![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Spune clar Biblia: Iacov 4.4 "Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu." 1 Cor 7.32 "Cel necăsătorit se îngrijește de cele ale Domnului, cum să placă Domnului.Cel ce s-a căsătorit se îngrijește de cele ale lumii, cum să placă femeii." Crestinismul fără viață călugărească NU poate exista. Si APOSTOLAT adevărat fară viată călugărească de asemenea. Astept argumente biblice viabile in sustinerea "evanghelizărilor" pe care le practică sectele protestante. Asa ca revenind la problemele noastre, as dori sa imi dati un singur exemplu, unul singur, de evanghelizator adevărat pe care l-a dat adventismul, sau orice alta sectă protestanta si neoprotestanta actuala! Luca 9.23 "Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;" Viata primilor crestini se mai practica doar in manastiri la ora actuală. DE CE NU SE PRACTICA SI LA ADVENTISTI??? Fapte 1.42 "Și stăruiau în învățătura apostolilor și în împărțirea bunurilor, în frângerea pâinii și în rugăciuni." Puteti sa imi dati un contraexemplu? Astept. 1 Cor 7. 29. Și aceasta v-o spun, fraților: Că vremea s-a scurtat de acum, așa încât și cei ce au femei să fie ca și cum n-ar avea. 30. Și cei ce plâng să fie ca și cum n-ar plânge; și cei ce se bucură, ca și cum nu s-ar bucura; și cei ce cumpără, ca și cum n-ar stăpâni...Căci chipul acestei lumi trece." In a treilea rand, un monah devine apostol a lui Hristos doar in cadrul unei comunități. Sămânța bună a crestinismului, peste tot in lume a fost semănată porin intemeierea de noi obsti monahale in diferite locuri, organizate după modelul vietii pe care avut-o Hristos cu apostolii, nu după modelul "evanghelizărilor" in cuplu pe care le practica sectele protestante și neoprotestante. Asta pentru ca smerenia e cea mai mare calitate a unui crestin si la ea se poate ajunge doar in cadrul unei obști: Marcu 9.35 "a chemat pe cei doisprezece și le-a zis: Dacă cineva vrea să fie întâiul, să fie cel din urmă dintre toți și slujitor al tuturor." Luca 14.26 „Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu". Si ce raspuns îi dau apostolii Petru sau Matei? (unul care a fost casatrorit, celalat vameș) Matei 19.27 "Atunci Petru, răspunzând, I-a zis: Iată noi am lăsat toate și Ți-am urmat Ție. Cu noi oare ce va fi? si ce raspuns îi de Hristos: Matei 19.29 "Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică." Ce îi cere sf Pavel lui Timotei, ca o condiție esentială pentru evanghelizare? REGULA NUMĂRUL UNU PENTRU UN EVANGHELIZATOR, la fel cum o spunea si Hristos: 2 Tim. 2. 3-4 "Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaș al lui Hristos Iisus. 4.NICI UN OSTAȘ NU SE INCURCĂ CU TREBURILE VIETII CA SA FIE PE PLAC CELUI CARE STRÂNGE OASTE" Romani 7.23 ,,Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minții mele și făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele. 24. Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia?" Astfel îndepărtarea de cele ale lumii este dușmănia de bunăvoie a materiei și negarea firii omenești supuse păcatului, pentru dobândirea celor mai presus de fire. Nu poți să mărturisești pe Hristos ca apostol inaintea altora ca apostol, dacă nu te-ai biruit pe tine insuti. Filipeni 1.21 "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. " 1 Ioan 2.15-17 "Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16. Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume. 17. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac." Ioan 6.63 "Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic." Iacov 4.24 "Abur sunteți, care se arată o clipă, apoi piere."
|
|||
|
|||
![]()
Repetati iarasi aceleasi jalnice "argumente" pentru viata monahala... Hristos a incredintat apostolilor si mai apoi urmasilor lor o misiune sacra: "Mergeti in toata lumea si faceti ucenici", iar dvs. ne impuiati capul cu "Crestinismul fără viață călugărească NU poate exista". Adica vreti sa ziceti ca aceasta e trimiterea lui Hristos? In loc sa mearga peste tot, sa se stranga in comunitati inchise!
Nu degeaba Apocalipsa asemuieste biserica decazuta cu Babilonul... Stiti care a fost primul pacat al Babilonului? Dumnezeu le-a spus oamenilor dupa Potop: "Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "Nașteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți!" (Facerea 9,1) iar ei, din contra au zis: "Si au mai zis: ,,Haidem! să ne zidim o cetate și un turn al cărui vîrf să atingă cerul, și să ne facem un nume, ca să nu fim împrăștiați pe toată fața pămîntului." (Facerea 11,4). Asta-i Babilonul! Ne cereti sa va dam un singur exemplu de evanghelizator de-al nostru. Uitati-va in jurul dvs.: peste tot unde gasiti o biserica neoprotestanta, acolo a fost mai intai un evanghelizator care a chemat lumea sa iasa din Babilon: 2. Și a strigat cu glas puternic și a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare și a ajuns locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte. 3. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile și împărații pământului s-au desfrânat cu ea și neguțătorii lumii din mulțimea desfătărilor ei s-au îmbogățit. 4. Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei" (Apocalips 18) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Botezul este intr-adevar lucrarea "prin care intri in Biserica". Pruncul de cateva zile prin asa-zisul botez este bagat cu forta in Biserica, lucru condamnat de Dumnezeu care ne-a dat liberul arbitru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca | ioanna | Secte si culte | 138 | 18.02.2012 15:26:35 |
O colega de-a noastra de forum... | dorinastoica14 | Umanitare | 20 | 17.06.2011 21:19:11 |
Pentru o colega deosebita Anica | mara2008 | Slujba inmormantarii | 13 | 01.04.2011 04:09:15 |
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala | petrut-angel | Secte si culte | 35 | 17.11.2010 10:36:19 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
|