![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
:) Eu cred ca de fapt ne completam ideile.
Eu sustin importanta efortului personal in a dori si a reusi sa traiesti in starea de a te putea impartasi cat mai des Daniel evidentiaza influenta comunitatii,care prin caldura sau raceala ei te poate trage si pe tine ca persoana intr-un sens sau altul.Caci daca ar fi un curent general pentru aceasta impartasire deasa,asa cum era in primele veacuri,acesta ar purta pe sus si frunzele mai putin verzi. Iar Cristi sustine importanta duhovnicului,in a reusi aceasta apropiere si reintoarcere la Dumnezeu.Caci de capul nostru,orice demers este greu de facut,daca nu imposibil. Cred ca toate aceste 3 conditii ar putea fi indeplinite in manastire,si acolo cred ca multi reusesc sa vietuiasca in aceasta continua apropiere de Dumnezeu. Ori cum am lua-o e foarte trist ca nu profitam de aceasta 'mana cereasca' care ni s-a dat,ca sa ne curatim viata pentru ea si prin ea. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca matale esti asa sporit, impartaseste-te draga, cine te opreste ? Oricum, la sporirea matale, nici nu cred ca mai trebuie sa te spovedesti.
Recomand articolul urmator: http://parintelecalistrat.blogspot.c...-credinta.html |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Așa să ne ajute Dumnezeu !+
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Impartasania nu se da numai celor "sporiti". Duhovnicul hotaraste cui sa o dea si cui nu. Exista un curent numit "ascetism", care e periculos. Te tine departe de Painea Vietii pentru nevrednicie. Mereu vom fi nevrednici, domnule. In clipa cand te vei considera vrednic sa te apropii, atunci vei pacatui si iti va fi si mai rau. Gandirea asta este aiurea, dar fiecare face cum crede. Sfantul Ioan Gura de Aur zice asa: cine nu e vrednic sa se impartaseasca des nu e vrednic sa o faca nici rar.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 27.10.2010 at 10:01:00. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Foarte bine fratii mei ca ati adus in discutie dinou acest subiect atit de delicat si cu o incarcatura emotionala foarte mare.Si eu fac parte din persoanele care se impartasesc la fiecare Sf.Lituurghie ,nu vreau sa smintesc pe nimeni,dar este o realitate ca Sf.Impartasanie luata in acest mod ,ajuta si scapa de s-au mai bine zis curata trupul si sufletul de toate cele rele.Nu vreau sa imi fac o virtute din asta,dar nici sa tac nu pot ,pentru ca trebuie sa fim constiienti ca este un lucru foarte bun pentru fiecare din noi.Fac lucrul acesta ,cam de vreo doi ani si nu mi-a fost usor la inceput sa accept asta ,fiind obisnuita cu modul de Impartasire din tara.Dar in timp discutind cu duhovnicul si facind ascultare ,am urmat ceea ce mi-a recomandat dumnealui si uite ca azi impartasesc o mare bucurie,bucuria de-a ma imparatasi cu Sfintele Taine.Fratii mei ce mare bucurie e in sufletele noastre cind primim Trupul si Singele lui IISUS.Nu ma pot exprima ce sentiment de fericire si pace simt dupa astfel moment.Acum am inteles ce insemnatate majora are Impartasania in viata noastra,Ea ne ajuta sa ne indrepatam ,sa facem lucrurile cu multa dragoste ,sa ne ajutam unii pe altii ,sa fim mai buni,sa nu ne mai judecam ,sa nu ne mai invidiem,sa ne accepatam fiecare asa cum suntem cu defecte si calitati ...si multe altele.Fiind impartasit des ,in urmatoarea saptamina esti mult mai atent la comportamentul tau si la ce se intimpla in jur ,asfel constient fiind ,numai ajungi sa pacatuiesti si in timp chiar sa te indrepti.Eu o consider medicamentul universal ,care ne scapa de toate bolilile ,asta daca intradevar avem sufletul curat si cu credinta adevarata.Acesta este punctul meu de vedere ,daca v-am suparat sau smintit Iertare fratiilor .Doamne Ajuta.
O duminica cu pace si multa caldura sufleteasca va doresc la toti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Eu nu am citit inca decat Razboiul nevazut si fragmente din alte carti.. ) (Florin Ionut, te-am citat pe tine nu pt ca iti adresez tie intrebarea, ci pt ca acea carte este adesea adusa argument pt impartasire deasa.. dar sfantul Nicodim Aghioritul a scris multe despre viata/lupta crestinilor si sunt lucruri destul de "dure" pt omul modern) Last edited by anna21; 05.11.2010 at 20:31:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A te impartasi saptamanal nu este gresit,nici daca te impartasesti mai rar nu se greseste.Depinde de dorinta crestinului,asta e concluzia mai de pe urma.Important este sa nu trecem termenul de 3-4 saptamani fara sa ne impartasim,sau maxim 40 de zile. |
|
|||
|
|||
![]()
De mare folos mi-a fost cu ani in urma articolul Ierom. Petru Pruteanu:
http://www.blog.teologie.net/2010/01...ne-impartasim/ Am devenit ortodoxa cu vreo 6 ani in urma. In Biserica se impartaseau putini si rar. Erau duminici cand nici macar copii nu erau ca sa se impartaseasca. Ma durea cand auzeam cuvintele "ne-am invrednicit sa ne impartasim cu preacuratele si de viata facatoarele Tale Taine", cand nimeni nu se impartasise. In acea perioada de inceput am dat de articolul parintelui Petru. Cele spuse acolo au fost intarite si de mitropolitul nostru, IPS Iosif, de la Paris. Lor le datorez curajul de-a ma impartasi des. E cea mai mare bucurie si binecuvantare. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|