Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2010, 21:11:09
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Departe de mine să nutresc gânduri deșarte împotriva maicii Domnului. O consider o sfântă cum puține au fost în poporul Israel, de aceea a și ales-o Dumnezeu ca să-L nască pe Mesia. În schimb e de-a dreptul degradantă la adresa ei (ca să nu mai vorbesc de Dumnezeu) titulatura aceasta de Teotokos.
Este degradant pentru mintea ta sectara si lipsita de Duhul Sfant. Daca Iisus Hristos este Dumnezeu Fiul Care S-a facut trup, iar maica Domnului este cea care L-a nascut, atunci este o concluzie logica ca maica Domnului este numita si Nascatoare de Dumnezeu !
Vechi 01.08.2010, 22:42:21
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
... ratacit de la adevar si incorsetat de cine stie ce angajamente...
Sectarule ivo_faith, ma miram ce tot injuri, dracui si blestemi tu cu atata patima.
Stii ca te intrebasem candva „de unde atatea minciuni si atata ura in inima ta?”.

Acuma insa m-am prins. M-ai luminat cu un singur cuvant.
Deci... tu ai un angajament sa deversezi gunoaie pe forum? Ahaa...

Situatia e chiar mai bine decat ma gandeam. Pareai o mutatie genetica in lumea crestina dar se pare ca, cel mai probabil, ai o inima mai buna decat ceea ce razbate din postarile tale.

Dar, ce sa-i faci, angajamentul e angajament...:))

Last edited by penticostalulmantuibil; 02.08.2010 at 11:26:13.
Vechi 02.08.2010, 00:27:31
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Departe de mine să nutresc gânduri deșarte împotriva maicii Domnului. O consider o sfântă cum puține au fost în poporul Israel, de aceea a și ales-o Dumnezeu ca să-L nască pe Mesia. În schimb e de-a dreptul degradantă la adresa ei (ca să nu mai vorbesc de Dumnezeu) titulatura aceasta de Teotokos.
" Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine nascatoare de Dumnezeu
cea pururea fericita si prea nevinovata,
si Maica Dumnezeului nostru.
Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii,si mai marita fara de asemanare decat serafimii
care,fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut
Pe tine,cea cu adevarat nascatoare de Dumnezeu,te marim "

Oare Iisus Hristos nu era si Dumnezeu ?
Cel nascut ca om,nu era totodata si Dumenzeu?
La acest Dumnezeu ,si anume doar la Fiul,si doar in firea omeneasca,se refera termenul de nascatoare de Dumnezeu.
Pentru ca acel copilas nascut ,desi avea corp de om,si plangea de foame ca oricare copil,persoana sa nu era alta decat a lui Dumnezeu Fiul.Firea da,era in 2 firi ,adica mai exista si o fire dumnezeiasca,care in nici un caz nu a fost nascuta de fecioara.
Dupa firea Dumnezeiasca ,Fiul este fara inceput si fara timp
Dar ,acelasi Dumnezeu etern,ia in Sine si fire omeneasca.Ei bine aceasta fire este nascuta din femee,si are inceput in timp.Si pentru ca aceasta fire omenasca nu are alta persoana,nu exista un avatar,un Iisus papusa care sa asculte de vointa Fiului,omuletul nascut trebuie sa fie cineva totusi.El este tot Dumnezeu,anume Fiul lui Dumnezeu intrupat in om.
Vechi 02.08.2010, 10:49:32
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
fiindca ea a indeplinit porunca data ingerului prin Domnul Dumnezeu,nu crezi ca ea n-ar fi acceptat aceasta porunca?Domnul Dumnezeu a ales-o pe ea,deoarece stia cine o nasca pe Fiul lui Dumnezeu.Se pare ca in NT sunt multe binecuvantari care ii dau slava si ei ca ea a nascut pe Cel ce avea sa ridice pacatele si de a birui moartea.Dar se pare ca ea a acceptat si a ascultat porunca asa ca nu ai de ce sa spui despre ea.

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi!
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 02.08.2010, 10:51:30
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
pentru tine ce inseamna Maica Domnului?
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 02.08.2010, 13:55:56
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de george.marian Vezi mesajul
Tu spui că Dumnezeu e static. Nu isi schimbă ideile, legile in veci pururea ...
Da, Dumnezeu e neschimbator, legile Lui nu se schimba. Iti dau 2 pasaje din Sf Scriptura care afirma lucrul asta:

"Că Eu sunt Domnul și nu M-am schimbat și voi n-ați încetat să fiți fiii lui Iacov." - Maleahi 3:6

Sau si mai clar apare in Iacov afirmatia ca Dumnezeu e neschimbator:
"Toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare. "

Zice ori nu zice ca in Dumnezeu nu este schimbare?

