![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rezultatul, asa cum se vede pe acest topic este o persoana cu multe indoieli, false dileme spirituale, ipoteze gresite din care se trag concluzii gresite si totusi li se reclama putere de dogma. Iar pe undeva, lupta cu viata si ispitele cam pierduta. Poate nu de tot dar oricum, situatia nu e roza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din punctul meu de vedere nu exista autoritate. Daca Hristos spune "cautati adevarul si el va va face liberi", eu il cred. E adevarat. Am multe indoieli legate de unele invataturi crestine care n-au nicio treaba cu libertatea pe care o promite Iisus. Legat de viata si lupta cu ispitele, nu mai bine nai face tu presupuneri? Uite, daca vrei un sfat pentru ispitele astea de judecare a celorlalti oameni, iti recomand cu caldura cartea Cuviosul Paisie Aghioritul - Nevointa duhovniceasca. |
|
||||
|
||||
![]()
Și ce fel de libertate crezi tu că promite Mântuitorul?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate, realitatea e alta. Daca vrei sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri la lumina cunoasterii, iti recomand sa studiezi istoria timpurie a ortodoxiei. In final, nu uita un lucru: a fi despatimit nu reprezinta o garantie al neinselarii sau mai bine zis a cunoasterii adevarului absolut. Budda era despatimit, dar noi crestinii spunem despre el ca e un inselat, nu-i asa? |
|
|||
|
|||
![]()
:) Suntem fiecare liberi sa ne-o definim cum credem. Altfel, riscam sa fim manipulati :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Caută tu Adevărul cu adevărat și nu vei fi manipulat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
buda despătimit??? cum așa? pentru că-și "golea" mintea de gânduri, păcălindu-i pe creștinii de azi că practica ceea ce se numește rugăciunea isihastă??? Mare eroare!! am văzut și eu o postare pe fb de un "creștin" de-al nostru care susține că rugăciunea Tatăl nostru nu e originală și face trimitere la un oarecare Aivanhov, mare "iluminat" ce ne explică cum e cu "conștiința cristică și renunțarea la ego"! Mi s-a ucat sângele-n cap!! din păcate azi nu-ți mai pune nimeni cuțitul la gât sub amenințarea: "te lepezi de Hristos?", ci te ia prin hocus-pocus!!! Buda nu era doar înșelat, era păgân!! iar noi, în acest Paradis al nebunilor atât de bine descris de Sfântul Serafim Rose în care trăim, suntem pregătiți de fapt spre o forma noua de ateism, sub numele de New Age. Ai auzit de ea nu? Aceasta include mai multe direcții: magia, spiritismul, parapsihologia, paranormalul, satanismul, yoghinismul, bioenergia, cristaloterapia, reiki, radiestezia, ezoteria, etc... Unele au existat in lumea păgână și sunt reactivate acum pe scara larga. (Buda la ce pisici medita????) Altele se bizuie pe descoperiri noi. Ei susțin ideea ca s-a incheiat epoca pestelui si vine aceea a varsatorului de ape, deci era creștinismului e gata și vine Era Nouă, aceea pe care o propovaduiesc ei sub forma sincretismului rezultat din talmeș balmeș-ul enumerat mai sus. Este calea prin care se formează o conștiintă largă, anulând deosebirile dintre bine și rau, dintre moral și imoral. "Totul îți este permis! Trăiește total, trăiește cu pasiune"... zicea "înțeleptul" Osho, dar de fapt cine îndeamnă așa oare? Nu te lăsa luat de val!! sper din tot sufletul să-ți fie de ajutor acest link http://www.apaceavie.ro/erezii-moderne/ |
|
|||
|
|||
![]()
Prea multa suferinta. Sincer, ma cuprinde un sentiment de revolta. Stiu, nu esyte bine sa te superi pe Dumnezeu, dar urasca sa fiu ipocrita.
Cladire bombardata in fasia Gaza. Reporterii Haaretz au fotografiat un mozaic al Domului din Ierusalim ramas intact pe peretele casei distruse de catre aviatia israeliana: http://www.haaretz.com/news/israel-g...srael-1.479123
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
să nu cauți doar "adevărul" care-ți convine ție!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 14:08:14 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 11:10:18 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|