Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2012, 17:28:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B Vezi mesajul
Nu inteleg de ce pentru tine topicul actual demonstreaza ca ar trebui sa ne luam toata viata dupa altii.
Banuiesc ca te consideri expozantul celor care apeleaza mai degraba la resursele cognitive proprii decat cele ale altor persoane, indiferent cata autoritate se prespune ca ar avea acele persoane in chestiunile spirituale.

Rezultatul, asa cum se vede pe acest topic este o persoana cu multe indoieli, false dileme spirituale, ipoteze gresite din care se trag concluzii gresite si totusi li se reclama putere de dogma.

Iar pe undeva, lupta cu viata si ispitele cam pierduta.
Poate nu de tot dar oricum, situatia nu e roza.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 07:16:00
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Banuiesc ca te consideri expozantul celor care apeleaza mai degraba la resursele cognitive proprii decat cele ale altor persoane, indiferent cata autoritate se prespune ca ar avea acele persoane in chestiunile spirituale.

Rezultatul, asa cum se vede pe acest topic este o persoana cu multe indoieli, false dileme spirituale, ipoteze gresite din care se trag concluzii gresite si totusi li se reclama putere de dogma.

Iar pe undeva, lupta cu viata si ispitele cam pierduta.
Poate nu de tot dar oricum, situatia nu e roza.
Dimpotriva, apelez si la resursele cognitive ale altor persoane, care nu fac parte numai din sfera bisericii ortodoxe.
Din punctul meu de vedere nu exista autoritate. Daca Hristos spune "cautati adevarul si el va va face liberi", eu il cred.

E adevarat. Am multe indoieli legate de unele invataturi crestine care n-au nicio treaba cu libertatea pe care o promite Iisus.

Legat de viata si lupta cu ispitele, nu mai bine nai face tu presupuneri? Uite, daca vrei un sfat pentru ispitele astea de judecare a celorlalti oameni, iti recomand cu caldura cartea Cuviosul Paisie Aghioritul - Nevointa duhovniceasca.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 07:19:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Și ce fel de libertate crezi tu că promite Mântuitorul?
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 07:28:33
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
n-a zis-o în sensul de-a ne lua după gura lumii.. după influențele celor mai în vârstă sau cu "experiență de viață"... ci după sfaturile acelora pe care Dumnezeu ni i-a arătat ca sfinți! după sfaturile celor investiți de Apostoli cu Duhul Sfânt primit de la Hristos la Înălțarea sa! pentru că ne zice Sf. Serafim de Sarov: Să nu ai încredere nici în inima ta până nu-i despătimită!!
Eliza, iti inteleg pozitia. Gandeam si eu la fel ca tine pentru o buna perioada de timp: ca adevarul e doar in Ortodoxie, ca toti ceilalti din afara sunt doar niste inselati, ca sigur nu s-a infiltrat minciuna in invatatura ortodoxa.

Din pacate, realitatea e alta. Daca vrei sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri la lumina cunoasterii, iti recomand sa studiezi istoria timpurie a ortodoxiei.

In final, nu uita un lucru: a fi despatimit nu reprezinta o garantie al neinselarii sau mai bine zis a cunoasterii adevarului absolut. Budda era despatimit, dar noi crestinii spunem despre el ca e un inselat, nu-i asa?
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 07:31:00
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și ce fel de libertate crezi tu că promite Mântuitorul?
:) Suntem fiecare liberi sa ne-o definim cum credem. Altfel, riscam sa fim manipulati :)
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 07:51:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Caută tu Adevărul cu adevărat și nu vei fi manipulat.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 14:19:44
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Exclamation

Citat:
Eliza, iti inteleg pozitia. Gandeam si eu la fel ca tine pentru o buna perioada de timp: ca adevarul e doar in Ortodoxie, ca toti ceilalti din afara sunt doar niste inselati, ca sigur nu s-a infiltrat minciuna in invatatura ortodoxa.

Din pacate, realitatea e alta. Daca vrei sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri la lumina cunoasterii, iti recomand sa studiezi istoria timpurie a ortodoxiei.

In final, nu uita un lucru: a fi despatimit nu reprezinta o garantie al neinselarii sau mai bine zis a cunoasterii adevarului absolut. Budda era despatimit, dar noi crestinii spunem despre el ca e un inselat, nu-i asa?
Sergiu, nu analiza ortodoxia după îndoiala rațiunii "trădate" și nu-ți pierde credința crezând ceea ce vezi cu ochiul trupesc!! Hristos este Ortodox să știi!! E Calea, Adevărul și Viața!!!să asociezi credința ortodoxă, rugăciunea, smerenia, cu meditația și alte filosofii, concepte, doctrine umaniste (iluminist-idealiste revoluționare și religioase), este EREZIE!!! Doamne Ferește!!!

