Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2010, 15:00:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Esti prea profund; sunt nevoita sa te iau pe quote-uri
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e asa greu cum iti inchipui, cuvintele te dau de gol.
M-ai facut curioasa: ma dau de gol ca...ce?

Citat:
Iar acele obiecte asa cum am spus si o repet pentru ca se pare ca ai ratat intelegerea la prima runda, tine de afectiune si nu de iertare.
Sper ca esti totusi vorbitoare/intelegatoare de limba romana.
Iar afectiunea tine de sentimente, nu? Atunci de ce ma contrazici? Asta ziceam si eu: a iubi obiectele atinse de Hristos e frumos, e emotionant, dar nu are putere spirituala. Poate ca unii nu vor avea nevoie de genul acesta de afectiune ci vor cauta o vindecare spirituala. Iar pentru a-si hrani sentimentele pot folosi...altceva, nu mai dau exemple.

Citat:
Iar iertarea ti-o poti oferi si singur(a) cu sau fara suport religios, e sora buna cu indrepatatirea de sine, am cunoscut suficienti oameni care fac asta si se simt curati ca lacrima desi modul lor de a fi spune cu totul altceva si sunt sigur ca ai cunoscut si tu suficente persoane astfel asa ca mai mediteaza la subiectul asta..
Da, am cunoscut si eu; dar ce legatura are cu ce discutam? Vrei sa-mi transmiti, asa, subliminal, ca ma amagesc atunci cand ma consider iertata pentru ca modul meu de a fi spune altceva? Hai, spune-o cu toata gura...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 26.09.2010, 15:05:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Si daca tin minte bine, te-am rugat sa renunti la miturile urbane de tip protestant de genul 'ortodocsii se inchina la obiect nu la ceea ce reprezinta' desi pe de alta parte pot intelege si incapacitatea de a face asta din perspectiva unor probleme personale demne de toata mila.
Mulțumesc pentru empatie și pentru alte sentimente creștinești de care dai dovadă.

Citat:
In rest, unde este Hristos este si Crucea, un Hristos fara Cruce, sau a carui Cruce il priveste doar strict pe El, 'credinciosul' netrebuind decat sa intinda mana dupa mantuire, asa cum e predicat de protestanti este un fals hristos, un hristos mincinos care conduce oamenii spre Iad nu spre mantuire.
Uiți că vorbești cu un adventist, iar adventiștii așteaptă un Hristos pe tron, nu pe cruce. E mai comod să-L ști pe Hristos legat în scutece din decembrie până-n primăvară, iar din primăvară-n iarnă să-L legi de cruce în loc de a te apropia de tronul milei Sale din Ceruri unde este acum.
Vechi 26.09.2010, 15:11:39
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de octavian_cde Vezi mesajul
Sangele Domnului Iisus sfinteste si obiecte? Interesanta teorie.
Deci exista si sfanta cununa si sfintele cuie sau sfantul bici? Sau unele obiecte devin sfinte si altele nu? Aveti vreun argument Biblic de unde sa se poate observa ca obiectul cruce este sfant datorita sangelui Mantuitorului?

In VT exista un episod cu rugul aprins cind i se cere lui Moise pe Muntele Horeb ca se descalte ca, calca pe pamint sfintit!
Cam cu asta iti poti explica de ce Maica Domnului e si ea sfinta purtind Dumnezeirea 9 luni in pintece!
Orice atingere cu/de Dumnezeu lasa urme. Sincer eu mi-asi dorii sa am ceva atins de Iisus fie chiar biciul!
Singele Domnului sfinteste chiar oamenii, prin Sf. Euharistie, aia de care va pune Tangalache sa fugiti mincind pamintul!
Vechi 26.09.2010, 15:14:36
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de octavian_cde Vezi mesajul
Sangele Domnului Iisus sfinteste si obiecte? Interesanta teorie.
Deci exista si sfanta cununa si sfintele cuie sau sfantul bici? Sau unele obiecte devin sfinte si altele nu? Aveti vreun argument Biblic de unde sa se poate observa ca obiectul cruce este sfant datorita sangelui Mantuitorului?

