Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2010, 23:48:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pavel Corut iti explica si el(Parca in patrea a 4, si acolo are dreptate)... in videourile pe care ni le-ai pus...este vorba de amestecul; de magneziu si fosforul de pe fitil usor umezit, care la uscare reactioneaza si se autoaprinde, Corut spune ca englezii pe la 1800 au descoperit scamatoria si de atunci nici ca-i mai intereseaza...de aceea nimeni din Vest nici nu-si mai bate capul cu aceste trick-uri!

TOT CE TREBUIE SA FACI ESTE SA TE UITI LA DIMENSIUNEA ANORMALA A FLACARII LUMINARILOR DIN VIDEOURI CA SA TE CONVINGI CA CEVA ESTE UNS PE FITIL...oricum mi se pare o crunta pierdere de vreme!

Apropo, merci, au fost interesante in anumite aspecte... nici nu stiam de el pina nu la-i adus tu aici, auzisem doar numele...

De ce preotii si alti MARI DEMNITARI marturisesc, IN FATA POPORULUI, cu mina pe inima ca au vazut minunea?...pai ia sa ne gindim...dar cred ca mai bine sa-l ascultm (la capitolul asta) tot pe taica Corut! :)...el explica cel mai bine! :))
Andrei, daca tu ca ortodox faci asemenea afirmatii, inseamna ca stii si cum ajunge, in ciuda pazei strasnice, acel magneziu si fosfor in Sfantul Mormant.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 23:52:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Alin, m-ai facut sa rad cu lacrimi..
Citat:
Dar n-ar fi rau sa ne faci si noua o filmare in care tii tu un manunchi de lumanari in mana cu o flacare asa mare pe care sa o plimbi pe fata si prin par.
Asta sigur ne-ar convinge mai mult decat "vastele" tale cunostinte de chimie.
dar am trecut si eu prin scoala ... acum, ca ai zis tu, imi amintesc de arderea magneziului si fosforului. E drept ca le-am vazut separat, nu impreuna... dar imi amintesc ca fosforul produce un fum gros alb.
Fumul gros alb NU apare in filmarile sfintei lumini.. (asta pt cei care cred in teoria substantelor care se aprind spontan si concomitent la toti oamenii!)

(aaa.. si stiti ca fosforul se tine in apa ca sa nu ia foc spontan in contact cu oxigenul din aer? adica lumanarile ar trebui sa fie ude.. etc... si la cat de agresiv arde fosforul, eu una nu as vrea sa tin in mana o lumanare cu fosfor pe ea :))))), cu atat mai putin 33! )

Last edited by anna21; 11.04.2010 at 23:54:30.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 00:09:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Fosforul intr-o cantitate ff. mica probabil n-ar apuca sa produca cine stie ce fum.

Insa magneziul n-are nici un rol in autoaprinderea fosforului, ba dimpotriva si-ar trada prezenta printr-o flacara orbitoare (chiar si in miniatura), care nu seamana deloc cu flacara unei lumanari.

Pe vremuri era folosit pe post de flash de blitz la aparatele alea foto antice, cu placi, in care fotograful isi baga capul intr-o cutie neagra ("aparatul de fotografiat").

Arderea lui n-ar dura decat o fractiune de secunda (arde rapid) insa "mini-flash" -ul aprinderii ar fi fara doar si poate vizibil.

Iar arderea este insotita de degajarea unei mari cantitati de caldura care ar face praf fitilul, practic lumanarea s-ar stinge imediat dupa.

Ar fi fost bine daca "explicatia" ramanea la fosfor dar dupa cum am argumentat nu tine nici asa.

Si e adevarat, arsurile cu fosfor sunt oribile, fosforul era folosit ca substanta incendiara (in diverse combinatii) in razboi.

http://en.wikipedia.org/wiki/White_phosphorus

scuze pentru exemplificarea prea ..explicita dar poate le mai taie unora pofta de speculatii rupte de realitate:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ayman2.jpg

Chiar si in cantitati mici, efectele nu sunt deloc neglijabile.

