Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2009, 21:42:55
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Faceti zeflemea desi nu credeti cum spun Scripturile. Credeti intr-o viata vesnica a celor morti (ce paradoxal suna), fara sa aiba loc, mai intai, o inviere. Puneti langa versetele postate de dvs. si pe cele care vorbesc despre inviere (cuvant de care va feriti foarte mult).

"Cei ce au facut binele, vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata." (Ioan 5:29)

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40)

Credinta in existenta unor forme constiente de viata a celor morti tine de spiritism. Crestinismul ne da speranta invierii celor morti.
poi dumneata n-ai citit cum regele Saul a vorbit cu proorocul Samuel? care era mort... dar sigur ca e interzis a vorbi cu sufletele mortzilor ca asta e spiritism dar cu sfintzii care sunt in Rai e voie sa fie chematzi shi a vorbi cu ei... deci spiritismul se refera la a vorbi cu sufletelor celor din iad... a le chema la discutzii... pentru interese josnice...
Vechi 01.09.2009, 21:43:49
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Mai deschide si tu Biblia:

9. Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
10. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant?
11. Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.

(Apocalipsa, capitolul 6)
Dvs. va asemuiti cu martorii lui Iehova. La ei se mai obisnuiesrte ca ceea ce este simbolic sa fie luat literar iar ceea ce este limpede si clar sa fie bagat intr-o "nebuloasa" de simbolism.

Versetul din Apocalipsa 6:10 (postat de dvs.) seamana foarte bine cu cel din Facerea 4:10). "Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine" - ii spune Dumnezeu lui Cain, dupa uciderea lui Abel. Poate ne explicati cum poate striga sangele din pamant. Atunci o sa inteleg si cum strigau sufletele din Apocalipsa 6:10.
Vechi 01.09.2009, 21:46:44
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
poi dumneata n-ai citit cum regele Saul a vorbit cu proorocul Samuel? care era mort... dar sigur ca e interzis a vorbi cu sufletele mortzilor ca asta e spiritism dar cu sfintzii care sunt in Rai e voie sa fie chematzi shi a vorbi cu ei... deci spiritismul se refera la a vorbi cu sufletelor celor din iad... a le chema la discutzii... pentru interese josnice...
De unde stiti ca Samuel (om credincios si cu frica de Dumnezeu) a ajuns in iad?
Vechi 02.09.2009, 01:15:39
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Dvs. va asemuiti cu martorii lui Iehova. La ei se mai obisnuiesrte ca ceea ce este simbolic sa fie luat literar iar ceea ce este limpede si clar sa fie bagat intr-o "nebuloasa" de simbolism.

Versetul din Apocalipsa 6:10 (postat de dvs.) seamana foarte bine cu cel din Facerea 4:10). "Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine" - ii spune Dumnezeu lui Cain, dupa uciderea lui Abel. Poate ne explicati cum poate striga sangele din pamant. Atunci o sa inteleg si cum strigau sufletele din Apocalipsa 6:10.
Singurul cuvant comun in cele doua versete este verbul ,,a striga,,. Ori in acest text e cu mult mai mult decat in versetul de la Facere. E vorba de "sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. " care striga cu glas mare cu cuvinte clare si carora li s-a dat vesmant alb. Totul e foarte coerent , iar intelesul nu poate fi luat decat ,,ad literam,, si nu figurat precum la versetul dat de tine.

9. Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
10. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant?
11. Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.
(Apocalipsa, capitolul 6)

