Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2010, 01:04:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eveniment petrecut in familie, acum vreo 50 de ani: femeia, proaspat casatorita, ramane gravida si vrea sa avorteze. Sotul este pentru pastrarea copilului. Argumentele ei: vrea sa mearga la serviciu, sa isi faca situatie, sa aiba cu ce isi creste copiii... argumentele lui: vrea sa aiba o familie adevarata, copii, nepoti, sa fie veselie in casa... Ea o tine pe a ei, el o tine pe a lui. El hotarat, vazand ca nu o scoate la capat: "Daca avortezi, sa stii ca ai terminat-o cu mine! Divortam!" Ghiciti cine a avut castig de cauza! Daca nu exista aceasta remarca ferma, bebelusii (erau 2 gemeni) ar fi fost avortati si nici eu nu as mai fi putut exista!
Domnilor, luati aminte si aratati ca sunteti barbati atunci cand este nevoie, in situatii limita!
Vechi 28.02.2010, 01:09:12
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Acuma, după umila mea părere, împrejurarea că nevasta face o crimă nu prea e motiv de divorț.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 01:21:56
ar14rai
Guest

Exclamation extraordinar.

Povestea este reala si face mai mult decat toate cele zise aici in topic.

Ma rog Domnului sa le ierte pe toate mamicile criminale.

Mila Domnului e mare. A mea aproape inexistenta.
Insa daca mergem pe ideea: am timp sa ma caiesc... si cu 1 ceas inainte de moarte, eu zic ca nu e bine.

Canonul pt avort, trebuie luat de la duhovnic, respectat, pt ca daca nu, eu cred ca il vor "tine" (fara voia lor) ceilalti din familie, poate chiar alti urmasi "norocosi" ca au scapat.

Nu amanati canonul. Si va dau un sfat.
Luati-va voi cu inca vreo 2-3 prieteni acum in postul acesta, cumparati niste fructe, dulciuri
si faceti-le o vizita copilasilor mici din orfelinate. Asa de "in temnita am fost si nu ati venit la Mine"...

Si dupa ce vedeti acei copii, care cu siguranta vor striga dupa voi "mama" si "tata", mai vb.
Ganditi-va ca si ei au nevoie de o familie.

Asta asa pt cei care poate au cunostiinta despre avorturi...
Dar daca ar striga copiilasii care nu au apucat sa se nasca?

Si ultima: (acum seara auzita)
Despre un mare doctor, cu un performant aparat care "vede" tot in burtica mamicii, inca de la cateva saptamani, chestii de genul 3D...
A mers cineva la el si i-a zis dr. acestei femei: Avorteaza ca vei avea un copil cu malformatii si cu mari probleme... Mai bine acum la cateva saptamani, ca e mai usor...
Si, cu ajutorul Celui de sus, nu a avortat.
Acum copilul are 3 luni si e sanatos tun.
Asta pt cei care avorteaza din astfel de motive.
Dumnezeu decide cui si cand ia viata. pamanteasca.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 18:29:24
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ar14rai Vezi mesajul
Si ultima: (acum seara auzita)
Despre un mare doctor, cu un performant aparat care "vede" tot in burtica mamicii, inca de la cateva saptamani, chestii de genul 3D...
A mers cineva la el si i-a zis dr. acestei femei: Avorteaza ca vei avea un copil cu malformatii si cu mari probleme... Mai bine acum la cateva saptamani, ca e mai usor...
Si, cu ajutorul Celui de sus, nu a avortat.
Acum copilul are 3 luni si e sanatos tun.
Asta pt cei care avorteaza din astfel de motive.
Dumnezeu decide cui si cand ia viata. pamanteasca.
Si mie mi-a fost dat sa aud cazul unui Preot, de altfel foarte cunoscut si apreciat in Iasi, care avea deja 2 copii...insa in legatura cu a 3 a sarcina, doctorita a sfatuit-o constant pe preoteasa sa avorteze, pentru ca din ceea ce vedea ea...copilul avea malformatii grave de tot, si asta o sfatuia la fiecare control.

Preotul respectiv a avut insa credinta, la fel ca si preoteasa de altfel, si si-a spus " Daca asa a lasat Dumnezeu sa fie, asta e!"

