![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate, pt tine ce reprezinta biserica?? cum definesti Tu casa Domnului?? cum intri te pregatesti sa in ea?? cu pantaloni 1/3, cu fusta indecent de scurta, cu parul valvoi, cu mii si mii de culori pe fata?? cu 4-5-6 cercei in urechi?? sau chiar si in nas...? nu vreau sa-ti dau lectii(ori asa ceva)dar TREZESTE-TE!! Se apropie ziua judecatii de apoi... iertati-ma si mai ales iarta-ma frate dar mi se pare scandalos sa vb astfel de casa Domnului!! IERTATI-MA SI NU VA SMINTITI!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Io tot nu inteleg de ce se scandalizeaza oamenii asa cand vad pe cineva imbracat mai ciudat in biserica. In loc sa se bucure ca au venit si ei la biserica si sunt pe drumul cel bun, ei se gandesc cum sa ii scoata afara mai repede. Asta mi se pare ca e cea mai mare tampenie care exista in lumea ortodoxa. Esti crestin bun dar de ce ii intorci spatele celui mai slab cu duhul decat tine?
vorbeati de implinirea poruncilor.. unde se incalca acestea venind la biserica imbracat cum vrei si cu droduri in nas si cu cuie in cap? dreptate are colors (desi nu se referea in sensul asta) ca lucrurile materiale nu conteaza. nu te intereseaza cu ce esti imbracat atata timp cat ai credinta. si daca ai catusi de putin respect nu vii in fusta mini si in maieu. dar nu inteleg de ce sa nu mergi cu pantaloni de piele sau cu geaca de motor sau cu lanturi si cu cercei. Ce conteaza aspectul exterior (atata timp cat este decent - problema discutabila)? cine merge in lumea de dincolo? sa zicem in rai.. ala care are geaca si pantaloni de piele sau aia care se imbraca cu fusta lunga pana in pamant si cu batic pana pe ochi? io zic ca SUFLETUL NU ARE HAINE deci, daca nu am dreptate va rog sa imi spuneti. ah da.. si pentru ionita.. biserica - pentru mine - e locul unde se intalnesc doua sau mai multe persoane in numele Domnului. Asa ca si daca ma duc pe un deal inflorit in pantaloni scurti cu un prieten care vrea sa faca o liturghie io tot in biserica is. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vorbeai de scandalizare. Nu am zis ca aici pe forum. Am vazut cazuri concrete.
Si aceste exceptii de ce nu ar fi acceptate?(normal, sa nu devina reguli) Multa lume care stie sa isi traiasca viata nu functioneaza pe baza de date, zile si planuri. Ei fac ce simt ei atunci. In acel moment. Si daca iasa saracu om de la discoteca si ZBANG ! i se nazare sa mearga la biserica. De ce nu ar fi acceptat? Daca prieteni lui il vad si se dic si ei, in aceleasi haine de discoteca. Se umple lumea de oameni veniti de la discoteca si imbracati ca atare. Incidentul asta a devenit o regula? Tot ce conteaza este sa se duca la discoteca dintr-um notiv. Spiritual sau nu. dar sa se duca ca sa se roage si stiti voi mai bine pentru ce se merge la biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu nu cred ca se cade ca cineva sa intre in casa Domnului imbracat "mai ciudat". in biserica, vestimentatia trebuie sa reflecte starea ta duhovniceasca...nu?? si totodata sa nu sminteasca pe ceilalti participanti la Sfanta Liturghie.. ori tu daca mergi imbracat neadecvat fi sigur ca vei sminti pe altii...si nu cred ca scopul tau este acesta... frate, mersul la biserica nu e ca iestiul la plimbare, el trebuie sa aibe un scop... MANTUIREA sufletului... asta trebuie sa fie scopul mersului la biserica...nu altul... cat despre a merge la biserica cu tot felul de accesorii(cuie in cap sau mai stiu eu ce ai mai scris tu pe acolo) oare tie ti-ar placea daca cineva ti-ar batjocorii figura,chipul?? banuiesc ca nu, atunci tu (nu o lua personal!!!!!!!) dece batjocorestii chipul lui Dumnezeu??? SUFLETUL NU ARE HAINE-spuneai tu- da, nu are haine pt ca el e gol si nu il are pe Hristos in el...e pustiit... ori el nu trebuie sa fie asa.. in mintea ta trebuie sa fie intotdeauna chipul si jertfa Mantuitorului pt tine si mai ales, trebuie sa ai intotdeauna minte, dorinta mantuirii... Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti indrepte pasii spre drumul mantuirii... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pina la urma urmei cei sau cele ce nu considera tinuta ca ceva esential la intrarea in Biserica , nu-i indeamna sau obliga nimeni sa vina in Casa Domnului. Da ,doamnelor sau domnisoarelor, un pantalon strimt care scoate in evidenta formele corpului nu are decit un singur scop, acela de a atrage atentia sexului opus si nu cred ca de asta se intra intr o Biserica. Ispitele sint peste tot, dar macar la usa Bisericii sa fie oprite .
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare mie sau chestia cu tinuta in biserica este una din multele atacuri pe care doctrina crestina le indreapta inmotriva femeilor. Cum adica "capul femeii este barbatul"? Adica ea n-are voie sa faca nimic singura, nici macar sa gandeasca. Adica nu-i apartine nimic din ceea ce este mai propriu unei fiinte? Ideea e de nedescris si probabil neinteleasa de majoritatea. Foarte aproape de sclavie.
Si-apoi chestia cu acoperitul capului, de cand e parul asa o sursa de ispita. Adica atunci cand merg in biserica trebuie sa arat in ultimul hal ca nu cumva sa-i ispitesc pe saracii barbati, care nu-si pot purta singuri de grija? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu inseamna ca femeia nu are voie sa faca nimic singura sau sa ceara voie barbatului ,ci sa sa respecte vointa barbatului. La crestinii de pe vremea sf.Pavel barbatii nu se imabatau ,nu isi inselau nevestele erau vrednici de respect si adevarati stalpi ai casei,de aici aceste precepte religioase. Daca cititi mai departe sf.Pavel spune si cum trebuie sa se poarte barbatii cu femeile ,un respect total. Deci sf.Pavel a vorbit pentru crestini. Acum foarte putine familii mai sunt crestine cu adevarat si acolo intr-adevar femeia isi respecta barbatul si tine cont de parerea lui ,nu domneste anarhia intr-o asemenea familie. Dar si barbatul sa fie cum trebuie. In familiile din ziua de azi ,in multe familii domneste duhul discordiei ,ficare tine la parerea lui ,din mandrie fiecare vrea sa aiba dreptate desi privind retrospectiv ne dam seama ca toate aste nu isi aveau rostul. Copiii aud si ei ,si de ce sa ne mai miram ca sunt sunt sunt ,nervosi, dezorientati. Noi le oferim de toate dar liniste nu prea. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
trebuie sa eavem tinuta aprte | beatrice | Tinuta in Biserica | 81 | 01.07.2025 00:53:17 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
|