Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2011, 13:00:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ai intrat vreodata intr-un 'balamuc" sa-i intrebi pe cei de acolo ce confesiune au? Majoritatea sunt ortodocsi. Pentru ei de ce nu face nimeni nici o minune? Ne multumim sa aprindem lumina la Pasti si sa inversam cursul Iordanului, insa atatia frati ai nostri infunda "balamucurile" din lipsa unor adevarati slujitori ai lui Dumnezeu care sa-i ajute. Ajutorarea lor ar insemna o minune utila, ca tot vorbeai de minuni care nu ajuta pe nimeni...
Pe ei nu-i cunostem, dar uite, te cunosc (cunoastem) pe tine, si consider ca ceea ce am scris te poate ajuta. Dar in primul rand trebuie sa doreasca acest lucru persoana respectiva.
Ce ai prefera, sa-ti spuna cineva adevarul chiar daca acesta nu ti-ar conveni sau sa te incurajeze cineva care nici macar nu cunoaste adevarul? daca avem o problema de sanatate ne ducem la un medic sa ne spuna ce avem si sa ne dea tratament sau cautam o persoana care nu e medic doar ca sa ne spuna ca nu avem nimic si suntem bine, ca sa nu ne suparam?

Last edited by catalin2; 21.04.2011 at 13:07:31.
Vechi 21.04.2011, 13:27:14
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Cataline doamna aia nici nu stie ca balamuc nu inseamna inchisoare! Si confunda proportile! Apoi cand un protestant fura el e dat afara de biserica apoi se pocaieste si reintra in alta! E ca opoveste din cei trei muschetari. Tatal avea doi fii.Pe unul l-a facut protestant si pe altul catolic. Cand era la drum mare si vedea un catolic se facea protestant. La fel si invers. Asta ca sa ii jefuiasca pe drumeti. Intr-o zi doi oameni unul protestant si altul catolic i-au facut felul celui cu orientari impartite (tatal celor doi fii). Atuncii fii celui ucis au hotarat :cel protestant sa-l omoare pe cel catolic si cel catolic pe protestant.Si astfel si-au razbunat tatal.
P.S: Chiar Luther spunea: astia (referindu-se la cei care conduceau protestantii) sunt mai rai ca prelatii catolici!

Last edited by bairstow; 21.04.2011 at 13:34:16.
Vechi 21.04.2011, 13:35:02
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Nu stiu ce carte arata ca minunile catolice ar fi false! Fratilor sa nu dam crezarea oricarui duh! Adica cartile ortodoxe fara aprobarea sfantului Sinod nu au nici o putere si trebuie evitate. Cat despre cartea despre Paisie imi pare de doi lei. Am citito si nu stiu daca are aprobarea Sfantului Sinod sau cu binecuvantare. Dar stiu ca Paisie daca avea o astfel de putere nu se lauda cu ea si nu cerea prin rugaciune asa cum o fac harismaticii , puterea Duhului Sfant!Cat despre minunile protestante ganditi-va logic daca ele ar fi adevarate de ce nu ar fi si la alte religii minuni adevarate? Sunt mai multi Dumnezei?Da, Benii hil(sau cumil cheama) arunca cu prosopul asupra unei persoane si aceasta cade pe spate semn clar de minune deoarece nimeni nu are curajul sa cada asa pe spate nici daca stie ca in spatele lui e o piscina. Dar minunile de insanatosire sau dovedit a fi false! Apoi nu poti sa fi ortodoxa dar sa nu crezi in puterea preotilor in puterea slujbei! Draga mea Dorina la Balaceanca nebunii daca tinem seama de proportii sunt mai multi protestanti! Miscarea harismatica a fost semnalata in Franta ca fiind o miscare periculoasa asa cum e si yoga, pentru mintea oamenilor care este pusa in pericol!(normal tot diavolul lucreaza din spate).
Pai ce in Balaceanca sunt mai multi ortodocsi decat cei care practica yoga?
Apoi intr-o vorbire cu un adventist acesta la un moment dat nu a mai dat replica deoarece s-a pierdut si te intreb doamna protestanta (protestezi impotriva bisericii care va fi in toate zilele) ai voie sa participi la razboaie?
Cartea se numeste:
"Noul catehism catolic contra credintei Sfintilor Parinti". Citeste-o mai intai si apoi spune-mi daca are sau nu aprobarea sfantului Sinod, pentru ca este vorba de parerea sfintilor parinti, si nu a cine stie cui. Si chiar as vrea si eu o lista cu cartile aprobate de Sfantul Sinod.

