![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, dar stii...pot fi in acelasi timp si pititi pe dupa zidurile gri...si cocotati pe diacritice
![]() Oricum, poate intr-o zi cu soare...am sa trag o raita pe acolo ( parca Scartaita ii zice localitatii), si poate nimeresc in intervalul ala in care tantea profeteasa( sau parca erau vreo 2-3) isi va face somnul de dupa amiaza ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
why? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sper că nu ți s-a făcut foame și sete... iar dacă mai reziști atunci privește asta... ca să nu rămâi așa. Last edited by vsovivi; 17.02.2010 at 17:23:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iată fraza:
Citat:
Citat:
“Am în coborârea Mea de azi pe marele ierarh Vasile, și am încă în amintire ziua când părinții Mei M-au dus la opt zile după nașterea Mea să fiu tăiat împrejur în trup, după datina legii, și Mi-au pus numele Iisus, așa cum îngerul M-a numit prin vestirea lui,și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel, după cum Duhul îi vestise lui că nu va gusta moartea până ce nu va vedea pe Unsul Domnului, și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd mântuirea Ta, gătită înaintea popoarelor spre luminarea lor, iar acum, Stăpâne, slobozește pe robul Tău în pace, după cuvântul Tău".”(Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 14-01-2010) Se poate observa din text că dreptul Simeon, așa reiese prin această frază că în ziua aceea, după 8 zile de la naștere, în ziua tăierii împrejur, a botezului, a văzut, i s-a vestit prin Duhul, despre Mântuitorul, iar la plinirea celor 40 de zile când iată că se plinește proorocia și Iisus este închinat Domnului, iar el Îl primește în brațe pe Iisus, zice că văzură ochii mei Mântuirea Ta... deci nu văd ci văzură, deci deosebirea în verbul a vedea și nedeosebirea în momentul clipei numit acum, căci văd este spre viitor iar văzură este după plinire... deci se Mântuise de necredință prin credință în ce i-a dat Duhul să vadă mai dinainte și prin gustare din moarte și exclamase similar, la plinire, că slobozește acum pe robul tău, Stăpâne, în pace că... văzură ochii mei... Așa că MM și Estera iată că și eu am greșit căzând în erezia aceleiași zile calendaristice că v-am crezut cum că intradevăr ar susține Pucioșii, adică CLD așa ceva, când defapt era interpretarea voastră că ar susține ei, și ele s-au referit doar la cele ce se văd ori se citesc așa fără credință, uitând că sunt unele care sunt date vederii de Dumnezeu chiar dacă ele nu se văd (firește că și dracii nascocesc iluzii, dar alea sunt desfrânări ale mândriei). Deci e vorba în text că după 8 zile de la nașterea pruncului, la ungerea și botezarea Sa cu numele Iisus, atunci de la Duhul i s-a dat Bătrânului Simeon să guste din moarte... iar după 40 de zile din Mântuire, căci a și zis când s-au împlinit zilele curățirii lui Israel prin batrânul Simeon și cuvioasa Ana, la închinarea primului născut al Mariei pururea fecioara, primind pruncul în brațe: ”29 Acum slobozește pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace, 30 Că ochii mei văzură mântuirea Ta,” ... Deci înterpretarea abea acum e ceva mai clară și nu denigrantă... cum văd că fără jenă se cam practică în toată gLumea largă... iar aici mai ceva... că doar „ca la noi la nimenea”. Last edited by vsovivi; 18.02.2010 at 12:02:01. |
|
|||
|
|||
![]()
"Postul ocroteste orice virtute. Postul te invata linistea si el precede celelalte fapte bune." Sfântul Isaac Sirul
