Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2013, 20:56:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
se fac si la noi in tara pasi pt aceste lucruri. O cautare pe google releva multe conferinte si seminarii pe aceste teme. Daca totusi nu merge in tara, se poate face cu ajutorul lui Dumnezeu si afara. In fine, chiar daca e disponibilia sau nu, cert e ca exista, si asta vroiam sa arat.
Putem trage concluzia că la noi în țară nu se intervine intrauterin.

Deci ecograful este inutil pâna la 4 luni. Mai exact la între 22-26 se recomandă ecografia de morfologie fetală. Mai e recomadat un ecograf înainte de naștere. În rest consider inutilă ecografia. Asta în cazul unei sarcini normale și fără complicații.

ps: părinții care nu sunt pentru întrerupere de sarcină (pruncucidere) pot foarte ușor să opteze doar pentru ecograful ce se face înainte de naștere (în cazul unei sarcini normale și fără complicații).

Last edited by ovidiu b.; 20.03.2013 at 20:58:45.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 10:11:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vladucă e bio-matematician, am înțeles că și fizician. De ce nu ar fi obiectiv?
Pentru ca ceea ce spune, luat pas cu pas, e in buna parte, aproape absurd.

Daca cineva are o hartie, nu inseamna neaparat ca are competenta si obiectivism.
Vechi 21.03.2013, 10:16:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am spus, sunt si operatii care se pot face si unele chiar trebuiesc facute imediat dupa nastere.

Cunosc un caz, de atrezie esofagiana, detectata ecografic dar nu a fost luata in serios: operatie de urgenta imediat dupa nastere, sansele nu sunt bune oricum, dar poate cu o pregatire prealabila, ales un alt doctor din timp, rezultatul ar fi fost altul.

Mai cunosc un alt caz asemanator: a fost detectat abia la nastere, noroc de o asistenta competenta ca altfel putea fi mortal de la prima hranire, operatie de urgenta in Ro, pe urma Germania, au fost mai multi bani la mijloc, rezultatul a fost altul.

Si mai sunt si alte probleme medicale de genul asta, nici nu stii cat de lunga este lista, in care un doctor bun, cautat din timp, poate face o diferenta majora.

Citat:
Deci ecograful este inutil pâna la 4 luni. Mai exact la între 22-26 se recomandă ecografia de morfologie fetală. Mai e recomadat un ecograf înainte de naștere. În rest consider inutilă ecografia. Asta în cazul unei sarcini normale și fără complicații.
E bun ca ai revenit la sentimente mai bune fata de ecografie, chiar daca asta e in conflict cu Vladuca :)

Citat:
ps: părinții care nu sunt pentru întrerupere de sarcină (pruncucidere) pot foarte ușor să opteze doar pentru ecograful ce se face înainte de naștere (în cazul unei sarcini normale și fără complicații).
Si cu ce competente medicale poti afirma ca singurele motive medicale pentru care se poate opta pentru monitorizarea ecografica macar o data la 2-3 luni sunt neaparat legate de intererupere de sarcina?

Last edited by AlinB; 21.03.2013 at 10:22:12.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 12:57:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am spus, sunt si operatii care se pot face si unele chiar trebuiesc facute imediat dupa nastere.
E suficient ecograful de morfologie fetală ca să-ți poți face un plan pentru ce va fi imediat după naștere.

Citat:
E bun ca ai revenit la sentimente mai bune fata de ecografie, chiar daca asta e in conflict cu Vladuca :)
Nici un caz nu aș fi pentru ecograful lunar doar pentru a face poze și filmulețe. Tocmai am vorbit cu un medic și îmi spunea că nici ea nu ar ar face atâtea ecografii, dar clineții o cer. Asta denotă că mulți nu prea se documenteză sau sunt greșit informați cum că ecograful nu ar avea nici un efect negativ.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 12:59:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici un caz nu aș fi pentru ecograful lunar doar pentru a face poze și filmulețe.
Dar ce, a avocatit cineva asa ceva aici pe forum?

