![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
as dori sa stiu si eu ce anume se poate face in urmatoarea situatie:fratele meu este cu o fata,nu sunt casatoriti.fata respectiva are un frate cu care eu sunt impreuna.as vrea sa stiu si eu daca biserica ar da voie ca eu si baiatul sa ne casatorim in conditiile in care fratele meu este cu sora baiatului cu care eu sunt.am auzit ca ar fii o dezlegare.de unde anume as putea sa o obtin sau cu cine ar trebui sa vorbesc.va rog mult sa mi raspundeti,am nevoie neaparat de o rezolvare,va multumesc!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
daca acesti vor sa se casatoreasca sa inteleg ca nimeni nu o sa ii poata casatorii...exista un singur dumnezeu,nu?doar religiile difera....atunci de ce anume la alte religii care accepta aceste casatorii intre frati cu frati dumnezeu nu pedepseste?si la ortodoxi pedepseste.....exista o mare contradictie......
|
|
|||
|
|||
![]()
Din perspectiva invataturii ortodoxe nu e nici o gresala si cei care accepta astfel de casatorii sunt cei ce gresesc. Articolele puse la dispozitie lamuresc foarte clar asta.
Deci fie acceptati invatatura asa cum este, fie o modificati dupa cum intelegeti fumneavoastra de cuviinta, caz in care nu mai este invatatura ortodoxa, este invatatura dumneavoastra proprie. Cand ati intrebat aici cum e mai bine si ati primit un raspuns care nu v-a convenit, ati apelat la credinta conform careia Dumnezeu e unul si toate religiile il slujesc pe el, in incercarea de a manipula dogma in favoarea dumneavoastra. Credinta ca Dumnezeu e unul si exista doar mai multe religii, nu numai ca e incorecta (exista religii politeiste in continuare si religii care nu au nici o treaba cu dumnezeul iudeo-crestin), dar se apropie foarte mult de universalism si New Age, credinte considerate eretice de catre ortodocsi. |
|
|||
|
|||
![]()
Din cate cunosc eu, doi frati nu se pot casatori cu doua surori.
Daca fratele tau se casatoreste cu fata, atunci fratele fetei iti devine cumnat. Deveniti rude si nu va puteti casatori. Daca nu gresesc eu, nu exista dezlegare pentru casatorii intre rude. Oricum, iti recomand sa vorbesti si sa lamuresti problema cu EPISCOPUL locului. Daca nu, cu un preot. E foarte posibil sa-ti spuna acelasi lucru, dar tu mergi si vorbeste cu el. Ca sa fii sigura cum stau lucrurile. E extrem de important. Radu |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Buna ziua | savelmona | Umanitare | 6 | 30.12.2011 08:50:52 |
Buna ziua | corinne | Nunta | 18 | 09.07.2011 11:03:45 |
buna ziua | sunsray | Preotul | 7 | 06.04.2010 12:35:19 |
Buna ziua | ditech22 | Generalitati | 22 | 14.02.2010 18:52:40 |
buna ziua... | militaru_diana | Vrajitoria | 11 | 07.11.2009 19:06:29 |
|