dar Postul cel de 50 de zile de acum sau altele, de L,M,V sau atunci când sunt rânduite prin sfinți, ele înseamnă: nimic, nimic, nimic cu puțină rugăciune sau dacă nu reziști atunci cu pită și apă sfințite căci a te împărtăși cu Dumnezeu niciodată nu e oprit decât dacă ai cannon expre dat în sensul ăsta de la duhovnic... și acest nimic înseamnă nici o grijă pentru ce veți mânca sau ce veți bea sau ce veți îmbrăca de lux sau pentru case aristocratice sau cu gândul la bairamurile și barbequlul de după post... ci nemaipăcătuind și nemaislujind intereselor viclene și rele ale „dulciurilor” dragostei, ale rânjetelor că ne-ar surâde mereu niște noi prilegjuri privilegjuri ale păcătuirilor, scăpați de frica zilei de mâine sau de pătrarul următor al zilei ca să ne putem liniști desăvârșit spre a ne scoate din mândrie și îngâmfarea căderii deadreapta prin prezentarea mereu a vrednicie noastre înaintea oamenilor, că postim ori că nu postim ori alte griji „vrednice”... așa ca un chip al unui om îndoielnic lenectual ispistețit... deci trebuie să ne hrănim cu răbdare, răbdare, răbdare de sus și rugăciune... și nimic mai simplu... că dacă nu ascultăm și nu răbdăm atunci să vezi ce coșmar că trebuie să căutăm tot felul de produse agricole sau vegetariene și să facem așa ca italienii paste peste paste și pițe de post și cu ele o să ne săturăm și îngâmfăm mai rău ca înainte mâncând toate plăcințile și gogoșile și bând ca rațele tone de apă... Dar dacă nu poți să postești cu răbdare și rugăciune atunci postește cu tăiere din mâncare și voirea care nu ascultă, și astfel de fiecare dată când mănînci împarte porția ta de mâncare la cei prezenți și mănâncă mai puțin decât îți revine ție cu o firmitură, chiar dacă lor nu le dai nimic fiindcă lor nu le trebe că au și ei porțiile lor... firmitură pe care nu o arunca la coșul de gunoi... și ai să te folosești cu siguranță... dacă dă Dumnezeu... că fără El degeaba postești că atunci când postești de capul tău atunci sigur te mândrești... iar dacă se amestecă patimile și păcatele cu rugăciunea atunci biruiesc patimile... iar cu amestecul ăsta toxic nu te poți prezenta la Dumnezeu căci acolo în rai la Dumnezeu, este interzis păcatul. Deci nu uitați că a posti e cel mai simplu și așa poți lupta cel mai bine ca să plinești ce ți s-a cerut, lucrul tău... fiindcă foamea și moartea și setea și durerile trupului sunt singurii tăi prieteni trupești aici în valea plângerii... alți casnici îți sunt dușmani. Dar cumpătare! cumpănătare! că nimeni nu ți-a cerut să te sinucizi ci să dobândești mila milostivirii Domnului făcând și tu asemenea Lui... Și mă iertați că mi-am dat de la sfinți un sfat pe care vi l-am făcut public... nu ca să zică cineva că eu așa țiu, că ce mai știu eu cum țiu, păi așa cum îmi dă Dumnezeu, dar măcar să știm teoria, să nu zică cineva că nu știa teoria... iar practica cu milă multă de neputința omenească... fiindcă așa zicea păr Arsenie Boca, Trâmbița nr 3... Iar cei tari în credință, poi aceia nici nu mai au pentru ce să postească. Deci ei pot mânca orice, că toate sunt ale lui Dumnezeu, dar măcar dacă vin undeva la cei slabi, la cei asemenea mie, atunci să postească măcar un pic numai și pentru faptul de a nu mă sminti pe mine păcătosul și puțin credinciosul... că dacă eu văd că cineva nu postește atunci cred că și eu sunt tare în credință și nu mai are niciunrost să postesc doar eu ca fraierul... și mâncând apoi mă îngâmf și apoi păcătuiesc căzând în final în toată ușurătatea îndoielilor lenectuaului ispistețit ce se crede desăvârșit și mântuit dacă nu chiar mântuior... căci doar e sătul... sătul de atâtea și deci nemulțumit când sățietatea ar trebui să te mulțumească, dar se pare că unii sunt sătui mereu de câteceva... deci milă pentru sore și frați creștini... ca să nu le răniți cugetele lor prin dispreț ori prin osândire... Last edited by vsovivi; 18.02.2010 at 15:20:55. |
|
|||
|
|||
![]()
174. Antihristul și vremea lui (II)