Stiu si eu un caz din asta, ginecoloaga ii face ecografie 3D/4D in fiecare luna, o facea sa stoarca bani, pe langa ecografia propriuzisa, deloc ieftina (>100ron) ii face si poze (fara sa le ceara clientul) care mai costau si alea in jur de 10ron/bucata.

Si culmea, nu si-a schimbat ginecologul - prea multi bani, prostie, inertie, nu stiu motivul.
Dar copilul este sanatos bine mersi chiar si "bombardat" sistematic cu ultrasunete pe toata perioada sarcinii.

Last edited by AlinB; 21.03.2013 at 13:02:20.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 13:08:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Si cu ce competente medicale poti afirma ca singurele motive medicale pentru care se poate opta pentru monitorizarea ecografica macar o data la 2-3 luni sunt neaparat legate de intererupere de sarcina?
Tot acest specilaist mi-a spus că dacă părinții nu sunt pentru întreruperea de sarcină monitorizarea ecografică nu prea are sens (în cazul unei sarcini normale fără complicații). Intervenția rapidă de care tu vorbești se poate stabili atunci pe moment încotro o iei. Nu e chiar așa cu intervenții la secundă (astea-s cazuri totuși rare).

ps: are sens doar în cazul unei pregătirii după naștere a unei intervenții rapide.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 13:17:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Dar ce, a avocatit cineva asa ceva aici pe forum?
E musai ca cineva să fi susținut ideea că eu să-mi spun părerea?

Citat:
Stiu si eu un caz din asta, ginecoloaga ii face ecografie 3D/4D in fiecare luna, o facea sa stoarca bani, pe langa ecografia propriuzisa, deloc ieftina (>100ron) ii face si poze (fara sa le ceara clientul) care mai costau si alea in jur de 10ron/bucata.
Și nu e singurul....din păcate sunt multe cazuri de genul ăsta. Eu cunosc multe cazuri chiar din rândul prietenilor/cunoștințelor.

Citat:
Si culmea, nu si-a schimbat ginecologul - prea multi bani, prostie, inertie, nu stiu motivul.
Dar copilul este sanatos bine mersi chiar si "bombardat" sistematic cu ultrasunete pe toata perioada sarcinii.
Nu cred că am spus că un copil care a fost expus este obligatoriu să se nască bolnav, ci doar că există riscuri în urma expunerii. Acel copil poate avea o deficiență încă neobservabilă sau în stare latentă.

Last edited by ovidiu b.; 21.03.2013 at 13:19:57.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 13:57:24
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu e vorba numai de interventii chirurgicale facute intrauterin, desi, daca e nevoie de asa ceva, poate cine stie, se gaseste o solutie pentru o face interventia in afara tarii. Dar sunt situatii cand daca se identifica o anumita problema, se poate influenta pozitiv evolutia sarcinii. Un exemplu: apar calicifieri si imbatranirea prematura a placentei iar copilul intra in suferinta fetala. Daca se face o ecografie, cand se vizualizeaza si se masoara placenta, se identifica aceasta problema altfel invizibila examinarilor obisnuite. In cazuri grave, este necesar ca copilul sa fie scos inainte de termen, fiind mai usor sa supravietuiasca afara, chiar daca e prematur, decat sa nu mai fie hranit corespunzator in uter situatie in care se poate chiar sa moara.