CUM CITIM IN SFANTA SCRIPTURA
Parintele Cleopa

Cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea sa calatoreasca. La un copil de clasa intai, daca i s-ar preda un lucru de academie, ce stie acela ? El de-abia invata cateva cuvinte : usa, ac, rac si cutare. De-abia invata acum sa faca un carlig, sa scrie litera a, b, c si daca-i spui lucruri mai mari nu intelege nimic. Asa si in Sfanta Scriptura. Daca ma apuc sa spun lucruri adanci din Sfanta Scriptura, ori adormiti cu totii, ori plecati. Va plictiseste, pentru ca va dau hrana prea tare.
Nu auziti ce spune Apostolul Pavel ? Cat ati fost prnuci in Domnul nostru Iisus Hristos, v-am hranit cu laptele cel cuvantator al Evangheliei, ca nu erati in stare sa mancati hrana vartoasa. Asa se intampla in Scriptura. Sunt cuvinte tari si hrana tare in Scriptura, pentru cei desavarsiti, nu pentru poporul de la tara. Daca unui copil care suge la pieptul mamei lui, i-as da sa manance carne, il hranesc sau il omor ? Il omori. De ce ? Pentru ca are dinti de lapte, moi. Asa pateste cel ce se baga in Sfanta Scriptura cu dintii intelegerii de lapte. De aceea spune Sfantul Grigorie de Nyssa : " Nu spargeti oasele Scripturii, avand dintii intelegerii voastre de lapte, ca sa nu pieriti ".
Deci, Sfanta Scriptura este asa cum si merge mata pe o campie si gasesti o fantana cu ciutura. Si daca esti insetat, doar n-o sa bei toata fantana, cand ti-e sete. Dar ce faci ? Din fantana scoti apa cu ciutura, din ciutura pui in caldare, din caldare in cana si din cana pui in pahar. Din pahar bei cat iti trebuie si fantana ramane curata si tu ti-ai potolit setea.
Asa sa faci si cu citirea Sfintei Scripturi. De aici s-au facut sectele. S-au bagat in Sfanta Scriptura dupa capul lor. Sfanta Scriptura este foarte adanca si cine o citeste fara talmaci, fara sa stie cum o explica Sfintii Parinti, se prapadeste. Dar nu-i de vina Sfanta Scriptura, ca apa-i cuvantul lui Dumnezeu. Ii de vina omul care se baga in Sfanta Scriptura nepregatit si fara sa inteleaga lucrurile.
Nu va luati dupa sectari, care rastalmacesc Scriptura, ca va prapaditi. Auzi ce spune Sfantul Apostol Petru despre scrierile Sfantului Apostol Pavel : In toate epistolele sale, in care sunt unele lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc, ca si celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
Va dau un exemplu : Ridicat-ai la mare caii Tai, tulburand ape multe.Tu acolo crezi ca este vorba de mare si de cai si de ape. Cand colo, marea-i toata lumea, caii sunt apostolii, care au alergat sa predice in toata lumea cuvantul lui Dumnezeu, apele multe sunt toate popoarele pagane, care au fost tulburate de predicarea Evangheliei si de daramarea capistilor idolesti. Iata cum se citeste in Sfanta Scriptura si cum intelegem noi.
Nu poate un copil mic sa stie cele preainalte. Asa si omul care-i simplu, de la tara. Te duci si-i arati acolo : " Nu te inchina la icoane, ca este chip cioplit ". Dar ce legatura are idolul cu sfintele icoane ? La porunca a doua in Decalog zice : Sa nu-ti faci tie chip cioplit, nici asemanarea vreunui lucru din cate sunt in cer sus, pe pamant, jos, in apa si sub pamant. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti.
Aici de idoli vorbeste. Porunca a doua. Dar da cateva file mai inainte, la Facere si la Iesire, si-ti spune acolo : Si a spus Dumnezeu lui Moise, sa faca cortul marturiei cioplit din lemn de salcam; si sa faca sicriul Legii Domnului, imbracat cu aur si doi heruvimi de aur deasupra lui, si sa se faca perdeaua care sta inaintea sfintelor, de in mohorat rasucit, cu heruvimi cusuti si cutare.
Uite, acolo in Decalog spune Dumnezeu sa nu faci chip cioplit si dincoace spune sa faci chip cioplit : Vei face doi heruvimi de maslin, de sase coti inaltime si vei face chipuri de heruvimi. Icoane, nu ?
Iata Dumnezeu acolo se pare ca spune sa nu faci icoane, dincoace spune sa faci icoane. Si un sectar te duce pe tine, care nu stii, si-ti arata numai acolo, dar dincoace nu-ti arata. Si tot Dumnezeu a spus sa faca icoane. Nu-i prost sectarul sa-ti arate si arma care-i impotriva lui.
De aceea va spun sa va tineti de preot si de Biserica ! Sfantul si dumnezeiescul Parinte Efrem Sirul spune asa : " Daca citim noi in Sfanta Scriptura si ajungem la un loc unde nu intelegem, sa nu o luam dupa mintea noastra si zicem ca aici este un loc razvratit sau nedrept. Sa-i spui dracului acestuia, al iscodirii, care duce la erezie si la sectarism : Ia asculta, diavole ! Ce-mi spui tu mie ca aici in Sfanta Scriptura este ceva nedrept ? Eu am auzit pe Duhul Sfant, Care spune asa : Credincios este Domnul intru toate cuvintele Sale , si cuvios intru toate lucrurile sale.
Deci clar ! Ca Dumnezeu este credincios intru cuvintele Sale. Daca iti mai pune la indoiala cutare lucru din Scriptura, zi catre demonul acesta : " Ia asculta, diavole - sa-i spui in gand -, eu am auzit pe Duhul Sfant, zicand asa : Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint cu foc lamurit, si ispitit si curatit de sapte ori.Ai auzit cuvintele Domnului ? Sunt cuvinte curate; argint cu foc lamurit si ispitit de sapte ori. Deci clar !
Deci asta am vrut sa va spun , pentru ca aveti sectari. Sa nu va luati dupa ei. Aveti pastori; aveti biserica voastra istorica de sute de ani acolo. Biserica noastra-i de doua mii de ani, iar sectele astea stii cum au aparut ? Ca ciupercile dupa ploaie; ca neghine prin grau. Niste buruieni crescute la umbra Bisericii.
Acestia sunt cei de care spune Mantuitorul in Evanghelie : In vremea de apoi multi prooroci mincinosi se vor arata si pe multi vor insela. Sectarii schimba adevarul Scripturii si sucesc intelesul Scripturii dupa capul lor, se ratacesc si ei si ratacesc si pe cei care ii asculta.
Deci, acesta mi-a fost scopul cuvantului de astazi, sa nu dati crezarii cuvintele sectarilor, cum zice si Sfantul Ioan Evanghelistul : Fiilor, nu dati crezare oricarui duh. Cercati, ca nu toate duhurile sunt de la Dumnezeu.
Vechi 02.09.2009, 07:53:07
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Singurul cuvant comun in cele doua versete este verbul ,,a striga,,. Ori in acest text e cu mult mai mult decat in versetul de la Facere. E vorba de "sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. " care striga cu glas mare cu cuvinte clare si carora li s-a dat vesmant alb. Totul e foarte coerent , iar intelesul nu poate fi luat decat ,,ad literam,, si nu figurat precum la versetul dat de tine.
Cele doua pasaje ale Scripturii au mai multe puncte comune decat va place sa vedeti, si tocmai aceestea dau simbolismul imaginilor ce le creaza:

1. si sufletele din Apocalipsa si sangele din Facerea striga
2. Sufletul este omul viu, iar sangele este motorul lui (Levitic 17,11)
3. Ambele situatii prezinta martiri ai credintei
4. In ambele situatii i se cere lui Dumnezeu razbunare
(5.) (Daca as fi ironic, de fapt e ironia coincidentei, ambele situatii se gasesc la versetul 10)
Vechi 02.09.2009, 11:29:10
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. 3. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu. 4. Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea.(Ioan 14

Calea este doar moartea, iar daca ar fi cum ziceti voi, la sfarsitul lumii, ar fi zis ,,stiti si timpul,, dar El a zis calea.
Vechi 02.09.2009, 11:29:16
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:

asha cum striga mereu glasul celor sfintzi, a celor dreptzi la Dumnezeu, caci sangele este Viatza, este viu... shi este scris, shi este scris ca daca vetzi manaca ceva carne atunci sangele sa nu-l mancatzi ci sa-l varsatzi pe pamant caci este viatza animalului... deci asha striga la Dumnezeu glasul lui Abel caci Abel, nefiind pacatos ci fiind socotit nevinovat shi drept, atunci este Viu, deci sangele lui chiar varsat shi ascuns in pamant, de acolo striga la Dumnezeu... voi il socotitzi mort, dar acela este viu... caci cele ce le socotesc oamenii, judecatzile oamenilor nu sunt ca shi judecatzile lui Dumnezeu...

deci e clar ca voi confundatzi vii cu mortzii...

