Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2011, 22:33:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit exista iubitori de animale si "iubitori de animale"

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Solutia cea mai buna se pare ca e cea folosita deja in unele orase din tara: cainii sunt sterilizati si tinuti in tarcuri mari, cateva zeci de caini, pana ii infiaza cineva. Marea problema sunt banii, in cele cateva orase s-au implicat organizatii din strainatate. La mine in oras exista si o asociatie care se ocupa cu cainii si s-au implicat si Brigitte Bardot si Piere Brice.
Din pacate implicarea personala lipseste,se lasa de dorit...
Citeam pe internet "protestul"vedetelor din Romania,la adresa uciderii cainilor.Bineinteles,nu sunt de acord.Insa nici nu au pus mana la treaba sa ajute cu ceva.Si oamenii de rand au aceeasi reactie,nu vor sa fie omorati sau vor sa fie omorati dar important este ca "munca de jos" s-o faca altcineva.
Legea la care s-a ajuns dupa vreo 20 de ani de haos si nepasare,sugereaza ca a fost suficient timp in care s-a putut face ceva constructiv;si cum rezultatele stagneaza de amar de vreme acum se trece la solutii drastice.Din pacate,raportul oamenilor de actiune este ingrijorator inferior celor care indragesc filozofia,discutia vorbelor goale sau mahalagismul.

Pana nu intelegem ca Binele nu trebuie tinut numai la nivel de intentie nu vom evolua prea mult.Nici nu avem cum,pt ca traind intr-o lume(si)materiala trebuie sa materializam acest bine.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2011, 22:54:43
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de preamultadezbinare Vezi mesajul
De bun simt si la obiect comentariul tau,Claudiu.Subscriu intrutotul.
Cu mentiunea ca,mie nu-mi plac asa de mult cainii,tocmai pt.ca am avut(si am) destule experiente neplacute cand au sarit la mine desi nu facusem absolut nimic,mergeam pur si simplu pe strada(a,da,stiu,le incalcam teritoriul).Si nici fecalele lor nu imi place sa le vad pe strada.Ca sa nu mai zic de latratul lor ,noaptea.
Sunt oare obligat sa-mi placa sau sa iubesc cainii?
Cei carora le plac,de ce nu si-i ia(cresc) in casa,daca au unde?
Ca cetatean aveti si dvs dreptul sa faceti ceva.Spuneti ca nu va plac cainii pe strazi...(nici mie nu-mi plac,mare iubitoare).
Va dau urmatoarea solutie:data viitoare cand vedeti un caine aciuiat in fata blocului,intrebati in stanga si-n dreapta daca cineva vrea un caine sa-i apere ograda sau doar asa...In casele cu curti,cainii sunt aproape nelipsiti,acolo au fost plasati multi.
Vedeti cum stau lucrurile,chiar daca nu va plac cainii,puteti sa faceti putina ordine la blocul dvs fara astepta tot felul de minuni venite din cer.
Pana la urma asta se asteapta,solutiile,rezultatele chiar daca suntei iubitori sau nu.

Nici eu nu iubesc betivii si drogatii,insa daca ii vad aciuiati in fata casei mele ma voi ocupa de ei.Din bun simt.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2011, 23:50:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Solutia cea mai buna se pare ca e cea folosita deja in unele orase din tara: cainii sunt sterilizati si tinuti in tarcuri mari, cateva zeci de caini, pana ii infiaza cineva. Marea problema sunt banii, in cele cateva orase s-au implicat organizatii din strainatate. La mine in oras exista si o asociatie care se ocupa cu cainii si s-au implicat si Brigitte Bardot si Piere Brice.
Nu prea cred ca se poate asa ceva, in mod sigur se vor incaiera, pentru mancare, pentru suprematie, teritoriu, etc.

Stii vreun loc unde sunt tinuti asa? Eu am vazut ca sunt tinuti in custi separate, cel mult poate cativa la un loc si atat.

Ai idee cat costa intretinerea lor si care e ritmul real de adoptie?