Cat despre cartea grecului este parerea ta ca ar fi de doi lei. Ceea ce scrie acolo este cat se poate de adevarat. Iar calugarul Paisie nu este singurul calugar harismatic din Muntele Athos ba chiar dimpotriva.
Si uite si un sfant care s-a rugat mereu sa primeasca Duhul Sfant si inca a invatat ca asta trebuie sa cerem si noi: Sfantul Serafim de Sarov.
Si un alt sfant care vorbea mult de Duhul Sfant: Sfantul Siluan Athonitul.

Dumnezeu este unul singur, iar daca ai fi citit postarile si ai fi citit cu atentie cartea grecului, ai fi vazut citatul de la Ap. Pavel care zice ca Darurile sunt felurite, insa este un singur Dumnezeu, un singur Duh Sfant, un singur Domn. Nu toti ortodocsii au darurile Duhului Sfant pe care le avea calugarul Paisie. Nici macar preotii nostrii nu au astfel de daruri. Asta nu inseamna ca nu ar fi acelasi Dumnezeu, si nu inseamna ca Sfintele Taine nu ar avea putere si nu ar fi adevarate. Ci explicatia este cu totul alta. Gandeste-te putin de ce Iisus nu a putut sa faca aproape nici o minune in locurile sale natale desi nu era un alt Iisus, ci era tot acelasi. Iisus este Dumnezeu si totusi in locurile Sale natale nu a putut face aproape nici o minune. De ce? Tocmai pentru ca oamenii nu credeau ca El ar putea face minuni, ca ar putea fi Mesia. Asa ca, in lipsa credintei oamenilor, Iisus nu a putut face nimic desi era acelasi Iisus, era Dumnezeu in persoana. La fel si cu minunile de astazi, au loc doar acolo unde oamenii cred ca Dumnezeu poate sa le faca. La cei care sunt convinsi ca vorbirea in limbi a incetat prin secolul al 3-lea nu o sa apara niciodata vorbirea in limbi din cauza necredintei lor. Asta nu inseamna ca vorbirea in limbi a incetat cu adevarat, ci ea exista, dar la cei care au credinta in aceasta putere a Duhului Sfant. Si la fel si cu minunile de vindecare si cu toate celelalte minuni. Bine se intreba Iisus daca va mai gasi credinta la a doua Sa venire, pentru ca pe vremea apostolilor era atata credinta incat bolnavii se vindecau si daca trecea peste ei umbra Sfantului Ap. Petru, in timp ce astazi, din lipsa de credinta se ajunge sa se zica ca ori nu exista vindecare miraculoasa ori ca ea nu vine de la Dumnezeu ci de la Satana... Sfantul Petru nu avea putere de vindecare mai mare ca Iisus, ci doar credinta oamenilor a sporit dupa Invierea Domnului, de aceea se faceau minuni atat de mari. Astazi insa, din lipsa de credinta, le este atat de teama la oameni de minuni, ca nu numai ca nu le accepta, dar ajung sa le puna pe socoteala necuratului... Astazi credinta la ortodocsi a ajuns sa se limiteaze doar la credinta in Sfintele Taine, de asta doar Sfintele Taine inca mai au efect. Credinta in minuni insa a cam disparut, de asta au cam disparut si minunile.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 13:48:35.
Vechi 21.04.2011, 13:45:29
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Cataline doamna aia nici nu stie ca balamuc nu inseamna inchisoare!
Iar tu nu stii ca yoghinii nu sunt np.

Catalin, multumesc, nu am ajuns inca la balamuc. Insa daca poti sa te rogi ca Dumnezeu sa faca minuni in viata mea, eu iti sunt recunoscatoare.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 21.04.2011, 13:48:50
Senior Member

Implicit

Bine se intreba Iisus daca va mai gasi credinta la a doua Sa venire... Pai lasa ca-i avem pe protestantii care se inmultuesc ca ciupercile dupa ploaie. Faci iar o confuzie apoi eu spun ca ori nu ai nici o treaba cu credinta ori te prefaci! Ce imi dai cu puterea preotilor cand spui ca ei si-au luat niste nume de la sine?!?Confuzia e urmatoare. Noi trebuie sa ne umplem mereu cu Sfantul Duh dar nu trebuie sa cerem aceasta putere cum a facut Simion! Sau la cerere! Ci printr-o viata cat mai crestina. Crestina ortodoxa sau catolica! Orice carte care nu are aprobarea Sfantului Sinod nu e ortodoxa decat in parte. Cartea depsre Paisie e copilareasca ea nu contrazice invatatura ortodoxa dar e greu de crezut! Locurile citate nu sunt clare ...Cartea de care vorbesti nu vad sa aiba binecuvantarea sinodului!
Vechi 21.04.2011, 13:50:05
Senior Member

Citat:
Iar tu nu stii ca yoghinii nu sunt np.
De unde ati tras dumneavoastra o astfel de concluzie ca eu cred ca yoghinii ar fi protestanti? Ori vreti sa aratati ca noi ortodocsii habar nu avem cine sunteti ori nu intelegeti cea ce scriu!

