Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 21:40:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Eu teoretizez la ora actuala, nu ma omor cu practica, spune-mi, vreau sa le pun in balanta!
Citeste Biblia.
Vechi 07.05.2010, 21:48:54
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Daca ne oprim la interpretarea fiecarui cuvant din punct de vedere literar, se pierde semnificatia...
Si, ce semnificatie vrei sa-i dai Poruncii a patra (cea referitoare la odihna in ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu)? Cred ca te socheaza limpezimea poruncii si de aceea consideri ca este nevoie de o interpretare plina de semnificatii.

Citat:
Soarele poate fi simbolul lui Hristos au ba? Eu zic DA!
Asa au gandit si paganii din imperiul roman, care se inchinau la zeul soare Mythra. Fiind obligati sa se crestineze, au dat zeului soare o semnificatie crestina: hai sa zicem ca Iisus Hristos este soarele nostru. Si a fost impacata si capra si varza. Paganii s-au facut crestini fara sa renunte la denumirile si obiceiurile pagane. Iar noi azi serbam ziua zeului soare, care este datata pe 25 decembrie, si zicem ca-l serbam pe Hristos.

Citat:
Si apoi in aceasta zi se intalneau primii crestini intrucat aveau constiinta ca a doua venire a Mantuitorului este curand!
Primii crestini se intalneau in fiecare zi (faceau frangera painii). Iar ca zi speciala de intalnire, pentru a asculta din Cuvantul Domnului, propovaduit de Sfintii Apostoli, aveau tot sambata.

"Cînd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si în Sabatul viitor despre aceleasi lucruri;În Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvîntul lui Dumnezeu."(Fapte 13:42,44)

Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica,

Citat:
Iaca noi tinem duminica pentru ca este ZIUA INVIERII DOMNULUI! Discutiile pot continua la nesfarsit si nu cred ca va renunta cineva la ideile sale si nu vad de ce o asa placere de a despica firul in 10 cand s-a tot vorbit si argumentat!
Am inteles de ce tineti duminica (desi Invierea este doar un pretext). Dar nu am inteles de ce calcati cu buna stiinta Porunca lui Dumnezeu privitoare la pazirea zilei hotarata de EL, ca zi de odihna inchinata Domnului.
Vechi 07.05.2010, 22:00:30
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit re

vad ca mie nu mi-ati raspuns astept pana va consultati cu pastorul:))
Vechi 07.05.2010, 22:10:55
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
2 de cate ori ai vrea sa iti amintesti de Hristos? o data pe an?
Zilnic si oricat de des.

Citat:
3 de cate ori se facea frangerea painii de catre Apostoli, urmasii lui Hristos; in Faptele Apostolilor observam ca ea se savarsea in fiecare zi, dar ignorantii nu au de unde sti, si atunci nu stiu care dintre noi respecta mai mult?
Si voi, neignorantii, faceti frangerea painii la fel ca Apostolii, in fiecare zi?

Citat:
4 tot in Scriptura, in cadrul Cinei celei de Taina, Hristos a spus "Aceasta sa o faceti intru pomenirea mea"
Numai ca se referea la moartea Sa, nu la Inviere.
"Pentru cã, oridecîteori mîncati din pîinea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pînã va veni El."(1 Corinteni 11:26)

Citat:
5 Prin Inviere Hristos a transfigurat firea umana, ceea ce inseamna ca practic asistam la o noua creatie
Asta se cheama teosofie si nu are legatura cu adevarul ci cu imaginatia.

Citat:
6 Hristos tinea Vechiul Testament? Nu! El era Dumnezeu.
Hristos a tinut Vechiul Testament cu adevarat. Tot Vechiul Testament vorbste despre lucrarea Mantuitorului (despre jertfa Sa si despre Adevarata Sa preotie mijlocitoare).

