Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 23:26:23
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

ps: icoane si Sfinti aveti?...va de intreb de curiozitate pentru ca nu stiu.
Tot din curiozitate, nu vrei sa stii de ce crestinii din vremea Sfintilor Apostoli nu aveau icoane? Daca-ti raspunzi la intrebarea asta o sa afli de ce nici noi nu avem icoane (caci nu avem).
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:26:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dați-i înainte cu perdelele de fum! Nu o să ne facă să uităm întrebările la care n-ați răspuns încă...
Da, da...ar trebui sa dam eventual si cu putina tamaie pe aici ...
La intrebari s-a raspuns destul de clar, dar incapatinare vad ca primeaza.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:35:59
Banned

Implicit

Citat:
Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel. Iată căderea Legii vechi:

.
Citeste cu atentie epistola catre Evrei (in special capitolele 4, 7, 8, 9 si 10). Se vorbeste despre desfintarea legii preotiei pamantesti si a jertfelor (care-L prefigurau pe Domnul Iisus Hristos si lucrarea Sa de mantuire). Nu are nimic de a face cu Legea Morala, care "ramane valabila pentru toate timpurile" (asa cum bine spune Catehismul Ortodox, la capitolul intitulat "Legea Morala" ; vezi aici:http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html)

P.S. Dumneata esti ortodox? Respecti invataturile din Catehismul Ortodox sau ai propriile interpretari?

Last edited by grasu77; 17.12.2011 at 23:38:26.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:36:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Tot din curiozitate, nu vrei sa stii de ce crestinii din vremea Sfintilor Apostoli nu aveau icoane? Daca-ti raspunzi la intrebarea asta o sa afli de ce nici noi nu avem icoane (caci nu avem).
Amice stai rau la capitlolul infomatie. Mai updateaza-te...

Aici ai o explicatie eleganta in ceea ce priveste icoanele:
Cel evlavios are evlavie in mod special la icoane. Si cand spunem ca “are evlavie la icoane”, ne referim la faptul ca are evlavie la persoana zugravita pe ele. Cand cineva are o fotografie a tatalui sau, a mamei sale, a bunicului, a bunicii sau a fratelui lui nu o poate rupe sau calca; cu cat mai mult o icoana. Voi nu aveti icoane. Cinstea pe care o daruim icoanelor o considera idolatrie.

“Dumneavoastra nu aveti fotografii in casele voastre?“. “Avem“, mi-a raspuns. “Ei bine, mama nu saruta fotografia fiului lei, atunci cand ele este departe?“. “O saruta”, imi spune. “Saruta hartia sau copilul?“. “Pe copilul ei“, imi raspunde. “Ei, precum aceea atunci cand saruta fotografia fiului ei isi saruta fiul si nu hartia, asa si noi sarutam pe Hristos, si nu sarutam hartia sau scandura”.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:59:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
P.S. Dumneata esti ortodox? Respecti invataturile din Catehismul Ortodox sau ai propriile interpretari?
Da sunt ortodox si respect invataturile BO sunt de 2000 de ani? Te intreb tu ce respecti O NOUA LEGE care a luat fiinta acum aprox 150 de ani?

Oare cine interpreteaza Biblia dupa cum il taie capul?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 00:01:28
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Citeste cu atentie epistola catre Evrei (in special capitolele 4, 7, 8, 9 si 10). Se vorbeste despre desfintarea legii preotiei pamantesti si a jertfelor (care-L prefigurau pe Domnul Iisus Hristos si lucrarea Sa de mantuire).
Te intreb cand a Inviat Domnul Iisus Hristos? De Taina Sfintei Liturghii ai auzit?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 00:01:35
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu face afirmatii categorice cand nu cunosti Scriptura. Mai bine intreaba sau urmareste postariel anterioare. Repet:vezi Iesirea cap. 16:29,30. Decalogul inca nu fusese scris dar ziua sambetei era deja pazita.
Am sa raspund doar cu o afirmatie ptr ca chiar daca am sa o justific in jumatate de pagina oricum nu va intereseaza raspunsul si nu il veti accepta. Porunca asta prefigureaza legea. Asa cum si nasterea Lui Hristos a fost prefigurata prin decoperiri indirecte catre alte popoare a caror dumnezei s-au nascut din fecioare, au murit si au inviat a 3-a zi etc. E doar o prefigurare. Daca era lege omului nu ar fi trebuit sa i se reaminteasca de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 01:09:14
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Fiecare credincios este dator sa schimbe randuiala in viata lui, dupa voia lui Dumnezeu. Eu cunosc ortodocsi care pazesc ziua a saptea (asa cum spune porunca lui Dumnezeu). Si, merg si duminica la liturghie.

