Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2016, 15:03:29
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Vai,ce iubitor de cei smintiti pari...
ma cunosti cumva, de ma caracterizezi?

Citat:
Aici tu esti smintitor si arunci cu pietre.
nu eu l-am pus sa faca ceea ce a facut el, mai ales ca este pastor de suflete si persoana publica

Citat:
Nu mi-e foarte clar, esti iubitor sau smintitor(urator) ,ca nu poti fi ambele in acelasi timp.
urasc greseala, nu pe cel ce agresit
Vechi 07.11.2016, 15:13:13
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu eu l-am pus sa faca ceea ce a facut el, mai ales ca este pastor de suflete si persoana publica
Nu ,tu doar raspandesti sminteala.
Citat:
urasc greseala, nu pe cel ce agresit
Da,urasti greseala altora ca daca urai greseala ta ,n-ai fi putut sa vezi pacate straine.
Vechi 09.11.2016, 09:59:41
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=flying;635201]Nu ,tu doar raspandesti sminteala.[quote]
mda...eu sunt vinovat, nu cel ce a provocat sminteala

Citat:
Da,urasti greseala altora ca daca urai greseala ta ,n-ai fi putut sa vezi pacate straine.
Hristos ce a facut cu schimbatorii de bani din templu? A acoperit aceste pacate sub preș (erau pacate straine, nu?), asa cum precizezi tu? Daca un arhiereu loveste cu masina in trafic un pieton si il ucide, nu ar trebui arestat pe principiu ca nu trebuie sa vedem pacate straine ci doar pe cele personale?
Vechi 09.11.2016, 13:58:00
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
mda...eu sunt vinovat, nu cel ce a provocat sminteala
Nu,tu esti vinovat de ipocrizia ca ai iubi Biserica.

Citat:
Hristos ce a facut cu schimbatorii de bani din templu? A acoperit aceste pacate sub preș (erau pacate straine, nu?), asa cum precizezi tu? Daca un arhiereu loveste cu masina in trafic un pieton si il ucide, nu ar trebui arestat pe principiu ca nu trebuie sa vedem pacate straine ci doar pe cele personale?
Hristos,pe langa ce a facut cu schimbatorii de bani , a mai inviat si morti,deci daca un arhiereu loveste un pieton,tu o sa-l invii (caci tu faci tot ce face Hristos)si nu va fi nimeni arestat.
Vechi 09.11.2016, 14:08:13
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu,tu esti vinovat de ipocrizia ca ai iubi Biserica.
din nou te intreb, ma cunosti cumva, de imi aplici stampila cu termenul ipocrit?

Citat:
Hristos,pe langa ce a facut cu schimbatorii de bani , a mai inviat si morti,deci daca un arhiereu loveste un pieton,tu o sa-l invii (caci tu faci tot ce face Hristos)si nu va fi nimeni arestat.
incerc sa fac, ceea ce Hristos ne-a invatat sa facem. Din pacate pentru mine, nu prea imi reuseste. Sunt un pacatos incurabil. A invia un mort, nu face parte din fisa postului meu. Asta ar trebui sa faca IPS Teodosie. El sta pe scaunul lui Moise, nu eu
Vechi 09.11.2016, 14:35:13
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
din nou te intreb, ma cunosti cumva, de imi aplici stampila cu termenul ipocrit?
Nu o spun eu,o spune parintele Porfirie:
"Să ne doară pentru Biserică.Să o iubim mult. Să nu îngăduim a fi judecați reprezentanții ei. Să nu-i credem pe cei ce judecă cele sfinte. Și chiar de am vedea cu ochii noștri vreun lucru rău săvârșit de un sfințit slujitor, sa nu o credem, să nu ne gândim la asta, nici să o transmitem mai departe.
Același lucru este valabil si pentru mădularele laice ale Bisericii, pentru fiecare om. Toți suntem Biserica. Cei ce judecă Biserica pentru greșelile reprezentanților ei, chipurile pentru a ajuta la îndreptare, fac o mare
greșeală. Aceștia nu iubesc Biserica.
Și, firește, nici pe Hristos. Iubim Biserica atunci când îmbrățișăm fiecare mădular al ei și facem tot ceea ce face Hristos. Ne jertfim, priveghem, facem totul ca și Acela, Cel care
ocărând fiind, nu răspundea cu ocară; suferind, nu amenința "(Ne vorbeste parintele Porfirie ,p.157)

Citat:
A invia un mort, nu face parte din fisa postului meu. Asta ar trebui sa faca IPS Teodosie. El sta pe scaunul lui Moise, nu eu
A judeca un ierarh face parte din fisa postului tau? Daca iti permiti asta ,cu siguranta poti invia si mortii.
Vechi 09.11.2016, 15:01:37
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu o spun eu,o spune parintele Porfirie:
"Să ne doară pentru Biserică.Să o iubim mult. Să nu îngăduim a fi judecați reprezentanții ei. Să nu-i credem pe cei ce judecă cele sfinte. Și chiar de am vedea cu ochii noștri vreun lucru rău săvârșit de un sfințit slujitor, sa nu o credem, să nu ne gândim la asta, nici să o transmitem mai departe.
Același lucru este valabil si pentru mădularele laice ale Bisericii, pentru fiecare om. Toți suntem Biserica. Cei ce judecă Biserica pentru greșelile reprezentanților ei, chipurile pentru a ajuta la îndreptare, fac o mare
greșeală. Aceștia nu iubesc Biserica.
Și, firește, nici pe Hristos. Iubim Biserica atunci când îmbrățișăm fiecare mădular al ei și facem tot ceea ce face Hristos. Ne jertfim, priveghem, facem totul ca și Acela, Cel care
ocărând fiind, nu răspundea cu ocară; suferind, nu amenința "(Ne vorbeste parintele Porfirie ,p.157)
asta nu inseamna ca aici parintele Porfirie are si dreptate in totalitate. Apostolul Petru cum a procedat cu Anania si Safira? Nu i-a crezut, nu s-a gandit la asta si a "ascuns gunoiul sub pres"? Profetul Ilie nu l-a mustrat public pe regele Ahab, care sa nu uitam, era unsul Domnului? Prietene, de la o mica intepatura, daca nu e tratata, se poate ajunge la o gangrena, iar Teodosie al Tomisului nu e Biserica (ca sa glumim putin, el nu este papa Pius al IX-lea), ci doar un membru al ei, chiar daca un membru important
Citat:
A judeca un ierarh face parte din fisa postului tau? Daca iti permiti asta ,cu siguranta poti invia si mortii.
sa fure, face parte din fisa postului unui ierarh crestin? Din cate stiu, in Decalog este o porunca care spune: "Sa nu furi".
ps: nu il judec, are cine sa-l judece, ci doar afirm ca ceea ce a facut nu e bine.Si apropos, in cazul de fata, CUM AR TREBUI PROCEDAT?
Vechi 09.11.2016, 15:38:55
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Băi amice, ai stat tu la posteriorul lui și ai văzut că A FURAT?
Reply With Quote
Vechi 09.11.2016, 16:48:21
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
.Si apropos, in cazul de fata, CUM AR TREBUI PROCEDAT?
Te rogi la Dumnezeu sa te ierte ca ii judeci preotii, apoi te duci la IPS si ii saruti mana in semn de supunere si smerenie.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 02:33:25
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Băi amice, ai stat tu la posteriorul lui și ai văzut că A FURAT?
Jenant, coane. Jjenant...

Last edited by ioan67; 10.11.2016 at 03:14:42.
Reply With Quote
Răspunde