Biserica Ortodoxă a rînduit praznicul Înălțării Sfintei Cruci pe 14 septembrie, dată la care cinstim două evenimente: aflarea crucii pe care a fost răstignit Iisus și înălțarea ei solemnă de către episcopul Macarie de Ierusalim, în anul 335, și readucerea lemnului crucii de la perși, în anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius, care a depus-o în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, în anul 630. Crucea rămîne semnul cel mai de seamă al creștinismului, iar cinstirea ei s-a răspîndit mai ales din secolul IV, încă din timpul vieții Sfinților Împărați Constantin și Elena. Astăzi în biserici se țin slujbe speciale, trebuie să ne rugăm și să ținem post.

Vedenia împăratului Constantin

În Scrierile Sfinte se povestește cum Constantin cel Mare, întîiul împărat al creștinilor, era la Roma, unde se războia cu Maxențiu. Inamicul era numeros și împăratul se temea de înfrîngere. Atunci, i s-a arătat în amiaza zilei semnul Crucii cu stele pe cer și litere romane care formau un mesaj: „In hoc signo vinces” („Întru aceasta vei birui“). Iisus i-a apărut în vis, cerîndu-i să însemne cu crucea toate steagurile și scuturile ostașilor săi. Tulburat, Constantin cel Mare a însemnat cu crucea uniformele soldaților și a poruncit să se facă o cruce de aur, întocmai ca cea care i se arătase, care a fost purtată în fața oștenilor. Armata lui a biruit vrăjmașii. Văzînd puterea Sfintei Cruci, împăratul, care ulterior s-a creștinat, a trimis-o pe mama sa să afle la Ierusalim Crucea pe care a fost răstignit Domnul.

Minunea Sfintei Cruci

Sfînta Elena a găsit la Golgota trei cruci, cu tot cu piroane, a Mîntuitorului și ale celor doi tîlhari răstigniți de-a dreapta și de-a stînga lui Iisus. Sfînta Elena nu știa care e Crucea Sfîntă, dar a aflat-o printr-o minune. O văduvă al cărei sicriu a fost atins cu Sfînta Cruce s-a sculat din moarte. Cutremurată, împărăteasa a îngenuncheat și a sărutat sfîntul lemn. Fericitul Macarie, Patriarhul locului, a înălțat crucea deasupra amvonului, ca să poată fi văzută de mulțimea de credincioși care se îmbulzeau, spunînd: „Doamne, miluiește-ne cu puterea Crucii Tale“. De atunci, aceasta a fost ziua Înălțării Sfintei Cruci, numită și Făcătoare de Viață. În amintirea momentului din anul 335, an de an, în fiecare biserică este așezată Sfînta Cruce în mijlocul sfîntului lăcaș, iar creștinii o împodobesc cu flori și se închină. Este o zi de post, o zi în care sîntem chemați să medităm la Jertfa Mîntuitorului, la suferințele îndurate pentru noi, oamenii. Slujbele și cîntările bisericești subliniază tocmai importanța Crucii în viața creștinilor: „Mîntuiește, Doamne, poporul Tău, și binecuvîntează moștenirea Ta. Biruință binecredincioșilor creștini asupra celor potrivnici dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău” (Troparul Înălțării Sfintei Cruci).

Simbolul mîntuirii

„Prin cruce s-a omorît moartea, s-a dezlegat păcatul strămoșesc, ni s-a dăruit Învierea și am redevenit fiii și moștenitorii lui Dumnezeu“ (Rom. 6,3; Gal. 3,27). Tot prin semnul crucii va fi vestită a doua venire a Domnului pe Pămînt, cînd se va arăta pe cer mai luminoasă ca un fulger și se va însemna pe frunțile tuturor drept credincioșilor. De aceea, la toate ocaziile, însemnîndu-se cu Sfînta Cruce, oamenii arată că sînt creștini și își mărturisesc credința în Sfînta Treime și nădejdea că au dobîndit mîntuirea.

Împărțirea Crucii

Se presupune că Sfînta Cruce a fost trimisă la Constantinopol, atunci cînd pericolul musulman a crescut și că a stat acolo pînă în preajma căderii Constantinopolului. Unii istorici cred că atunci crucea a fost desfăcută în bucăți mai mici și trimisă diferitelor patriarhii spre salvarea ei. Unele surse spun că părți din lemnul sfînt s-au pierdut definitiv în 1187, cînd episcopul Bethleemului a dus-o în bătălia de la Hattin, din sfînta relicvă rămînînd doar bucățile trimise de Sf. Elena la Constantinopol și la Roma. Astăzi, fragmente din lemnul sfînt se află la Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, la Roma, Constantinopol, Veria și Muntele Athos. Cea mai mare bucată este la Mănăstirea Xiropotamou, din Sf. Munte Athos. Dar chiar dacă astăzi avem doar fragmente ale Sfintei Cruci, simbolul crucii este neștirbit. Făcîndu-ne cruce, evocăm patima mîntuitoare pentru lume a lui Iisus.