Copilul s-a nascut, insa perfect sanatos...frumos, si in concluzie..o adevarata binecuvantare pentru parinti, in ciuda tuturor pronosticurilor extrem de sumbre ale doctoritei!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 19:17:43
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acuma, după umila mea părere, împrejurarea că nevasta face o crimă nu prea e motiv de divorț.
Mai draga, n-o fi motiv de divort pentru ca avortul e la moda acumdar ai putea sa traiesti langa o "criminala"? Trebuie sa nu ai inima ca sa omori un suflet si oricum sotul prin acord devine partas la pacat ca de altfel toti cei care sunt de acord cu aceasta fapta...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 19:37:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Mai draga, n-o fi motiv de divort pentru ca avortul e la moda acumdar ai putea sa traiesti langa o "criminala"? Trebuie sa nu ai inima ca sa omori un suflet si oricum sotul prin acord devine partas la pacat ca de altfel toti cei care sunt de acord cu aceasta fapta...
Cam dur...cam dur, si nu trebuie sa uitam ca sunt unele femei care inca nu constientizeaza pe deplin ca sunt mame...nici macar in perioada cat sunt insarcinate, abia dupa ce se concretizeaza totul si vad copilul live...se schimba ceva in ele!!!

Unele abia atunci cand vad copilul la eco...sunt izbite de sentiment, pana atunci...tot asa, nu pot simti mai nimic concret.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 19:51:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cam dur...cam dur, si nu trebuie sa uitam ca sunt unele femei care inca nu constientizeaza pe deplin ca sunt mame...nici macar in perioada cat sunt insarcinate, abia dupa ce se concretizeaza totul si vad copilul live...se schimba ceva in ele!!!

Unele abia atunci cand vad copilul la eco...sunt izbite de sentiment, pana atunci...tot asa, nu pot simti mai nimic concret.

Da, ai dreptate! Am fost cam dura dar nu as vrea sa se inchida ochii... In fond nu esti mai putin raufacator ca unul din puscarie... si cred ca trebuie sa ne trezim!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 20:07:55
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
1. "Măi dragă" ? Pentru ce să vorbim unii cu alții cu ironii gratuite ?
2. Eu nu am spus că soțul trebuie să-și dea acordul. Dimpotrivă, trebuie să facă tot ce depinde de el ca o crimă (fără nici un fel de ghilimele) să nu se producă. Dar, dacă se produce totuși, ăsta e motiv să își repudieze soția de care este legat până la mormânt ? Nu trebuie să îl iertăm pe aproapele nostru, mai ales dacă acest aproape e jumătatea noastră ? Măcar în speranța că și Domnul nostru ne va ierta pe noi, dacă inima ne e așa de împietrită că nu îl mai putem ierta din inimă !

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 20:13:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
1. "Măi dragă" ? Pentru ce să vorbim unii cu alții cu ironii gratuite ?
2. Eu nu am spus că soțul trebuie să-și dea acordul. Dimpotrivă, trebuie să facă tot ce depinde de el ca o crimă (fără nici un fel de ghilimele) să nu se producă. Dar, dacă se produce totuși, ăsta e motiv să își repudieze soția de care este legat până la mormânt ? Nu trebuie să îl iertăm pe aproapele nostru, mai ales dacă acest aproape e jumătatea noastră ? Măcar în speranța că și Domnul nostru ne va ierta pe noi, dacă inima ne e așa de împietrită că nu îl mai putem ierta din inimă !

Imi pare rau ca formula mea de adresare ti-a parut ironica... pentru ca nu am avut intentia de a ironiza...!
Nu, nu trebuie sa "isi repudieze sotia" insa mi-e greu sa cred ca un avort se intampla fara stirea sotului...si doream sa nu se mai intample...
Nu am vrut sa aduc ofensa nimanui si daca te-am suparat asa rau, te rog sa ma scuzi!
Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 20:21:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu-i nimic, nu m-am supărat. Lăudat fie Isus !

Ca medic, am constatat de multe ori că avortul se întâmplă mai mult la cupluri necăsătorite. Asta e rău, fiindcă păcatul avortului e mai mare decât păcatul traiului în neînfrânare. E păcat teologic și strigător la cer, pe când traiul în neînfrânare nu e nici teologic, nici strigător la cer. Așa se alunecă tot mai jos pe panta păcatului: azi curvim, mâine omorâm. Așa cum există o scară a urcușului, uite că e și una a coborâșului.

www.catehism.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 18:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 14:16:46