Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2010, 13:49:52
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Incet, incet.
Spitalele deservesc pe oricine, indiferent de religie ... bisericile nu ...
Tu poate consideri ca statul ar trebui sa construiasca mai multe biserici ortodoxe, martorul lui Iehova o sa vrea case de rugaciune, evreul sinagogi, musulmanul moschei.
Ateii vor in schimb gradinite, azile, spitale si chiar centre de dezintoxicare.
Nu cred ca ti-ar conveni ca pe strada ta sa se ridice o casa de rugaciune sectanta.
Si ce ai zice cand ai afla ca este construita cu bani de la bugetul de stat? Adica si cu banii tai.
Mai incet de atat nu cred ca reusesc ...
Dar și bisericile îi primesc pe toți. Oricine poate intra să se roage în biserică, oricine poate învăța acolo.
Cât privește case de rugăciune sectante ori sinagogi, nu am absolut nimic împotriva lor: chiar prefer ca zid în zid cu locuința mea, în locul actualului birt din care ies seara bețivi ca să facă pipi la mine pe poartă, să se deschidă o sinagogă, o moschee, orice lăcaș de cult care i-ar ajuta pe oameni să scoată la iveală ce e mai bun în ei. Și sectanții, și evreii și toți plătesc impozite și taxe și amenzi și alimentează cu bani bugetul de stat, ei pentru ce să nu aibă loc de rugăciune și loc în care copiii lor să învețe despre dumnezeii lor ? Deci, când spunem "sectanții își construiesc case de rugăciune cu bani de la bugetul de stat", în realitate sunt chiar banii lor. Statul, în principiu, cheltuie banii spre binele cetățenilor. Binele lor înseamnă și spitale și case de rugăciune. De ce să se facă numai spitale ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 10.08.2010, 14:26:54
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Daca omul ar merge la biserica, el nu ar mai ajunge atat de usor la spital.
Atunci cum se face ca cetatenii tarilor cu procent mare de atei, cum ar fi statele scandinave, sunt pe departe mai sanatosi decat romanii, care stau cu orele la coada pentru a atinge niste moaste, care se "bucura" de educatie religioasa in scoli, si care traiesc in tara cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2010, 14:43:14
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar și bisericile îi primesc pe toți. Oricine poate intra să se roage în biserică, oricine poate învăța acolo.
Cât privește case de rugăciune sectante ori sinagogi, nu am absolut nimic împotriva lor: chiar prefer ca zid în zid cu locuința mea, în locul actualului birt din care ies seara bețivi ca să facă pipi la mine pe poartă, să se deschidă o sinagogă, o moschee, orice lăcaș de cult care i-ar ajuta pe oameni să scoată la iveală ce e mai bun în ei. Și sectanții, și evreii și toți plătesc impozite și taxe și amenzi și alimentează cu bani bugetul de stat, ei pentru ce să nu aibă loc de rugăciune și loc în care copiii lor să învețe despre dumnezeii lor ? Deci, când spunem "sectanții își construiesc case de rugăciune cu bani de la bugetul de stat", în realitate sunt chiar banii lor. Statul, în principiu, cheltuie banii spre binele cetățenilor. Binele lor înseamnă și spitale și case de rugăciune. De ce să se facă numai spitale ?
Poate ca ii primesc pe toti. Dar nu toti cred ca aceasta ii poate ajuta cu ceva.

