Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2013, 20:05:23
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Curăția vieții a trupului și a sufletului pot exista atât în călugărie, cât și în căsătorie. Dar asta ține de fiecare dintre noi cum ne gestionăm viața și ce alegem. Suntem făpturi cerești, trimise vremelnic în corturi pământești spre o mare probă și anume: să vedem și să se vadă încotro înclinăm cu inima și mintea, și înspre ce înclinăm aceea să avem pentru veșnicie. Cum înclinăm în această viață așa ne vom petrece veșnicia. Așadar, veșnicia noastră de noi atârnă unde s-o petrecem.
Exact, viata asta e importanta. Dar NU doar ca un test. Parintele Boca, la care ai evlavie: de ce crezi ca dadea tot timpul atatea si atatea sfaturi pastoritilor desprec cum sa isi traiasca viata? De lipsita de importanta ce este?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:08:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Exact, viata asta e importanta. Dar NU doar ca un test. Parintele Boca, la care ai evlavie: de ce crezi ca dadea tot timpul atatea si atatea sfaturi pastoritilor desprec cum sa isi traiasca viata? De lipsita de importanta ce este?
viata asta pamanteasca este un dar de la Dumnezeu. Orice lucru primit de la EL, nu are cum sa fie lipsit de importanta
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:09:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asa si? In link-ul trimis de tine se vorbeste despre Sf. Traditie. Am adus eu in discutie acum ceva despre Sf. Traditie?
E clar că nu știi ce vorbești. Tocmai ai spus: "si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericesti"....iar Dragos te-a invitat să te documentezi, căci faci mari confuzii.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:11:56
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E clar că nu știi ce vorbești. Tocmai ai spus: "si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericesti"....iar Dragos te-a invitat să te documentezi, căci faci mari confuzii.
din nou, parerea ta personala!
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:19:30
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Nu prea înțeleg exact ce vrei să insinuezi. Dar de ce părintele Arsenie? Sunt atâția părinți care au trăit curat și prin faptele lor fiind modele de viață pentru noi mirenii. Au fost și monahi cât și preoți de mir. Exemple avem, doar să alegem unul sau mai multe și să le urmăm. Modelul de viață a mireanului trebuie să fie monahul (bineînțeles cu îndatoririle sale familiale), iar pentru monah modelul de viață trebuie să fie îngerul.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:21:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
din nou, parerea ta personala!
Mda...când ceva nu ți-e comod, dai vina pe păreri personale.

Tu singur ai dovedid că ai o gândire sectară, bazată pe Biblie și pe interpretarea ta personală, și cam atât.

Last edited by ovidiu b.; 03.01.2013 at 20:35:34.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:23:54
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
absolut deloc. La vesetul 1 Pavel isi spune parerea lui personala, nefiind vorba de o porunca divina. O confirma versetul 6. La versetul 7, Pavel vorbeste de dorinta lui personala:"Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi". Vezi cum zice Pavel: EU voisc, deci NU Dumnezeu. Daca TOTI oamenii ar urma sfatul lui Pavel ca NICI un barbat sa NU se mai atinga de NICI o femeie si sa NU se mai casatoreasca nimeni, atunci ce s-ar alege de neamul omenesc? Mai mult, s-ar incalca binecuvantarea data de Dumnezeu primilor oameni in Eden: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți"
13. Si i-a zis Iisus sutasului: "Du-te, sa-ti fie dupa cum ai crezut!" (MT 8:13a)
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:53:00
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
asa si? In link-ul trimis de tine se vorbeste despre Sf. Traditie. Am adus eu in discutie acum ceva despre Sf. Traditie?
Păi vezi tot acolo ce este Sfânta Tradiție și care sunt cele 8 izvoare ale ei. Mai ales ce e menționat la punctul 6.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:55:24
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Modelul de viață a mireanului trebuie să fie monahul (bineînțeles cu îndatoririle sale familiale), iar pentru monah modelul de viață trebuie să fie îngerul.
asta de unde ai scos-o? Modelul de viata al mireanului (si nu numai) este Hristos
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:56:26
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
13. Si i-a zis Iisus sutasului: "Du-te, sa-ti fie dupa cum ai crezut!" (MT 8:13a)
amin amice...amin!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02