Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2011, 08:18:51
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Da sunt ortodox si respect invataturile BO sunt de 2000 de ani?
Serios? Nu se vede deloc.Dimpotriva. Te contrazici cu Catehismul Ortodox, care spune ca Legea Morala (sau Decalogul, sau Cele 10 Porunci Dumnezeiesti) "este valabila pentru toate timpurile". Iar dumneata te chinui sa desfiintezi aceasta Lege. De ce?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:28:28
Banned

Implicit

Citat:
Te intreb cand a Inviat Domnul Iisus Hristos?
Acum 2000 de ani. Daca vrei sa stii ce ne invata Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos despre Inviere, citeste 1 Corinteni 15:12-58. Vei intelege ca credinta in Invierea Domnului se manifesta printro puternica incredintare in invierea mortilor. Dar, dumneata nu ai cum sa ai o puternica nadejde si credinta in invierea mortilor, deoarece crezi in nemurirea mortului.

Asa ca, ar fi bine sa nu mai indraznesti sa vorbesti despre Inviere. Noi putem vorbi, deoarece credem cu adevarat in Invierea Domnului care ne da marea nadejde a invierii celor din morminte. Asa se "sarbatoresete" Invierea.Asa o "sarbatorea" si Biserica din vremea Sfintilor Apostoli (fara sa mimeze o sarbatoarire intro anumita zi).

Citat:
De Taina Sfintei Liturghii ai auzit?
Da. Dar nu din Sfanta Scriptura (Biserica din vremea Sfintilor Apostoli nu tine liturghii). Sfanta Scriptura ne prezinta taine descoperite, explicate, deslusite (cauta cuvantul "taina" in NT - apare de vreo 17 ori - si vezi la ce se face referire).
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:38:11
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă Sabatul este o instituție pur ebraică, atunci Dumnezeu este evreu.
Domnul incheie legamant cu cine vrea, cand vrea, cum vrea.

Deut 5:
1 Moise a chemat pe tot Israelul și i-a zis: „Ascultă, Israele, legile și poruncile pe care vi le spun astăzi în auzul vostru. Învățați-le și împliniți-le cu scumpătate.
2 Domnul Dumnezeul nostru a încheiat cu noi un legământ la Horeb.
3 Nu cu părinții noștri a încheiat Domnul legământul acesta, ci cu noi, care suntem toți vii astăzi aici.

Aratati-mi in NT reafirmarea poruncii de a tine Sabatul. Eu va arat contrariul.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:40:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Asa cum si nasterea Lui Hristos a fost prefigurata prin decoperiri indirecte catre alte popoare a caror dumnezei s-au nascut din fecioare, au murit si au inviat a 3-a zi etc.
O intrebare cat se poate de serioasa: tu esti crestin? Ai putut sa crezi in porcaria aia(tzeitgeist), plina de minciuni defaimatoare la adresa Mantuitorului? Bravos crestine. Ai ajuns sa crezi in tot felul de minciuni injositoare la adresa Mantuitorului (cum ar fi asemanarea Sa cu diferite plasmuiri pagane - care nici macar alea nu erau asa cum le prezinta "zeitgeist").

Vezi aici un articol despre (tzeitgeist): http://www.lovendal.net/wp52/minciun...tile-egiptene/
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:55:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Serios? Nu se vede deloc.Dimpotriva. Te contrazici cu Catehismul Ortodox, care spune ca Legea Morala (sau Decalogul, sau Cele 10 Porunci Dumnezeiesti) "este valabila pentru toate timpurile". Iar dumneata te chinui sa desfiintezi aceasta Lege. De ce?

De ce ati numit Decalogul ca fiind "Legea Morala"? porunca cu Sabatul nu are nimic moral in ea ci ceremonial.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:55:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Domnul incheie legamant cu cine vrea, cand vrea, cum vrea.

[i]Deut 5:
Asa este. In Deuteronom 5 se vede ca ar fi incheiat un legamant doar cu porul evreu (bazat pe eliberarea din Egipt).

Dar, ce spuneti despre Iesirea 20:8-11 (Porunca a 4-a)? Acolo cu cine a incheiat legamant? Pentru cine a creat Dumnezeu lumea (pamantul, marea si tot ce este in ele)? Nu pentru toata omenirea? Nu se vede ca ziua a saptea (sfintita si binecuvantata de Dumnezeu) este un memorial al creatiunii (o sarbatoare a Creatorului impreuna cu coroana creatiei, omul)?

Citat:
Aratati-mi in NT reafirmarea poruncii de a tine Sabatul. Eu va arat contrariul.
In NT (in special in Evanghelii) problema tinerii sabatului a fost cea mai discutata, de catre Insusi Domnul Sabatului. Numai ca nu era necesar sa se reafirme porunca (deoarece era tinuta fara doar si poate - doar erau evrei) ci cum trebuia tinuta porunca. Vedem ca Domnul Sabatului este preocupat sa dezlege sabatul de puzderia de reguli fariseice si sa-i redea frumusetea unei adevarate sarbatori.