Last edited by bairstow; 21.04.2011 at 13:55:46.
Vechi 21.04.2011, 13:55:43
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
De unde ati tras dumneavoastra o astfel de concluzie?
De aici:

Citat:
Ai intrat vreodata intr-un 'balamuc" sa-i intrebi pe cei de acolo ce confesiune au? Majoritatea sunt ortodocsi. ..
Citat:
Pai ce in Balaceanca sunt mai multi ortodocsi decat cei care practica yoga?
Posibil sa ma fi inselat; exprimarea este cam ambigua.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 21.04.2011, 14:00:49
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Bine se intreba Iisus daca va mai gasi credinta la a doua Sa venire... Pai lasa ca-i avem pe protestantii care se inmultuesc ca ciupercile dupa ploaie. Faci iar o confuzie apoi eu spun ca ori nu ai nici o treaba cu credinta ori te prefaci! Ce imi dai cu puterea preotilor cand spui ca ei si-au luat niste nume de la sine?!?Confuzia e urmatoare. Noi trebuie sa ne umplem mereu cu Sfantul Duh dar nu trebuie sa cerem aceasta putere cum a facut Simion! Sau la cerere! Ci printr-o viata cat mai crestina. Crestina ortodoxa sau catolica! Orice carte care nu are aprobarea Sfantului Sinod nu e ortodoxa decat in parte. Cartea depsre Paisie e copilareasca ea nu contrazice invatatura ortodoxa dar e greu de crezut! Locurile citate nu sunt clare ...Cartea de care vorbesti nu vad sa aiba binecuvantarea sinodului!
Dar cartea de care ai spus tu, are binecuvantarea sinodului? Care carti au aceasta binecuvantare? Vreau sa vad si eu lista.

Si am o intrebare: ce zice Sinodul despre Tainele din Biserica catolica, sunt ele adevarate sau nu? Daca nu, discutia se incheie aici. Daca da, urmeaza o alta intrebare: avand in vedere ca sunt Taine valide, si ca atare si ei se Impartasesc cu Trupul si Sangele Domnului, au voie ortodocsii sa ia aceasta Impartasanie? Daca nu, explica de ce, din moment ce tainele sunt adevarate. Daca da, sa imi arati si mie unde a zis Sinodul asa ceva.

Iar faptul ca preotii si-au luat un nume nu are de a face cu puterea lor, pentru ca puterea lor nu tine de numele pe care il poarta, ci tine de credinta in Iisus, atat a lor cat si a credinciosilor.

Si sa nu uit, ca tot vorbeai despre Franta care este exact tara in care traiesc, si am prietene care sunt implicate in miscarea harismatica catolica: aceasta miscare nu este dupa capul ei, ci este recunoscuta si aprobata de Papa. Asa ca informeaza-te mai bine atunci cand vorbesti cate ceva cu care nu ai tangenta in mod direct.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 14:03:59.
Vechi 21.04.2011, 14:07:43
Senior Member

Implicit

Catolicii nu au tainele noastre complete dar minuni exista si la ei! Si ei au primit hirotonia! Sunt urmasii apostolilor!
Intrebarea care era :Pai ce in Balaceanca sunt mai multi ortodocsi decat cei care practica yoga? . Aceasta intrebare era o intrebare capcana! Deoarece sunt mai multi ortodocsi la balamuc decat yoghini deoarece yoghini sunt 0,1 sau nu stiu cat la suta iar ortodocsi probabil peste 80 la suta! Apoi intrebarea era separata! Deci tu cand zici ca la balamuc sunt mai multi ortodocsi decat protestanti e posibil sa ai dreptate aici in Romania unde noi suntem mult mai multi!
Cat despre cartile aprobate de Sfantul Sinod acest lucru se vede din primele pagini daca au sau nu aprobarea acestuia!
Vechi 21.04.2011, 14:09:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Iar faptul ca preotii si-au luat un nume nu are de a face cu puterea lor, pentru ca puterea lor nu tine de numele pe care il poarta, ci tine de credinta in Iisus, atat a lor cat si a credinciosilor.
Asta nu e credinta ortodoxa! E ca si cum as zice ca sunt crestin ortodox si prezint credinta in Mahomed! (ca un exemplu)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10