Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2013, 01:48:12
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Și l-a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; bărbat și femeie i-a făcut.

Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creșteți și înmulțiți-vă și umpleți pământul și supuneți-l!

Și totuși, în ciuda evidenței scripturale, mai răsare câte un frustrat care numește actul sexual intramarital și descris procreației "necurățenie".
Eu gasesc acest gen de atitudine a unora un soi de coprolatrie mistica. Ma insel?
Cand ma gandesc ca in binecuvantatele societati traditionale, nu-asa-demult-defuncte, ofensarea mamei unui barbat se putea solda cu o moarte brusca si violenta a ofensatorului, ma cuprinde melancolia. Acum, unii or fi zicand, mental, cand discuta, cine stie, de mama lui X sau Z "necurata aia de cuva ambulanta cu ovule, aka mama aluia". Sau, de ce nu, de propria mama. In fond, vorba lui Napoleon, "si mama si sora tot femei sunt", nu?
Mihai, cele mai bune trupe paramilitare ale partidelor/religiilor scelerat-extremiste sunt compuse din frustrati sexual. De la Hezbollah, Hamas, si Lupii Cenusii cetire. Q. E. D.
De exemplu, numitul Mehmet Ali Agca era un astfel de "normal".

Last edited by celestial_pottery; 03.01.2013 at 01:58:21.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 09:07:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Tu chiar reușești să faci diferența? Sunt convins că ai înțeles, căci ți s-a explicat destul de clar, dar sectarismul din tine nu te lasă, te dă gol. Eu nu promovez nimic, nu sunt invenții de ale mele, așa cum tu crezi. Creștinismul ortodox promovează nașterea de prunci și nicidecum prostituția/desfrânarea în cadrul familiei. Că tu vrei să promovezi plăcerea împreunării evitând rostul acetui instinct, e o altă mâncare de pește. Dar te rog nu le amesteca.
amice, nu ma lua DIN NOU cu "Sfintii parinti" ca NU tine. Arata-mi VERSETUL BIBLIC in care Hristos sau vreun apostol spune CLAR ceeea ce tu sustii aici pe forum
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 09:09:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Ți s-a răspuns, cred că de cel implicat direct în această discuție.
si nu vrei sa ma luminezi din nou? Eu unul NU-MI ADUC AMINTE de raspunsul tau la acesta intrebare. In cazul in care ai raspuns si eu am uitat, imi cer scuze anticipat
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 11:02:46
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
amice, nu ma lua DIN NOU cu "Sfintii parinti" ca NU tine.
Păi amice, atunci înseamnă că nu împărtășim aceeși credință.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Arata-mi VERSETUL BIBLIC in care Hristos sau vreun apostol spune CLAR ceeea ce tu sustii aici pe forum
Poate dacă îmi dai și tu versetul unde spune "desfrânați, căutați plăcerea și numai plăcerea"! Apropo versete biblice ai primit, explicații la fel.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 11:47:36
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Gasiti aici, printre citatele de la Sfintii Parinti, si trimiterile la cuvintele biblice in privinta desfranarii, pentru cine le cauta:
http://www.crestinortodox.ro/editori...rea-70065.html

Prima e Evrei, 13,4. lectura placuta!
Vechi 03.01.2013, 13:04:15
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Gasiti aici, printre citatele de la Sfintii Parinti, si trimiterile la cuvintele biblice in privinta desfranarii, pentru cine le cauta:
http://www.crestinortodox.ro/editori...rea-70065.html

Prima e Evrei, 13,4. lectura placuta!
Mulțumim glykys. S-au citat Sfinți Părinți, la fel și din Biblie. Unii chiar nu vor să vadă.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 13:08:09
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cine nu vrea amice?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:12:20
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Tu chiar reușești să faci diferența? Sunt convins că ai înțeles, căci ți s-a explicat destul de clar, dar sectarismul din tine nu te lasă, te dă gol. Eu nu promovez nimic, nu sunt invenții de ale mele, așa cum tu crezi. Creștinismul ortodox promovează nașterea de prunci și nicidecum prostituția/desfrânarea în cadrul familiei. Că tu vrei să promovezi plăcerea împreunării evitând rostul acetui instinct, e o altă mâncare de pește. Dar te rog nu le amesteca.
vrei să spui că plăcerea impreunarii, conjugală desigur, este păcat? sau cadere?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:17:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

............

Last edited by ovidiu b.; 24.09.2013 at 16:39:11.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:20:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
vrei să spui că plăcerea impreunarii, conjugală desigur, este păcat? sau cadere?
Da, doar căutarea plăcerii, evitând rostul instinctului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02