A venit și vremea de apoi, vremea zilelor de pe urmă, dar ziua Domnului încă mai întârzie, deși vremea s-a scurtat, și este vremea de sfârșit, și vine vremea cea mai de pe urmă, și este vremea de pe urmă : “... Iată vremea zilelor de pe urmă. Veniți, tată, la Mine,...” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 8 iunie 1958) “... Scrie, Verginico, oftarea Mea cea din inimă, că adâncă rană am, că vine ziua cea de apoi, căci vremea de apoi a sosit, dar ziua Mea nu a venit, ca să-i cer socoteală creștinului de venitul muncii sale.”[...]“ Mai bine vă zic vouă, măi creștinilor, pentru că vremea s-a scurtat: împăcați-vă cu Dumnezeu,[...]” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 20 ianuarie 1963) “ Fiilor, întăriți-vă, căci călătoria voastră este pe sfert, călătoria voastră este scurtă, căci vremea s-a scurtat. Copiii Mei, vom călători și vom lăsa case și vei lăsa femeie și vei lăsa copii.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 27 octombrie 1965) “... Este vremea de sfârșit și nimeni nu se va mai învrednici ca să-ți facă ție bine,[...]” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 14 ianuarie 1966) “ Fiți credincioși și lucrători până la vremea cea mai de pe urmă.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 10 martie 1971) “... Este vremea de pe urmă și nu se știe aceasta,[...]” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 19 ianuarie 1975) “Astăzi e vremea de pe urmă și sunteți rugați să fiți ca și cum nu ați fi căsătoriți. Fiți pregătiți.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 15 octombrie 1976) Dacă în 20 ianuarie 1963 se spunea că ziua Domnului nu a venit, în 1973 suntem anunțați că Domnul Iisus Hristos a venit ca în vremea sfârșitului (venirea Lui în trupul Verginicăi este deci o repetiție generală a zilei judecății obștești), ceea ce nu este adevărat, deoarece venire lui Hristos a fost proorocită a fi întru cea mai înaltă slavă: “ A venit Domnul Iisus ca în vremea sfârșitului, să unească cerul și pământul.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 21 iulie 1973) Apoi îndată ni se promite că vine vremea ca trupul Verginicăi să fie folosit de toți ca un telefon, ca să vorbească prin ea oricine ar vrea să converseze cu Domnul din ceruri. (Deocamdată, numai un cerc restrâns de apropiați îi puneau “Domnului” tot felul de întrebări stupide, de genul “dacă să-și vândă vaca” sau “dacă să-și mărite fata”, iar “Domnul” le răspundea generos, folosindu-se de gura trupului adormit al Verginicăi). Iar Verginica chiar dacă va muri, va fi în viață, dar va părăsi locurile unde a stat și nu va mai fi: “... O, vine vremea, cum vorbește omul cu telefonul, așa veți vorbi voi cu Domnul. Vine vremea că trupul acesta va fi mânuit de toți, ca să vorbească cu Mine. Va fi purtat în văzduh cu avioane, va fi purtat cu trenul și veți zice: „Unde e trâmbița Domnului?“. Și va dori poporul acesta să o vadă, și va zice că a murit. Și nu a murit, e în viață. De ce? Că e scris că va părăsi locurile unde a stat, și nu va mai fi.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 4 august 1973) “Proorocia” aceasta atât de tehnică nu s-a mai împlinit. Visul Verginicăi de a fi telefon public sau de a se plimba prin toată lumea cu avionul, propovăduind “Cuvântul” la toată făptura și trâmbițându-le celor naivi că ea este telefonul prin care se poate vorbi (fără fise) cu Domnul, și că ea este trâmbița care nu va muri, s-a frânt în anul 1980, când Verginica a murit totuși de vie, și a fost îngropată în cimitirul satului, la Glodeni-Vale. Vremea este la sfârșit și se în-cheie cu o singură cheie: “ Fiule, nu mai e vremea la început și nici la jumătate, ci e la sfârșit și se încheie cu o singură cheie. Ascultă bine cuvintele de la Mine. Ascultă-Mă, creștine.