![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"42. Și ieșind ei din sinagoga iudeilor, îi rugau neamurile ca sâmbăta viitoare să li se grăiască cuvintele acestea. 43. După ce s-a terminat adunarea, mulți dintre iudei și dintre prozeliții cucernici au mers după Pavel și după Barnaba, care, vorbind către ei, îi îndemnau să stăruie în harul lui Dumnezeu. 44. Iar în sâmbăta următoare, mai toată cetatea s-a adunat ca să audă cuvântul lui Dumnezeu." (Fapte 13) "12. Și de acolo la Filipi, care este cea dintâi cetate a acestei părți a Macedoniei și colonie romană. Iar în această cetate am rămas câteva zile. 13. Și în ziua sâmbetei am ieșit în afara porții, lângă râu, unde credeam că este loc de rugăciune și, șezând, vorbeam femeilor care se adunaseră." (Fapte 16) În jurul anului 45 d.Hr. Filipi era colonie romană cu foarte puțini evrei (fără sinagogă). |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Citat:
![]() sa incepem INVATACELUL: Daca Noul Testament este urmarea Vechiului Testament, de ce nu urmam noi si sarbatorirea sambetei ? PREOTUL: De la Adam pana la sfarsitul lui Avraam au trecut, dupa unii cronografi, 3678 de ani (Cronograful lui Gheorghe Kedranos, trad. rom. de Mitrop. Veniamin Costachi, Manastirea Neamtu, 1837, p. 44- 45; vezi si prefata Mineiului pe februarie, de staretul Manastirii Neamtu-Secu, Neonil), la care, adaugind cei 430 de ani cat au stat israelitii robi in Egipt (Gal., 3, 17), fac 4108 ani. In aceasta perioada de timp, de la Adam pana la Moise, nici Scriptura nu era scrisa, nici sambata nu se tinea ca sarbatoare de vreun, popor. Timp de atatea mii de ani, patriarhii cei de mai inainte de lege si toti cei credinciosi s-au povatuit la calea mantuirii numai prin Sfanta Traditie si abia dupa acest indelungat rastimp a fost instituita de Dumnezeu praznuirea sambetei - in timpul trecerii poporului Israel prin pustia Arabiei - in amintirea facerii lumii in sapte zile, dupa care, in ziua a saptea, Dumnezeu S-a odihnit, precum si in amintirea iesirii din robia Egiptului a poporului Sau, Israel. Caci Sfanta Scriptura spune: “Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o, caci intru ea S-a odihnit de toata lucrarea Sa pe care a facut-o Dumnezeu” (Fac., 2, 3). Si iarasi este scris, referitor la iesirea israelitilor din robie: “Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptului si te-a scos Domnul Dumnezeul tau de acolo cu mana tare si cu brat inalt pentru aceea ti-a poruncit Domnul-Dumnezeul tau sa pazesti ziua sambetei” (Deut., 5, 15). asadar cum vezi ERA LEGAMINTUL CU EVREII ... NICI O TREABA CU NOI CRESTINII ORTODOCSI ... tu daca ti sambata esti evreu si nu crezi in INVIEREA LUJI HRISTOS ---- o sa te iau pe bucati ca sa intelegi ca esti habarnist ..... multa iubire ps a inceput numaratoarea inversa pentru voi sectarii ![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Sabatul a fost una din primele instituții (alături de căsătorie) ale lui Dumnezeu pentru neamul omenesc încp de la Creație, nu "sabat evreiesc instituit după Paște". 2. "Paștele Noului Testament" este Hristos (1 Cor.5,7) - Domn al Sâmbetei (Marcu 2,28) nu Domn al Duminicii. Domnul (caesarul) duminicii a fost altul... nu-i mai pomenesc numele. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe dos, asa-i? Deci zici ca mine atunci! :)))
|
|
|||
|
|||
![]()
Ți se dă sau nu voie, oricum postările tale sunt extrem de cleioase și dau o notă de superficialitate. Mă tem că nu o să ți se răspundă...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
p.s mortilor (celor drepti) li s-a deschis orizontul spre Imparatia Cerurilor. Exodul din VT prefigureaza tipul trecerii omenirii, prin jertfa lui Iisus Hristos, din moartea pacatului la viata vesnica. Invierea lui Iisus ne arata ca exista viata dupa moarte, daca acesta n-ar fi inviat inseamna ca viata pe pamant s-ar fi sfarsit prin moarte, n-ar fi avut alta finalitate, alt scop. Prin inviere a demonstrat ca exista o inviere a mortilor.Dumnezeu, prin Hristos, se uneste cu omul in mod integral, El a parcurs, spre a ne mantui, toate etapele existentei umane, aflate sub osanda din pricina pacatului. El S-a solidarizat cu omul si in nastere, si in moarte, si in viata de dupa moarte. Last edited by ioanna; 03.08.2011 at 23:13:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare semnificativ faptul ca Sabatul a fost introdus doar dupa exodul din Egipt pentru ca in Egipt evreii erau sclavi, si ca sclavi lucrau non-stop, fara zi de odihna. Facandu-i oameni liberi, Dumnezeu le-a dat ziua de odihna asa cum si El a avut zi de odihna. Cele doua nu cred ca sunt independente una de alta ci dimpotriva. Ca atare noi, fiind robi ai pacatului, nu am avut zi de odihna. Fiind insa eliberati de pacat de catre Domnul, ar trebui sa ne odihnim tot timpul acum, duhovniceste vorbind. De asta erau crestinii impreuna in fiecare zi. Fizic insa cand ne odihnim? Intrebarea este mai mult intelectuala, nu am inteles de ce faci distinctie intre eliberarea dreptilor din Iad sambata si a noastra, celorlalti, duminica. Partea asta nu prea am inteles-o. Si cum de apostolii nu au inteles si ei rostul duminicii din moment ce si neamurilor tot sambata le predicau dupa cum o arata cele doua citate mentionate anterior de osutafaraunu? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|