Cine mai tine legea veche a jertfei sau a preotiei pamantesti, iudaizeaza (ca sa folosesc o exprimare de a ta). "Daca ar fi pe pamant nici nu ar mai fi preot, fiindca sunt cei ce aduc darurile dupa lege."(Evrei 8:4 - de citi cap. 7 si 8 despre desfiintarea preotiei simbolice pamantesti).

Daca vrei sa ne referim la tema topicului (ziua de odihna), Hristos a tinut sambata, "dupa obiceiul Sau".(vezi Luca 4:16)

Citat:
daca nu iti ajung argumentele mai am, trebuie doar sa ceri...
Mai ai? Tot din astea? Vino cu ele. Dar nu promit ca o sa-ti mai raspund. M-ai convins cu cele de pana acum.

Citat:
si inca ceva eu iti respect credinta, cred ca ar fi fair play din partea ta sa faci la fel, eu vorbesc cu cei de o credinta cu mine, mergi si fa si tu asemenea, nu mai fa acest desantat prozelitism care nu iti face cinste.
Si eu iti respect credinta si te invit pe "azs forum".

Stai linistita. Nu fac prozelitism. Doar zgandaresc jarul. Poate se mai gaseste cate unul sa cerceteze Scripturile si sa afle Adevarul.
Vechi 07.05.2010, 22:14:40
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit almaris

Tocmai ca nu suntem evrei! Si daca tot vrei sa preiei baza de la ei, de ce nu va taiati imprejur?! Sau preluati numai ce va place?!
Vechi 07.05.2010, 22:22:56
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Tocmai ca nu suntem evrei! Si daca tot vrei sa preiei baza de la ei, de ce nu va taiati imprejur?! Sau preluati numai ce va place?!
Preluam ce au preluat si Sfintii Apostoli:"Tãierea împrejur nu este nimic si netãierea împrejur nu este nimic, ci pãzirea poruncilor lui Dumnezeu."(1 Corinteni 7:19).

Adica, pazirea poruncilor lui Dumnezeu. Lasam taierea imprejur celor care au preluat de la evrei ceea ce s-a desfiintat pentru crestini: jertfa si preotia pamanteasca.
Vechi 07.05.2010, 22:37:49
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit vasalie

Nu ma deranjeaza sa discut, m-a deranjat aerul de superioritate, Hristos v-a invatat sa fiti mandri? Nu prin mandrie a cazut Diavolul?

apropo, daca tii sabatul faci numai cei 2000 de pasi pe care ii prescrie Ghemara, cartea cu reguli a evreilor?

sau altfel spus cum cinstesti sabatul? Voi veniti sa ne invatati pe noi crestinismul? care l-am primit de la Apostoli?

In ce an ati aparut voi?

Ce treaba avem noi cu Constantin cel Mare? el nu avea autoritate politica asupra Daciei. Sau ai uitat de retragerea aureliana?

2 Constantin cel Mare nu avea autoritate asupra invataturii Bisericii cum nu a avut nici un imparat de dinainte si de dupa el, verzi luptele iconoclaste, Leon Isaurul, Constantin Copronim.

Dogmele Bisericii sunt toate bazate pe Scriptura, dar cine nu vrea sa vada, nu va vedea chiar daca ii vei baga adevarul sub nas.

Ma intreb cum ati interpretat citatul "In vremurile de pe urma vor aparea lupi in piei de oaie" pana unde poate merge ipocrizia?

nu as vrea sa fiu dura, cum se zice? mie-e drag Socrate dar mi-e mai drag adevarul.
Vechi 07.05.2010, 22:47:14
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit Rodica50

Toate discutiile cu NP nu duc nicaieri pentru ca lor trebuie sa le explici ca la matematica totul si sunt multe lucuri anevoie de inteles pe care ei le rastalmacesc dupa a lor stiinta...
Vechi 07.05.2010, 23:02:49
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit gabriela

am avut mai multe discutii in real life cu denominatiunile si pot spune ca desi le dovedesti punct cu punct fiecare lucru si le arati netemeinicia invataturii lor tot o tin pe a lor, cum vor putea ei cu mintea lor umana fara indrumare sa patrunda Scriptura? De unde stiu ca traducerea pe care o folosesc e buna? Ca nu e modificata? si am mai observat ceva, daca ei zic ca nu au nevoie de invatatura ci doar sola fide, sola scriptura sola gratia, atunci pastorul are un rol decorativ nu?