Eu raman la invitatia sa ne faca Andrei demonstratia in cauza cu lumnarile, fie ele si fara fosfor alb.
Treaca de la noi!

Last edited by AlinB; 12.04.2010 at 00:16:11.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 01:37:21
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Revin la intrebarea mea,ce interes ar avea preotii,patriarhii etc.sa falsifice o minune?
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 01:53:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Geniala intrebare..
Ma intreb daca ar fi cineva in stare sa raspunda..

Ia sa vedem: avem un evreu, vreo 5-6 atei, tot cam atati protestanti, un ortodox "original"..
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 02:11:46
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Geniala intrebare..
Ma intreb daca ar fi cineva in stare sa raspunda..

Ia sa vedem: avem un evreu, vreo 5-6 atei, tot cam atati protestanti, un ortodox "original"..
Genial raspuns...Maria Ta !
Vechi 12.04.2010, 02:22:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Chiar nu-ti sta bine asa periuta:
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 04:16:17
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Fosforul intr-o cantitate ff. mica probabil n-ar apuca sa produca cine stie ce fum.

Insa magneziul n-are nici un rol in autoaprinderea fosforului, ba dimpotriva si-ar trada prezenta printr-o flacara orbitoare (chiar si in miniatura), care nu seamana deloc cu flacara unei lumanari.

Pe vremuri era folosit pe post de flash de blitz la aparatele alea foto antice, cu placi, in care fotograful isi baga capul intr-o cutie neagra ("aparatul de fotografiat").

Arderea lui n-ar dura decat o fractiune de secunda (arde rapid) insa "mini-flash" -ul aprinderii ar fi fara doar si poate vizibil.

Iar arderea este insotita de degajarea unei mari cantitati de caldura care ar face praf fitilul, practic lumanarea s-ar stinge imediat dupa.

Ar fi fost bine daca "explicatia" ramanea la fosfor dar dupa cum am argumentat nu tine nici asa.

Si e adevarat, arsurile cu fosfor sunt oribile, fosforul era folosit ca substanta incendiara (in diverse combinatii) in razboi.

http://en.wikipedia.org/wiki/White_phosphorus

scuze pentru exemplificarea prea ..explicita dar poate le mai taie unora pofta de speculatii rupte de realitate:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ayman2.jpg

Chiar si in cantitati mici, efectele nu sunt deloc neglijabile.

Eu raman la invitatia sa ne faca Andrei demonstratia in cauza cu lumnarile, fie ele si fara fosfor alb.
Treaca de la noi!
Spune-mi doar de ce sunt flacarile asa de uriase deo palma sau cei prezenti, orbiti de spalarea mintii, nici macar nu le mai sesizeaza..restul de combinatii chimice le lasam altora sa le dibuiasca. Aici a zis bine Corut : "Dumnezeu nu e scamator"
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 04:37:17
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Crede si nu cerceta.

Citat:
Spune-mi doar de ce sunt flacarile asa de uriase deo palma sau cei prezenti, orbiti de spalarea mintii, nici macar nu le mai sesizeaza..restul de combinatii chimice le lasam altora sa le dibuiasca. Aici a zis bine Corut : "Dumnezeu nu e scamator"
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 11:19:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am scris aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=150

E ultima postare de pe pagina prcedenta, probabil de asta ti-a scapat.

Ramane sa ne explici si de ce nu se ard cu flacarile alea de o palma sau asta n-ai sesizat-o fiind mai preocupat de a contabiliza orbirea altora?

Si ai ramas desigur dator si cu explicatia stiintifica la intoarcerea Iordanului ca tot ai luat-o pe panta asta..

Last edited by AlinB; 12.04.2010 at 11:21:53.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina Sfanta in anul 2012 dupa nasterea lui Hristos Ion Pop Generalitati 24 18.04.2012 08:06:28
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Lumina sfanta speranta1970 Pelerinaje la locuri Sfinte 2 15.02.2010 11:27:42
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? TheBigSmoker Generalitati 20 03.01.2010 13:42:52
Ce v-ati propus pe anul asta? Hartford Generalitati 22 29.01.2008 00:21:24