Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2013, 19:37:41
stoicadorina's Avatar
stoicadorina stoicadorina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Un parinte imbunatatit, recent dus la Domnul, spunea despre Ceausescu :"Este usor sa-l judecam dupa legile noastre, mai bine zis, dupa legile pe care voim noi sa le consideram, dar sa nu omitem un lucru, pt. faptul ca a oprit avorturile criminale(indiferent din care considerente)si ca a fost astfel intr-un razboi vejnic cu romancele satanizate s-ar putea sa il intilnim in Rai ! Immmm, ce veti zice atunci ?! Stiti ca judecatile lui Dumnezeu nu seamana cu ale noastre !
Sa luam aminte la toate lucrurile si nu numai la cele pe care le vrem noi !"
Da, este adevarat. Despre Ceausescu si mantuirea sa exact acestea a afirmat un staret tanar dar foarte cautat cu precadere de crestini traitori tineri.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 19:44:08
stoicadorina's Avatar
stoicadorina stoicadorina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu sta in puterea unor oameni sa "mantuiasca" alti oameni prin interpretari superficiale a unor acte aparente morale a acestora.

Pentru ca din pacate nu conteaza doar ce, mai conteaza si de ce.
Ceausescul a interzis avorturile, dar nu pentru ca era credincios sau ii pasa de sufletul omului.
Alin daca nu ai fost inca in Israel poate te ajuta Dumnezeu sa ajungi. Daca la cele spuse de calugari din Sfantul Munte adaugi nenumaratele doantii si ajutorul reciproc dintre Romania si Israel inclusiv in domeniul religios vei vedea ca balanta atarna greu in favoarea celui care era presedintele Roamniei atunci. Si ca sa nu ma invinuesti de nostalgii pro comuniste iti recomand cartea Bietul om sub vremi.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 20:38:27
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
am fost la biblioteca facultatii din motive diverse, si printre altele, mi-au picat 2 carti ante-decembriste, una despre economia de razboi si alta despre Da Vinci.
Deci, carti mai pline de tampenii si propaganda nu am intalnit in viata mea(Leonardo a fost implicat in lupta de clasa de partea proletariatului).
Nu am zis ca nu au fost scrise si prostii. :)
Dar au fost publicate si carti bune. Adica, era libertate sa scrii cat de cat, spre deosebire de perioada lui Gh.Dej.
Si acum gasesti carti bune si carti proaste.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 21:06:22
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu sta in puterea unor oameni sa "mantuiasca" alti oameni prin interpretari superficiale a unor acte aparente morale a acestora.

Pentru ca din pacate nu conteaza doar ce, mai conteaza si de ce.
Ceausescul a interzis avorturile, dar nu pentru ca era credincios sau ii pasa de sufletul omului.
Stilul tau este f. bine cunoscut iar locul de Gicaciontra nu cred sa ti-l rivneasca nimeni .
Sf. Imparat Constantin a liberalizat crestinismul, nu pt. ca era el crestin . Increstinarea lui s-a petrecut cu mult dupa liberalizarea credintei, cu putin timp inaintea mortii lui .
Si daca o sa stau de vorba cu tine, pina dimineata am sa iti tot dau asemenea exemple asemanatoare. Dar atunci unde ar fi dulceata ta in a le gasi singur ?
Chestia asta aberanta de a nu sta in puterea oamenilor sa mintuiasca pe altii o spune satana urlind de ciuda cind vede ca se mai sfinteste ori se mintuieste inca un suflet pe care il credea deja in mrejele lui .
Oricine din orice tabara, fie musulmana, budista sau trotkista poate da pe nas o asemenea cugetare tare !
Cui foloseste observatia asta profunda ?
Vechi 24.06.2013, 21:47:18
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Stilul tau este f. bine cunoscut iar locul de Gicaciontra nu cred sa ti-l rivneasca nimeni .
Zaharia, fii normal!
Ce Cioconda? Ce Gigonda?

Este, ditai: Ana-Conda!

P.S. De n-o fi, chiar, Biciu-Kontra...

P.P.S. Aline, revino-ți, frate. Ce tot faci, bre?.......... Kară-te la terapie, de n-ai spor altminteri. Că nu-i rușine, bre fârtate, câtă vreme te smerești. De ești cumva DOCTOR PSIHIATRU, ai grijă, că ai luat duda toată. Urgență, frate, urgență, știi ce urlu eu aici, nu-i așa? Știi prea bine, așadar îmblânzește-te grabnic la... re-ANIMA-re.
Cu drag!...

Last edited by cezar_ioan; 24.06.2013 at 21:56:40.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 22:11:32
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit Sa revenim on-topic, va rog.

