![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirean: "nu are a face cu desfranarea"
Tot aici pe forum a citit, ca sexul in afara zilelor permise, este desfranare.Ori ca un preot sa aiba relatii cu sotia inainte de Sf. Liturghie, tie cum ti se pare, Mirean? Ce ati vorbit voi la seminarii despre acest aspect? |
|
||||
|
||||
![]()
La noi cuvintele "merge si asa" au ajuns sa devina un principiu pentru omul de astazi. Spune "tin post", dar nu se leapada de invidie, lacomie, etc... Uitam ca trebuie sa dam ceva de bunavoie de la noi, din poftele si placerile noastre, in schimbul Jertfei facute de Hristos. Mult, putin, dupa puterea fiecaruia. Credinciosul nu trebuie sa se multumeasca cu o jumatate de masura. Nu putem negocia cu Dumnezeu si nici nu putem sa-L pacalim oferindu-I jumatati de masura cu abilitate. Faptul ca noi inchidem ochii, nu inseamna ca Dumnezeu face la fel. O face doar cand vrea El, nu cand vrem noi. Cu alte cuvinte, "sa nu ne furam caciula", ca n-are nici un rost.
|
|
|||
|
|||
![]()
mirean, matale ispitesti si indepartezi de canoane Bisericii pe nestiutori.
in fine, tu si altii ? te inteleg. eu ma bucur ca nu-ti inteleg logica si ma feresc de a o intelege lumeste. conluzia este aceeasi: consideri ca este o jeertfa in a te culca cu sotul/sotia in post. sub pretextul ca vrei sa concepi copii. pentru ca omul hotaraste cind vrea sa conceapa copilul, nu Dumnezeu. pt. ca omul hotaraste se se jerfeasca calcind rinduielile Bisericii. pt ca omul ajunge sa se creada Dumnezeu. mirean, subtiliteatea celor postate de dumneata imi ramin indepartate. Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pacat ca nu vrei/poti sa intelegi ca vorbim de persoane/oameni/indivizi cu probleme de sanatate, nu de cazuri generale. Prietene, plantele se ierbicideaza toate laolalta, animalelor li se da leacul in vasul din care toate beau apa...cu oamenii e altfel... Tu ai vazut in postarile mele concupiscenta/desfranarea/impreunarea pacatoasa. Ma asteptam sa vezi altceva... Dar fiecarea vede ce vrea... Asta imi aminteste de o mica istorioara: "In cladirea Patriarhiei adesea se repovesteste dialogul Patriarhului purtat cu diaconul care-l insoteste peste tot, pe când plecau sa faca slujba in biserica de la Banovo brdo. - Cum vom merge? Cu automobilul? - intreba diaconul. - Cu autobuzul! - raspunse Patriarhul cu hotarâre. - E aglomeratie, e inabusitor in autobuz, si nici nu-i aproape... - Mergem! - zise din nou scurt Sfintia Sa. - Dar... - mergând in urma Sa, diaconul avansa un argument nou, major - Sfintia Voastra, este vara, multa lume merge la Ada Ciganlija [cel mai vestit strand], autobuzele sunt pline de lume despuiata. Nu e potrivit... - Stiti, parinte - se intoarse Patriarhul Pavle - fiecare vede ceea ce doreste!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la preot si la chestiunea sexualitatii sale, care te macina atat de mult, problema acesta este mentionata la sfarsitul Liturghierului (si nu numai)! Gasesti aici cele ceea ce cauti http://www.episcopiacaransebesului.ro/readarticle.php?article_id=20 |
|
|||
|
|||
![]()
mirean
din nici o postare a dumitale nu reiese ca ai sti altceva fata de noi toti. ramin la aceeasi concluzie: matale esti de acord cu incalcarea regulilor Bisericii in post. Domnul sa fie cu matale. |
|
|||
|
|||
![]()
Mirean: "Ancah, numai despre "sex" si "desfranare" postezi"
Acesta nu e atac la persoana, ca de fiecare data cand nu ai raspuns? :thumbsup: Cred ca da... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu aparatorii cui se cred ca a canoanelor in nici un caz nu sunt. Daca nu-i credeti pe cei ce va aduc citate, argumente, cititi voi canoanele ca nu-i mare lucru. Nu-i mai acuzati ca smintesc lumea ca nu sunteti voi aparatorii Ortodoxiei, desi asta va place sa credeti. Un pic de smerenie nu strica in fata celor care cunosc mai multe ca ironia nu va ajuta eventual va gadila putin mandria. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|