te invit, va invit, pe toti ratacitii sa mergeti la manastirea Xiropotamu din Sfantul Munte Athos sa vedeti bucata din cruce. Daca aveti curajul mergeti acolo domnilor. Daca nu mergeti, atunci clar eretici va numiti ca cei care fug de crucea mantuitorului Iisus Hristos, nu pot fi numiti decat eretici.
Vechi 26.09.2010, 15:20:01
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Bag seama ca voi sectarii v-ati nascut direct adulti, nu luati in seama nimic din invataturile parintilor vostrii .
Asa cum copilul invata de la mama si tatal sau ce e bine in viata, tot asa si crestinul invata de la inaintasii lor, parintii ortodoxiei ce e bine in credinta. Parintii ortodoxiei au cinstit Scriptura cum nimeni nu o face dintre voi sectarii, au pastrat-o asa cum este ea si nu au ingaduit nimanui sa o modifice si rastalmaceasca dupa bunul plac.
Vechi 26.09.2010, 15:22:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Singele Domnului sfinteste chiar oamenii, prin Sf. Euharistie, aia de care va pune Tangalache sa fugiti mincind pamintul!
Sângele Domnului sfințește prin spălare (atenție, e tot un simbol!) Apoc.7,14, nu prin îngurgitare. De îngurgitarea sângelui ne-a pus să fugim Fapte 15,29 primul "Sinod ecumenic"-ăla recunoscut de Scriptură, nu Tangalache!
Vechi 26.09.2010, 15:24:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Bag seama ca voi sectarii v-ati nascut direct adulti, nu luati in seama nimic din invataturile parintilor vostrii .
Asa cum copilul invata de la mama si tatal sau ce e bine in viata, tot asa si crestinul invata de la inaintasii lor, parintii ortodoxiei ce e bine in credinta. Parintii ortodoxiei au cinstit Scriptura cum nimeni nu o face dintre voi sectarii, au pastrat-o asa cum este ea si nu au ingaduit nimanui sa o modifice si rastalmaceasca dupa bunul plac.
Din nefericire nepoții nu se mai țin de această dreaptă cinstire a sfinților părinți... (vezi raftul "Sinodala actuală" din debara).
Vechi 26.09.2010, 15:29:53
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Sângele Domnului sfințește prin spălare (atenție, e tot un simbol!) Apoc.7,14, nu prin îngurgitare. De îngurgitarea sângelui ne-a pus să fugim Fapte 15,29 primul "Sinod ecumenic"-ăla recunoscut de Scriptură, nu Tangalache!
Cu riscul de a fi banat: nene pe matale nu te duce capul?! Pai n-a spus Iisus: "cine nu va bea singele Meu...."?
Vechi 26.09.2010, 15:33:07
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Cu riscul de a fi banat: nene pe matale nu te duce capul?! Pai n-a spus Iisus: "cine nu va bea singele Meu...."?
Nu-l duce... E o altă lume...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Vechi 26.09.2010, 15:36:43
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Din nefericire nepoții nu se mai țin de această dreaptă cinstire a sfinților părinți... (vezi raftul "Sinodala actuală" din debara).
nu se cuvine celui dintai pacatos sa judece aceste lucruri.

In sanul vostru al protestantilor, de atatea ori v-ati impartit, nesocotind pe cei dintai protestanti ai vorstri incat nu mai aveti deloc credinta in cinstirea parintilor vostrii trupesti si spirituali , darmite nepotii vostrii.

Invitatia ramane valabila: vizitati Sfantul Munte
sau nu va lasa Belzebut
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
A mai trecut un suflet la Domnul mela me Slujba inmormantarii 76 26.03.2016 19:24:54
Acestea au trecut sau inca nu? Mihai36 Din Vechiul Testament 1 26.06.2011 15:05:21
mesaje din trecut Jamaica Generalitati 4 28.11.2010 01:13:55
A mai trecut o zi... laurschepsis Generalitati 8 19.09.2009 00:28:33