![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Tot din curiozitate, nu vrei sa stii de ce crestinii din vremea Sfintilor Apostoli nu aveau icoane? Daca-ti raspunzi la intrebarea asta o sa afli de ce nici noi nu avem icoane (caci nu avem).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() La intrebari s-a raspuns destul de clar, dar incapatinare vad ca primeaza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Dumneata esti ortodox? Respecti invataturile din Catehismul Ortodox sau ai propriile interpretari? Last edited by grasu77; 17.12.2011 at 23:38:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici ai o explicatie eleganta in ceea ce priveste icoanele: Cel evlavios are evlavie in mod special la icoane. Si cand spunem ca “are evlavie la icoane”, ne referim la faptul ca are evlavie la persoana zugravita pe ele. Cand cineva are o fotografie a tatalui sau, a mamei sale, a bunicului, a bunicii sau a fratelui lui nu o poate rupe sau calca; cu cat mai mult o icoana. Voi nu aveti icoane. Cinstea pe care o daruim icoanelor o considera idolatrie. “Dumneavoastra nu aveti fotografii in casele voastre?“. “Avem“, mi-a raspuns. “Ei bine, mama nu saruta fotografia fiului lei, atunci cand ele este departe?“. “O saruta”, imi spune. “Saruta hartia sau copilul?“. “Pe copilul ei“, imi raspunde. “Ei, precum aceea atunci cand saruta fotografia fiului ei isi saruta fiul si nu hartia, asa si noi sarutam pe Hristos, si nu sarutam hartia sau scandura”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare cine interpreteaza Biblia dupa cum il taie capul? |
|
|||
|
|||
![]()
Te intreb cand a Inviat Domnul Iisus Hristos? De Taina Sfintei Liturghii ai auzit?
|
|
||||
|
||||
![]()
Am sa raspund doar cu o afirmatie ptr ca chiar daca am sa o justific in jumatate de pagina oricum nu va intereseaza raspunsul si nu il veti accepta. Porunca asta prefigureaza legea. Asa cum si nasterea Lui Hristos a fost prefigurata prin decoperiri indirecte catre alte popoare a caror dumnezei s-au nascut din fecioare, au murit si au inviat a 3-a zi etc. E doar o prefigurare. Daca era lege omului nu ar fi trebuit sa i se reaminteasca de Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=osutafaraunu;415946]Dumnezeu Însuși afirmă despre Avraam:
Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele![/i]"(Facerea 26,5)[/font][/center] Întreb și eu așa ca un naiv: care porunci, care povețe, care îndreptări și care legi? Că doar nu se dăduse încă nici Legea Morală (Decalogul), nici Legea Ceremonială. Nu, exista doar legea firi, cea dupa care vor fi de altfel judecati cei care nu au primit legea Lui Hristos.(l-a care nu a ajuns, nu ca au refuzat-o) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In loc de o explicatie eleganta (a se citi "aburitoare") nu ai una Biblica? Pentru ca Biserica din vremea Sfintilor Apostoli este descrisa foarte bine in Sfanta Scriptura. Si, nu gasim nici o icoana.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|