Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2014, 10:11:37
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu îmi cer sincer scuze dacă te-am smintit cumva.
Dar nu uita că tu faci fix la fel, ba chiar blasfemiezi pe ici pe colo, cu cele scrise de tine.

Mântuire ușoară!

E o diferenta intre felul cum o facem fiecare; tu practic initiezi un atac ca sa-i zic asa indreptat strict la persoana, pe cand eu nu fac asa; eu ma iau de idee nu de om; e o diferenta. Iar daca blasfemiez, ei bine, e pacatul meu, Dragos, al nimanui altcuiva, si, cel putin in teorie, nu ar trebui sa doara pe altcineva capul ca eu blasfemiez sau ca imi pun in pericol mantuirea;
Eu nu sunt ironica sau sarcastica cu userii forumului; eventual doar ca raspuns la ironii sau sarcasm; de obicei spun/scriu ceea ce nu imi convine, dar nu o fac pentru a leza pe cineva; cum ziceam, am obiceiul sa ma iau e idei, nu de oameni; nu zic ca nu ma iau niciodata de oameni, as minti cu siguranta, dar si daca ma iau de oameni, o fac tot direct, nu cu subtilitati sau ironii fine sau mai putin fine.

Mantuirea mea e ca in pilda tanarului bogat de Duminica asta, numai ca la mine nu e vorba de "om bogat"; prea apartin lumii fizice ca sa merit mantuirea...inca nu am ajuns la stadiul in care sa imi pese prea mult de mantuire; dupa cum stau lucrurile, si cate lucruri trebuie sa faci sau cu cate nu trebuie sa fi de acord, lucruri care nu au nici un rost/sens (in opinia mea), nici n-o sa-mi treaca curand prin minte ideea ca poate voi fi mantuita vreodata.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 02.09.2014 at 10:14:37.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2014, 10:41:21
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

O fi treaba ta, da' treaba noastră e să-ți atragem atenția asupra erorilor pe care le propagi și în care persiști.
Dacă nu vrei replici, fă-ți un blog și scrie acolo tot ce-ți trece prin cap.
Aici e un forum, așteaptă-te inclusiv la ironii de tot rahatul.

Și da, eu mă "iau" de tine/ideile tale, punctual.
Tu propagi idei care pot sminti cititorii neștiutori îndeajuns.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2014, 21:49:13
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
E o diferenta intre felul cum o facem fiecare; tu practic initiezi un atac ca sa-i zic asa indreptat strict la persoana, pe cand eu nu fac asa; eu ma iau de idee nu de om; e o diferenta. Iar daca blasfemiez, ei bine, e pacatul meu, Dragos, al nimanui altcuiva, si, cel putin in teorie, nu ar trebui sa doara pe altcineva capul ca eu blasfemiez sau ca imi pun in pericol mantuirea;
Eu nu sunt ironica sau sarcastica cu userii forumului; eventual doar ca raspuns la ironii sau sarcasm; de obicei spun/scriu ceea ce nu imi convine, dar nu o fac pentru a leza pe cineva; cum ziceam, am obiceiul sa ma iau e idei, nu de oameni; nu zic ca nu ma iau niciodata de oameni, as minti cu siguranta, dar si daca ma iau de oameni, o fac tot direct, nu cu subtilitati sau ironii fine sau mai putin fine.

