![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ei or să-ți spună cât de greu este să te abtii și câte ispite au pe tema asta. |
|
||||
|
||||
![]()
Ei bine, eu chiar am intrebat. Raspunsul pe care l-am primit a fost ca e mai greu la inceput, pe urma nu mai e chiar asa de greu. Reproduc din memorie: "Lumea crede ca pastrarea curatiei e lucrul cel mai greu. Nu e asa. Mult mai grea mi se pare mie ascultarea".
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu daca in postul asta a scris cineva si o opinie medicala/biologica asupra functiei sexuale.
Functia sexuala este un lucru natural, biologic, lasat de Dumnezeu in corpul uman. Daca noi "zgandarim" sau atatam, provocam corpul sa reactioneze inainte de vreme pentru reproducere, si corpul reactioneaza corespunzator. Daca unui barbat ii dai excitante sexuale puternice, evident ca organismul lui va reactiona corespunzator. Pentru ca nu am cunostinte medical in domeniu, as dori daca este cineva in cunostinta de cauza, sa explice putin reactiile organismului si la stimului, si notiunea de "viata sexuala" si activitate sexuala. Este evident, ca barbatii, cand sunt in "plina activitate sexuala", ca au nevoie de o perioada pentru linistire. Dar care este mecanismul biologic din spatele acestui lucru? Are cineva un raspuns medical si pertinent? Sa vorbim, dar sa vorbim putin si cu argumente. Trupul uman este supus unor legi, si ar fi bine sa le cunoastem, pentru a ne cunoaste pe noi mai bine. Eu personal am marea intrebare, de ce barbatilor le este atat de greu sa se "abtina"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când vom ajunge să-L trăim pe Hristos cu toată ființa noastră, nimic nu mai e imposibil, nimic nu mai e greu, pentru că nu noi mai ducem lupta, ci însuși Cel cu care noi ne-am unit, Iisus Hristos. Unde Îl găsim pe Iisus Hristos? - Ascuns în poruncile Sale. - Descoperit în Tainele Sale. - Nevăzut de față în orice suferință în viață, în orice cruce a vieții. - Întreg în Biserică, în marea obște a credincioșilor. Last edited by ovidiu b.; 13.01.2013 at 20:05:56. |
|
||||
|
||||
![]()
si femeile de ce se abtin, in genere, mai usor?
|
||||
|
||||
![]()
pentru că, în genere, femeia așteaptă propunerea. iat bărbatul o face.
|
|
||||
|
||||
![]()
in opinia mea, pt ca testosteronul, si chimia interna si concentratile hormonale ale barbatilor ii atata mai tare deccat pe femei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și există o explicație chiar și fizică, că atunci când ispita vine, chemând numele lui Iisus și Crucea Sa: jestfa - lepădarea de sine, lepădarea de plăcere - ”armă asupra diavolului Crucea Ta ne-ai dat”, având certitudinea că însuși Iisus se luptă în locul nostru, atunci organic se petrece o reacție chimică în care substanțele endocrine din sânge (hormonii) se neutralizează printr-o apariție de anticorpi, care realizează această neutralizare. |
|
||||
|
||||
![]()
anticorpii tin de sistemul imunitar, iar hormonii sunt niste mesageri chimici a caror productie a fost ordonata de creier pt a stimula niste celule sa faca ceva. Absolut nici o legatura. Poti diminua puterea emisiei de hormoni prin mai multe metode, si poti calma pe termen lung corpul prin vointa, si al un moment dat nu o se mai sacaie, dar hormoni+anticorpi=0.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 13.01.2013 at 20:56:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|