![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Admiral / Адмиралъ (en.)
http://www.youtube.com/watch?v=FNPqc...eature=related |
|
|||
|
|||
![]()
De ce reusesc turcii in Germania? M-am intrebat de mai multe ori. Scoli nu prea fac, dar sunt muncitori si harnici. Totusi aceasta nu ajunge, si alte natiuni au aceste caracteristici.
Ce am remarcat la turci este ca ei sunt foarte mandrii de natia lor. Daca vorbesti rau de Turcia sau de un turc atuncii ei iti intorc spatele. Nu mai vorbesc cu tine. Ei nu accepta nici o vorba jicnitoare despre natiunea lor, sau despre Turcia. Ei se ajuta inte ei foarte mult. Isi aduc soti din tara lor. Traiesc in familii mari care au un singur scop, acela de a-i hrani pe toti membrii lor. Au ajuns in positii importante aici, sunt turci ministrii si sefi de partide. Nu ai vazut un turc desnationalizat nici la a 3 generatie. Acest respect reciproc si intrajutorare sunt exemplare. Numai arabii sau albanezi sunt la fel. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Credință și patriotism. Fără acestea două, omul nu are rădăcini.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar un anumit patriotism la a doua sau a treia generatie de emligranti este, din experienta mea, mai degraba maladiv si un fel de problema omeneasca. Vad asta la elevii mei nascuti aici care viseaza sa se 'intoarca' in tara lor si vorbesc de rau Belgia desi e tara care i-a crescut si desi fara sa isi dea seama sunt mai degraba belgieni decat altceva. Un asemenea clivaj intre realitate si imaginile mentale nu mi se pare ca este bun pentru suflet. Nu cred ca e nevoie de patriotism pentru mantuire. Este nevoie de dragostea de APROAPELE, adica de cel de aproape, de unde stai.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 18.05.2011 at 10:02:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Un crestin ortodox are voie sa faca rau unui alt crestin ortodox? Poate sa vorbeasca despre el rau, sa il injure? Se poate numi acest crestin inca un crestin ortodox sau trebuie sa paraseasca biserica si sa se numeasca pagan?
De multe ori asistam la acelasi joc. Un crestin ortodox ii face rau altui crestin ortodox. Si totusi ambi se numesc si cred ca sunt crestini. Ce spun preotii despre acest pacat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sa se pocaisca suna de parca am fii la pocaiti. Avem o religie de 2000 de ani si totusi nu avem principi solide de a reusi. Ajutorul reciproc este unul dintre acestea.
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta arată cât de mult au reușit (cu ajutorul nostru) unele secte să confiște termenul creștin de "pocăință". Dacă veți merge la panoul de utilizator al forumului, veți vedea un mare fir de discuție intitulat chiar "Pocăința", sub titlul "Tainele Ortodoxiei". Pocăința e baza transformării cuiva în Cristos.
În ceea ce privește practica unora de a face rău altora, aici este vorba de un trist specific românesc, mai degrabă decât ortodox. Asta nu înseamnă că cel care a căzut astfel a devenit păgân și a încetat de a fi mădular al Bisericii Ortodoxe ori creștin în general. Să nu uităm că în Biserică există următoarele două feluri de oameni: 1) drepții (puțini) și 2) păcătoșii (mulți).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica, sa ceara iertare lui Dumnezeu, sa se intoarca la dragostea lui, si sa incerce sa nu mai faca la fel. Ca fiul ratacitor.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Manastire germana in constructie | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 31.01.2012 13:58:29 |
Ortodoxia si Ispasirea | Pestisorul de Aur | Dogmatica | 20 | 18.12.2011 02:46:06 |
Ortodoxia | dobrin7m | Dogmatica | 64 | 25.09.2011 20:23:28 |
ORTODOXIA | cosmin_lovin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 73 | 14.08.2008 13:43:58 |
Ortodoxia | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 33 | 03.11.2007 14:59:22 |
|