Nu-ti fa iluzii, 9 din 10 nu vor fi adoptati niciodata.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 00:10:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ca cetatean aveti si dvs dreptul sa faceti ceva.Spuneti ca nu va plac cainii pe strazi...(nici mie nu-mi plac,mare iubitoare).
Va dau urmatoarea solutie:data viitoare cand vedeti un caine aciuiat in fata blocului,intrebati in stanga si-n dreapta daca cineva vrea un caine sa-i apere ograda sau doar asa...In casele cu curti,cainii sunt aproape nelipsiti,acolo au fost plasati multi.
Serios, cati crezi ca au nevoie de 2, 3 ..5 caini in curte, care sa-si faca nevoile peste tot?

Realitatea este ca nimeni nu vrea sa aiba grija de ei (prin asta nu se intelege doar aruncat o bucata de salam din cand in cand) si sunt o pacoste asa ca alta solutie nu prea este..

Citat:
Legea la care s-a ajuns dupa vreo 20 de ani de haos si nepasare,sugereaza ca a fost suficient timp in care s-a putut face ceva constructiv;si cum rezultatele stagneaza de amar de vreme acum se trece la solutii drastice.Din pacate,raportul oamenilor de actiune este ingrijorator inferior celor care indragesc filozofia,discutia vorbelor goale sau mahalagismul.
Pai treaba e cam asa..daca se incepea curatenia nu acum 20 ani, sa zicem 10, probabil trebuiau adopatati + eutanasiati vreo 10.000 caini.
Poate 1000 ar fi fost adoptati si 9000 eutanasiati.

Dat fiind ca nu s-a facut mai nimic si pana si sterilizarile sunt sub semnul intrebarii, problema este aceeasi, doar ca de data asta este vorba probabil de 50.000 caini dintre care 1000 vor fi (poate) adoptati si 49000 (ar trebui) eutanasiati.

Inca un tur de vorbarie, si peste 5 ani lucrurile vor sta si mai rau decat atat.

Probabil la un moment dat oamenii se vor satura de vorbarie si vor trece la fapte, indiferent ce au de gand (si nu prea) primariile.

Last edited by AlinB; 29.11.2011 at 00:15:24.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 00:31:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Putem sa ne aparam si fara sa facem rau,pentru ca in caz contrar am cadea din legea iubirii in cea a urii si ne-am face partasii celui intunecat,nu ai Lui Hristos.
Dar ca sa nu ii urasti pe cei care fac rau se presupune sa vrei sa intelegi cum de au ajuns acele fapturi,ca sunt oameni sau animale sa actioneze intr-un anumit mod si sa vrei sa adopti o cale umana pentru rezolvarea situatiei.
Atat in cazul criminalilor,pedofililor,violatorilor stau drept marturie ca a fost o cauza pentru care au devenit asa,traumele si abuzurile din copilarie.Nimeni nu se naste pur si simplu criminal sau violator.
Desigur, devine pe parcurs dar mai exista si liberul arbitru.

Citat:
La fel dupa cum nici un animal domestic nu ajunge sa atace fara niste motive,indiferent de predispozitia genetica.
Da, unul din motive ar putea fi ca treci pe drumul care il considera teritoriul lui desi e drum public.
Ti se pare normal? Mie nu.

Altul ca are pui si daca esti mai aproape de 10m de zona cu pricina iarasi esti pericol potential.
Ti se pare normal? Daca trai in padure da, in oras, pe strada..nu.

Altul ar fi acela ca alergi. Sau mergi cu bicicleta. Sau cu rolele.

Si mai sunt N situatii in care nu si nu, indiferent de motivele cainesti, nu este ok.

Citat:
Asa dupa cum societatea ajunge sa ii transforme pe unii oameni in ucigasi,nu stiu de ce este atat de greu de inteles ca societatea,traumele si abuzurile suferite pot determina niste fiinte care nici macar nu au constiinta evoluata a omului,cum sunt cainii,sa doreasca macar sa se apere.
Aiurea, si cand nu sunt agresati tot la conflicte se ajunge.

