![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Esti prea profund; sunt nevoita sa te iau pe quote-uriM-ai facut curioasa: ma dau de gol ca...ce?
Citat:
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In VT exista un episod cu rugul aprins cind i se cere lui Moise pe Muntele Horeb ca se descalte ca, calca pe pamint sfintit! Cam cu asta iti poti explica de ce Maica Domnului e si ea sfinta purtind Dumnezeirea 9 luni in pintece! Orice atingere cu/de Dumnezeu lasa urme. Sincer eu mi-asi dorii sa am ceva atins de Iisus fie chiar biciul! Singele Domnului sfinteste chiar oamenii, prin Sf. Euharistie, aia de care va pune Tangalache sa fugiti mincind pamintul! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica Ortodoxă a rînduit praznicul Înălțării Sfintei Cruci pe 14 septembrie, dată la care cinstim două evenimente: aflarea crucii pe care a fost răstignit Iisus și înălțarea ei solemnă de către episcopul Macarie de Ierusalim, în anul 335, și readucerea lemnului crucii de la perși, în anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius, care a depus-o în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, în anul 630. Crucea rămîne semnul cel mai de seamă al creștinismului, iar cinstirea ei s-a răspîndit mai ales din secolul IV, încă din timpul vieții Sfinților Împărați Constantin și Elena. Astăzi în biserici se țin slujbe speciale, trebuie să ne rugăm și să ținem post. Vedenia împăratului Constantin În Scrierile Sfinte se povestește cum Constantin cel Mare, întîiul împărat al creștinilor, era la Roma, unde se războia cu Maxențiu. Inamicul era numeros și împăratul se temea de înfrîngere. Atunci, i s-a arătat în amiaza zilei semnul Crucii cu stele pe cer și litere romane care formau un mesaj: „In hoc signo vinces” („Întru aceasta vei birui“). Iisus i-a apărut în vis, cerîndu-i să însemne cu crucea toate steagurile și scuturile ostașilor săi. Tulburat, Constantin cel Mare a însemnat cu crucea uniformele soldaților și a poruncit să se facă o cruce de aur, întocmai ca cea care i se arătase, care a fost purtată în fața oștenilor. Armata lui a biruit vrăjmașii. Văzînd puterea Sfintei Cruci, împăratul, care ulterior s-a creștinat, a trimis-o pe mama sa să afle la Ierusalim Crucea pe care a fost răstignit Domnul. Minunea Sfintei Cruci Sfînta Elena a găsit la Golgota trei cruci, cu tot cu piroane, a Mîntuitorului și ale celor doi tîlhari răstigniți de-a dreapta și de-a stînga lui Iisus. Sfînta Elena nu știa care e Crucea Sfîntă, dar a aflat-o printr-o minune. O văduvă al cărei sicriu a fost atins cu Sfînta Cruce s-a sculat din moarte. Cutremurată, împărăteasa a îngenuncheat și a sărutat sfîntul lemn. Fericitul Macarie, Patriarhul locului, a înălțat crucea deasupra amvonului, ca să poată fi văzută de mulțimea de credincioși care se îmbulzeau, spunînd: „Doamne, miluiește-ne cu puterea Crucii Tale“. De atunci, aceasta a fost ziua Înălțării Sfintei Cruci, numită și Făcătoare de Viață. În amintirea momentului din anul 335, an de an, în fiecare biserică este așezată Sfînta Cruce în mijlocul sfîntului lăcaș, iar creștinii o împodobesc cu flori și se închină. Este o zi de post, o zi în care sîntem chemați să medităm la Jertfa Mîntuitorului, la suferințele îndurate pentru noi, oamenii. Slujbele și cîntările bisericești subliniază tocmai importanța Crucii în viața creștinilor: „Mîntuiește, Doamne, poporul Tău, și binecuvîntează moștenirea Ta. Biruință binecredincioșilor creștini asupra celor potrivnici dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău” (Troparul