Comunismul, acesta e raspunsul meu, mai general. Mai nuantat, si, de fapt, acesta e raspunsul meu mai exact: comunitarism. O sa imi ziceti ca nu e acelasi lucuru. Nu, nu e. Dar, intre capitalismul de azi, care se furiseaza insidios si malefic spre o dictura global de monstruoasa, iar pe plai autohton, satanic de corupta si destructiva, si ce am trait sau perceput multi dintre noi ca fiind orinduire de stinga, pe sistem "bolsevic"/monopartit, aka comunsimul "clasic", prefer comunismul. Chiar unul a la Brejnev, Ceausescu, sau mai ales cum este ACUM in Coreea de Nord. Nu o sa ma obosesc sa va mai expun si motivele. Putin imi pasa de reactiile fatarnic-ironico-dezamagite ale unor colegi de forum sau ale unor oameni din afara forumului, din lumea reala. Nu ma intereseaza ca unii care o duc mult prea bine, si sunt dezamagitor de subiectivi, de incapabili de "auditur et altera pars" vor sari in sus. Ca barbat, imi asum pina la capat ce cred, spun, scriu si fac.
P. S. Stati linistiti, daca, vorba Cuiva, "nu stiti sa cititi semnele vremurilor", nu ne vom prinde la timp, comunismul se va intoarce, fiti siguri. Insa...intr-o forma pe care, poate, nici macar raposatul Kim Il-sung nu si-ar fi dorit-o. Cu siguranta, nici eu...sau oricare alt om rational.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 24.06.2013 at 22:21:38.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 22:45:24
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
P. S. Stati linistiti, daca, vorba Cuiva, "nu stiti sa cititi semnele vremurilor", nu ne vom prinde la timp, comunismul se va intoarce, fiti siguri. Insa...intr-o forma pe care, poate, nici macar raposatul Kim Il-sung nu si-ar fi dorit-o. Cu siguranta, nici eu...sau oricare alt om rational.
Pai da, se va intoarce, dupa o mare criza, razboaie si o foamete imensa, va aparea Antihristul ca sa faca "dreptate", pentru inceput, intr-o formula aparent crestina, insa nu in numele lui Dumnezeu ci in numele sau. Deci tot un fel de comunitarism, doar ca nu al crestinilor.

Iar multimile fiind secatuite de ideologiile si politicile de mai 'nainte il vor primi numaidecat cu bratele deschise pe "salvatorul" si "eliberatorul" lor, care sa-i scape de prăpădenia care a venit peste dâmșii.

Last edited by tot-Laurentiu; 24.06.2013 at 22:47:56.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 22:46:34
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu am zis ca nu au fost scrise si prostii. :)
Dar au fost publicate si carti bune. Adica, era libertate sa scrii cat de cat, spre deosebire de perioada lui Gh.Dej.
Si acum gasesti carti bune si carti proaste.
acum, asta e opinia mea despre foarte multe lucruri de la muzica("rock crestin"/metal ateist(cand scrii o piesa numita "Oda ratiunii" pe heacy metal devii penibil)) la poezie(proletcultism) la arta(arta comunista) daca e luata ca lucru de sine statator si supusa unei ideologii devine deformata si fara valoare.
Mai ales cand e vorba de istorie, cand sunt mari interese ca grupul dominant vrea sa prezinte istoria ca fiind o epoca de aur initiala(comunitarism primitiv, stiinta lumii greco-romane antice, dragoste libera, "Biserica Primara",societate egalitarista), ca apoi grupul opus(chiaburii, religiosii, paganii, heterosexualii opresivi, barbatii) vin, corup toata faza si incep sa persecute opresiv grupul tinta, continua timp de cel putin 1000 de ani, iar apoi se intampla ceva(Revolutia bolsevica, Renasterea, Reforma, miscarea drepturilor civile X2) iar acum grupul tinta este liber sa conduca lumea ca la inceput spre binele ei si spre o Epoca de Aur. Dar opresorii cei rai nu vor sa lase puterea inca si inca trebuie combatuti.

In fine, am divagat mult, dar vroiam sa astern si ideea aceasta,
"Cum sa recunosti cand istoria e manipulata ideologic".

Revenind la idee, nu poti sa ai carti bune de orice daca istoria e manipulata pentru a servi unor interese.
Poate doar daca sunt carti tehnice, ca gravitatia si sistemul biela-manivela nu au culoare politica.
Vechi 24.06.2013, 22:50:55
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
semne sunt, de la polithicia corecta a Occidentului pana la cretinisme din acestea:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Venus_Project nu ducem lipsa de propuneri.
Vechi 24.06.2013, 23:09:42
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Ai dreptate, in multe privinte, frate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Comunism¡? CristArg Generalitati 32 07.01.2011 14:51:01
Socialsim si comunism crestin Stefan500 Generalitati 7 11.10.2010 00:54:10
intre cer si pamant floaredecolt Generalitati 1 31.03.2008 13:24:00
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09