Citat:
Insa a fi OM presupune sa ai capacitatea de a empatiza nu doar cu victimele,ci si cu calaii,sa poti privi dincolo de rau,de aparente,pana in profunzimea suferintei care le-a intunecat mintea si sufletul,ca sa poti sa intelegi.
Ce sa inteleg? Ca aia zeci de mii muscati in fiecare an erau oameni haini la suflet, dornic sa le faca rau bietilor caini in legitima aparare?

Ca aia care au fost ucisi de caini erau niste monstri vrednici de o asa moarte?

Mai sa fie, ce la mai empatie..

Citat:
Sa poti sa il vezi pe Dumnezeu,oricat de greu ti-ar fi,in fiecare din fiintele din jurul tau,chiar si in ochii unui criminal...pentru ca Dumnezeu este si in acela,insa el nu Il mai poate vedea,pentru ca uneori ura de sine ajunge atat de puternica,incat isi pierde orice reper sanatos al propriei existente.
Hoho, mai usor cu imaginatia si mai pune mana pe o carte de teologie, Dumnezeu a facut omul dupa chipul sau, nu animalul.. cainele este o creatie utila dar pana la un punct, avand in vedere contextul cu caderea & stuff la un moment dat poate fi si daunatoare.

Daca ai sa te duci la un preot si ai sa zici ca ai omorat un caine ca-ti punea in pericol santatea si existenta ta, a vecinilor, a copiiilor tai, nu o sa te puna la canon asa cum nu o sa te puna nici ca ai taiat mielul de Pasti si l-ai mancat.

Citat:
Oamenii care nu se pot accepta pe sine,cu defecte si slabiciuni,nu vor putea sa accepte acestea nici la cei din jur,cei ce nu au mila si intelegere fata de ei insisi,vor fi si cei mai aspri judecatori pentru semeni si orice alta faptura,iar aceia care ajung sa se urasca,vor proiecta aceasta ura pe oricine le va iesi in cale si va fi ca o oglinda pentru propria lor fiinta.
Ura in sus, ura in jos, desi ti s-a demonstrat chiar pe acest topic ca cei care sunt pro-eutanasierea cainilor sunt din motive pur rationale ba chiar aproba cu regret, dar nu ..pentru tine sunt plini de ura, vezi cu ura asta ca s-ar putea sa fie mult mai aproape de tine decat crezi si daca vrei sa o gasesti nu trebuie sa te uiti asa departe, in altii.

Citat:
Oare degeaba Dumnezeu nu alege sa ni se arate la fata?Oare asta nu ne spune ca e important pentru noi sa cautam sa Il privim cu sufletul prin tot ceea ce este in jurul nostru?
Eu,cel putin asa ma gandesc...
Privim, privim dar tot nu vedem, nu vedem decat ce vrem, nu vedem decat biete animale napastuite iar oameni sfasiati si omorati ...ei bine, desigur, o meritau fara doar si poate, un sacrificiu necesar pe altarul Mariei Sale Cainele Inocent in lumea plina de ura a oamenilor.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 00:45:59
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Pana nu intelegem ca Binele nu trebuie tinut numai la nivel de intentie nu vom evolua prea mult.Nici nu avem cum,pt ca traind intr-o lume(si)materiala trebuie sa materializam acest bine.
Ati descris esenta esentei, stimata doamna, e de bun-simt ce ati scris. Insa se pare ca balcanismul este religia, din ce in ce mai puternica, a derizoriului trait oniric si verbalizant... si in Romania este la ea acasa practicarea ei.
Pe de alta parte, oricum am lua-o, sa ne aparam intai semenii (mai ales copiii si femeile), si mai apoi dragutele cotarle... e de bun-simt, si asta...pentru un singur copil nemuscat, zece mii de caini nu este un pret mare...
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 05:53:13
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Desigur, devine pe parcurs dar mai exista si liberul arbitru.

Da, unul din motive ar putea fi ca treci pe drumul care il considera teritoriul lui desi e drum public.

