![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Vezi că s-a spus mai sus. Cu citate din părintele Cleopa.
|
||||
|
||||
![]()
e parerea parintelui Cleopa. Biserica nu spune ca ziua de luni este zi de post asa cum sunt zilele de miercuri si vineri de peste an
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine. Să fii sănătos!
|
|||
|
|||
![]()
Păi nu ai fost. Te împreunezi ca să ce? Să te simți bine și soția la fel?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da. Nu mă împreunez cu soția ca să mă doară. Și nici ca să caut plăcerea. Ci mai întâi, cu intenția de a împărtăși iubirea. Plăcerea rezultă, este un dar de la Dumnezeu. Noi trebuie doar să știm cum și cât să folosim acest dar, spre mântuirea sufletului. Dar mântuirea sufletului "trece" prin fapte, din câte știu.
Am intrebat doua lucruri, si nu am primit raspuns: - unu: cat de grav, raportat la mantuire, este faptul că, să spunem, in mod regulat nu ții lunea post de la relațiile conjugale? Și ce înseamnă un creștin afurisit sau caterisit (ce cuvinte cu răsunet înfricoșător)? - doi: cum vi se pare faptul că, din ce citesc pe-aici, doar marțea și joia, mai puțin în sărbători/posturi/etc ai avea voie să ai relații conjugale, dar biserica (BOR) permite trei căsătorii, toate binecuvântate de biserică, în timp ce porunca lui Dumnezeu este clară: ceea ce Domnul a unit, omul să nu despartă? Eu percep asta ca pe o inversare. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta e părerea ta.
|
|
||||
|
||||
![]()
placertea cine a facut-o? Dumnezeu sau cine?
|
|
||||
|
||||
![]()
barbatul se impreuneaza cu sotia lui pentru ca o iubeste, pentru ca amandoi sunt un SINGUR trup, pentru ca au nevoie unul de celalalt
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|