Mantuirea mea e ca in pilda tanarului bogat de Duminica asta, numai ca la mine nu e vorba de "om bogat"; prea apartin lumii fizice ca sa merit mantuirea...inca nu am ajuns la stadiul in care sa imi pese prea mult de mantuire; dupa cum stau lucrurile, si cate lucruri trebuie sa faci sau cu cate nu trebuie sa fi de acord, lucruri care nu au nici un rost/sens (in opinia mea), nici n-o sa-mi treaca curand prin minte ideea ca poate voi fi mantuita vreodata.
Nu va ganditi ca nu meritati mantuirea, este un gand venit de la cel rau, el vrea sa va faca sa intrati in deznadejde, faceti un efort, pt ca merita sa o obtineti, mantuirea in speta. Diavolul vrea sa va faca sa credeti ca nu meritati sa fiti mantuita.
Perseverati si mergeti la biserica, asa cum puteti, intr-o duminica mai mult, in alta mai putin, nu va descurajati, insa perseverati, nu va lasati, cum puteti, incercati sa va rugati, atata cat puteti si nu va ganditi ca trebuie sa fac aia, nu va ganditi la cate trebuie sa faceti ci ganditi-va ca Dumnezeu va iubeste, va doreste numai binele, poruncile sunt pentru binele d-voastra nu sunt restrictii de dragul restrictiiilor ci cu un scop anume, din iubire pentru d-voastra si tot asa din iubire pentru Dumnezeu trebuie sa respectati poruncile cu scopul de a va mantui.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2014, 09:01:47
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Stiti care e treaba? Mi s-a zis ca n-am nici o sansa, ca sunt asa si pe dincolo, ca nu cred in aia si ai-lalta, ca de-aia n-o sa ajung in Rai si bla bla bla, altele de genul; dar nu imi por schimba niste coningeri pentru ca daca nu mi le schimb, nu ajung in Rai; niste convingeri nu se schimba fra o baza pe care sa se schimbe; nu zic ca n-o sa-mi schimb niciodata din convingeri, dar cu siguranta n-o sa mi le schimb pentru ca x si y imi zice ca "nu e bine, o sa ajungi in iad"... niste convingeri nu se schimba de la sine...pot zica ca mi le-am schimbat, dar aia deja ar insemna sa mint...pe mine si pe ceilalti.

Bine, stiu ca nu trebuie sa ma iau dupa x su y, dar..ideea e ca amenintarea cu iadul nu imi schimba parerile si convingerile.

In rest, pe langa pacate, incerc sa fac si cat de putin bine in jurul meu si merg la Biserica, dar de multe ori in timpul saptamanii dupa ce ies de la munca (dupa 4 dupa-amiaza) si, desi nu este Slujba, totusi, de multe ori ies mai impacata cu totul decat am intrat... Iar sincer, Duminica, nu merg la slujba, nu intru in Biserica din motive de inghesuiala; sper ca nu e pacat ca stau si ascult slujba de afara
Reply With Quote
Vechi 03.09.2014, 18:27:04
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Stiti care e treaba? Mi s-a zis ca n-am nici o sansa, ca sunt asa si pe dincolo, ca nu cred in aia si ai-lalta, ca de-aia n-o sa ajung in Rai si bla bla bla, altele de genul; dar nu imi por schimba niste coningeri pentru ca daca nu mi le schimb, nu ajung in Rai; niste convingeri nu se schimba fra o baza pe care sa se schimbe; nu zic ca n-o sa-mi schimb niciodata din convingeri, dar cu siguranta n-o sa mi le schimb pentru ca x si y imi zice ca "nu e bine, o sa ajungi in iad"... niste convingeri nu se schimba de la sine...pot zica ca mi le-am schimbat, dar aia deja ar insemna sa mint...pe mine si pe ceilalti.

Bine, stiu ca nu trebuie sa ma iau dupa x su y, dar..ideea e ca amenintarea cu iadul nu imi schimba parerile si convingerile.

In rest, pe langa pacate, incerc sa fac si cat de putin bine in jurul meu si merg la Biserica, dar de multe ori in timpul saptamanii dupa ce ies de la munca (dupa 4 dupa-amiaza) si, desi nu este Slujba, totusi, de multe ori ies mai impacata cu totul decat am intrat... Iar sincer, Duminica, nu merg la slujba, nu intru in Biserica din motive de inghesuiala; sper ca nu e pacat ca stau si ascult slujba de afara
E o biserica mica sau mare? Daca e mica, normal sa nu fie loc, atunci puteti sa cautati una mai mare. Daca e mare si totusi e inghesuit, se poate intampla ca lumea se concentreaza in mare parte in partea din spate. Ca sa evitati inghesuiala puteti sa avansati, si daca veti fi cat mai aproape de altar si icoane in mod sigur veti avea mai mult loc, pe langa asta avantajul este ca veti putea sa ascultati mai cu atentie fiind chiar in fata preotilor, veti auzi mult mai bine si nu va mai fi atata galagie de la oameni.