Citat:
Asta dupa mintea ta. Sa vedem ce zice Scriptura:

Facere 6:
5. Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ și că toate cugetele și dorințele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele,
6. I-a părut rău și s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
7. Și a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut".
Asta nu inseamna ca Dumnezeu si-a schimbat legile, ci spune doar ca din cauza pacatului Dumnezeu a regretat ca a facut pe om, dar asta nu inseamna ca a distrus intreaga umanitate. Ce omiti tu este sa adaugi versetul urmator, te-ai oprit doar la 7 iar 8 spune asa :
"Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu. "
Omenirea a continuat prin Noe, insa ceilalti din vremea Lui au fost omorati prin potop.
Faptul ca Dumnezeu regreta un lucru nu inseamna ca Dumnezeu si-a schimbat legile, cum incerci tu sa spui.

Citat:
Facere 8:
21.[...] "Am socotit să nu mai blestem pământul pentru faptele omului, pentru că cugetul inimii omului se pleacă la rău din tinerețile lui și nu voi mai pierde toate vietățile, cum am făcut.
22. De acum, cât va trăi pământul, semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea nu vor mai înceta!"

Dupa cum observi Dumnezeu iși mai schimbă gândurile, planurile , ideile ....
Dumnezeu nu-si schimba legile, una e sa schimbe planurile, una e sa isi schimbe legile si sa zica "azi poti fura ca nu mai consider furtul pacat". Cel mai des vezi ca Dumnezeu se caieste atunci cand vrea sa piarda pe cineva si acel cineva se pocaieste. Si ii pare rau de raul care voia sa Il faca. Vezi cazul cu Iona si ninivenii.
Asta nu inseamna ca Dumnezeu se schimba , El ramane acelasi.

Citat:
Pana la Avraam nu exista circumcizia. Oare nu s-a mai mantuit lumea ?
Ce treaba are asta cu faptul ca Dumnezeu e neschimbator?
Circumcizia era specifica poporului evreu si nu te mantuia ci doar declara apartenanta persoanei respective la poporul evreu. De unde si pana unde te mantuie circumcizia? E un mare talmes balmes in mintea ta.

Citat:
Ce parerea ai de Enoh? Nu s-a mantuit el?
da, dar nu a fost circumcis, circumcizia era pentru poporul evreu. Enoh a fost mantuit pentru ca a umblat cu Dumnezeu. Asta scrie Scriptura, nu ca a fost circumcis.

Citat:
In vremea Lui Avraam a fost introdus botezul pruncilor, de parte barbateasca - circumcizia.
Circumcizia nu e acelasi lucru cu botezul, circumcizia se facea oricarui copil de parte barbateasca din poporul evreu. N-are nimic a face cu botezul.

Citat:
Oare s-a desfiintat Sfanta Traditie a Lui Avraam? Explica-mi de unde stia Avraam sa se inchine la Dumnezeu Intreit? Avem marturie clara ca Avraam se inchina Bunului Dumnezeu in 3 ipostasuri, Sfintei Treimi ...
Avraam nu a avut nici o sfanta traditie, Avraam a fost luat din randul unei familii si al unui neam idolatru. Ce traditie crezi ca aveau aia?
[/quote]
Vechi 02.08.2010, 14:04:55
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Zaheu ii spune lui Iisus (parafrazez) ca tuturor celor pagubiti de el le va intoarce inzecit datoriile...mantuirea lui Zaheu, deci, presupune si incheierea socotelilor lumesti.
Nu cred ca si-a incheiat socotelile lumesti atunci,a mai trait zacheu dupa aia.
Ceea ce a facut Zacheu dovedea faptul ca era o alta persoana, schimbata de credinta in Hristos. El care alta data fura si napastuia pe altii, acum dadea impatrit, nu pentru ca sa fie mantuit, ci pentru ca fusese mantuit si viata lui se schimbase.
Ma mira cum nu vezi schimbarea dinauntru lui Zacheu, avea o inima nou, era un om nou, era nascut din nou.
De aceea Hristos ii spune ca a fost mantuit.

