![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1Corinteni 13 8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; 9. Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. 10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. 11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. 12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu. 1Corinteni 14 19. Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină. 20. Fraților, nu fiți copii la minte. Fiți copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiți desăvârșiți. 21. În Lege este scris: "Voi grăi acestui popor în alte limbi și prin buzele altora, și nici așa nu vor asculta de Mine, zice Domnul". Asadar acest dar acum nu mai are utilizare si folos , iar darul penticostalilor si mai ales a celor care se trag din ei carismaticii nu este de la Dumnezeu.Am mai dat si un exemplu aici de un caz in care doi talcuitori au talcuit diferit aceasi vorbire in limbi, asta la voi la penticostali.In cultul penticostal acestui dar ii este conferita o importanta enorma, si diferita fata de aceia care a fost importanta reala a acestui dar.Si contextul in care se vorbeste de acest dar este unul de natura diferita , ca reprezentand "un alt botez" al "Duhului Sfant".Si din cate mi-am dat eu seama , cei care "nu vorbesc in limbi" sunt vazuti ca si cum nu au fost "botezati cu Duh Sfant".De aceia acest dar si cult , incurajeaza ipocrizia.Apostolul spune ca inca de la inceput ca sunt felurite si diferite darurile Sfantului Duh, si ca nu toti vorbesc in limbi.Nu exista doua botezuri a lui Hristos.In Biblie ne sunt prezentate botezul lui Ioan si botezul lui Iisus Hristos.Botezul lui Ioan reprezinta pocainta, iar botezul lui Hristos cu care botezau si apostolii aduce darul Duhului Sfant, la toti cei care sunt botezati , intr-unul botez si crez adevarat.Asadar "botezul Duhului Sfant" in contextul si utilizare penticostala este straina de credinta ortodoxa. Last edited by Danut7; 29.11.2009 at 15:19:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Hai sa o luam pe rand. Pfff, greu mi-e cu postarile astea lungi...
Deci, spui ca "acest dar e pentru cei necredinciosi si pentru cei mai sceptici, ca sa le ateste ca la botez se intampla ceva". Bun, si in ziua de azi nu mai sunt necredinciosi? Sunt destui atei, stimate animale evoluate, sectari si chiar tzari care nu au auzit de Hristos. "Vorbirea in limbi fara talc nu foloseste la nimic," Pai Sf. Pavel tocmai te-a contrazis. Sper ca nu ai o problema cu el: 1Cor 14:2 Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine. Poate stii ca suntem inconjurati de ingeri si alte fiinte spirituale, ca ele aud marturia bisericii si invata despre Dumnezeu: Efeseni 3:10 Pentru ca înțelepciunea lui Dumnezeu cea de multe feluri să se facă cunoscută acum, prin Biserică, începătoriilor și stăpâniilor, în ceruri, Vorbirea pe care noi nu o intelegem ei o inteleg. Nu e numai pentru oameni, desi omul se considera singur pe pamant. ![]() Apoi aduci versetul folosit de baptisti ca sa-si scuze lipsa darurilor: 1Corinteni 13 8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; Ce sa inteleg? Ca la tine stiinta a luat sfarsit? ![]() In rest, faptul ca darul nu foloseste la nimic, trebuia sa adaugi ca e doar parerea ta. Nu cred ca te-ai interesat serios si obiectiv, ci ai avut interesul de a invata aceasta poezie de la altii. "Si din cate mi-am dat eu seama , cei care "nu vorbesc in limbi" sunt vazuti ca si cum nu au fost "botezati cu Duh Sfant". mda, sunt unele curente; personal nu sunt de acord. Ca este strain de credinta ortodoxa, te cred... Cu respect... Last edited by Doriana; 29.11.2009 at 16:28:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
7. Că precum cele neînsuflețite, care dau sunet, fie fluier, fie chitară, de nu vor da sunete deosebite, cum se va cunoaște ce este din fluier, sau ce este din chitară? 8. Și dacă trâmbița va da sunet nelămurit, cine se va pregăti de război? 9. Așa și voi: Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt. 10. Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei. 11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine. 22. Așa că vorbirea în limbi este semn nu pentru cei credincioși ci pentru cei necredincioși; iar proorocia nu pentru cei necredincioși, ci pentru cei ce cred. Citat:
Nu spune ca acest dar va fi pururea , ci spune ca va inceta.Nu spune in 1 Corinteni 13 ca cele 3 vor disparea deodata.Ci spune asha : "proorociile se vor defiinta" "darul limbilor va inceta" si "stiinta se va sfarsi", toate cand nu va mai fi nevoie de ele. Acum am si eu o intrebare : Cum te poate zidi ceva ce nu intelegi nici cu mintea si nici cu duhul? Ai adus in discutie versetul asta : 1Cor 14:2 Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și [b]nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine. Asadar aceasta zidire si graire in duh zideste intradevar, pentru ca cel care vorbeste , vorbeste taine, dar intr-un anumit fel este si constient de ceea ce graieste, aceasta derulandu-se la baza duhului ca o perceptie sau o viziune. Nu exista zidire fara perceptie, asta e clar.Dumnezeu nu este autorul confuziei. Cum zideste sau la ce foloseste acest dar in biserica penticostala? Daca nu exista intelegere si folosinta cu prisos nu exista nici zidire. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ce ai scris iar versetele acelea? Am mai vorbit despre ele. Biserica din Corint era o biserica dezordonata, iar Pavel le-a spus ca nu are nici un sens sa strige in limbi daca nu au talmacitor, deci sa vorbeasca in limbi numai ei insisi cu Dumnezeu, acasa sau in particular. Deci nu le spune sa nu mai vorbeasca, ci sa nu mai vorbeasca in biserica daca nu au talmacire. Daca au e bine sa vorbeasca pe rand, in timp ce altul talmaceste. Asa scrie, nu?