Si nu am zis sa se faca doar spitale.
Dar ... mai bine iti dau un exemplu.
De la mine de acasa si pana la locul de munca fac aproximativ 25 de minute, pe jos.
Pe acest traseu destul de scurt trec pe langa 3 biserici nou construite. Chiar pe langa ele, nu o strada mai in colo. Doua dintre ele nici nu sunt terminate, dar se lucreaza de zor la ele.
Asta desi in cartier erau 4-5 biserici ortodoxe mai vechi + una catolica.
Cate asezaminte sociale s-au construit? ZERO
Ti se pare normala situatia?
Reply With Quote
Vechi 10.08.2010, 16:09:57
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale.
Nu ma minunez de aceste cifre. Paradoxul - din pacate unul trist - este altul.
Cu toate ca este nefiresc, in sistemul medical am ajuns sa avem ca si in Biserica, "doctori fara de arginti".
Reply With Quote
Vechi 10.08.2010, 17:27:10
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Nu ma minunez de aceste cifre. Paradoxul - din pacate unul trist - este altul.
Cu toate ca este nefiresc, in sistemul medical am ajuns sa avem ca si in Biserica, "doctori fara de arginti".
Doar ca acei "doctori fara de arginti" o faceau de buna voie.
In cazul medicilor ...
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 10:10:18
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Dintr-un articol recent:

Citat:
Eparhiile au raportat lucrări de reconstrucție, consolidare și restaurare la un număr de 263 de monumente în 2009. Valoarea totală a fondurilor raportate s-a ridicat la suma de 43.796.581,40 lei și 50.000 euro. Această sumă a fost asigurată din mai multe surse:

- contribuții de la eparhii și fonduri proprii - 459.850 lei;
- Ministerul Culturii și Patrimoniului Național - 12.779.248 lei;
- Secretariatul de Stat pentru Culte - 8.510.576 lei;
- Guvern - 690.000 lei;
- Subvenții Consilii Județene și Consilii Locale - 1.392.252 lei;
- Subvenții Primării - 678.100 lei;
- Sponsori - 2.188.000 lei + 50.000 euro;
- Contribuții credincioși - 757.055 lei;
- O.N.M.I. - 4.541.200 lei;
- Inspectoratul de Stat în Construcții - 1.640.182 lei;
- Fondul Național - 1.150.321 lei;
- Uniunea Europeană - 3.450.963 lei;
- Fonduri provenite din mai multe surse - 5.558.832 lei.
Cei care afirmau din diferite motive ca bisericile nu se construiesc cu bani de la stat n-ar fi rau sa afle pe ce lume traiesc.
Contributiile de la credinciosi sunt infime. Pai daca nu-i cerere, de ce se mai construiesc acele biserici din bani publici?

Dupa care:
Citat:
Bugetul Patriarhiei, suplimentat în 2010 cu aproape 5 milioane de euro
Doar bugetul Patriarhiei suplimentat cu 5 milioane de euro cand pensionarii care se calca in picioare cand se da drumu' la moaste isi calculeaza ultimu' ban din pensie si tremura sa vada cat a mai crescut TVA-ul sau daca le impoziteaza Boc pensiile. Pensii din care se infrupta preotii de cate ori au ocazia. Si nu fac afirmatii gratuite.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 09:35:38
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

BBC: Sistemul sanitar romanesc e in pragul colapsului .

Din 2007 incoace 8000 de medici au cerut sa plece din tara (chiar acum am vazut scris pe realitatea).

Cine e de vina ? Pai hai sa vedem. 90% ortodocsi => 90% copiii lui Dumnezeu. => Dumnezeu n-are grija de copiii lui . Unde gresesc ? Eram intrebat care e legatura lui Dumnezeu cu sistemul economic. Pai hai sa vedem, care e legatura lui Dumnezeu cu tara asta ?
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 09:49:53
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
BBC: Sistemul sanitar romanesc e in pragul colapsului .

Din 2007 incoace 8000 de medici au cerut sa plece din tara (chiar acum am vazut scris pe realitatea).

Cine e de vina ? Pai hai sa vedem. 90% ortodocsi => 90% copiii lui Dumnezeu. => Dumnezeu n-are grija de copiii lui . Unde gresesc ? Eram intrebat care e legatura lui Dumnezeu cu sistemul economic. Pai hai sa vedem, care e legatura lui Dumnezeu cu tara asta ?
Stii ce ne place sa spunem despre Romania ... ca suntem o tara binecuvantata, "Gradina Maicii Domnului", etc, etc ...
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 09:56:14
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Stii ce ne place sa spunem despre Romania ... ca suntem o tara binecuvantata, "Gradina Maicii Domnului", etc, etc ...
La cate biserici avem in tara, trebuia sa fim toti sanatosi tun, recoltele din fiecare an sa le depaseasca pe cele din anul precedent, iar inundatiile (anuale) sa faca parte din trecutul indepartat.