Cain era mort chiar daca umbla shi vorbea shi alerga pe fatza pamantului, iar Abel era viu chiar daca avea trupul intzepenit intr-o balta de sange inchegat shi era undeva acoperit sub pamant... ca sa nu se shtie pacatul... lui Cain...
Vechi 02.09.2009, 11:35:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
De unde stiti ca Samuel (om credincios si cu frica de Dumnezeu) a ajuns in iad?
din context... din ce spune Samuel... din ce raspunde lui Saul...

o fi ajuns in Rai abea dupa ce Domnul Hristos l-a scos pe Adam shi Eva shi pe ceilaltzi dreptzi...

deci tocmai acest lucru ar trebui sa-tzi dea de gandit, ca daca nici dreptul shi sfantul Samuel, shi slujitorul Domnului nu a ajuns in Rai decat mult mai tarziu... itzi potzi inchipui ce o sa se intample cu ce nedreptzi shi mincinoshi... shi necredincioshi... cu noi pacatoshii... dar sa nadajduim in Mare Mila lui Dumnezeu... daca ne indreptam shi ne pocaim... shi primim pe trimishii Sai ca sa ne daruiasca Mantuirea shi Sfintzenia Sa...
Vechi 02.09.2009, 11:46:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. 3. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu. 4. Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea.(Ioan 14

Calea este doar moartea, iar daca ar fi cum ziceti voi, la sfarsitul lumii, ar fi zis ,,stiti si timpul,, dar El a zis calea.
Noi nu zicem ca stim timpul, timpul nu-l stie nimeni. Stim insa ca lucrul acesta se va intmpla la revenirea Domnului Hristos, iar acest lucru se vede lamurit in chiar pasajul pe care l-ati postat mai sus:

"...Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine..."

Deci intrarea in rai nu are loc la moarteaa dreptilor, ci doar dupa ce Histos va reveni. Cu faptul ca El inca n-a revenit sper ca sunteti de aacord...
Vechi 02.09.2009, 11:51:03
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:

locashuri am impresia ca e vorba de locuri sfinte, de altare, de biserici ca locuri, din loc in loc adica, in sensul ca nu este doar Templul cel Vechi din Ierusalim, in sensul asta, dar Biserica e Una, shi Locul sfintzilor este cu Domnul... nu e vorba cred, nu shtiu dar nu cred ca vor sta pe categori separate, pe pile shi prietenii, pe tot feluri de religii, ci acolo unde este Hristos, vor fi shi sfintzii... din multe locashuri ce sunt la Tatal... dar nu erau gatite shi Hristos in smerenie va gati un loc... deci din multele locashuri va gati un loc... pentru noi shi va veni shi ne va lua cu Sine... ca sa fim shi noi unde va fi shi El... shi noi shtim ca se duce la Tatal shi shtim shi Calea...

calea este Calea smereniei, Buna Murire fatza de reaua murire, calea dragostei duhovniceshti... iar unii vor fi vii cu duhul altzii cu sufletul iar altzii shi cu trupul shi incinshi la mintea cugetului lor, la mijloacele lor... dupa cum Dumnezeu le va descoperi lor shi va voi sa fie shi sa faca, sa slujeasca Tatalui cu fiecare din ei... ceva de genul asta...

Last edited by vsovi; 02.09.2009 at 11:59:38.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CASATORIE ALBA nicoleta23 Stiri, actualitati, anunturi 79 05.07.2021 13:02:53
'CALUGARIA ALBA' Nosam Nunta 65 03.12.2020 14:32:51
Calugaria alba Angela Calugarul 169 06.01.2018 22:37:30
Casatoria alba Adriana_Crestina Nunta 7 11.08.2011 21:32:25