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Vreau sa spun, a intrat intr-adevar mantuirea in casa lui Zaheu dar depinde si de el sa si-o pastreze, sa si-o cultive. Dumnezeu ii cheama la mantuire pe toti: betivi, curvari, hoti, criminali, homosexuali dar nu le tolereaza pacatele...Maria Magdalena s-a schimbat deoarece a cunoscut Adevarul. Dar sa nu crezi ca a pocnit din degete si s-a transformat in cuvioasa doar pentru ca Iisus i-a aratat calea mantuirii. Toata viata te lupti cu firea pamanteasca si nu poti sa stii de pe lumea asta daca vei intra sau nu in rai.
Dumnezeu ii cheama pe toti ,numa ca acei toti nu se intorc la Dumnezeu. Betivul ramane betiv, hotul hot etc. Asta nu inseamna ca acele persoane au fost mantuite, daca nu este schimbare in viata omului atunci nu este nici mantuire.
Maria Magdalena s-a schimbat dupa intalnirea cu Hristos, nu mai era persoana aceea curvara. Daca tu imi arati in Bible unde spune ca Maria a mai curvit dupa....si ca nu s-a schimbat brusc atunci accept ideile tale, dar eu din ce vad viata ei a luat o intorsatura la 180 grade. Asta inseamna sa fii nascut din nou.
Voi ortodocsii nu intelegeti un lucru care e f simplu si anume ca sfintirea e cea care dureaza toata viata , si nu mantuirea. Mantuirea e un dar si pe acela il primesti si din acel moment incepe sfintirea.
Vechi 02.08.2010, 16:23:43
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Acuma insa m-am prins. M-ai luminat cu un singur cuvant.
Deci... tu ai un angajament sa deversezi gunoaie pe forum? Ahaa...
Din nefericire pentru tine, bietule si amaratule de sectar, tu ai ramas cu gunoaiele, cei destepti si inteligenti au ramas cu argumentele rationale in favoarea credintei adevarate ! Asta este contradictia dintre un om destept si inteligent, pe de o parte, si unul ca tine, pe de alta !! Dar noi stim ca la voi intre sectari aceste "calitati" de care ai dat si dai dovada nu reprezinta un impediment, ci constituie chiar o cerinta !!!

"Duhul" sectarilor penticostali
http://www.youtube.com/watch?v=VgrXG_4oewA
http://www.youtube.com/watch?v=1-R5L...eature=related

"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut ? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7, 21-23)
Vechi 02.08.2010, 17:01:47
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Nu cred ca si-a incheiat socotelile lumesti atunci,a mai trait zacheu dupa aia.
Ceea ce a facut Zacheu dovedea faptul ca era o alta persoana, schimbata de credinta in Hristos. El care alta data fura si napastuia pe altii, acum dadea impatrit, nu pentru ca sa fie mantuit, ci pentru ca fusese mantuit si viata lui se schimbase.
Ma mira cum nu vezi schimbarea dinauntru lui Zacheu, avea o inima nou, era un om nou, era nascut din nou.
De aceea Hristos ii spune ca a fost mantuit.

Dumnezeu ii cheama pe toti ,numa ca acei toti nu se intorc la Dumnezeu. Betivul ramane betiv, hotul hot etc. Asta nu inseamna ca acele persoane au fost mantuite, daca nu este schimbare in viata omului atunci nu este nici mantuire.
Maria Magdalena s-a schimbat dupa intalnirea cu Hristos, nu mai era persoana aceea curvara. Daca tu imi arati in Bible unde spune ca Maria a mai curvit dupa....si ca nu s-a schimbat brusc atunci accept ideile tale, dar eu din ce vad viata ei a luat o intorsatura la 180 grade. Asta inseamna sa fii nascut din nou.
Voi ortodocsii nu intelegeti un lucru care e f simplu si anume ca sfintirea e cea care dureaza toata viata , si nu mantuirea. Mantuirea e un dar si pe acela il primesti si din acel moment incepe sfintirea.

Cam asta am vrut sa spun si eu in ceea ce-l priveste pe Zaheu. Cu bucurie a spus ca va da inapoi impatrit(nici nu poti fi altfel decat bucuros cand te aflii in prezenta Adevarului) dar sunt multi care isi pierd entuziasmul(precum grauntii cazuti in maracini din pilda semanatorului).

Am crezut ca Maria Magdalena e una si aceeasi cu Maria Egipteanca, de-aceea am spus ca trebuie sa te lupti cu demonii patimilor toata viata.
Vechi 02.08.2010, 19:07:43
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Din nefericire pentru tine, bietule si amaratule de sectar, tu ai ramas cu gunoaiele, cei destepti si inteligenti au ramas cu argumentele rationale in favoarea credintei adevarate ! Asta este contradictia dintre un om destept si inteligent, pe de o parte, si unul ca tine, pe de alta !! Dar noi stim ca la voi intre sectari aceste "calitati" de care ai dat si dai dovada nu reprezinta un impediment, ci constituie chiar o cerinta !!!

"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut ? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7, 21-23)
Sa stiti ca mult mai destept si inteligent decat dumneavoastra este cel rau. Nici un teolog de valoare nu contesta inteligenta lui. Smerenia insa ii lipseste cu desavarsire, si, imi pare rau s-o spun, in mare masura va lipseste si dumneavoastra.

In ce priveste citatul din Matei, ma amuza de cate ori il vad aruncat de colo colo, fara ca celui care-l foloseste sa-i treaca prin cap ca poate chiar el este cel la care se refera.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42