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 14 februarie 1974) Duhul de la Pucioasa recunoaște indirect că el nu este Iisus în trup, Cel care era întrebat de ucenici ce și cum să facă, ci este un duh care dă ucenicilor săi pucioși ordine mascate în îndemnuri: “ Ucenicii, pe vremea când eram în trup, se țineau după Mine și Mă întrebau de toate și le spuneam. Dar acum, Eu te îndemn: Israele, fă ca Mine!” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 8 septembrie 1974) Glasul numit de către pucioși “Domnul Iisus - Cuvântul lui Dumnezeu” se coboară din cer în vremea de sfârșit, și se coboară în chip nevăzut, dar auzit din gura lui Verginica: “... Dacă vei căuta cuvântul acesta să-l vezi, vei greși. Să-l vezi, e un lucru minunat la Domnul Iisus. Se pogoară în vremea de la sfârșit, nevăzut, dar auzit. De vei zice că e pe munte și îl vei căuta, nu-l vei găsi. De-l vei căuta în trupul acesta, nu-l vei găsi, căci precum vezi trupul tău într-un vas cu apă și îl cauți vărsând apa, nu-l găsești, și greșești. Dar credeți cuvintelor Mele, că sunt adevărate.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 1iunie 1975) A doua venire a lui Hristos are loc chiar acum la poporul pucios, ca să împlinească acesta Apocalipsa, iar în vremea de apoi Hristos va veni iarăși pe pământ, pentru a treia oară, ca să facă lucrare nouă: “ Poporul Meu, am venit pentru tine ca să împlinești ce este scris în Apocalipsă, că în vremea de apoi voi veni iarăși și voi face lucrare nouă, care nu a fost niciodată pe pământ.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 9 mai 1977) În fine, în anul 1990 se pune punctul pe “i”, consemnându-se ba că vremea Domnului a venit, ba că acum vine, ba că se va arăta în curând: “ Vremea Domnului a venit, a început și se desăvârșește, și tu încă stai murdar, mămică.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 27.11. 1990)“Vine vremea celei de a doua arătări a Domnului, oricât de greu îți este ție să crezi, poporule creștin din vremea aceasta,[...] și despre vremea slavei lui Dumnezeu, care se va arăta în curând, căci vrei nu vrei, crezi nu crezi, a venit și vremea aceasta, măi poporule creștin. [...] și iată, vine vremea ca Domnul să-Și anunțe împărăția și să așeze Ierusalimul cel nou și izvorul vieții și pomul vieții, vine să facă ceruri noi și pământ nou, așa cum este scris, și nimic nu se poate desființa din Cartea Adevărului și toate se împlinesc, poporule creștin.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 26.12. 1990) Apoi se anunță inevitabilul: “vine sfârșitul lumii”: “ Vine sfârșitul lumii, măi creștine.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 26.12. 1990) Vremea stă și așteaptă după pucioși, ca să aibă ei timp destul ca să îndeplinească planul ce li s-a trasat de sus: “ Caută cu dragoste împlinirea planului ceresc, și pe toate celelalte lucrări ți le voi face ușoare spre lucrat, căci iată, vremea așteaptă pe urma noastră, iar Eu suspin sub așteptare, iubitul Meu. “ (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 20.04.1991) Vreme trece, vreme vine. A venit, este, dar trebuie să vină: “Aceasta este vremea să se așeze la loc împărăția lui Israel. [...] A venit vremea să-Mi fac arătarea, prietenul Meu iubit. [...] Iată vremea aceea, iubitul Meu.[...] Vine vremea să așez vremurile la loc,[...]” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 8-05-1991) Vremea e târzie chiar și pentru pucioși: “ Tot ce ți-am dat de lucru, fii destoinic și lucrează-le pe toate până la capăt, copil credincios al cerului sfânt, că vremea e târzie, copil iubit de Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul” lui Dumnezeul de la Pucioasa din 20-04-1991) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|