![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sa stii ca nu e usor... mai ales la inceput... Nu as dori nici unui preot sa ii dea vreun copilas peste mana cu Sf. Trup si Sange... Nu mi s-a intamplat, dar riscul si osanda sunt pe masura... Deci... Copiii trb sa iubeasca pe Hristos de mici. Iar noi, preotii, sa avem multa rabdare cu ei... In toate bisericile ar trb sa se impartaseasca macar copiii la Sfanta Liturghie, altfel... nu suna prea bine... vine preotul intre usile imparatesti la Sfanta Liturghie si cheama: Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati... si ce se intampla? Toti stau cuminti pe locurile lor... Pai e normal? Pt ca prea putini sesizeaza asta... Atunci macar copiii sa vina, nu? Si ce pacate au copiii astia de 3-4 ani? Acum, depinde intradevar, daca preotul ii cunoaste... pt ca daca ii aude injurand si ii stie de obraznici, li s-ar cere o spovedanie... Am auzit si copii de varsta copiilor mei (3,5) care stiu niste "vb" de te crucesti! dar, astia nici nu vin la biserica... Ma gandeam, oare dintre copiii astia avortati... cati nu ar fi devenit niste sfinti. Si uite ca nu au mai apucat nici macar sa se nasca. Dar sa speram ca si intre cei care mai apuca nasterea, sa avem pe viitor niste sfinti. Ca avem nevoie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jane Says E foarte greu sa fii femee azi.Cutremurator : mama,sora,sotia,fosta prietena,si mai tote fetele care le cunosc au facut avort. Cumnata mea are vreo 10 .Iar eu ma laud aici cu pacatele lor . Ti se rupe sufletul de starea acestei lumi.Eu insumi nu am impiedicat suficient de tare un avort.Nu gasesc sa zic ceva pentru starea aceasta,in care suntem cu toti(sau macar cineva drag)Domnul sa aiba mila de noi,si sa fie allaturi de sufletele pocaite. Cred ca primul canon ce ar trebui facut este sa ajungi in starea sa iti dai viata de cat sa mai faci vreun avort vreodata. Dumnezeu pote ca iarta,dar noi cu greu ne iertam...asta e greul |
|
|||
|
|||
![]()
Vorba francezului : touche !!!
Un raspuns la suflet. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem nevoie de sfintire in viata noastra a tuturor, fie ca sufletele noastre sa inseteze dupa asa ceva, iar Domnul va face acest lucru cu fiecare dintre noi. "Eu sunt Domnul care va sfintesc", spune printre altele Scriptura |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vom stii sigur ca am primit iertarea pentru un pacat al nostru atunci cand acesta nu ne mai stapaneste, atunci cand in viata noastra nu mai infaptuim ce faceam odata, fie ca e vorba de lucruri marunte, fie de unele mai grozave. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uneori ne facem viata dupa propriile noastre reguli, ignorand constienti sau inconstienti ceea ce nu se incadreaza standardului nostru, chiar daca Sfintii Parinti aveau alte pareri, sau... Sfanta Biserica are alta pozitie fata de adevarul pe care-l accepti tu si raportat la experienta vietii tale! Te simti curat in suflet, dar vinovat cumva fiindca nu esti tocmai in total acord cu anumite dogme, legate de alte confesiuni - sa zicem. Ii iubesti si pe ei si ii respecti, fiind convins ca si ei au modul lor de a se mantui. Nu te amesteci cu ei, dar ii admiri si-i respecti asa cum si ei te respecta pe tine pentru credinta ta!... Si nu mai stii daca e bine sau rau fiindca nu stii de cine sa asculti: de Ingerul Pazitor sau de dogme si pozitii de "Gigi-contra"? |
|
|||
|
|||
![]()
Cand voi vedea o mama de-a dreptul marcata de fapta grava pe care a comis-o,
cand voi vedea o mama care necontenit "cu lacrimi spala picioarele" Mantuitorului cand voi vedea o mama care a avortat fara sa doreasca, din probleme de sanatate... atunci cred ca are o sansa ca Dumnezeu sa o ierte usor. Insa atata timp cat femeile merg sa avorteze si ies zambitoare de acolo ca au "scapat de o grija", ma indoiesc. Nu sunt eu cu judecata... intr-un fel. Desi ca tot oamenilor (Apostolilor, preotilor) li s-a dat puterea de ierta si de a tine pacatele. Stiti ce e ciudat? Daca intrebi o femeie inainte sa avorteze daca ii va parea rau, stiti ce va spune, nu? Sigur ca ii va parea. Si atunci de ce il face? Ca sa aibe dupa ce sa planga? Sunt necredincioase. Multe din ele. In concluzie de moment, as spune ca pentru avort trebuie multe lacrimi de pocainta. |
|
|||
|
|||
![]()
stie cineva cate avorturi s-au facut in 2009?
In Romania sau in lume? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred ca multe femei plang cu adevarat aceasta decizie, insa poate ca nu toate se exteriorizeaza in fata vecinilor, amicilor...sau prietenilor de familie!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul sa ne fereasca de a deveni pacatosi de meserie in vreun domeniu. Citat:
Citat:
Dumnezeu sa ne ajute ca in cazul in care vom fi pusi in situatia de a sfatui pe cineva care are gandul acesta, de a merge sa realizeze macabra interventie, sa o putem ajuta sa revina asupra deciziei, acordandu-i in acelasi timp si sprijinul nostru. Last edited by almaris; 23.02.2010 at 15:15:02. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare | costa1988sv | Intrebari utilizatori | 9 | 21.12.2012 18:35:48 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
AVORTUL | roxanica | Generalitati | 170 | 16.02.2008 23:00:39 |
AVORTUL! | Tudor | Generalitati | 526 | 08.09.2007 14:16:46 |
|