Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2009, 15:21:03
dorinastoica14
Guest

Implicit

Destul de ușor am ajuns aproape de cantonul silvic iar mai la deal puțin de acesta am recunoscut căsuța domnului Fănel care ne-a și ieșit în cale când a văzut că s-a oprit mașina aproape de casa lui.
Am urcat sus și am fost întâmpinați de cei șase copilași desculți,murdari și destul de speriați de venirea noastră.
După ce s-a descărcat mașina cele două doamne cu ochii plini de lacrimi au îmbrățișat copilașii murdari,doi dintre ei răciți ,doi mușcați de albine și cu ochii umflați iar patru având o tunsoare ciudată făcută în grabă din motiv se pare de păduchi.
Acoperiș nou din plăci de azbociment(!!!),placă de placaj groasă pe jos,pe hol linoleu deja rupt,un wc.mult prea mare pentru necesitățile familiei,acoperite găurile din pereți cu ceva lut cu paie,o jumătate coșer cu porumb,o vițică,un cățel răgușit..
Într-o cameră două paturi acoperite cu niște coverturi foarte vechi,murdare și subțiri,un tv.,un mic rdaio,o sobă de lut foarte veche și nefuncțională.
Ușa de la intrare cu geamul spart,un dulăpior cu câteva farfurii și cănițe și tacâmuri .
În cealaltă cameră un pat acoperit cu o covertură veche și subțire.Un șifonier fără o ușă în care erau niște hăinuțe cenușii,murdare și vechi.O masă din lemn iar pe un scaun un reșou prăfuit nepus în funcțiune.
În spatele casei pe o pirostie într-un ciaun negru și pe dinlăuntru și pe dinafară fierbeau niște cartofi cu tot cu coajă la fel de negri.Pe o scândură o palmă de mămăligă uscată cu muște pe ea.
De la o familie din vecini au tras curent electric pentru care au promis că vor da lapte de la văcuță.
În cotețul vacii niște cahle de teracotă prăfuite pentru o sobă.
Nimic de măncare,afară se lăsase răcoare iar copii erau îmbrăcați foarte subțire și desculți.
În spatele coșerului un morman de haine murdare și aruncate (adăpost ideal pentru șoricei) cu care am înțeles că fac focul la pirostie.
Cam aceasta este tot ce au acum pe 19 septembrie acești copii...

Last edited by dorinastoica14; 20.09.2009 at 15:36:38.
Vechi 20.09.2009, 15:43:23
dorinastoica14
Guest

Implicit

Din ochii celor două doamne au curs lacrimi amare când au văzut că aproape nimic din cele trimise de ele și de colegii de pe forum nu sunt spre folosința acestei familii sărace.
Attached Images
File Type: jpg DSCF2869.jpg (51,7 KB, 73 views)
File Type: jpg DSCF2870.jpg (71,4 KB, 65 views)
File Type: jpg DSCF2872.jpg (64,2 KB, 53 views)
Vechi 20.09.2009, 15:49:11
dorinastoica14
Guest

Implicit

M-au răscolit ochii triști ai fetei celei mari și teama de a sta de vorbă cu noi.
Când am plecat ne-am întâlnit cu domnul Fane care aducea vaca de la cireadă.Văzând ugerul plin al văcuței am fost convinși că seara și dimineța copilași aceștia au puțină hrană.
Vechi 20.09.2009, 16:11:48
dorinastoica14
Guest

Implicit

În drum spre casă ne-am rugat sfântului Mina pentru ca lucrușoarele frumoase și călduroase trimise prin dragostea voastră să le fie date spre folosință căci vine iarna și e tare lungă și rece.

"Biruitor grabnic te-ai făcut prigonitorilor celor ce voiesc a răpi munca săracului amărât de soartă și a stinge ființa lui...
Bucură-te lumina celor păgubiți
Bucură-te cădearea celor răpitori
Bucură-te adânc care pierzi lăcomia"
Attached Images
File Type: jpg DSCF2865.jpg (57,7 KB, 52 views)
Vechi 20.09.2009, 16:53:54
dorinastoica14
Guest

Implicit

Alte imagini pe care le mai am...
Attached Images
File Type: jpg DSCF2867.jpg (56,5 KB, 47 views)
File Type: jpg DSCF2863.jpg (39,0 KB, 50 views)
File Type: jpg DSCF2873.jpg (68,1 KB, 169 views)
Vechi 20.09.2009, 21:45:53
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
În drum spre casă ne-am rugat sfântului Mina pentru ca lucrușoarele frumoase și călduroase trimise prin dragostea voastră să le fie date spre folosință căci vine iarna și e tare lungă și rece.

"Biruitor grabnic te-ai făcut prigonitorilor celor ce voiesc a răpi munca săracului amărât de soartă și a stinge ființa lui...
Bucură-te lumina celor păgubiți
Bucură-te cădearea celor răpitori
Bucură-te adânc care pierzi lăcomia"

Ce vreti sa spuneti ? Cu Nutzy ati vorbit? Nu pomeniti nimic despre dumneaei...
Vechi 20.09.2009, 23:48:36
dorinastoica14
Guest

Implicit

Da ne-am întâlnit și cu Nuți. Așteptăm să ne spună ea despre întâlnirea cu noi...
Vechi 21.09.2009, 00:09:54
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
Alte imagini pe care le mai am...

Fereasca Dumnezeu!
Pai e jale mare aici!
Unde sint toate acele lucrusoare trimise de catre credinciosi, au fost trimisi bani...
Pai nu mai avem frica de Dumnezeu?????
Vechi 21.09.2009, 00:13:48
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Cinstea si omenia...asta ne maninca pe toti, pe unii mai mult pe altii mai putin...

Propun o rugaciune, pentru acesti copilasi, inceputa de Dorina( multumesc Dorina), anume Acatistul Sfantului Mina, rugaciune colectiva, fiecare il poate spune cind are timp, dar ar trebui sa fie 40 zile, in total.
La fel de bine se poate face Acatistul (sau Paraclisul Sfantului Nicolae) ori Acatistul Sf Nectarie!

Astept pareri, opiniii si propuneri!
Vechi 21.09.2009, 00:42:13
mirelat
Guest

Implicit parerea mea,

Citat:
Din ochii celor două doamne au curs lacrimi amare când au văzut că aproape nimic din cele trimise de ele și de colegii de pe forum nu sunt spre folosința acestei familii sărace.
nu banii si lucrurile sunt lipsa aici, ci o mana de femeie care sa puna ordine in aceasta casa. se pare ca acesti copii au nevoie de o mama, iar dl. tata de o sotie harnica si inimoasa. Doamne ajuta-i!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor umanitar pentru Geanina, o profesoara de religie glykys Umanitare 8 01.08.2015 00:00:03
O familie cere ajutor pentru copiii lor Adriana Cluj Umanitare 0 28.05.2012 17:42:54
Ajutor umanitar Danielbucur Umanitare 0 19.08.2011 17:25:04
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu addavv Stiri, actualitati, anunturi 1 13.04.2011 12:47:46