Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2010, 21:13:28
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Doctore, mă dezamăgești! Ești totuși un tip inteligent. Ia te rog un lexicon și urmărește câte sensuri are termenul respectiv atât în ebraică, cât și în greacă. Și mai discutăm și mâine, căci probabil acum ești obosit: vezi numai alba-neagra...
Văd că ai luat-o iar pe arătură. Nu mă refeream la ce scrie în dicționare, ci mă refeream la realitatea efectivă a omului !! Într-un om, prin urmare, spre exemplu dumneata personal, duhul tău este o forță impersonală, lipsită de judecată, care îți susține viața, sau este înaltul principiu al gândirii și inteligenței prin care ești apt să comunici cu Duhul ?? Care este adevărata realitate despre un om, nu definițiile de dicționar că ălea le-am văzut și eu ?

Last edited by doctor_faustus; 29.11.2010 at 21:21:41.
Vechi 30.11.2010, 14:51:40
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Doctore, ești exasperant! Tocmai asta-ți spuneam că nu independent, ci doar în cadrul personalității umane, a ființei omenești vii. Omul mort nu mai raționează, nu mai are inteligență, E MORT! Kaput gemaht, verstehen Sie?
Sf.Ev. dupa Luca 20:
36. Ca nici sa moara nu mai pot, fiindca sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii.
(Mt 22:30-32, Mc 12:25, Ga 4:5-7, 1In 3:2)

37. Iar ca mortii invie, a aratat-o si Moise la rug cand pe Domnul Il numeste Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob.
(Ies 3:6, Ies 3:15-16, Mt 22:30-32, Mc 12:26)

38. Or, Dumnezeu nu este al mortilor, ci al viilor; fiindca toti traiesc intru El".
(Mt 22:30-32, Mc 12:27, Rm 6:10, Rm 14:8-9)
Vechi 30.11.2010, 14:54:05
Senior Member

Implicit

Este atat de evidenta provenienta invataturii adventiste !
Sunteti demni urmasi ai saducheilor !
Vechi 30.11.2010, 15:27:12
Senior Member

Implicit

Sfânta Evanghelie după Ioan
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.

Cap. 8

51. Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac.

52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut că ai demon. Avraam a murit, de asemenea și proorocii; și Tu zici: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va gusta moartea în veac.
Vechi 30.11.2010, 18:39:47
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Este atat de evidenta provenienta invataturii adventiste !
Sunteti demni urmasi ai saducheilor !
Tot e bine că suntem demni, era mai rău de eram nedemni...
Apropozito de saduchei și urmașii lor: ei nu credeau în înviere, pentru ei învierea era fără sens. Fără sens este învierea și pentru cei ce cred că sufletul omului primește răsplata/pedeapsa imediat la moarte.

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Sf.Ev. dupa Luca 20:
36. Ca nici sa moara nu mai pot, fiindca sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii.
(Mt 22:30-32, Mc 12:25, Ga 4:5-7, 1In 3:2)

37. Iar ca mortii invie, a aratat-o si Moise la rug cand pe Domnul Il numeste Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob.
(Ies 3:6, Ies 3:15-16, Mt 22:30-32, Mc 12:26)

38. Or, Dumnezeu nu este al mortilor, ci al viilor; fiindca toti traiesc intru El".
(Mt 22:30-32, Mc 12:27, Rm 6:10, Rm 14:8-9)
Nu știu ce ați vrut să-mi demonstrați prin copierea acestor texte (din Catehism ori dintr-un manual de sectologie, nu-mi dau seama), probabil faptul că morții au conștiență. Cât se poate de fals! Noi chiar credem în înviere (contrar părerii dvs. despre adventiști), însă nu în absurdul ideii de viață în moarte (înainte de înviere).

Se repetă insistent un pasaj Mt.55:30-32. Dumneavoastră l-ați verificat? O să vi-l redau cu un verset înainte chiar dacă vă veți supăra. Deși Cuvântul lui Dumnezeu nu ar trebui să ne supere, chiar când ne mustră:

"29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
30. Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.
31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor."

Deci Dumnezeu spune că e un Dumnezeu al celor vii: Avraam, Isaac și Iacov referindu-se la învierea lor. Pe vremea lui Moise și pe vremea lui Hristos când au fost reluate aceste cuvinte, Avraam Isaac și Iacov erau morți, dar Dumnezeu avea în vedere învierea lor (așa cum v-am subliniat în textul biblic).

Last edited by tricesimusquintus; 30.11.2010 at 18:41:50.
Vechi 13.12.2010, 17:06:56
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

mda...aveti o idee..."la inviere" se vor intampla toate acestea...
Vechi 13.12.2010, 17:35:04
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

26. Și un înger al Domnului a grăit către Filip, zicând: Ridică-te și mergi spre miazăzi, pe calea care coboară de la Ierusalim la Gaza; aceasta este pustie.
27. Ridicându-se, a mers. Și iată un bărbat din Etiopia, famen, mare dregător al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toată vistieria ei și care venise la Ierusalim ca să se închine,
28. Se întorcea acasă; și șezând în carul său, citea pe proorocul Isaia.
29. Iar Duhul i-a zis lui Filip: Apropie-te și te alipește de carul acesta.
30. Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești?
31. Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el.