Porunca lui Dumnezeu este mai presus de randuielile bisericesti. Veti fi judecata de Insusi Dumnezeu nu de vreo biserica.
Am rezerve ca se intampla asa, iar daca se intampla nu sunt ortodocsi. Ortodox poti fi daca gresesti, dar nu daca nu crezi in invatatura Bisericii. Daca nu crezi in invatatura, te lepezi de credinta, daca te lepezi de credinta nu esti ortodox.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 01:22:00
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=osutafaraunu;415946]Dumnezeu Însuși afirmă despre Avraam:
Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele![/i]"(Facerea 26,5)[/font][/center]

Întreb și eu așa ca un naiv: care porunci, care povețe, care îndreptări și care legi? Că doar nu se dăduse încă nici Legea Morală (Decalogul), nici Legea Ceremonială.
Nu, exista doar legea firi, cea dupa care vor fi de altfel judecati cei care nu au primit legea Lui Hristos.(l-a care nu a ajuns, nu ca au refuzat-o)

Citat:
Dacă într-adevăr Hristos ar fi poruncit duminica, ar fi trebuit să apară consemnat în Evanghelii, iar dacă apostolii ar fi poruncit-o ar fi trebuit să apară în Epistole și în Faptele Apostolilor. Or credeți că că acesta este un lucru chiar atât de neînsemnat?
Dar ptr ca epistolele nu se adresau numai evreilor, nu credeti ca epistolele ar fi trebuit sa contina porunca de a tine ziua sambetei?

Citat:
Ziua de cinstire a Domnului, cu ziua de cinstire a Soarelui.
Exact, ziua de cinstire a Domnului in legea veche cu ziua de cinstire a Soarelui Dreptatii in legea noua. :)

Citat:
de ce să se specifice un lucru care e de la sine înțeles? Nu uitați că Legea lui Dumnezeu "cea sfântă, dreaptă și bună" (Rom.7,12) și veșnică era (și este încă) în vigoare. Era absurd să se specifice că în cele 40 de zile n-a mințit, n-a furat, etc.
Ca sa confirme ca trebuie tinuta ziua a saptea pentru cei care ar fi putut fi indusi in eroare, cum sustineti dvs, de faptul ca cel mai mare eveniment din istoria omenirii s-a intamplat in ziua intai. Si da ar fi fost inutil (nu absurd) să se specifice ca in cele 40 de zile n-a mintit, n-a furat, pentru ca nimeni nu ar fi putut fi indus in eroare, neexistand nici un element care sa sugereze schimbarea acestor legi.
Citat:
În schimb, era absolut necesar să se specifice o atare abatere monstruoasă de la Legea lui Dumnezeu. Și eventual faptul că evreii L-au răstignit a doua oară (de data aceasta pe drept) pentru nelegiuire.... Asta însă face parte dintr-un scenariu de film de groază...*
Vedeti. Exact ca si dvs au gandit si evrei cand L-au rastignit.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:14:56
Banned

Implicit

Citat:

Aici ai o explicatie eleganta in ceea ce priveste icoanele:
In loc de o explicatie eleganta (a se citi "aburitoare") nu ai una Biblica? Pentru ca Biserica din vremea Sfintilor Apostoli este descrisa foarte bine in Sfanta Scriptura. Si, nu gasim nici o icoana.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13