Uneori intelegem, caci se da si talmacirea. Dar , chiar daca nu inteleg eu, intelege Dumnezeu si ingerii. E o rugaciune. Iar in alt loc scrie ca noi nu stim sa ne rugam si Duhul mijloceste pentru noi, ajutandu-ne in slabiciunea noastra. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Darul acesta a fost dat asha: spre zidirea proprie si spre zidirea bisericii.Pentru ce mai este nevoie de darul acesta daca Biserica s-a zidit,daca toate limbile au ajuns la cunostiinta lui Dumnezeu?Caci Dumnezeu a ajuns sa fie cunoscut si slavit in toate limbile.Pentru aceasta a si fost dat acest dar, printre scopurile principale.Ca Biserica sa se largeasca si vestea cea buna a evangheliei sa fie raspandita la toate popoarele. Despre zidirea proprie... Zidirea proprie, chiar daca nu intelegi cuvintele ai o perceptie si o cunostiinta asupra a ceea ce se intampla cand vorbesti.Adica chiar daca nu esti prezent sau roditor cu mintea(nu ai perceptie la nivel intelectual -adica nu stii exact ce zic cuvintele) esti cu duhul si duhul asimileaza,recepteaza si se zideste(ai perceptia la nivel spiritual, adica intelegi ce-si despre ce- vorbesti,chiar daca nu intelegi cuvintele). Cum te zideste ceva, ce nu intelegi nici la nivelul mintii si nici la nivelul duhului? Mai bine te rogi lui Dumnezeu din inima si din proprie cunostiinta,mai primita este rugaciunea sincera din inima,decat sa umbli dupa semne si amagiri.Iar daca vrei sa cunosti si alte limbi straine poti , prin munca, stradanie si cu ajutorul unui dictionar, a unui prieten sau a unui profesor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zidirea proprie inca se realizeaza cu fiecare credincios. Si in acelasi fel. Nu erau traduse limbile nici atunci uneori, dar rugaciunea ajungea la Dumnezeu si El zidea sufletul. Toate limbile au ajuns la cunostinta lui Dumnezeu? Nu e asa. Sunt inca sute de limbi [dialecte] care nu au macar biblia tradusa in limba lor. Sunt multe triburi care nu stiu ce e acela crestin. Fratii adventisti, de exemplu, au gasit triburi in Vanuatu pe care nu ii vazuse nimeni pana atunci. La fel in Laos sau canibalii din Amazonia [inca mai exista] . In plus, cum am mai spus, sunt atati si atati necredinciosi. Iar noi ne zidim spiritual pana la moarte. Sau crezi ca am ajuns la desavarsire? Gata tot, si acoperisul? "Mai bine te rogi lui Dumnezeu din inima si din proprie cunostiinta,mai primita este rugaciunea sincera din inima,decat sa umbli dupa semne si amagiri." Pai nu te pune nimeni sa umbli dupa semne si amagiri. Duhul Sfant e Dumnezeu si da daruri, iar darurile Lui nu sunt de dispretuit. E buna si rugaciunea din inima, dar cea in limbi isi are rostul ei daca ajungi sa o cunosti. Dumnezeu stie ce face; e mult mai intelept decat noi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine. Daca vorbesti lui Dumnezeu si Dumnezeu vorbeste prin tine, El prin aceasta vorbire iti transmite tie personal ceva.Daca nu este scop sau nici un fel de intelegere in timpul acestei vorbiri nu este de la Dumnezeu.Uita-te la Cincizecime , s-a intamplat sa nu fie intelegere?Nu.Ba chiar oamenii au fost patrunsi la inima si s-au botezat.La fel si cu versetul din 1Corinteni 14, versetul 2.Vezi ca apostolul Pavel spune ca acela care graieste in vreo limba straina graieste taine si pe sine se zideste.Cum poate sa graiasca taine si sa se zideasca daca nu intelege aceste taine?Oare tainele pentru cine sunt?Tainele sunt pentru cei alesi, pentru oameni si pentru zidirea sufletului.Tainele nu sunt pentru Dumnezeu , El nu are nevoie de taine , El este cel care da tainele.Deci la ce bun sa vorbeasca un duh prin tine fara ca tu sa intelegi si sa-i graiasca "lui Dumnezeu".Cu ce te ajuta asta pe tine.Ce iti da tie in plus, cum te zideste?Esti doar un imobil