Dvs. ce concluzie trageti din faptul ca in NT apare cuvantul "sabat/sambata" de peste 40 de ori? Puteti spune ca porunca nu a fost "reafirmata" sau ca a fost ignorata (sau, mai rau, ca a fost desfiintata)? Nu aveti cum sa spuneti asa ceva.

Asteptam argumentele dvs. Am o mentiune: va rog sa nu faceti confuzie intre sabatele ceremoniale (sarbatori in ncare aveau loc diferite slujbe care prefigurau venirea Mantuitorului si lucrarea Sa) si sabatul zilei a saptea (care nu are nici o legatura cu planul de mantuire - acest sabat fiind instituit cand toate erau bune si pacatul nu intrase in lume).
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:58:50
Banned

Implicit

Citat:
De ce ati numit Decalogul ca fiind "Legea Morala"? porunca cu Sabatul nu are nimic moral in ea ci ceremonial.
De ce imi era frica nu am scapat. Faceti confuzie intre sabatele ceremoniale (cum ar fi "ziua ispasirii" - numita tot sabat - vedeti Levitic 16) si sabatul zilei a saptea. Ce vedeti ceremonial in sabatul zilei a saptea?

P.S. Imi pare rau ca trebuie sa plec. Merg la servici. Nu stiu daca o sa ma pot conecta de acolo. O zi buna.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 09:10:07
Banned

Implicit

Citat:

Dvs. ce concluzie trageti din faptul ca in NT apare cuvantul "sabat/sambata" de peste 40 de ori? Puteti spune ca porunca nu a fost "reafirmata" sau ca a fost ignorata (sau, mai rau, ca a fost desfiintata)? Nu aveti cum sa spuneti asa ceva.

Asteptam argumentele dvs. Am o mentiune: va rog sa nu faceti confuzie intre sabatele ceremoniale (sarbatori in ncare aveau loc diferite slujbe care prefigurau venirea Mantuitorului si lucrarea Sa) si sabatul zilei a saptea (care nu are nici o legatura cu planul de mantuire - acest sabat fiind instituit cand toate erau bune si pacatul nu intrase in lume).
Coloseni 2:16 - orice sabat a fost abrogat si cel din Decalog si cel ceremonial (acolo scrie : "o zi de sabat" , deci orice fel de sabat)
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 09:11:52
Banned

Implicit

Citat:
De ce imi era frica nu am scapat. Faceti confuzie intre sabatele ceremoniale (cum ar fi "ziua ispasirii" - numita tot sabat - vedeti Levitic 16) si sabatul zilei a saptea. Ce vedeti ceremonial in sabatul zilei a saptea?
Dar dumneavoastra ce vedeti moral in celebrarea unei zile? adica odihna completa? ce e moral in asta?

Citat:
P.S. Imi pare rau ca trebuie sa plec. Merg la servici. Nu stiu daca o sa ma pot conecta de acolo. O zi buna.
La fel.

ps. bine ca aveti servici, tineti de el cu dintii.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 11:24:25
Banned

Implicit

Citat:
Coloseni 2:16 - orice sabat a fost abrogat si cel din Decalog si cel ceremonial (acolo scrie : "o zi de sabat" , deci orice fel de sabat)
Nu puteti rade tot cu un verset (scos din context). Mai ales ca acesta este cuprins intr-un context care ne ofera niste amanunte lamuritoare.

Incepeti de la Coloseni 2:14 si vedeti vedea ca este vorba despre sabate ceremoniale. Care erau caracteristicele acestora?
1. erau scrise pe zapis, de Moise (1 Coloseni 2:14) - sabatul zilei a saptea a fost scris pe piatra de insusi Dumnezeu;
2. contineau reguli referitoare la bautura si mancare (1 Coloseni 2:16) - sabatul zilei a saptea nu avea astfel de reguli;
3. erau o prefigurare a lucrarii lui Hristos ("umbra lucrurilor viitoare iar trupul este a lui Hristos"- Coloseni 2:17 sau 18) - sabatul zilei a saptea nu are nici o legatura cu lucrarea Mantuitorului. Sabatul zilei a saptea este un memorial al creatiunii si maretiei Creatorului.

Pentru o edificare mai buna, cititi Levitic 23, incepand cu versetul 4 ("Iata sarbatorile Domnului"). Veti gasi descrise anumite sarbatori cremoniale (care prefigurau lucrara Mantuitorului), dintre care, unele, erau numite sabate si contineau tot felul de reguli (inclusiv la mancare si bautura).

Asa ca, revin cu rugamintea sa luam in seama tot ce spune Scriptura si sa facem distinctie intre sabatul zilei a saptea si sabatele ceremoniale. Sunt doua lucruri total diferite.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13