Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 01:08:22
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Admiral / Адмиралъ (en.)
http://www.youtube.com/watch?v=FNPqc...eature=related
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 22:31:40
Banned

Implicit Secretul turcilor

De ce reusesc turcii in Germania? M-am intrebat de mai multe ori. Scoli nu prea fac, dar sunt muncitori si harnici. Totusi aceasta nu ajunge, si alte natiuni au aceste caracteristici.

Ce am remarcat la turci este ca ei sunt foarte mandrii de natia lor. Daca vorbesti rau de Turcia sau de un turc atuncii ei iti intorc spatele. Nu mai vorbesc cu tine. Ei nu accepta nici o vorba jicnitoare despre natiunea lor, sau despre Turcia.

Ei se ajuta inte ei foarte mult. Isi aduc soti din tara lor. Traiesc in familii mari care au un singur scop, acela de a-i hrani pe toti membrii lor. Au ajuns in positii importante aici, sunt turci ministrii si sefi de partide.

Nu ai vazut un turc desnationalizat nici la a 3 generatie. Acest respect reciproc si intrajutorare sunt exemplare. Numai arabii sau albanezi sunt la fel.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 23:11:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
De ce reusesc turcii in Germania? M-am intrebat de mai multe ori. Scoli nu prea fac, dar sunt muncitori si harnici. Totusi aceasta nu ajunge, si alte natiuni au aceste caracteristici.

Credință și patriotism. Fără acestea două, omul nu are rădăcini.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.05.2011, 09:57:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Nu ai vazut un turc desnationalizat nici la a 3 generatie. Acest respect reciproc si intrajutorare sunt exemplare. Numai arabii sau albanezi sunt la fel.
Exista si un alt un motiv : daca se deznationalizeaza, nu mai poate sa isiu faca vacantele in Turcia. Risca arestul.
Iar un anumit patriotism la a doua sau a treia generatie de emligranti este, din experienta mea, mai degraba maladiv si un fel de problema omeneasca. Vad asta la elevii mei nascuti aici care viseaza sa se 'intoarca' in tara lor si vorbesc de rau Belgia desi e tara care i-a crescut si desi fara sa isi dea seama sunt mai degraba belgieni decat altceva. Un asemenea clivaj intre realitate si imaginile mentale nu mi se pare ca este bun pentru suflet.

Nu cred ca e nevoie de patriotism pentru mantuire. Este nevoie de dragostea de APROAPELE, adica de cel de aproape, de unde stai.

Last edited by Fani71; 18.05.2011 at 10:02:54.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 22:23:44
Banned

Implicit

Un crestin ortodox are voie sa faca rau unui alt crestin ortodox? Poate sa vorbeasca despre el rau, sa il injure? Se poate numi acest crestin inca un crestin ortodox sau trebuie sa paraseasca biserica si sa se numeasca pagan?

De multe ori asistam la acelasi joc. Un crestin ortodox ii face rau altui crestin ortodox. Si totusi ambi se numesc si cred ca sunt crestini. Ce spun preotii despre acest pacat?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 17:34:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Un crestin ortodox are voie sa faca rau unui alt crestin ortodox? Poate sa vorbeasca despre el rau, sa il injure? Se poate numi acest crestin inca un crestin ortodox sau trebuie sa paraseasca biserica si sa se numeasca pagan?

De multe ori asistam la acelasi joc. Un crestin ortodox ii face rau altui crestin ortodox. Si totusi ambi se numesc si cred ca sunt crestini. Ce spun preotii despre acest pacat?
Nu trebuie sa paraseasca Biserica, ci sa se pocaiasca si sa faca bine in loc de rau. ;-)
Vechi 17.07.2011, 10:55:21
Banned

Implicit

Sa se pocaisca suna de parca am fii la pocaiti. Avem o religie de 2000 de ani si totusi nu avem principi solide de a reusi. Ajutorul reciproc este unul dintre acestea.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2011, 11:11:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sa se pocaisca suna de parca am fii la pocaiti.
Asta arată cât de mult au reușit (cu ajutorul nostru) unele secte să confiște termenul creștin de "pocăință". Dacă veți merge la panoul de utilizator al forumului, veți vedea un mare fir de discuție intitulat chiar "Pocăința", sub titlul "Tainele Ortodoxiei". Pocăința e baza transformării cuiva în Cristos.

În ceea ce privește practica unora de a face rău altora, aici este vorba de un trist specific românesc, mai degrabă decât ortodox. Asta nu înseamnă că cel care a căzut astfel a devenit păgân și a încetat de a fi mădular al Bisericii Ortodoxe ori creștin în general. Să nu uităm că în Biserică există următoarele două feluri de oameni: 1) drepții (puțini) și 2) păcătoșii (mulți).

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 00:18:57
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa se pocaisca suna de parca am fii la pocaiti. Avem o religie de 2000 de ani si totusi nu avem principi solide de a reusi. Ajutorul reciproc este unul dintre acestea.
A se pocai este un verb vech de cand crestinismul; se gaseste si in evanghelii ;-)
Adica, sa ceara iertare lui Dumnezeu, sa se intoarca la dragostea lui, si sa incerce sa nu mai faca la fel.
Ca fiul ratacitor.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Manastire germana in constructie spre_rasarit Generalitati 0 31.01.2012 13:58:29
Ortodoxia si Ispasirea Pestisorul de Aur Dogmatica 20 18.12.2011 02:46:06
Ortodoxia dobrin7m Dogmatica 64 25.09.2011 20:23:28
ORTODOXIA cosmin_lovin Despre Biserica Ortodoxa in general 73 14.08.2008 13:43:58
Ortodoxia danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 33 03.11.2007 14:59:22