![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
A zis cineva ceva de aroganta? Probabil ca nu, din moment ce auto-situarea propriei persoane ca nivel intelectual intre D-zei si ingeri este o dovada de maxima modestie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am subliniat invatatura ortodoxa conform careia pe pamant, specia umana este singura ganditoare (rationala). Nu am folosit nici un grad de comparatie intre gandirea umana, ingereasca si Dumnezeiasca (si repet ca vorbim despre specie nu despre indivizi) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vorbesc de plictiseala celor care citesc the same boring shit in fiecare zi, ca exista doar in inchipuire, ca halucinatii, ca alte tampenii din domenii care te depasesc (de ex. psihiatria nu se atinge de credintele religioase, dar esti tu mai destept si gasesti patologie acolo unde nu este, poate ar trebui sa le dai un mail cu pretioasele tale opinii si pareri celor care editeaza manualele de diagnostic, ca tampitii au omis fix acest lucru care si unui amator ca tine ii este evident), ci de oboseala ta, a celui care le scrie, vorbind in pustiu. Pai frate decide-te, esti multilateral dezvoltat si mozartul de pe palier, sau oi fi si tu exact ceea ce propovaduiesti: o entitate care n-ar trebui sa aiba prea multe pretentii de superioritate fata de animale, si care face multe greseli de logica. Daca asta sunt oamenii, implicit esti si tu, asa ca mai usor cu pianul pe scari, traieste la nivelul adevarurilor pe care le predici.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Afirmatiile mele sunt bazate pe dovezi. Mai mult de atat nu pot sa fac. Si dovezile arata ca nu suntem perfecti. Daca psihiatria nu se atinge de credintele religioase, cum se face ca la spitalul 9 sunt internati atatia indivizi pe caz de supradoza de religie? Am un prieten bun care mi-a povestit cati pacienti are din motive religioase. Au fost si aici prezentate astfel de cazuri. Daca vrei, te pun in legatura cu un astfel de om care in loc sa fie ajutat aici pe forum a fost blamat pentru problemele pe care le avea. O sa-ti povesteasca el ce probleme a avut in urma experientei religioase si cum a fost tratat de crestinii perfecti creati pe un pamant perfect special creat pentru ei de un zeu perfect. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu am vazut pacienti psihotici cu delir mistic si halucinatii dar intotdeauna aceste simptome fac parte dintr-un cadru mai larg (Schizofrenie, Tulburari delirante, Psihoze scurte, tranzitorii, adica tulburari care sunt la fel etichetate si atunci cand NU exista delir mistic/halucinatii cu tematica religioasa). Concret: halucinatiile si delirul sunt problema, nu credinta religioasa. Iar halucinatiile si delirul pot avea si multe alte teme, tema mistica fiind doar una dintre ele. = Poti fi credincios si sa nu ai nici un simptom psihotic, iti vezi de treaba, esti functional in societate, la locul de munca, in familie, esti ok. Credinta in Dumnezeu nu te face bolnav ci pe multi ii insanatoseste (facandu-i sa abandoneze comportamente distructive, ca sa dau un exemplu prozaic si sa nu intru in lucruri mai adanci). Daca ar fi credinta patologica (sau generatoare de patologie), atunci, mind you, toate relatiile interumane se impartasesc de acelasi defect: deliruri de gelozie, deliruri erotomane, deliruri de urmarire, deliruri de persecutie etc, toate se dezvolta pe baza unui lucru pre-existent.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 30.06.2010 at 14:17:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar in ceea ce priveste a doua afirmatie, te las pe tine sa inveti o maimuta teoria relativitatii si mecanica cuantica... cand o sa reusesti sa ma anunti si pe mine :) am spus in alte postari ca nu trebuie sa confundam inteligenta cu ratiunea. exista multe specii de animale inteligente, exista si inteligenta artificiala... insa gandirea (ratiunea) este proprie doar speciei umane (pe Pământ). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 28.12.2012 19:53:52 |
Viata mea | Daiana | Morala Crestina | 6 | 29.10.2011 11:04:57 |
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa | razvan90 | Generalitati | 4 | 08.12.2010 23:54:23 |
Laborator | thefaith | Nunta | 20 | 10.07.2009 00:32:16 |
cum e viata....... | simi | Generalitati | 7 | 08.07.2008 21:34:17 |
|