nu accepta Sfintii parinti dar accepta imediat o parere lansata de vreunul din pastorii din varf cu valoare aproape la fel de mare ca a Scripturii

saracii nu isi dau seama cum sunt manipulati, ce spalare a creierelor se face acolo...

apropo de protestanti, Mama lui Luther l-a intrebat o data pe acesta daca sa treaca si ea la noua biserica, iar Luther i-a zis ca daca tine la mantuirea ei sa ramana acolo
Vechi 07.05.2010, 23:06:36
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Nu ma deranjeaza sa discut, m-a deranjat aerul de superioritate, Hristos v-a invatat sa fiti mandri? Nu prin mandrie a cazut Diavolul?
Recunosc ca nu am destula smerenie sa spun "saru' mana, d-na Rodica. Asa este cum spuneti dvs. Mare adevar ziceti". Am prostul obicei sa spun ceea ce stiu.

Citat:
apropo, daca tii sabatul faci numai cei 2000 de pasi pe care ii prescrie Ghemara, cartea cu reguli a evreilor?
Noi nu tinem sabatul dupa invatatura fariseilor (pe care evreii il mai tin si azi). Noi tinem sabatul dupa invatatura Domnului sabatului. Domnul Iisus Hristos "a dezlegat sabatul zilei a saptea" (vezi Ioan cap.5) de poverile puse de farisei (prin sutele de reguli absurde).

Citat:
sau altfel spus cum cinstesti sabatul? Voi veniti sa ne invatati pe noi crestinismul? care l-am primit de la Apostoli?
Pe dumneata cine te-a invatat crestinismul? Ca aveti foarte putin in comun cu invatatura Sfintilor Apostoli. Nu de la ei ati primit aceasta invatatura. Verificati daca am dreptate citind Faptele Apostolilo si epistolele Sfintilor Apostoli (din NT). Nu veti gasi nici preotie pamanteasca, nici slujbe si ritualuri, nici inchinare la Maria, sfinti, oase de morti, icoane, etc.

Am dreptate, sau ma veti contrazice cu invataturile Sfintilor Apostoli?

Citat:
In ce an ati aparut voi?
Eu, personal, am aparut in '65.

Citat:
Ce treaba avem noi cu Constantin cel Mare? el nu avea autoritate politica asupra Daciei. Sau ai uitat de retragerea aureliana?

2 Constantin cel Mare nu avea autoritate asupra invataturii Bisericii cum nu a avut nici un imparat de dinainte si de dupa el, verzi luptele iconoclaste, Leon Isaurul, Constantin Copronim.
Nu aveti nici o treaba cu "Sfintii Constantin si Elena"? Nu vorbim de istoria Daciei ci de istoria crestinismului.

Citat:
Dogmele Bisericii sunt toate bazate pe Scriptura, dar cine nu vrea sa vada, nu va vedea chiar daca ii vei baga adevarul sub nas.
Din pacate, nu veti putea demonstra acest lucru cu Sfanta Scriptura.

Citat:
Ma intreb cum ati interpretat citatul "In vremurile de pe urma vor aparea lupi in piei de oaie" pana unde poate merge ipocrizia?
Dvs. nu interpretati acest citat ci faceti acuzatii in baza lui.

De ce ma numiti ipocrit?

Citat:
nu as vrea sa fiu dura, cum se zice? mie-e drag Socrate dar mi-e mai drag adevarul.
Nici nu ati fost dura. Nici nu aveti cum sa fiti. Cat despre adevar: mai intai trebuie sa aflati ce este adevarul.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 13:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 18:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16