![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Citeste Biblia.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa au gandit si paganii din imperiul roman, care se inchinau la zeul soare Mythra. Fiind obligati sa se crestineze, au dat zeului soare o semnificatie crestina: hai sa zicem ca Iisus Hristos este soarele nostru. Si a fost impacata si capra si varza. Paganii s-au facut crestini fara sa renunte la denumirile si obiceiurile pagane. Iar noi azi serbam ziua zeului soare, care este datata pe 25 decembrie, si zicem ca-l serbam pe Hristos. Citat:
"Cînd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si în Sabatul viitor despre aceleasi lucruri;În Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvîntul lui Dumnezeu."(Fapte 13:42,44) Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, Am inteles de ce tineti duminica (desi Invierea este doar un pretext). Dar nu am inteles de ce calcati cu buna stiinta Porunca lui Dumnezeu privitoare la pazirea zilei hotarata de EL, ca zi de odihna inchinata Domnului. |
|
||||
|
||||
![]()
vad ca mie nu mi-ati raspuns astept pana va consultati cu pastorul:))
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Pentru cã, oridecîteori mîncati din pîinea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pînã va veni El."(1 Corinteni 11:26) Citat:
Hristos a tinut Vechiul Testament cu adevarat. Tot Vechiul Testament vorbste despre lucrarea Mantuitorului (despre jertfa Sa si despre Adevarata Sa preotie mijlocitoare). Cine mai tine legea veche a jertfei sau a preotiei pamantesti, iudaizeaza (ca sa folosesc o exprimare de a ta). "Daca ar fi pe pamant nici nu ar mai fi preot, fiindca sunt cei ce aduc darurile dupa lege."(Evrei 8:4 - de citi cap. 7 si 8 despre desfiintarea preotiei simbolice pamantesti). Daca vrei sa ne referim la tema topicului (ziua de odihna), Hristos a tinut sambata, "dupa obiceiul Sau".(vezi Luca 4:16) Citat:
Citat:
Stai linistita. Nu fac prozelitism. Doar zgandaresc jarul. Poate se mai gaseste cate unul sa cerceteze Scripturile si sa afle Adevarul. |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai ca nu suntem evrei! Si daca tot vrei sa preiei baza de la ei, de ce nu va taiati imprejur?!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica, pazirea poruncilor lui Dumnezeu. Lasam taierea imprejur celor care au preluat de la evrei ceea ce s-a desfiintat pentru crestini: jertfa si preotia pamanteasca. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu ma deranjeaza sa discut, m-a deranjat aerul de superioritate, Hristos v-a invatat sa fiti mandri? Nu prin mandrie a cazut Diavolul?
apropo, daca tii sabatul faci numai cei 2000 de pasi pe care ii prescrie Ghemara, cartea cu reguli a evreilor? sau altfel spus cum cinstesti sabatul? Voi veniti sa ne invatati pe noi crestinismul? care l-am primit de la Apostoli? In ce an ati aparut voi? Ce treaba avem noi cu Constantin cel Mare? el nu avea autoritate politica asupra Daciei. Sau ai uitat de retragerea aureliana? 2 Constantin cel Mare nu avea autoritate asupra invataturii Bisericii cum nu a avut nici un imparat de dinainte si de dupa el, verzi luptele iconoclaste, Leon Isaurul, Constantin Copronim. Dogmele Bisericii sunt toate bazate pe Scriptura, dar cine nu vrea sa vada, nu va vedea chiar daca ii vei baga adevarul sub nas. Ma intreb cum ati interpretat citatul "In vremurile de pe urma vor aparea lupi in piei de oaie" pana unde poate merge ipocrizia? nu as vrea sa fiu dura, cum se zice? mie-e drag Socrate dar mi-e mai drag adevarul. |
|
|||
|
|||
![]()
Toate discutiile cu NP nu duc nicaieri pentru ca lor trebuie sa le explici ca la matematica totul si sunt multe lucuri anevoie de inteles pe care ei le rastalmacesc dupa a lor stiinta...
|
|
||||
|
||||
![]()
am avut mai multe discutii in real life cu denominatiunile si pot spune ca desi le dovedesti punct cu punct fiecare lucru si le arati netemeinicia invataturii lor tot o tin pe a lor, cum vor putea ei cu mintea lor umana fara indrumare sa patrunda Scriptura? De unde stiu ca traducerea pe care o folosesc e buna? Ca nu e modificata? si am mai observat ceva, daca ei zic ca nu au nevoie de invatatura ci doar sola fide, sola scriptura sola gratia, atunci pastorul are un rol decorativ nu?
nu accepta Sfintii parinti dar accepta imediat o parere lansata de vreunul din pastorii din varf cu valoare aproape la fel de mare ca a Scripturii saracii nu isi dau seama cum sunt manipulati, ce spalare a creierelor se face acolo... apropo de protestanti, Mama lui Luther l-a intrebat o data pe acesta daca sa treaca si ea la noua biserica, iar Luther i-a zis ca daca tine la mantuirea ei sa ramana acolo |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Am dreptate, sau ma veti contrazice cu invataturile Sfintilor Apostoli? Eu, personal, am aparut in '65. Citat:
Citat:
Citat:
De ce ma numiti ipocrit? Nici nu ati fost dura. Nici nu aveti cum sa fiti. Cat despre adevar: mai intai trebuie sa aflati ce este adevarul. |
|