Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2012, 15:40:07
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
poate servi îndoielii tale asupra a ce credeai că este credința ortodoxă ,după cum afirmai prin cuvintele: "Gandeam si eu la fel ca tine.....ca adevarul e doar in Ortodoxie, ca toti ceilalti din afara sunt doar niste inselati, ca sigur nu s-a infiltrat minciuna in invatatura ortodoxa. Din pacate, realitatea e alta...."

să nu cauți doar "adevărul" care-ți convine ție!!
iti spun eu cui servește: dezbinătorului. Satan este cel care desparte, Dumnezeu este cel care unește.

Hai sa nu schimbam subiectul topicului. Nu ma intereseaza propovaduirea si sugestiile tale.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 16:02:13
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B Vezi mesajul
iti spun eu cui servește: dezbinătorului. Satan este cel care desparte, Dumnezeu este cel care unește.

Hai sa nu schimbam subiectul topicului. Nu ma intereseaza propovaduirea si sugestiile tale.
asta înseamnă că poate cunoști foarte bine Răul (dezbinătorul) dacă te poți pronunța cu atâta fermitate, cu toate că mesajele tale despre ce reprezintă libertatea și credința indică o oarecare tulburare! nu cred că trebuie să te simți acuzat de necredință, câtă vreme dorești să aflii Calea dreaptă (dacă l-ai simpatizat pe buda nu te judecă nimeni ci trebuie cu ajutorul rugăciunii să ajungi să distingi și să discerni între realitatea lumii cu toți idolii ei și realitatea vieții veșnice). Ești prea sensibil!
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 16:24:02
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
asta înseamnă că poate cunoști foarte bine Răul (dezbinătorul) dacă te poți pronunța cu atâta fermitate, cu toate că mesajele tale despre ce reprezintă libertatea și credința indică o oarecare tulburare! nu cred că trebuie să te simți acuzat de necredință, câtă vreme dorești să aflii Calea dreaptă (dacă l-ai simpatizat pe buda nu te judecă nimeni ci trebuie cu ajutorul rugăciunii să ajungi să distingi și să discerni între realitatea lumii cu toți idolii ei și realitatea vieții veșnice). Ești prea sensibil!
da, il recunosc pe dezbinător instant când aud pe cineva zicând: "Religia mea e singura adevărată. Toate celelalte sunt inselari diavolesti!".

Doamne ajuta. Pace si iubire.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 18:52:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Dimpotriva, apelez si la resursele cognitive ale altor persoane, care nu fac parte numai din sfera bisericii ortodoxe.
Poate fi f. inselator.

Citat:
Din punctul meu de vedere nu exista autoritate. Daca Hristos spune "cautati adevarul si el va va face liberi", eu il cred.
1. Tocmai te-ai contrazis singur.
2. O data ce-l gasesti, te va face liber. Atat timp cat bajbaii dupa el, inca esti prizonier.

Citat:
E adevarat. Am multe indoieli legate de unele invataturi crestine care n-au nicio treaba cu libertatea pe care o promite Iisus.
N-am auzit niciodata expresia "Fiule, indoiala ta te-a vindecat."

Citat:
Legat de viata si lupta cu ispitele, nu mai bine nai face tu presupuneri? Uite, daca vrei un sfat pentru ispitele astea de judecare a celorlalti oameni, iti recomand cu caldura cartea Cuviosul Paisie Aghioritul - Nevointa duhovniceasca.
Nu e nevoie sa judeci (prea mult) ceea ce este atat de evident..

"Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, și din cuvintele tale vei fi osândit.” (Mat. 12:36-37)
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 18:55:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Eliza, iti inteleg pozitia. Gandeam si eu la fel ca tine pentru o buna perioada de timp: ca adevarul e doar in Ortodoxie, ca toti ceilalti din afara sunt doar niste inselati, ca sigur nu s-a infiltrat minciuna in invatatura ortodoxa.
Din pacate, realitatea e alta. Daca vrei sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri la lumina cunoasterii, iti recomand sa studiezi istoria timpurie a ortodoxiei.
Exista istorie si interpretari ale istoriei.
De obicei, oamenii se serversc de cea de a doua, fiecare in conformitate cu aplecarile sale sufletesti.

Citat:
In final, nu uita un lucru: a fi despatimit nu reprezinta o garantie al neinselarii sau mai bine zis a cunoasterii adevarului absolut. Budda era despatimit, dar noi crestinii spunem despre el ca e un inselat, nu-i asa?
Despatimit dupa standardele crestine sau budhiste?
Inselat raportat la cat poate un om atinge, filosofic vorbind sau inselat in raport cu Revelatia?
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 19:08:08
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate fi f. inselator.

1. Tocmai te-ai contrazis singur.
2. O data ce-l gasesti, te va face liber. Atat timp cat bajbaii dupa el, inca esti prizonier.

N-am auzit niciodata expresia "Fiule, indoiala ta te-a vindecat."

