![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
[SIZE=3]2 Petru 1.20 "Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia" [/SIZE] [SIZE=3][SIZE=3]La fel o face și sf Pavel:[/SIZE] [SIZE=3]2 Cor 3.6 “Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; [COLOR=#ff6600]pentru că litera ucide, iar duhul face viu”[/COLOR][/SIZE] [/SIZE][SIZE=3]2 Petru 3.16 " Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare." [/SIZE] [SIZE=3]Hristos spune: Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și [COLOR=red]iată Eu cu voi sunt în toate zilele[/COLOR], până la sfârșitul veacului. Amin. [/SIZE] [SIZE=3]Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.[/SIZE] [SIZE=3]Col 1.18 “[COLOR=red]Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii[/COLOR]; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”[/SIZE] [SIZE=3]Efeseni 3.21 „[COLOR=red]Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR[/COLOR]. Amin!” [/SIZE] [SIZE=3]Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?[/SIZE] [SIZE=3]Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”[/SIZE] [SIZE=3]Mat.16.18 “Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră[COLOR=red] voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui”.[/COLOR] [/SIZE] [SIZE=3]1 Timotei 3.15 “casa lui Dumnezeu [COLOR=red]este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului[/COLOR]”.[/SIZE] [SIZE=3]Toate cele 30 de mii de secte actuale neoprotestante actuale susțin că prin interpretarea personală a Sfintei Scripturi se ajunge la mântuire, dacă e așa, atunci cum s-au mântuit oamenii vreme de aproape 2.000 de ani, timp în care majoritatea zdrobitoare a oamenilor nu știau să crie și să citească, pentru că spune clar Hristos că va fi cu noi, prin intermediul Bisericii sale până la sfârșit?[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#ff6600][/COLOR][/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta explica si ce spune Apostolul Petru ca "nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia". "Si cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, dupa cum [SIZE=3]este scris."[/SIZE](Fapte 15:15) "Eu cred tot ce [SIZE=3]este scris[/SIZE] in lege si prooroci"(Fapte 24:14) "Fratilor, pentru voi am spus aceste lucruri, ... ca prin noi insine sa invatati [SIZE=3]sa nu treceti peste "ce este scris"[/SIZE](1 Cornteni 4:6) Sfantul Apostol Pavel insista asupra expresiei "dupa cum este scris" de vre-o 38 de ori. Prin asta ne arata clar un mod de a intelege corect invataturile crestine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce vreti sa spuneti cu asta? Nu poate fi numita "Biserica Dumnezeului celui viu, stalp si temelia adevarului" acea institutie religioasa care are minciuni chiar si in pravila bisericeasca (am mai discutat despre asta). Lasati versetele in Sfanta Scriptura si nu vi le mai insusiti ca pe niste lozinci preamaritoare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum s-au mantuit oamenii aproape 2000 de ani? Asa cum se mantuiesc azi cei care traiesc in locuri unde nu exista biserica ortodoxa sau nici macar nu s-a auzit de ortodoxie. Sunteti mandru de perioada in care oamenii nu stiau sa scrie si sa citeasca? A fost o perioada numita "evul mediu intunecat", cand au avut loc cele mai multe manipulari si persecutii religioase. Si dvs. sunteti nostalgic dupa acele vremuri? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1)Daca mai spuneti ca mantuirea se dobandeste prin credinta ,explicati-ne va rugam, ca nu stim la ce va referiti...eu sunt de parere ca voi vreti sa spuneti ca este nevoie doar de o marturisire a gurii cu privire la credinta in Iisus ,o baita si gata...ESTI MANTUIT...daca nu este asa ,negati-mi prin afirmatii. 2)In acest caz am sa folosesc cuv unui parinte..."AFARA DE BISERICA NU EXISTA MANTUIRE". 3)perioada intunecata este aceea in care a aparut PROTESTANTII,care au "venit trimisi de Domnul sa lumineze lumea". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
D-le Geony, in ironia dvs. aveti, in parte, dreptate. In lumea protestanta circula un soi de doctrina, pe care adventistii o numesc, tot ironic, doctrina "harului ieftin". Nu impartasim aceasta doctrina. Suntem constienti ca mantuirea vine prin credinta in jertfa Domnului Iisus Hristos, dar judecata se va face prin faptele credintei. "Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat p singurul sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16) - Mantuirea vine prin credinta. Dar credinta genereaza fapte (altfel este doar o credinta falsa). "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecat a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cand traia in trup" (2 Corinteni 5:10) "Credinta fara fapte este zadarnica. Iti voi arata credinta mea din faptele mele" (Iacov 2:18,20). Sa nu cadem in greseala sa facem fapte bune ca sa fim mantuiti. "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni"(Efeseni 2:8,9) Facem fapte bune din dragoste pentru Dumnezeu, care ne-a oferit darul de nepretuit (si nemeritat) al vietii vesnice. Cu faptele noastre nu ne vom castiga mantuirea niciodata. Faptele noastre sunt un mod de a ne arata dragostea. Adventistii respecta celelalte confesiuni protestante sau neo-protestante, dar nu se identifica cu ele. Daca tot dialogati cu un adventist, va rog, referitiva la "ratacirile" specifice adventistilor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Banuiesc ca dvs. ati pus intrebarea ca o capcana (cum faceau fariseii). Daca raspund cu "da", atunci ma luati cu ceva de genul: cum ramane cu Sfanta Impartasanie, conditie a Mantuirii? "Credinta lucratoare" (chiar imi place acest termen) include, pe langa faptele izvorate, si repectarea obiceiurilor, indemnurilor si ritualurilor lasate de Domnul Iisus Hristos, Sfintilor Apostoli. |
|
||||
|
||||
![]()
Atunci va intreb iarasi...din prin faptele cele bune ne putem arata credinta?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|