![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Le "simtim" noi pe alea care sunt in neregula. Sau le gandim.. ca trebuie sa fie logice, dupa logica lumeasca. Cred ca vom ajunge sa-i spunem si lui Dumnezeu ce este pacat si ce nu! Si atentie mare, chiar o sa ajungem. Ca daca nu ne caim si nu le marturisim duhovnicului, chiar in fata lui Dumnezeu ajungem cu ele! Sa vedem atunci cine a avut dreptate. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
astia care bateti atata moneda pe buchea cartii, lasati teoria si ziceti mai bine cat de bine puneti in practica spovedania dupa indreptar.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirela, mie imi cere duhovnicul sa ma orientez dupa indreptar, sa vin cu lista.. si m-a intrebat ce indreptar am folosit.
Folosesc trei indreptare pe care le combin. Acum a postat Cristi o carte.. o voi folosi si pe aceea. Multumita? Ti-a fost de folos? (poate ca in timp nu voi avea nevoie de indreptare, habar nu am. dar acum am nevoie si imi sunt de folos) Last edited by anna21; 23.01.2010 at 17:10:39. |
|
|||
|
|||
![]()
wow ! trei indreptare !
da, recunosc ca mi-a fost de folos marturisirea ta. sincer n-as vrea sa ajung sa nu mai vad padurea din cauza copacilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai uitam peste link-ul pe care l-a dat cineva, indreptarul de la parohia macin, si uite ce am gasit: Citat:
Proasta intelegere a ceea ce trebuie spus duhovniciului ii face pe unii sa se jeneze si sa stea departe de spovedanie. De fapt este mult mai simplu decat ne imaginam noi. El cere o lista cu pacatele facute, nu indreptarul de spovedanie bifat; acesta este numai orientativ, ca sa ne dam seama cam ce pacate se pot face. Si apoi nu ajunge sa ne spunem pacatele, mai trebuie sane si indepartam de ele. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai nici eu nu dau detalii.. incerc sa nu ma scuz, sa nu implic pe altii
Dar asta este.. fac cam toate pacatele.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Prima data cand am fost sa ma spovedesc m-am dus nepregatita.
Ma bucur ca nu mi-a dat voie preotul sa nu ma impartasesc.. Mult mai tarziu am inteles ce diferenta uriasa este a te pregati si a merge asa aiurea.. asteptand intrebari. Atunci m-am gandit ca preotul este neintelegator, ca este rece si nepasator...etc. Acum ma bucur ca a fost intelept si nu m-a lasat sa ma apropiu de Sf. Impartasanie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu chiar nu vreau sa ma culc pe-o ureche crezand ca totul este bine, ca eu sunt fara de pacate sau doar pacate "minore" etc.. Fiecare face cum crede. |
|
|||
|
|||
![]()
dar cine a spus ca cei care nu se spovedesc dupa buchea indreptarului se culca pe-o ureche si cred ca totul este bine??
spovedania este un examen de constiinta, individual, pe care fiecare il trece (sau nu) in felul sau. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ce rugaciune spunem pt servici nou? | Mirela0110 | Generalitati | 7 | 21.11.2011 15:35:25 |
cat de puternic este satana pana la urma? | victortiti89 | Generalitati | 20 | 16.06.2011 19:33:03 |
ce s-a intamplat pana la urma? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 20.05.2011 08:49:05 |
De ce ne temem sa-I spunem numele ? | Mihnea Dragomir | Intrebari utilizatori | 17 | 27.02.2011 12:56:05 |
Ce este pana urma adevarata credinta? | annajanette | Generalitati | 21 | 17.06.2010 08:52:08 |
|