Înălțării Sfintei Cruci). Simbolul mîntuirii „Prin cruce s-a omorît moartea, s-a dezlegat păcatul strămoșesc, ni s-a dăruit Învierea și am redevenit fiii și moștenitorii lui Dumnezeu“ (Rom. 6,3; Gal. 3,27). Tot prin semnul crucii va fi vestită a doua venire a Domnului pe Pămînt, cînd se va arăta pe cer mai luminoasă ca un fulger și se va însemna pe frunțile tuturor drept credincioșilor. De aceea, la toate ocaziile, însemnîndu-se cu Sfînta Cruce, oamenii arată că sînt creștini și își mărturisesc credința în Sfînta Treime și nădejdea că au dobîndit mîntuirea. Împărțirea Crucii Se presupune că Sfînta Cruce a fost trimisă la Constantinopol, atunci cînd pericolul musulman a crescut și că a stat acolo pînă în preajma căderii Constantinopolului. Unii istorici cred că atunci crucea a fost desfăcută în bucăți mai mici și trimisă diferitelor patriarhii spre salvarea ei. Unele surse spun că părți din lemnul sfînt s-au pierdut definitiv în 1187, cînd episcopul Bethleemului a dus-o în bătălia de la Hattin, din sfînta relicvă rămînînd doar bucățile trimise de Sf. Elena la Constantinopol și la Roma. Astăzi, fragmente din lemnul sfînt se află la Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, la Roma, Constantinopol, Veria și Muntele Athos. Cea mai mare bucată este la Mănăstirea Xiropotamou, din Sf. Munte Athos. Dar chiar dacă astăzi avem doar fragmente ale Sfintei Cruci, simbolul crucii este neștirbit. Făcîndu-ne cruce, evocăm patima mîntuitoare pentru lume a lui Iisus. te invit, va invit, pe toti ratacitii sa mergeti la manastirea Xiropotamu din Sfantul Munte Athos sa vedeti bucata din cruce. Daca aveti curajul mergeti acolo domnilor. Daca nu mergeti, atunci clar eretici va numiti ca cei care fug de crucea mantuitorului Iisus Hristos, nu pot fi numiti decat eretici. |
|
||||
|
||||
![]()
Bag seama ca voi sectarii v-ati nascut direct adulti, nu luati in seama nimic din invataturile parintilor vostrii .
Asa cum copilul invata de la mama si tatal sau ce e bine in viata, tot asa si crestinul invata de la inaintasii lor, parintii ortodoxiei ce e bine in credinta. Parintii ortodoxiei au cinstit Scriptura cum nimeni nu o face dintre voi sectarii, au pastrat-o asa cum este ea si nu au ingaduit nimanui sa o modifice si rastalmaceasca dupa bunul plac. |
|
|||
|
|||
![]()
Sângele Domnului sfințește prin spălare (atenție, e tot un simbol!) Apoc.7,14, nu prin îngurgitare. De îngurgitarea sângelui ne-a pus să fugim Fapte 15,29 primul "Sinod ecumenic"-ăla recunoscut de Scriptură, nu Tangalache!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu riscul de a fi banat: nene pe matale nu te duce capul?! Pai n-a spus Iisus: "cine nu va bea singele Meu...."?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu-l duce... E o altă lume...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In sanul vostru al protestantilor, de atatea ori v-ati impartit, nesocotind pe cei dintai protestanti ai vorstri incat nu mai aveti deloc credinta in cinstirea parintilor vostrii trupesti si spirituali , darmite nepotii vostrii. Invitatia ramane valabila: vizitati Sfantul Munte sau nu va lasa Belzebut |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
A mai trecut un suflet la Domnul | mela me | Slujba inmormantarii | 76 | 26.03.2016 19:24:54 |
Acestea au trecut sau inca nu? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 1 | 26.06.2011 15:05:21 |
mesaje din trecut | Jamaica | Generalitati | 4 | 28.11.2010 01:13:55 |
A mai trecut o zi... | laurschepsis | Generalitati | 8 | 19.09.2009 00:28:33 |
|