Nu e nevoie sa judeci (prea mult) ceea ce este atat de evident..

"Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, și din cuvintele tale vei fi osândit.” (Mat. 12:36-37)
O postare caracteristica ultra-dogmaticilor, indiferent de religie.
Ca sa stai tu linistit, eu mi-am gasit raspunsurile la majoritatea intrebarilor si nu am indoieli legate de ele. Dar nu ma bat cu pumnul in piept pe aici ca si tine spre exemplu, pentru ca nu ma intereseaza sa manipulez pe nimeni.

Inca o data iti recomand sa nu mai tratezi de sus pe oamenii care vad lucrurile diferit de tine.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 19:11:09
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Exista istorie si interpretari ale istoriei.
De obicei, oamenii se serversc de cea de a doua, fiecare in conformitate cu aplecarile sale sufletesti.

Despatimit dupa standardele crestine sau budhiste?
Inselat raportat la cat poate un om atinge, filosofic vorbind sau inselat in raport cu Revelatia?
Te sfatuiesc sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri in lumina cunoasterii. Pune-te si studiaza budismul si despre Budda inainte sa critici. Stiu ca exista aceasta tentatie sa critici fara cunosti lucrurile in profunzimea lor, incearca totusi sa lupti cu ea.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 19:16:45
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Te sfatuiesc sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri in lumina cunoasterii. Pune-te si studiaza budismul si despre Budda inainte sa critici. Stiu ca exista aceasta tentatie sa critici fara cunosti lucrurile in profunzimea lor, incearca totusi sa lupti cu ea.
Cred ca te referi la ceva similar cu ce vorbeste acest om:
http://www.oxigen2.net/2012/03/logos...ia-budismului/

Unii au redescoperit crestinismul studiindu-l pe Buda.

Sunt niste paralele interesante in Buda si Isus!

Last edited by UNNOOM; 20.11.2012 at 19:20:04.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 00:31:37
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

http://www.mareleecran.net/2012/04/g...rial-2008.html
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 19:05:00
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
da, il recunosc pe dezbinător instant când aud pe cineva zicând: "Religia mea e singura adevărată. Toate celelalte sunt inselari diavolesti!".

Doamne ajuta. Pace si iubire.
a!!! pai nu asa! ca si eu pot "recunoaste" in tine omul superficial (fariseul) care pune semnul egal intre habotnicie si consecventa!! intre intensitatea trairii umilintei inimii smerite si "multumirea" gandului ca daca n-am dat in cap nimanui, sunt fara de pacate!!

uite ce spune un sfant parinte ortodox: Starețul Nicon de la Optina: “Nimeni și nimic nu poate vătăma pe om, dacă nu se vatămă el însuși pe sine. Cel care nu se depărtează de păcat, chiar de i s-ar da mii de mijloace de mântuire, cu nimic nu i-ar folosi. Unul este răul în lume: păcatul. Iuda a căzut, cu toate că a fost permanent cu Mântuitorul; iar dreptul Lot s-a mântuit, cu toate că trăia în mijlocul Sodomei”.

cu alte cuvinte, crestinul-ortodox care nu aplica in viata de zi cu zi invatatura si poruncile lui Dumnezeu, daca nu se spovedeste, impartaseste si nu face canon de indreptare, nu se mantuieste cat ar fi el de ortodox!! sa stii ca doar Sfanta Liturghie mai tine lumea ...vezi ce spune parintele Arsenie Boca despre Jertfa petrecuta in cadrul Liturghiei si ce importanta are Euharistia si-o sa intelegi DE CE toate celelalte "credinte" sunt inselari diavolesti!!

si vad ca iarasi pomenesti de iubire!! hm.... cam seaca exprimarea cu pacea si iubirea!
daca te vei uita putin peste Epistola Apostolului Pavel in care descrie atat de minunat ce este dragostea, vei fi mai prudent cu aruncarea cuvintelor! e o melodie (nu stiu a cui) "dragostea nu se explica, ea se simte"... posibil s-o stii! dar nu dragostea ca aprindere a simturilor, a navalirii sangelui, ci aceea fara de care oricata stiinta si credinta ai avea, nimic nu esti!!
fara sa te consideri lezat in vreun fel de indrazneala mea iti trimit urmatorul link care iti va risipi indoiala privitoare la dreptatea lui Dumnezeu, fiindca sunt convinsa ca va avea asupra ta o influenta hotaratoare si-ti va schimba total conceptia despre religie! vei fi silit sa-ti analizezi credinta si standardele dupa care iti traiesti viata si nu vei putea ramane nemiscat in indiferenta citind aceasta carte:
http://www.scribd.com/doc/10731998/D...sa-Lui-Cristos

fie ca Hristos sa te lumineze cu Harul Sau!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? bodale Intrebari utilizatori 2 09.03.2012 14:08:14
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Drept la impartasanie! Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 10 11.05.2010 11:10:18
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55