Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Cica vor fi inviati ca sa fie judecati.Cum ti s-ar parea tie sa fie inviat cineva ca sa i se spuna de ce trebuie sa fie mort si apoi sa moara din nou?Pai daca omul e mort trup,duh si suflet si dupa inviere va fi din nou mort trup,duh si suflet pentru totdeauna,inseamna ca el isi ispaseste pedeapsa inainte de Marea Judecata,dar nu,biblia spune ca vor fi judecati dupa faptele ce le-au facut in trup si dupa Judecata isi vor primi rasplata.
|
Neglijezi un aspect, despre care am vorbit într-o postare specială: prima moarte este doar [ca] un somn. De această moarte au parte și cei buni și cei răi, nu este pedeapsa adusă de judecată. Judecata celor răi va avea loc doar după venirea lui Hristos, iar după mileniu va avea loc a doua înviere (a celor nedrepți) pentru a-și primi adevărata pedeapsa: moartea a doua, din care nu mai este înviere, moartea veșnică.
Citat:
Si cei neprihaniti vor trai dupa inviere,dar o vor face ca pana acum?Nicidecum,vor trai vesnic.Tricesimusseptimus cum se poate ca cineva de factura ta sa spuna asa aberatii?
|
A reieșit așa ceva din ce am spus eu? Bineînțeles că vor trăi veșnic după înviere, și vor avea corpuri slăvite, nu slăbite.
Citat:
Pentru ca trebuie sa iti spun ceva:si trupul celor pacatosi va fi schimbat.Uite ce spune Pavel:
1 Corinteni 15:51 Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați,
(nu se face o deosebire intre pacatosi si neprihaniti,Pavel spune TOTI).
1 Corinteni 15:52 într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița va suna, morții vor învia nesupuși putrezirii, și noi vom fi schimbați.
|
Acum e rândul meu să mă minunez de ideea asta ciudată. Nu se poate să nu ști că Pavel se referă la cei drepți, ( "către cei ce au fost sfințiți în Hristos Isus" 1 Cor. 1:2) care vor avea parte de întâia înviere. Cei nedrepți vor învia abia după o mie de ani ("Ceilal'i morți n-au înviat pînă nu s-au sfîrșit cei o mie de ani." Apoc. 20:5).