Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2013, 18:44:51
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici Vezi mesajul
Dle Decebal, de la mine si de la cei cu care vorbesc. Nu am sursa scrisa. Stiu doar ca, daca nu doreste copil, o familie ortodoxa se abtine total, si nu periodic, asa cum fac catolicii cu ajutorul metodelor naturale de reglare a conceptiilor. Adica, daca doresc copil, au relatii conjugale. Daca nu, nu. Asta stiu. Este ceva gresit in cele de mai sus?
Chiar asa greu si imposibil o fi sa te abti? Serios acum, si ma scuzati dar din cate stiu eu numai animalele nu se pot abtine, si asta pentru ca ele nu au ratiune.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 18:49:39
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Chiar asa greu si imposibil o fi sa te abti? Serios acum, si ma scuzati dar din cate stiu eu numai animalele nu se pot abtine, si asta pentru ca ele nu au ratiune.
întreabă-i pe călugări.
ei or să-ți spună cât de greu este să te abtii și câte ispite au pe tema asta.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 19:13:09
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
întreabă-i pe călugări.
ei or să-ți spună cât de greu este să te abtii și câte ispite au pe tema asta.
Ei bine, eu chiar am intrebat. Raspunsul pe care l-am primit a fost ca e mai greu la inceput, pe urma nu mai e chiar asa de greu. Reproduc din memorie: "Lumea crede ca pastrarea curatiei e lucrul cel mai greu. Nu e asa. Mult mai grea mi se pare mie ascultarea".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 19:24:38
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu daca in postul asta a scris cineva si o opinie medicala/biologica asupra functiei sexuale.

Functia sexuala este un lucru natural, biologic, lasat de Dumnezeu in corpul uman.
Daca noi "zgandarim" sau atatam, provocam corpul sa reactioneze inainte de vreme pentru reproducere, si corpul reactioneaza corespunzator.

Daca unui barbat ii dai excitante sexuale puternice, evident ca organismul lui va reactiona corespunzator.

Pentru ca nu am cunostinte medical in domeniu, as dori daca este cineva in cunostinta de cauza, sa explice putin reactiile organismului si la stimului, si notiunea de "viata sexuala" si activitate sexuala.

Este evident, ca barbatii, cand sunt in "plina activitate sexuala", ca au nevoie de o perioada pentru linistire.
Dar care este mecanismul biologic din spatele acestui lucru? Are cineva un raspuns medical si pertinent?

Sa vorbim, dar sa vorbim putin si cu argumente. Trupul uman este supus unor legi, si ar fi bine sa le cunoastem, pentru a ne cunoaste pe noi mai bine.

Eu personal am marea intrebare, de ce barbatilor le este atat de greu sa se "abtina"?
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 19:56:05
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Eu personal am marea intrebare, de ce barbatilor le este atat de greu sa se "abtina"?
Pntru că nu Îl au pe Dumnezeu cu ei. Pentru că nu au comuniune cu Dumnezeul-om Iisus Hristos, Cel fără de care nimic nu putem face. Până când nu ne vom uni organic cu Persoana lui Hristos, până când simțiea noastră nu va deveni simțire de Hristos, până când conștiința noastră nu va deveni conștiință de Hristos, până când viața noastră nu va deveni viață de Hristos, până când sufletul nostru nu va deveni suflet de Hristos, până când noi nu vom mai trăi în noi înșine, ci Hristos să trăiască în noi, degeaba teologhisim, degeaba ne căutăm răspunsuri, căci nu le vom găsi, până ce noi nu-L vom trăi pe Hristos cu toată ființa noastră.

Când vom ajunge să-L trăim pe Hristos cu toată ființa noastră, nimic nu mai e imposibil, nimic nu mai e greu, pentru că nu noi mai ducem lupta, ci însuși Cel cu care noi ne-am unit, Iisus Hristos.

Unde Îl găsim pe Iisus Hristos?
- Ascuns în poruncile Sale.
- Descoperit în Tainele Sale.
- Nevăzut de față în orice suferință în viață, în orice cruce a vieții.
- Întreg în Biserică, în marea obște a credincioșilor.

Last edited by ovidiu b.; 13.01.2013 at 20:05:56.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 20:03:51
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Pntru că nu Îl au pe Dumnezeu cu ei.
si femeile de ce se abtin, in genere, mai usor?
Vechi 13.01.2013, 20:06:18
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
si femeile de ce se abtin, in genere, mai usor?
pentru că, în genere, femeia așteaptă propunerea. iat bărbatul o face.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 20:02:50
Senior Member

Implicit

Citat:
in opinia mea, pt ca testosteronul, si chimia interna si concentratile hormonale ale barbatilor ii atata mai tare deccat pe femei.
Vechi 13.01.2013, 20:22:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Armă mai puternică în cer și pe pământ împotriva diavolului, ca numele lui Iisus nu este, ne asigură Sfântul Ioan Scărarul. Aceste este temeiul rugaciunii neîncetate. Numai pe această Piatră unghiulară a ființei se poate găsi și clădi pacea lăuntrică a omului, pacea pe care a dat-o Iisus.

Și există o explicație chiar și fizică, că atunci când ispita vine, chemând numele lui Iisus și Crucea Sa: jestfa - lepădarea de sine, lepădarea de plăcere - ”armă asupra diavolului Crucea Ta ne-ai dat”, având certitudinea că însuși Iisus se luptă în locul nostru, atunci organic se petrece o reacție chimică în care substanțele endocrine din sânge (hormonii) se neutralizează printr-o apariție de anticorpi, care realizează această neutralizare.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 20:50:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
substanțele endocrine din sânge (hormonii) se neutralizează printr-o apariție de anticorpi, care realizează această neutralizare.
anticorpii tin de sistemul imunitar, iar hormonii sunt niste mesageri chimici a caror productie a fost ordonata de creier pt a stimula niste celule sa faca ceva. Absolut nici o legatura. Poti diminua puterea emisiei de hormoni prin mai multe metode, si poti calma pe termen lung corpul prin vointa, si al un moment dat nu o se mai sacaie, dar hormoni+anticorpi=0.

Last edited by Patrie si Credinta; 13.01.2013 at 20:56:12.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02