minciuni ale everilor care i-au urmat,si care au fost rostite cu adevarat de El?
Singurul vostru argument este :totul e o minciuna,si daca ne induram noi evreii un pic,poate acceptam,asa de la noi,cateva cuvinte ca ar fi cu adevarat rostite de El.
E adevarat nici noi nu avem dovezi palpabile ca acele fapte s-au intamplat intocmai,dar pentru Dumnezeu,nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!
Atunci de unde aveti atata siguranta in a crede ca totul e o minciuna?
Domnule iustin10.
Daca a fost mai mare decat Moise sau nu, nu importa.
Cred ca noua ore de chinuri e mai putin decit a-i conduce pe evrei 40 de ani si a muri ca pedeapsa Dumnezeiasca pe muntele de pe care a putut vedea Tara Visata.
Eu nu am scris ca Yeshua a fost proroc. Am scris ca in cel mai bun caz a fost proroc. Tot asa eu nu reprezint pe toti evreii. Dupa mine ultimul proroc a fost Maleahi.
"nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!"
Incep sa ma plictisesc.
Cum pot dovedi ca ceva nu a fost.
De ce asi face-o?, chiar de-as putea. Ce-mi pasa mie? Sunt eu misionar?
Fapt e ca istoricii de atunci habar nu au avut de el.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:05:36
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
First - just - dusmani sunt si crestinii.
second - ei nu spun ca BIBLIA Evreilor este veche si buna de aruncat.
thirdth - ei cred ca Yeshua a fost doar proroc, nu maninca la porci si nu fac icoane si idoli.

In rest eu nu ma cert.
Eu dirijez.
nu ti se pare cam absurd ca rabinii sa evite carnea de porc(ceea ce e biblic) dar,pe de alta parte,sa vrea moartea crestinilor?Oare nu e mai importanta porunca "sa nu ucizi"?La ce le foloseste ca respecta prima chestie si poruncile cele mai importante,nu?

Cred ca n-ai aflat ca musulmanii au chestii contradictorii VT in coran si spun ca nu s-a pastrat intact,cand argumenteaza ei prostiile lui mohamed.

Cat despre icoane:

§Apoi să faci doi heruvimi de aur; și să-i faci ca dintr-o bucată, ca și cum ar răsări din cele două capete ale capacului; Ex. 25:18

§In țesătura lor să faci chipuri de heruvimi alese cu iscusință. Ex. 26:1

§Să faci o perdea de în răsucit și de mătase violetă, stacojie și vișinie, răsucită, iar în țesătura ei să aibă chipuri de heruvimi alese cu iscusință; Ex. 26:31

§În Locul prea sfânt a făcut doi heruvimi de lemn de măslin sălbatic, înalți de zece coți. 1 Imparati 6:23

§Pe toate zidurile casei de jur împrejur, în partea din fund și în față, a pus să sape chipuri de heruvimi, de finici și de flori deschise. 1 Imparati 6:29

§Cele două uși erau făcute din lemn de măslin sălbatic. A pus să sape pe ele chipuri de heruvimi, de finici, și de flori deschise, și le-a acoperit cu aur, a întins aurul și peste heruvimi și peste finici. 1 Imparati 6:32

§Pe tăbliile dintre încheieturi erau niște lei, boi și heruvimi;

§Pe plăcile proptelelor, și pe tăblii, a săpat heruvimi, lei și finici, după locurile goale, și ciucuri de jur împrejur.

§A pus cinci temelii pe partea dreaptă a casei, și cinci temelii pe partea stângă a casei; iar marea de aramă a pus-o în partea dreaptă a casei la miazăzi răsărit.

1 Imparati 7:29,36

Last edited by Ioana-Andreea; 15.04.2010 at 00:07:39.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:13:15
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Nu mai stiu nici eu ce sa zic.Ma lovesc ca de un zid.
Nici eu nu vreau sa impun ceva,doar ca noi credem ca acel Iisus ,nici macar prorooc considerat de voi ,a fost chiar Dumnezeu.
Voi nu il credeti nici macar prooroc,iar noi il credem Dumnezeu.
Diferenta este ca noi nu ne indoim de credinta voastra in Dumnezeu,dar voi nu dati 2 bani pe credinta noastra .
Cred ca e o taina prea mare aceasta,a neintelegerii dumnezeirii lui Iisus de catre evrei,asa ca nici macar nu mai incerc sa o mai zgandar.
Shalom
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:16:44
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Vegetarianismul in schimb este o aberatie Luisa, inventata de occidentali, provenita din rasfat si imbuibare si belsug.

NOI, ca oamnei, la o adica suntem la DISTANTA de citeva mese de la a fi CANIBALI, nu numai carnivori.

Acei sportivi care in urma unei catastrofe aeriene au ramas blocati in Anzii Cordilieri, in practic citeva zile au inceput sa se manince intre ei( incepind cu cadavrele)..deci... ( asta-i motivul pentru care avem SI canini
Vorbeam de geneza:

Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:20:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Dar si hrana are o foarte mare influienta in comportamentul omului, totusi, nu crezi? impreuna desigur, cu ceea ce gandesti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rabbi Reveals Name of the Messiah: Yeshua (Iisus) Mihai36 Stiri, actualitati, anunturi 2 01.03.2012 04:54:44