Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2009, 22:01:36
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Raspuns:in aceeasi zi putea sa fi mers in ambele locuri .Cu rectificarea ca Hristos nu s-a coborat in iad,biblia vorbeste despre o "inchisoare".
Vechi 27.10.2009, 22:03:39
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
În toate versiunile e pusă astfel virgula datorită prejudecății pe care o discutăm de atâta timp pe topic. Să-ți spun însă un secret: în originalul grecesc nu e pusă astfel virgula, de fapt nici nu există virgulă

Întrebare: dacă Hristos în acea zi de vinere mare ("astăzi") S-a coborât în Iad, cum putea fi cu tâlharul de pe cruce în Rai?
Deci recunosti ca Iisus s-a coborat in Iad?

Ti-am dat si grecescul domnule, si acolo la fel virgula e inainte de "astazi".

Discutia este despre adventisti si faptul ca ei,voi, tu negati viata sufletului dupa moarte.In acest context eu astept un raspuns omenesc si normal la intrebarea pe care ti-am adresat-o in legatura cu Luca 23:43.Nu absurditatea asta cu "partile de vorbire".
Vechi 27.10.2009, 22:05:00
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Tu singur ai spus ca versiunea greaca nu are nici o virgula,atunci trebuie sa accepti posibilitatea ca versetul sa fie inteles asa cum l-a inteles Danut 7.
Vechi 27.10.2009, 22:15:04
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Cica vor fi inviati ca sa fie judecati.Cum ti s-ar parea tie sa fie inviat cineva ca sa i se spuna de ce trebuie sa fie mort si apoi sa moara din nou?Pai daca omul e mort trup,duh si suflet si dupa inviere va fi din nou mort trup,duh si suflet pentru totdeauna,inseamna ca el isi ispaseste pedeapsa inainte de Marea Judecata,dar nu,biblia spune ca vor fi judecati dupa faptele ce le-au facut in trup si dupa Judecata isi vor primi rasplata.
Neglijezi un aspect, despre care am vorbit într-o postare specială: prima moarte este doar [ca] un somn. De această moarte au parte și cei buni și cei răi, nu este pedeapsa adusă de judecată. Judecata celor răi va avea loc doar după venirea lui Hristos, iar după mileniu va avea loc a doua înviere (a celor nedrepți) pentru a-și primi adevărata pedeapsa: moartea a doua, din care nu mai este înviere, moartea veșnică.

Citat:
Si cei neprihaniti vor trai dupa inviere,dar o vor face ca pana acum?Nicidecum,vor trai vesnic.Tricesimusseptimus cum se poate ca cineva de factura ta sa spuna asa aberatii?
A reieșit așa ceva din ce am spus eu? Bineînțeles că vor trăi veșnic după înviere, și vor avea corpuri slăvite, nu slăbite.

Citat:
Pentru ca trebuie sa iti spun ceva:si trupul celor pacatosi va fi schimbat.Uite ce spune Pavel:
1 Corinteni 15:51 Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați,
(nu se face o deosebire intre pacatosi si neprihaniti,Pavel spune TOTI).
1 Corinteni 15:52 într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița va suna, morții vor învia nesupuși putrezirii, și noi vom fi schimbați.
Acum e rândul meu să mă minunez de ideea asta ciudată. Nu se poate să nu ști că Pavel se referă la cei drepți, ( "către cei ce au fost sfințiți în Hristos Isus" 1 Cor. 1:2) care vor avea parte de întâia înviere. Cei nedrepți vor învia abia după o mie de ani ("Ceilal'i morți n-au înviat pînă nu s-au sfîrșit cei o mie de ani." Apoc. 20:5).
Vechi 27.10.2009, 22:17:49
Banned

Implicit

Citat:
Raspuns:in aceeasi zi putea sa fi mers in ambele locuri
Exclus. Peste doua zile îi spune Mariei Magdalena că încă nu S-a suit la Tatăl. Ioan 20,17
Vechi 27.10.2009, 22:19:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

pana te mai gandesti tu la un raspuns mai am o intrebare pentru tine:

Apocalipsa 13. Si marea a dat pe mortii cei din ea si moartea si iadul au dat pe mortii lor, si judecati au fost, fiecare dupa faptele sale.
14. Si moartea si iadul au fost aruncate in raul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.

Deci cum la judecata iadul si moartea dau pe mortii lor sa fie judecati?De unde ii dau?

Reamintesc cele mai urate rastalmaciri ale paragrafelor biblice facute de dumneavoastra,si de fratele dumneavoastra adventist: "Pilda bogatului si a lui Lazar" , "Coborarea lui Iisus in Hades(Iad) si propovaduirea evangheliei la morti" si "sufletele martirilor din Apocalipsa care striga catre Domnul".Raspunsurile la aceste paragrafe m-au oripilat si in acelasi timp m-au amuzat, impreuna cu raspunsul la versetul din Luca 23:43 dar inca mai ai timp sa le schimbi.
Vechi 27.10.2009, 22:24:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Deci recunosti ca Iisus s-a coborat in Iad?
Asta o spui tu, nu eu. Eu spun simplu și biblic: nu a fost nici in Rai, nici în Iad; a fost în mormânt.

Citat:
Ti-am dat si grecescul domnule, si acolo la fel virgula e inainte de "astazi".
În originalul grecesc nu există virgule. Virgula este o "invenție mult mai recentă", documentează-te. Dacă ți-e lene o să-ți dau fragmentul respectiv din original sp te convingi.
Vechi 27.10.2009, 22:24:51
Banned

Implicit

Citat:
Tu singur ai spus ca versiunea greaca nu are nici o virgula,atunci trebuie sa accepti posibilitatea ca versetul sa fie inteles asa cum l-a inteles Danut 7.
Nu, pentru ca nu are logică.
Vechi 27.10.2009, 22:25:54
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

ce nu are logica?
Vechi 27.10.2009, 22:27:50
Banned

Implicit

Citat:
pana te mai gandesti tu la un raspuns mai am o intrebare pentru tine:

Apocalipsa 13. Si marea a dat pe mortii cei din ea si moartea si iadul au dat pe mortii lor, si judecati au fost, fiecare dupa faptele sale.
14. Si moartea si iadul au fost aruncate in raul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.

Deci cum la judecata iadul si moartea dau pe mortii lor sa fie judecati?De unde ii dau?
Acum poți să te convingi singur ce înseamnă să ai o traducere defectuoasă a termenului hades (respectiv Sheol in VT). Când traduci Iad, te gândești automat la cazanele cu smoală și la draci roșii cu cozi și copite.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17