Altul ca are pui si daca esti mai aproape de 10m de zona cu pricina iarasi esti pericol potential.
Ti se pare normal? Daca trai in padure da, in oras, pe strada..nu.

Altul ar fi acela ca alergi. Sau mergi cu bicicleta. Sau cu rolele.

Si mai sunt N situatii in care nu si nu, indiferent de motivele cainesti, nu este ok.

Aiurea, si cand nu sunt agresati tot la conflicte se ajunge.

Ce sa inteleg? Ca aia zeci de mii muscati in fiecare an erau oameni haini la suflet, dornic sa le faca rau bietilor caini in legitima aparare?

Ca aia care au fost ucisi de caini erau niste monstri vrednici de o asa moarte?

Mai sa fie, ce la mai empatie..

Hoho, mai usor cu imaginatia si mai pune mana pe o carte de teologie, Dumnezeu a facut omul dupa chipul sau, nu animalul.. cainele este o creatie utila dar pana la un punct, avand in vedere contextul cu caderea & stuff la un moment dat poate fi si daunatoare.

Daca ai sa te duci la un preot si ai sa zici ca ai omorat un caine ca-ti punea in pericol santatea si existenta ta, a vecinilor, a copiiilor tai, nu o sa te puna la canon asa cum nu o sa te puna nici ca ai taiat mielul de Pasti si l-ai mancat.

Ura in sus, ura in jos, desi ti s-a demonstrat chiar pe acest topic ca cei care sunt pro-eutanasierea cainilor sunt din motive pur rationale ba chiar aproba cu regret, dar nu ..pentru tine sunt plini de ura, vezi cu ura asta ca s-ar putea sa fie mult mai aproape de tine decat crezi si daca vrei sa o gasesti nu trebuie sa te uiti asa departe, in altii.

Privim, privim dar tot nu vedem, nu vedem decat ce vrem, nu vedem decat biete animale napastuite iar oameni sfasiati si omorati ...ei bine, desigur, o meritau fara doar si poate, un sacrificiu necesar pe altarul Mariei Sale Cainele Inocent in lumea plina de ura a oamenilor.
Draga Alin,traiesc cu sentimentul unui dialog al surzilor si orbilor si asta nu doar in ce te priveste pe tine,ci cam pe toti sustinatorii infocati ai eutanasiei.
Degeaba le explici ca nimeni nu isi doreste caini pe strada.Tu chiar sincer consideri ca cei care fac protectia animalelor asta vor? (si ti-am mai explicat ca aceia nu sunt persoanele care tin caini pe 2m patrati,pentru ca vad ca utilizezi asta ca un lait motiv in postarile tale,ci aceia sunt colectionarii de animale).
Doar pentru ca sunt sustinatorii unor solutii eficiente,dar si umane in acelasi timp care sa solutioneze nu doar un efect de moment,ci si cauza?
Poti sa extermini toti cainii de pe strazile Romaniei,toti pana la unul si ei vor aparea in cativa ani la loc.Asta e solutia eficace din punctul vostru de vedere?Sa tot ucizi la infinit pe masura ce ei apar?
Sa lasam umanitatea si empatia,pentru ca,observ ca desi ma aflu pe un forum crestin,ele nu sunt trasaturi ce au prea mare cautare,ci sa mergem simplu si logic pe eficienta.
Si ti-am adresat atat tie,cat si altora o intrebare la care nu am primit raspuns: cum se face ca in atatia ani in care s-au ucis intr-un mod mai mult decat barbar caini(nu cred ca doriti sa vedeti imagini din ecarisaje,sa va demonstrez cam ce inseamna eutanasie in Romania,pentru ca sunt mai mult decat socante,insa daca insistati eu o pot face,asta apropo de cei care spun ca e o solutie umana!),cum se face ca in toti acesti ani in care mii de caini au murit,altii erau in numar si mai mare pe strazi cand s-a dat legea Marinescu prima data?Cum,daca asta e eficienta?
Vreau sa inteleg logica voastra!Si cum,dupa experimentul Pitesti,in care un ong a adunat toti cainii de pe strada,in doi ani erau la loc ca numar?
Imi spui ca nu e vorba de ura...si atunci,daca nu ar fi vorba de ura,cum de acesti oameni care sustin infocat macelarirea cainilor de pe strada,nu au nici macar o logica a eficientei,nici macar nu isi pun problema intr-un mod constructiv,ci tot ce poti auzi de la ei e una si buna: sa dispara de pe drumuri,sa fie omorati.Ei uite ca au fost omorati,chiar si in anii cand cica era abolita eutanasia,dar o faceau mai cu fereala macar, si cainii nu au disparut,iar problema este la fel de grava,mai grava ca la inceput chiar...asta nu pune pe nimeni pe ganduri?
Spunea cineva si pe buna dreptate, ca nebunie este ca la acelasi gen de actiuni sa astepti mereu rezultate diferite...

