![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca te dezbraci de sine, daca te lepezi de sufletul tau, cu ce mai ramai?
Ce-ti mai ramane daca ti-ai predat eul Lui Dumnezeu? Aceasta este saracia care ne imbogateste. [Cine isi iubeste sufletul sau il va pierde - koan biblic]
|
||||
|
||||
![]()
Intreaga samsara exista prin sine,
Goleste sinele si samsara va fi golita.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sunt tot ata de "pline" de intelepciune, nu mai zic utile, cat cele care te chinui tu sa le produci "manual". Asa ca nu te mai chinui :) Daca iti lipseste stima de sine, incearca sa o gasesti altfel. Fa ceva util, o fapta buna, ajuta niste oameni, ajuta-te pe tine in primul rand. Tot umfland orgoliul de om care se crede intelept, cu nonsensuri, n-ai sa te folosesti ci dimpotriva.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 15.01.2017 at 00:21:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nicaieri nu poti alege ce sa controlezi, unde, cum, in ce forma. Samsara nu se rerfera la moarte, ci la la un inceput continuu, nu e vorba de moarte, ci de innoirea experientei prin schimbarea trupului, sufletul ramanand cu aceeasi identitate, deci imortal. Iisus vine si ne demonstreaza samsara intr-un singur trup, un singur ciclu, insa prin rastignire, adica prin maxima implicare voluntara. Oricum, si prin samsara tot la Hristos se ajunge; ultima veriga din samsara e jertfa proprie. 6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In 14,6)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jertfa de sine, innoirea, virtutile, experientele din care invatam este Dharma. Parerea de sine, repetitia/cliseul, pacatele, durerile din care nu invatam - este Samsara. Privind insa in natura ultima a experientelor, Samsara si Nirvana sunt aceeasi realitate. Dualitatea, scindarea este catalizata de ignoranta, necunoasterea Adevarului - radacina tuturor pacatelor.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Asa ca ... Citat:
Citat:
Si vezi si treaba cu forumul de budhisti, mai sus. Acolo parerile tale nastrusnice ar putea suscita un oarecare interes. Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin clarificarile aduse lucrurile se limpezesc, fiind nevoit sa reformulez diferenta pe care o vad eu, nu pentru ca n-as fi de acord cu laudele, pe care le innoiesc, ci pentru ca am inceput sa zic si eu ceva, daca tot vorbim de aceeasi realitate. Deci: Fata de promisiunea lui Hristos a unei existente in afara samsarei(dstul de vag pentru Iisus), totusi, El demonstreaza... Dharma, pur si simplu; adica dovedeste Adevarul.
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i nimic, mai citeste, mai proceseaza, mai citeste, mai proceseaza, intr-o zi..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|