Citat:
In primul trimestru e ecografia poate identifica o extrauterina, sau cateva probleme care necesita ceva mai multa grija ca de exemplu o insertie necorespunzatoare a placentei situatie in care repaosul mamei si un usor tratament pot remedia problema si evita un posibil avort.
Exemplul personal: la prima sarcina, am facut ecografie la 11 saptamani. Mi s-a spus ca am placenta inserata jos si am fost intrebata despre sangerari. Eu m-am uitat cam ciudat pentru ca nu avusesem absolut nimic, ma simteam bine, faceam eforturile obisnuite fara sa am dureri sau sangerari. Doctorul care mi-a facut ecografia mi-a atras atentia sa nu fac deloc efort, sa stau cat mai mult timp intinsa, sa folosesc antispastice. Tot ciudat mi s-a parut. A nu se intelege ca rasturnam casa sau ma omoram cu vreo alta munca, servici nu aveam. Au trecut doar cateva zile de la ecografie, era duminica, eram la biserica si spre sfarsitul slujbei am simtit ceva... care s-a dovedit a fi putin sange. Am plecat spre casa fara sa ma panichez. Biserica era departe de casa, erau necesare 3 mijloce de transport si destul de mers pe jos, durerile au crescut, am coborat din autobuz si am intrat in toaleta unei benzinarii si de data asta curgea ca la robinet. Am trecut astfel printr-o iminenta de avort. In fine, copilul a scapat, dar ar fi fost bine sa tin cont de rezultatul ecografiei, sa stau mai mult intinsa, sa nu plec departe de casa. Nu mi-as fi pus copilul intr-un astfel de pericol.

Citat:
Parintii care nu sunt pentru pruncucidere sa nu isi ucida copiii indiferent de ce spun doctorii sau alte persoane. Ei se pot limita la 2-3 ecografii, mai mult e moft. In general 2D e suficient.

O singura data am facut 4D. Am simtit vibratii de cateva ori si nu m-am simtit bine dupa. Sincer, daca as fi in situatia de a mi se mai indica 4D i-as spune doctorului sa se uite repede la ce e neaparat nevoie de 4D si sa nu piarda timp sa-i faca poze reusite. Chiar daca ecografia se numeste 4D, majoritatea masuratorilor sunt 2D. 2D e mai putin stresant si riscant pentru copil.

Last edited by cristina2012; 21.03.2013 at 14:00:45.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 15:08:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Nu e vorba numai de interventii chirurgicale facute intrauterin, desi, daca e nevoie de asa ceva, poate cine stie, se gaseste o solutie pentru o face interventia in afara tarii.
Hai că deja o dăm în SF-uri doar de dragul ecografiei. Am precizat că la noi în țară nu se intervine intrauterin.

Citat:
Dar sunt situatii cand daca se identifica o anumita problema, se poate influenta pozitiv evolutia sarcinii. Exemplul personal: ...
Sau invers. Starea copilului se înrăutățește din cauza afectării psihice a mamei, astfel depistarea anomaliei poate influența negativ copilul mai decât l-ar ajuta. Și poate este numai o eroare. Nu neg avantajul și beneficiile aduse de ecograf în anumite situații. Cum ar fi cazul prezentat de tine.

Citat:
Parintii care nu sunt pentru pruncucidere sa nu isi ucida copiii indiferent de ce spun doctorii sau alte persoane. Ei se pot limita la 2-3 ecografii, mai mult e moft.
Cam asta spuneam și eu, eu m-aș limita la două sau chiar la unul (cel înainte de naștere).

Citat:
O singura data am facut 4D. Am simtit vibratii de cateva ori si nu m-am simtit bine dupa. Sincer, daca as fi in situatia de a mi se mai indica 4D i-as spune doctorului sa se uite repede la ce e neaparat nevoie de 4D si sa nu piarda timp sa-i faca poze reusite. Chiar daca ecografia se numeste 4D, majoritatea masuratorilor sunt 2D. 2D e mai putin stresant si riscant pentru copil.
Pe pielea ta ai simțit-o! Mulțumesc pentru relatare, confirmă ceea ce am susținut până acum.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 16:53:39
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Hai că deja o dăm în SF-uri doar de dragul ecografiei. Am precizat că la noi în țară nu se intervine intrauterin.
dar se poate face afara. Si eu am precizat.

Citat:
Nu neg avantajul și beneficiile aduse de ecograf în anumite situații. Cum ar fi cazul prezentat de tine.
cazuri care nu se pot detecta fara o ecografie timpurie.