buda despătimit??? cum așa? pentru că-și "golea" mintea de gânduri, păcălindu-i pe creștinii de azi că practica ceea ce se numește rugăciunea isihastă??? Mare eroare!! am văzut și eu o postare pe fb de un "creștin" de-al nostru care susține că rugăciunea Tatăl nostru nu e originală și face trimitere la un oarecare Aivanhov, mare "iluminat" ce ne explică cum e cu "conștiința cristică și renunțarea la ego"! Mi s-a ucat sângele-n cap!!
din păcate azi nu-ți mai pune nimeni cuțitul la gât sub amenințarea: "te lepezi de Hristos?", ci te ia prin hocus-pocus!!!
Buda nu era doar înșelat, era păgân!! iar noi, în acest Paradis al nebunilor atât de bine descris de Sfântul Serafim Rose în care trăim, suntem pregătiți de fapt spre o forma noua de ateism, sub numele de New Age. Ai auzit de ea nu? Aceasta include mai multe direcții: magia, spiritismul, parapsihologia, paranormalul, satanismul, yoghinismul, bioenergia, cristaloterapia, reiki, radiestezia, ezoteria, etc... Unele au existat in lumea păgână și sunt reactivate acum pe scara larga. (Buda la ce pisici medita????) Altele se bizuie pe descoperiri noi. Ei susțin ideea ca s-a incheiat epoca pestelui si vine aceea a varsatorului de ape, deci era creștinismului e gata și vine Era Nouă, aceea pe care o propovaduiesc ei sub forma sincretismului rezultat din talmeș balmeș-ul enumerat mai sus. Este calea prin care se formează o conștiintă largă, anulând deosebirile dintre bine și rau, dintre moral și imoral. "Totul îți este permis! Trăiește total, trăiește cu pasiune"... zicea "înțeleptul" Osho, dar de fapt cine îndeamnă așa oare? Nu te lăsa luat de val!!
sper din tot sufletul să-ți fie de ajutor acest link
http://www.apaceavie.ro/erezii-moderne/
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 15:09:35
andra_v andra_v is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

Prea multa suferinta. Sincer, ma cuprinde un sentiment de revolta. Stiu, nu esyte bine sa te superi pe Dumnezeu, dar urasca sa fiu ipocrita.

Cladire bombardata in fasia Gaza. Reporterii Haaretz au fotografiat un mozaic al Domului din Ierusalim ramas intact pe peretele casei distruse de catre aviatia israeliana:
http://www.haaretz.com/news/israel-g...srael-1.479123
Vechi 20.11.2012, 15:23:29
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Sergiu, nu analiza ortodoxia după îndoiala rațiunii "trădate" și nu-ți pierde credința crezând ceea ce vezi cu ochiul trupesc!! Hristos este Ortodox să știi!! E Calea, Adevărul și Viața!!!să asociezi credința ortodoxă, rugăciunea, smerenia, cu meditația și alte filosofii, concepte, doctrine umaniste (iluminist-idealiste revoluționare și religioase), este EREZIE!!! Doamne Ferește!!!

buda despătimit??? cum așa? pentru că-și "golea" mintea de gânduri, păcălindu-i pe creștinii de azi că practica ceea ce se numește rugăciunea isihastă??? Mare eroare!! am văzut și eu o postare pe fb de un "creștin" de-al nostru care susține că rugăciunea Tatăl nostru nu e originală și face trimitere la un oarecare Aivanhov, mare "iluminat" ce ne explică cum e cu "conștiința cristică și renunțarea la ego"! Mi s-a ucat sângele-n cap!!
din păcate azi nu-ți mai pune nimeni cuțitul la gât sub amenințarea: "te lepezi de Hristos?", ci te ia prin hocus-pocus!!!
Buda nu era doar înșelat, era păgân!! iar noi, în acest Paradis al nebunilor atât de bine descris de Sfântul Serafim Rose în care trăim, suntem pregătiți de fapt spre o forma noua de ateism, sub numele de New Age. Ai auzit de ea nu? Aceasta include mai multe direcții: magia, spiritismul, parapsihologia, paranormalul, satanismul, yoghinismul, bioenergia, cristaloterapia, reiki, radiestezia, ezoteria, etc... Unele au existat in lumea păgână și sunt reactivate acum pe scara larga. (Buda la ce pisici medita????) Altele se bizuie pe descoperiri noi. Ei susțin ideea ca s-a incheiat epoca pestelui si vine aceea a varsatorului de ape, deci era creștinismului e gata și vine Era Nouă, aceea pe care o propovaduiesc ei sub forma sincretismului rezultat din talmeș balmeș-ul enumerat mai sus. Este calea prin care se formează o conștiintă largă, anulând deosebirile dintre bine și rau, dintre moral și imoral. "Totul îți este permis! Trăiește total, trăiește cu pasiune"... zicea "înțeleptul" Osho, dar de fapt cine îndeamnă așa oare? Nu te lăsa luat de val!!
sper din tot sufletul să-ți fie de ajutor acest link
http://www.apaceavie.ro/erezii-moderne/
prin acestă postare cui crezi că servești? lui Dumnezeu sau lui Satan?
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 15:36:37
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
prin acestă postare cui crezi că servești? lui Dumnezeu sau lui Satan?
poate servi îndoielii tale asupra a ce credeai că este credința ortodoxă ,după cum afirmai prin cuvintele: "Gandeam si eu la fel ca tine.....ca adevarul e doar in Ortodoxie, ca toti ceilalti din afara sunt doar niste inselati, ca sigur nu s-a infiltrat minciuna in invatatura ortodoxa. Din pacate, realitatea e alta...."

să nu cauți doar "adevărul" care-ți convine ție!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? bodale Intrebari utilizatori 2 09.03.2012 14:08:14
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Drept la impartasanie! Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 10 11.05.2010 11:10:18
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55