![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii oameni au preferat sa nu se casatoreasca nu din cauza "necuratiei" relatiilor trupesti ci pentru ca au ales a trai o viata desprinsa de cele pamantesti. Vorbesti despre Sf. Maica a Domnului. Ce ar fi putut ea face in viata mai mult decat a facut? Crezi ca exista vreun lucru pe pamant pe care ea l-ar fi putut dori? Eu zic ca nu.' La fel si in cazul multor sfinti.. dupa ce au dobandit Harul Sf Duh.. ce le mai trebuia in aceasta lume? In fond, scopul casatoriei este tot mantuirea. Casatoria este o scoala in care sotii invata sa iubeasca, sa daruiasca, sa renunte la propriile dorinte, sa invete generozitatea sufleteasca, sacrificiul etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca tie ti se pare ca este cumplit a privi placerea in felul acesta, desi literatura religioasa asa spune si toti autorii bisericesti spun in cor la fel, eu cu ce te pot ajuta?!? Iti pot doar recomanda a citit pe Sf. Paisie Aghioritul si cartea sa "Paza celor cinci simturi" si sper din tot sufletul ca vei intelege cum stau lucrurile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, paza impotriva prostiilor si a patimilor de tot felul este de inteles si poate a placerilor exagerate care duc la patimi dar de aici la a generaliza ca toate sunt rele... este o nebunie. Tu practici aceste recomandari?, de exemplu sa maninci piine uscata de o saptamina inmuiata in apa Last edited by andreicozia; 12.05.2010 at 00:19:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In privinta painii, o mananc uscata in cuptor. "Nebunia" aceea era un citat din cartea Pr. Arsenie Boca. Cine vrea sa devina sfant, trebuie sa stie sa se fereasca de toate ispitele. Macar de as fi stiut eu toate aceste lucruri in tineretea mea; m-as fi ferit de multe suferinte inutile. De aceea ii admir atat de mult pe tinerii, care inteleg rostul vietii si inca de tineri se straduiesc sa ajunga pe Cale; dar si pe cei, care o gasesc mai tarziu... Important e sa o gasim. Calea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
am citit topicul pana la pagina 10 si apoi n-am mai avut rabdare, caci postare dupa postare regasesc aceeasi eterna problema: Cautarea unei solutii pentru a ne fi bine AICI, PE ACEASTA LUME. Pai asta este scopul dragii mei frati si surori? Aici ne cautam noi implinirea?
Cautam solutii peste solutii ca sa ne fie mai usor. De ce? Cand ar trebui sa-L slavim pe Domnul mai ales pentru incercarile grele pe care le incuviinteaza sa vina asupra noastra (eu le privesc ca pe sanse de ispasire a pacatelor). Se intreba cineva daca este in regula sa te feresti de facerea de copiii in cazul unei femei care are o boala ce ar fi agravata de o sarcina sau ar transmite boala mai departe copilului. Simt ca daca mai continui sa va explic cum e cu calea cea ingusta si cu "cetatea de aici" care nu e statatoare si ca aici ne pregatim pentru viata vesnica si ca trebuie sa cautam sa ne fie greu si nu usor si bine si frumos... deja o sa ma acuzati pana si voi ca sunt ........ uf! Vreau doar sa va povestesc din experienta mea (nu personala, caci eu am mai spus si afirmat ca eu una sunt cea mai mare pacatoasa si nu fac altceva decat sa incerc mereu si mereu sa aplic ceea ce spun). Cunosc cazul unei femei care stia cu siguranta ca o sarcina ii va pune in pericol viata. Si totusi, casatorita fiind, a respectat porunca Domnului de a nu opri in vreun fel facerea de prunci. Nu a putut duce sarcina la bun sfarsit si a pierdut copilul. Dupa nici un an starea ei de sanatate s-a inrautatit si nu a mai putut-o salva nici un medic. A murit. F tanara. la 32 de ani. Ce o sa imi mai spuneti? Ca defapt s-a sinucis? stiind ca daca incearca sa faca un copil isi pune viata in pericol? Ca a fost egoista si nu s-a gandit la sotul ei care a ramas vaduv? Oare asa sa fie? Va spun ca era o femeie foarte credincioasa si si-a pus tot sufletul si viata in mainile Lui Dumnezeu. Daca EL a decis ca e mai bine s-o ia la EL eu consider ca este din cauza ca ea prin suferintele indurate si-a implinit menirea pe pamant si si-a castigat astfel mantuirea sufletului. A dat tot ce avea pentru Dumnezeu. A spus cu adevarat "Faca-se voia Ta Doamne!" Si sa stiti ca a murit cu zambetul pe buze, spovedita si impartasita, desi avea dureri f mari. Si, pentru cei care vor intreba. Da! Sotul ei a suferit mult in urma mortii ei, dar Domnul a avut grija si de el si acum si-a refacut viata si este fericit. Si probabil, daca va fi voia Domnului va avea si copii. Dar asta inseamna sa intelegi cu adevarat ca NIMENI SI NIMIC pe lumea aceasta nu trebuie sa intervina intre noi si iubirea de Dumnezeu. Si asta e f greu. ![]() Si revin si-mi pun cenusa in cap (caci exact ca fariseii sunt ![]() eu.... eu m-am impotrivit de atatea ori voii Lui Dumnezeu incat nu mai stiu de mine de cat sunt de pacatoasa. Asta ca sa nu creada cineva ca indraznesc sa judec eu ptr ca as fi mai "sporita" in credinta decat altii... din pacate doar incerc zi de zi, si ridicare dupa cadere sa implinesc, sa inteleg si sa traiesc dupa poruncile Lui Dumnezeu.
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa http://mamiprovocarea.wordpress.com Last edited by maria32; 12.05.2010 at 10:45:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta inseamna jertfa! Cati dintre noi,care suntem aici am facut vreodata o jerfa mareata pentru Hristos! Ne imbatam doar cu cuvinte,dar nu le mai traim si nu le mai intelegem.Iar in viata de zi cu zi ne facem poftele,pe care stim sa le acoperim cu citate ortodoxe.
|
|
|||
|
|||
![]()
Depinde despre ce a fost vorba concret...
Poate ca stiind dinainte cum stau lucrurile ar fi fost mai bine sa nu se casatoreasca. Daca a fost un gest de credinta sau unul de nebunie, Dumnezeu stie. Nu cred ca poate fi luata situatia asta drept un standard moral. Nu cred ca ar fi nici un preot care sa impinga pe o femeie cu o conditie medicala serioasa sa aiba copii cu riscul de a-si pierde si sarcina si viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Sigur, nu foloseste prea mult duhovniceste sa discuti sfintenia cuiva. Mai bine incercam sa devenim noib sfinti. Eu nu asta vroiam sa discut, am indraznit doar sa spun ca p. Arsenie nu are dreptate intr-un punct si am fost acuzata ca nu respect sfintii. Si atunci cand spun ca un anume sfant poate nu are dreptate intr-un punct (caci sfintii nu sunt Dumnezeu, nu?) nu inseamna ca ii contest sau discut sfintenia. 3. Nu vad de ce noi mirenii, oameni botezati care am primit Sf Duh si ne impartasim, nu am putea discuta de probleme de credinta, de ce numai preotii? Ei au primit un har pentru a sluji Tainele, nu neaparat pentru a discuta de probleme de credinta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() SA NU FIE!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|