incapabil de a receptiona ce se intampla in actul vorbirii prin care vorbeste un duh , care se ascunde.Ca o papusa la teatru.Care vorbeste prin tine si nu iti da nimic. Uite un caz luat de pe un site : "Falsitatea acestei “vorbiri în limbi ” este evidentă din frecventele neconcordante dintre prorociile pe aceeasi temă. O persoană mai putin credulă a făcut un test: a înregistrat pe bandă o prorocie si a mers cu înregistrarea la alti doi prooroci penticostali, cerându-le acestora să tălmăcească mesajul. Fiecare a produs o cu totul altă interpretare, ambele diferite de cea initială. Alteori, dacă proorocul care nu apartine de adunarea în cauză aduce atingere prin proorocia lui politicii interne a acelei adunări, pastorul adunării declară fără echivoc că vorbirea a fost nu de la Dumnezeu, ci de la satana. De asemenea, unii se folosesc de aura de prooroci pentru a-si rezolva diferendele personale cu alti membri din adunare. Asemenea fenomene sunt sesizate si de unii dintre membri, însă în loc să vadă în aceasta dovada înselătoriei, ei decid doar să se mute la o altă adunare." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu, mai, rugaciunea nu imi e adresata mie, ci lui Dumnezeu; El o intelege. Cand omul nu stie sa se roage, Duhul Sfant Il invata cum sa se roage Romani 8:27 Iar Cel ce cercetează inimile știe care este dorința Duhului, căci după Dumnezeu El Se roagă pentru sfinți. Tu ai scris mai sus ca nimeni nu intelege si tot tu spui ca trebuie sa intelegem. Exista vorbire in limbi intelese, care se manifesta in misiune; sunt cazuri in care omul nu cunostea limba bastinasilor si a inceput deodata sa predice in limba lor. Apoi exista rugaciune in alte limbi necesara zidirii personale , in felul urmator: omul nu stie sa se roage, Duhul Sfant il ajuta in slabiciunea lui, mijlocind pentru el. Dumnezeu Tatal intelege primeste rugaciunea. Despre cazul povestit, pot sa-ti dau si eu exemple. Cultul penticostal are si el problemele lui, cum vad ca sunt si pe aici si au fost si in biserica primara. Iar darul talmacirii e, dupa observatia mea personala, cel mai rar intalnit dar, impreuna cu cel al credintei si minunilor.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Zidirea nu se face numai prin descoperire. Prin faptul ca tu aduci o rugaciune prin Duhul, si, deci, dupa voia lui Dumnezeu, aceasta rugaciune va avea sigur raspuns. Iar faptul ca ni se raspunde la rugaciuni ne zideste.
In rest, am tot raspuns la intrebarile de mai sus. Si am sustinut cu Biblia ce am spus iar tu nu ai avut contraargumente. Si am mai spus ca Duhul Sfant nu "poseda", ca iti respecta liberul arbitru si ca te rogi in limbi numai cand si daca doresti tu; in plus te poti opri oricand vrei. Explicatia e simpla iar sustinerea biblica evidenta.Mai citeste o data ce am scris, poate, poate vei intelege. Intre timp intreaba-te de ce darurile Duhului Sfant, care sunt semne ale credintei , lipsesc aproape cu desavarsire din biserica ta, care sustine ca e singura care detine credinta adevarata. E bine de meditat. Marcu 16 17 Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi, 18 Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși. 1Cor 12 8 Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. 9 Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; 10 Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. 11 Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește. Sunt vreo noua daruri. Care e prezent in biserica ta? E usor sa stai pe tusa, sa spui ca altii sunt demonizati si ca penticostalii bolborosesc. Dar ar fi frumos sa ne demonstram credinta si practic, nu numai cu vorbe si istorii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 30.11.2009 at 14:24:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|