Last edited by heaven; 29.11.2011 at 05:56:17.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 08:45:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de preamultadezbinare Vezi mesajul
De bun simt si la obiect comentariul tau,Claudiu.Subscriu intrutotul.
Cu mentiunea ca,mie nu-mi plac asa de mult cainii,tocmai pt.ca am avut(si am) destule experiente neplacute cand au sarit la mine desi nu facusem absolut nimic,mergeam pur si simplu pe strada(a,da,stiu,le incalcam teritoriul).Si nici fecalele lor nu imi place sa le vad pe strada.Ca sa nu mai zic de latratul lor ,noaptea.
Sunt oare obligat sa-mi placa sau sa iubesc cainii?
Cei carora le plac,de ce nu si-i ia(cresc) in casa,daca au unde?
Mizeria de caini de pe strazi provine de la cainii de companie ,nicidecum de la maidanezi care au obiceiuri ancestrale.
Iar faptul ca nu va plac cainii denota experientele neplacute pe care le-ati avut cu ei.
Am mers in vizita la cineva si am avut surpriza ca motanul sa se inalte pe picioarele mele si sa astepte sa fie mangaiat desi am inteles ca nu e un animal prea prietenos din fire.
Animalele sunt bune ,noi nu suntem destul de prietenosi ,nici noi intre noi ,dar fata de animale.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2011, 10:38:07
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Om vs. animal

Avand in vedere ca este un forum unde se pune problema din punct de vedere spiritual, mai intervin cu o opinie.

Omul este diferit fata de animal ca esenta spirituala. Pe langa om, animalele si restul creatiei au o existenta care opereaza strict dupa voia Creatorului. Dupa cum stim cu totii omul are liberul arbitru, un dar al dragostei dumnezeesti, adica vointa proprie. Orice face un animal ( sau orice alt element al creatiei, cu exceptia omului ), indiferent ca e pozitiv sau negativ, nu poate fi laudat sau judecat in adevaratul sens al cuvantului, deoarece totul se face strict dupa pronia Celui de Sus. Unde vreau sa ajung e ca: NU AI VOIE SA COMPARI IN NICI UN FEL OMUL CU VREUN ANIMAL, ESTE O INSULTA FATA DE APROAPELE TAU SI FATA DE DUMNEZEU ( ''animalele sunt mai bune ca oamenii, ca ei omoara, fura bla bla bla bla ).

Darul cel mai mare care ni l-a dat Dumnezeu este imperfectiunea. Nu cred ca vom fi judecati dupa cantitatea faptelor bune versus cele rele, ci vom fi judecati dupa vointa noastra, adica timpul, energia, atentia, strdania etc. care le daruim pentru drumul infinit care leaga pe om de Dumnezeu.
Vechi 29.11.2011, 11:20:49
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Parintele Arsenie Boca spunea :"Invatati de la caini ,il lovesti si el vine la tine ,uita toate cate i-ai facut"
Am citat din memorie.
Deci ar trebui sa ne coboram la nivelul cainilor ,noi , fiinte rationale.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36