Bineinteles, asta daca bisericile alea chiar ajutau la ceva.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 10:15:59
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Pai hai sa vedem. 90% ortodocsi => 90% copiii lui Dumnezeu. => Dumnezeu n-are grija de copiii lui . Unde gresesc ? Eram intrebat care e legatura lui Dumnezeu cu sistemul economic. Pai hai sa vedem, care e legatura lui Dumnezeu cu tara asta ?
Prietene incerc sa-ti spun eu unde gresesti.
Tu il crezi pe Dumnezeu un fel de Iliescu umblind dupa noi si incercind sa ne cumpere cu o bucata de salam. Lucrurile nu stau asa. Dumnezeu nu-si cumpara prietenii si nici nu are nevoie de ceva/cineva. Cei care au nevoie de Dumnezeu sintem noi!
Acum ca sa fi prieten cu Dumnezeu nu-i de loc usor. Vezi matale cit de greu este sa fi doar angajatul unui imbogatit din frauda, cite scoli si cite probe trebuie sa treci. Dumnezeu doreste prieteni sinceri NU INTERESATI si de o valoare minima...numai ca minimul asta a Lui noua ni se pare imposibil!
Nu stiu daca ai copii sau nu, dar daca n-ai iti spun eu cum sta treaba cu copiii. Cind un copil de-al meu face o gresala eu il pedepsesc si incerc adesea constrictiv sa-l indrept. Daca copilul unui vecin face o astfel de gresala....greseala asta ma cam lasa rece! (Stiu n-ar trebuii dar....)
Copiii lui Dumnezeu, poporul ales a trecut si trece prin nenumarate incercari, este vadit ca nu-i "normal" ce li se intimpla, de ce doar lor si de ce tot timpul?
Dupa venirea lui Iisus au aparut si copiii vitregi, adica noi crestinii care nu stiu de ce ar trebuii sa fim lasati de capul nostru cam cum fac eu cu copiii vecinilor!!!
Legatura cu economia este simpla: bogatia nu face casa buna cu credinta!
Exista exceptii ca in orice dar fapt este ca cel bogat este Dumnezeul lui!
Problemele noastre incep nu din saracie sau necazuri ci din faptul ca dorim sa fim crestini dar dupa legile lumii nu a lui Dumnezeu, iar asta nu-i posibil!

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
La cate biserici avem in tara, trebuia sa fim toti sanatosi tun, recoltele din fiecare an sa le depaseasca pe cele din anul precedent, iar inundatiile (anuale) sa faca parte din trecutul indepartat.
Bineinteles, asta daca bisericile alea chiar ajutau la ceva.
Nu numarul bisericilor arata cita credinta avem ci faptele credintei o fac.
Hai sa raportam numarul de biserici nu la spitale ci la crime, la injuraturi, la furt, la avort, la perversitati ca sa intelegem ce nu functioneaza si de unde atita necaz.
Si nu sintem noi cei mai loviti, sint altii care n-au nici o biserica in tara pentru ca cu totii sintem creatia lui Dumnezeu si El are copiii Lui "preferati" dar de iubit ne iubeste pe toti!
Faptul ca exista aceste biserici si o mina de preoti si credinciosi adevarati face ca Romania sa nu fie distrusa complet asa cum am merita!

Last edited by bmd; 12.08.2010 at 10:23:35.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii din spitale Adriana Cluj Umanitare 0 11.04.2012 08:30:57
Biserici din Romania cu moaste 1 Bucurie Moaste 10 09.07.2011 00:21:12
taxele in biserica si in spitale Mirela0110 Generalitati 53 18.02.2011 20:19:40
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28