Protestanții și neoprotestanții citesc Scriptura fără să fie călăuziți.
Unul o citește și o interpretează, adună adepți și-și face propria religie, apoi unul din adepți ajunge la concluzia că pastorul lui a înțeles greșit Scriptura și-și face la rândul lui proria religie și tot așa. Astfel se nasc nenumărate biserici (neo)protestante din care nu pot deține toate Adevărul, în cel mai bun caz numai una să fie în Adevăr (dar nu e nici măcar una). Așa se întâmplă dacă judeci subiectiv Biblia, numai după capul tău.
Vechi 13.12.2010, 17:45:43
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Așa se întâmplă dacă judeci subiectiv Biblia, numai după capul tău.
Bun. Și ce propuneți relativ la acest topic? Să judecăm după capul altuia, mai ales când acela a debitat povești în contradicție cu Biblia? Nu mai bine ne rugăm, cerem călăuzire de la Duhul Sfânt și studiem problema cu capul nostru? Că doar de aia-l purtăm pe umeri, Doamne iartă-mă!
Vechi 16.09.2012, 23:14:56
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Încă o dovadă CLARĂ a ereziei adventiste, direct din Sfânta Scriptură.

CAPITOLUL 28
Saul la vrajitoarea din Endor.

3. Murind Samuel, l-a plans tot Israelul si l-au ingropat in Rama, cetatea lui. Saul insa izgonise pe cei ce chemau mortii si pe ghicitori din tara.
4. S-au adunat deci Filistenii si s-au dus de si-au asezat tabara la Sunem; si-a adunat si Saul tot poporul lui Israel si si-a asezat tabara pe Ghilboa.
5. Vazand insa Saul tabara Filistenilor, s-a spaimantat si s-a tulburat tare inima lui.
6. Si a intrebat Saul pe Domnul, dar Domnul nu i-a raspuns nici in vis, nici prin Urim, nici prin prooroci.
7. Atunci Saul a zis slugilor sale: “Cautati-mi o femeie vrajitoare, ca sa merg la ea s-o intreb”. Iar slugile i-au raspuns: “Este aici in Endor o femeie vrajitoare”.
8. Apoi si-a dezbracat Saul hainele sale si a imbracat altele si s-a dus el insusi cu doi oameni si au venit la femeie noaptea; si i-a zis Saul: “Rogu-te, ghiceste-mi chemand un mort si scoate-mi pe cine iti voi spune eu!”
9. Dar femeia i-a raspuns: “Tu stii ce a facut Saul, cum a alungat el din tara pe cei ce cheama mortii si pe ghicitori. Pentru ce dar intinzi tu cursa sufletului meu spre pieirea mea?”
10. Si s-a jurat Saul pe Domnul, zicand: “Viu este Domnul, nu vei suferi nici un necaz pentru fapta aceasta”.
11. Atunci femeia a intrebat: “Pe cine sa-ti scot?” Raspuns-a el: “Pe Samuel sa mi-l scoli!”
12. Cand a vazut femeia pe Samuel, a racnit tare. Apoi intorcandu-se femeia catre Saul, a zis: “Pentru ce m-ai amagit? Tu esti Saul”.
13. I-a zis regele: “Nu te teme. Spune-mi ce vezi?” Si raspunzand, femeia a zis: “Vad parca un dumnezeu, iesind din pamant”.
14. “Ce infatisare are?” a intrebat-o regele. Ea a raspuns: “Iese din pamant un barbat foarte batran, imbracat cu o haina lunga”. Atunci a cunoscut Saul ca acela este Samuel si a cazut cu fata la pamant si s-a inchinat.
15. A zis Samuel catre Saul: “Pentru ce ma tulburi, ca sa ies?” Iar Saul a raspuns: “Imi este tare greu; Filistenii se lupta impotriva mea, iar Dumnezeu S-a departat de mine si nu-mi mai raspunde nici prin prooroci, nici in vis, nici in vedenie; de aceea te-am chemat, ca sa ma inveti ce sa fac”.
16. A zis Samuel: “La ce ma mai intrebi pe mine, daca Domnul S-a departat de tine si S-a facut vrajmasul tau?
17. Domnul face ceea ce a grait prin mine: Va lua Domnul domnia din mainile tale si o va da lui David, aproapele tau.
18. Deoarece tu n-ai ascultat glasul Domnului si n-ai implinit iutimea maniei Lui asupra lui Amalec, de aceea Domnul face aceasta cu tine acum.
19. Si va da Domnul pe Israel impreuna cu tine in mainile Filistenilor; maine tu si fiii tai veti fi cu mine si tabara lui Israel o va da Domnul in mainile Filistenilor”.
20. Atunci Saul a cazut deodata cu tot trupul sau la pamant, caci se spaimantase grozav de cuvintele lui Samuel
; afara de aceasta si puterile il parasisera, caci nu mancase paine toata ziua aceea si toata noaptea.
Vechi 19.09.2012, 07:33:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Încă o dovadă CLARĂ a ereziei adventiste, direct din Sfânta Scriptură.

CAPITOLUL 28
Saul la vrajitoarea din Endor.
CLARĂ? Hai să fim serioși! Clară e doar dovada ereziei la vrăjitoare și la apostatul rege al lui Israel. Și probabil și la cei care au ajuns să creadă mai degrabă în vrăjitoare decât în Dumnezeu, la cei care au impresia că vrăjitoarele îi învie pe sfinți și nu Hristos!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08