Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2009, 14:27:21
alizee
Guest

Smile completare

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Chiar asa, de ce sa am nevoie de Dzeu?
pentru ca atunci cand faci anumite lucruri bune depinde de motivatie, cred eu.
Care pot fi de 2 feluri: ori ca le faci ca asa esti tu "bun", si alta motivatie ar fi ca le faci de dragul lui Dumnezeu, ca asa iti cere Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 14:39:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alizee Vezi mesajul
pentru ca atunci cand faci anumite lucruri bune depinde de motivatie, cred eu.
Care pot fi de 2 feluri: ori ca le faci ca asa esti tu "bun", si alta motivatie ar fi ca le faci de dragul lui Dumnezeu, ca asa iti cere Dumnezeu.
Si tu in ce categorie iti incadrezi faptele bune?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 14:46:09
alizee
Guest

Implicit

Citat:
Si tu in ce categorie iti incadrezi faptele bune?
in a doua categorie...stiu cine sunt si unde ma indrept, si cand sunt obosita si nu mai pot...imi aduc aminte pentru cine fac toate lucrurile astea, mai cer putere si merg mai departe :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 14:51:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
in a doua categorie...stiu cine sunt si unde ma indrept, si cand sunt obosita si nu mai pot...imi aduc aminte pentru cine fac toate lucrurile astea, mai cer putere si merg mai departe :)
Ai putea da un exemplu concret in care sa nu poti face un lucru bun, sa ceri ajutor de la Dzeu si apoi sa reusesti sa il faci?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 14:58:41
alizee
Guest

Implicit

Citat:
Ai putea da un exemplu concret in care sa nu poti face un lucru bun, sa ceri ajutor de la Dzeu si apoi sa reusesti sa il faci?
oh, da :) De exemplu, sa vorbesc de rau pe cineva, o barfa mica (doar sunt fata) :P si imi vine pe limba sa zic ceva despre persoana respectiva(nu de bine). In momentul acela imi dau seama ca e o barfa si asa de usor as putea sa zic, dar ma rog sa capat puterea sa tac (lucru care la unii nu e f usor :P), cer putere de la Dumnezeu sa imi tin gura si asa reusesc...ca altfel crede-ma ca de la mine nu pot.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 15:09:23
topcat
Guest

Implicit

Citat:
oh, da :) De exemplu, sa vorbesc de rau pe cineva, o barfa mica (doar sunt fata) :P si imi vine pe limba sa zic ceva despre persoana respectiva(nu de bine). In momentul acela imi dau seama ca e o barfa si asa de usor as putea sa zic, dar ma rog sa capat puterea sa tac (lucru care la unii nu e f usor :P), cer putere de la Dumnezeu sa imi tin gura si asa reusesc...ca altfel crede-ma ca de la mine nu pot.
Nu te cred :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 15:28:04
alizee
Guest

Implicit

Citat:
Nu te cred :)
Nu ma crezi ca tac ? :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 15:32:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu ma crezi ca tac ? :)
Ba da :)
Te intreb doar daca crezi ca Dzeu se ocupa cu de-astea :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 15:38:35
alizee
Guest

Implicit

Citat:
Ba da :)
Te intreb doar daca crezi ca Dzeu se ocupa cu de-astea :)
Da, eu chiar cred ca "se ocupa cu asa ceva", si imi place un verset din Coloseni 1:10 "pentru ca astfel sa va purtati intr-un chip vrednic de Domnul, ca sa-I fiti placuti in orice lucru: aducand roade in tot felul de fapte bune, si crescand in cunostinta lui Dumnezeu" .

Isaia 40:29 :"El da tarie celui obosit, si mareste puterea celui ce cade in lesin" :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 15:55:41
topcat
Guest

Implicit

```````
Citat:
Da, eu chiar cred ca "se ocupa cu asa ceva", si imi place un verset din Coloseni 1:10 "pentru ca astfel sa va purtati intr-un chip vrednic de Domnul, ca sa-I fiti placuti in orice lucru: aducand roade in tot felul de fapte bune, si crescand in cunostinta lui Dumnezeu" .

Isaia 40:29 :"El da tarie celui obosit, si mareste puterea celui ce cade in lesin" :)
ok :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
Ce sunt cele 7 plansuri roman2010 Generalitati 3 13.07.2010 18:53:35
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04