![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, este bine , si eu unul apreciez sa nu raspunzi la ceea ce crezi ca sunt provocari ca si la lucrurile pe care nu le cunosti . Este o optiune eleganta pt. acest soi de silogism !
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i vorba de necunostinta, este vorba ca nu are rost sa discutam in contradictoriu. De aceea am si spus Sursum corda -- mai bine ne concentram mai mult pe lucruri mai folositoare decat dezgroparea de securi de razboi, cum ar fi Hristos si rugaciunea, macar pana dupa Pasti. Asa ca, din nou, sursum corda!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adevarul este ca mai aflu si eu una, alta... Ascultam o conferinta a monahului Ion Vladuca si daca nu ar fi fost discutia cu tine, nu mi-ar fi atras atentia ce a spus el despre catolici. Am cautat si eu sa citesc (am crezut ca nu am inteles bine). Dar daca am aflat, mi-am amintit de tine.. si redau din "Randuiala primirii la credința ortodoxă a schismaticilor romano-catolici" Întrebare : Te lepezi de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care ai fost până acum ? . Răspuns : Mă lepăd de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care am fost până acum. Întrebare : Afurisești toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici ? Răspuns : Afurisesc toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici. Restul textului se gaseste la linkul de mai sus. Citeste-l, ca merita. (... cam nelinistitoare ![]() Last edited by anna21; 29.03.2010 at 06:30:19. |
|
||||
|
||||
![]()
Din câte am înțeles, Noesisaa nu a trecut la romano-catolicism și înapoi la ortodoxism, ca să i se aplice exorcismul de care vorbește monahul Ion Vlăduca și tocmai de aceea cuminecarea cu catolicii este, cred eu, o eroare. Eu, mai întâi am trecut la catolicism, apoi m-am spovedit și m-am împărtășit, iar acum aș face o eroare să mă împărtășesc la ortodocși, afară de primejdie iminentă.
Eu nu cred că ecumenism înseamnă indiferentism religios, nici nu înseamnă minimalizarea diferențelor dintre noi până la a spune că nu există (eirenism). Ecumenism înseamnă ca, rugându-ne și lucrând la apropierea Bisericilor și așteptând ziua fericită a împărtășirii din același potir în mod licit, să ascultăm fiecare de Bisericile noastre.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E greu sa acceptam ca a asculta este cea mai inteleapta alegere, atunci cand mandria nu ne lasa sa intelegem. E greu sa intelegem de ce nu ne putem da cu parerea si nu putem judeca cu mintea noastra si cele ale bisericii, asa cum facem cu toate celelalte din jurul nostru. E greu sa intelegem Ortodoxia, spiritul ei, frumusetea si curatia ei - atunci cand o privim lumeste, cu ochii cu care ne uitam la televizor. Totul in jurul nostru tinde sa ne duca la ignorarea ascultarii, a respectului fata de orice autoritate si valoare - nu trebuie sa-i mai respectam pe parinti sau scoala (copiii trebuie sa fie independenti, si chiar au dreptul sa-si reclame parintii sau profesorii - care nu mai au, bietii, nici un drept!), cu atat mai putin biserica. Ce nevoie avem sa mai citim ce spun Sfintii Parinti, ce spune Sfanta Traditie? Daca tot ne-a dat Dumnezeu cap si ne-a pus si minte inauntru, de ce sa n-o folosim? Ca doar suntem femei moderne, nu mai traim in evul mediu, nu?... Asta se vrea, asta e panta pe care suntem impinsi. Te rog, Zaharia, continua sa postezi. Iti multumesc inca o data pentru bucuria pe care mi-ai adus-o.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre randuiala primirii catolicilor la ortodoxie -- ea a fost scoasa din Molitfelnicul ortodox roman oficial cu ani si ani in urma, daca nu mai mult de 20, daca nu chiar inainte de a ma fi nascut eu. Cred ca ar fi bine sa ne tinem de documentele si publicatiile oficiale ale BOR, daca ne credem ca facem parte din BOR. Daca nu putem trece la calendaristi, unde re-boteaza chiar si pe un ortodox botezat pe stil nou. Citat:
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 29.03.2010 at 10:09:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe aici mai exista si oameni care stiu exact cum e Ortodoxia, si o apara de inovatii facute dupa ureche. Sfantul Antonie cel Mare atunci cand avea o descoperire dumnezeiasca sau cand ii venea un gand mai deosebit chiar inspirat de Dumnezeu il spunea fratilor pentru a-l verifica. Aici pe forum chiar mai putem sa ne verificam unele ganduri, dar e dracesc lucru sa ne impunem pareri personale in chestiuni ce tin de canoane. Inceputul intelepciunii duhovnicesti este atunci cand incepi sa te indoiesti ca tot ce-ti trece prin cap este de la Dumnezeu, spunea Sfantul Antonie. Exista si ganduri care ni se par absolut corecte, numai ca ne sunt inspirate de diavol, nu de catre Dumnezeu. Citeste Razboiul gandurilor de Nicodim Aghioritul si chiar Intre iadul smereniei si iadul deznadejdii, de Siluan Athonitul. Cred ca a avea dragoste crestineasca inseamna si a-i da peste mana celui care vrea sa ia otrava. Duhovniceasca, in cazul nostru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sursa: http://www.intratext.com/IXT/RUM0035/_P1S.HTM
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se poate impartasi chiar si un protestant sau e considerat "public nedemn"? Am observat (gresesc?) ca la romano-catolici impartasirea nu e conditionata de marturisirea publica ca acesta este Trupul si Sangele lui Hristos. De ce se face impartasirea doar cu Trupul lui Hristos? Nu este impotriva Sf. Scripturi aceasta practica? Si care sunt bazele interzicerii impartasirii la ortodocsi a romano-catolicilor? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|