Nu sunt in masura sa spun daca e pacat sa stati afara, dar e de recomandat sa stati inauntru pentru ca altfel pierdeti toata frumusetea slujbei, nu vedeti momentele cheie si atunci sunteti in pierdere. Si eu mergeam pe vremuri doar seara la slujba dar sa stiti ca nu se compara cu liturghia de dimineata.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2014, 08:27:16
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
E o biserica mica sau mare? Daca e mica, normal sa nu fie loc, atunci puteti sa cautati una mai mare. Daca e mare si totusi e inghesuit, se poate intampla ca lumea se concentreaza in mare parte in partea din spate. Ca sa evitati inghesuiala puteti sa avansati, si daca veti fi cat mai aproape de altar si icoane in mod sigur veti avea mai mult loc, pe langa asta avantajul este ca veti putea sa ascultati mai cu atentie fiind chiar in fata preotilor, veti auzi mult mai bine si nu va mai fi atata galagie de la oameni.

Nu sunt in masura sa spun daca e pacat sa stati afara, dar e de recomandat sa stati inauntru pentru ca altfel pierdeti toata frumusetea slujbei, nu vedeti momentele cheie si atunci sunteti in pierdere. Si eu mergeam pe vremuri doar seara la slujba dar sa stiti ca nu se compara cu liturghia de dimineata.
Biserica e mare, dar intotdeauna e plina ochi. De auzit aud foarte bine, deoarece au difuzoare atat in biserica, cat si afara (au stiut eu ce fac cand au pus difuzoarele). Problema mea cu inghesuiala e nasoala rau pentru ca efectiv ma sufoc, si nu o data am lesinat in inghesuiala (am incercat sa imi infrunt teama asta, dar de fiecare data am ajuns sa fiu scoasa la margine ori inconstienta, ori semiconstienta). In schimb, cand sunt la bunica la tara si prind si vreo duminica, acolo merg la biserica si intru; biserica e destul de mare si oameni, din pacate, putini (putini si in sat in general; tineret foarte putin, iar oamenii in varsta se imputineaza cu o viteza mult prea mare din pacate).
Reply With Quote
Vechi 04.09.2014, 10:52:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Problema mea cu inghesuiala e nasoala rau pentru ca efectiv ma sufoc, si nu o data am lesinat in inghesuiala (am incercat sa imi infrunt teama asta, dar de fiecare data am ajuns sa fiu scoasa la margine ori inconstienta, ori semiconstienta).
In principiu, obligatia duminicala este indeplinita daca, nefiind loc in biserica, mergeti totusi la slujba participand la Sf Liturghie "in curtea Templului".

Pe de alta parte, aici avem o porunca a Bisericii, fata de care Biserica poate da dezlegare. Aveti un motiv grav de dezlegare (o "binecuvantata pricina"). Dar, este bine sa nu va dezlegati singura, ci sa cereti sfat de dezlegare de la un preot care, sunt sigur, va intelege situatia si va poate dispensa de orice prezenta duminicala, ca sa nu mai fie nevoie sa sprijiniti zidul bisericii, ci, eventual, sa va rugati acasa ori in parc la ceasul Sfintei Liturghii, ori sa faceti alte fapte de credinta care il vor bucura pe Domnul, asa cum vi se va arata.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.09.2014, 11:52:08
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Iar se deviază de la subiect, văd că se cam uită subiectul topicului, nu e rost de șicăneli și jigniri cum am văzut că se afirmă mai sus să încercăm să trecem la subiect.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2014, 14:13:24
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
un preot care va intelege situatia si va poate dispensa de orice prezenta duminicala
Asa e bah la voi la papistasi, vi se da dispensa si nu mai veniti deloc la liturghie in loc sa ascultati frumos la difuzor in curtea Bisericii? Ce sfaturi natange (sau rau intentionate) mai sunt si astea?
Reply With Quote
Vechi 04.09.2014, 14:57:32
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Dat fiind faptul ca oricum nu merg in fiecare Duminica la Liturghie, parerea mea e ca macar cand ajung, sa ascult liturghia, chiar daca nu intru decat la miruit, si atunci, cand vad ca aproape s-a golit biserica.

Gata, incerc sa incetez cu deviatiile de la subiect.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10