Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2013, 00:35:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta de unde?
Inventata adhoc in contextul regionalizarii?

Daca nu se voteaza noua Constitutie unde a fost introdus expres notiunea de "regiune" pentru diviziunea administrativa a tarii, e f. posibil ca orice tentativa de genul asta sa nu treaca de Curtea Constitutionala.

De altfel, nu degeaba a tot fost amanata..

Oricum, orice s-ar intampla, o meritam din plin.

Asa cum ne-am batut joc de credinta noastra, asa vor fi si vremurile care vor veni pentru noi.
Pentru tine, AlinB: Pr. Arsenie Boca a murit cu mult inainte de a apare ideea regionalizarii. S-a scris de multe ori despre aceasta proorocie a Parintelui. Chiar nu ai auzit-o? Ma indoiesc.

Pe mine m-a farapat in acel dialog al unor jurnalisti nordici schimbarea termenului de "zona", cu ""regiune". Nimic nu e intamplator.

Ceea ce vroiam sa subliniez, este faptul, ca regiunea a aparut din acest motiv, al "anexarii" zonelor depopulate si subdezvoltate, si nu ca sa atraga mai multi bani de la UE. Ca bani sunt si acuma, dar cat de mult trebuie sa se zbata o firma, ca sa ii primeasca. Procedeul de accesare a fondurilor este atat de greoi, incat mai mult franeaza obtinerea de fonduri. Am citit chiar mai devreme despre cat de greu s-au alocat fonduri pentru Magiunul de Topoloveni, intreprindere care da de lucru la peste 200 de salariati; firma consacrata, cu un produs de exceptie.

Nu intelegeam de ce se dau atat de greu aceste fonduri; acum am aflat din gura unor jurnalisti straini: pentru saracirea si depopularea unor zone, numite regiuni.
Acum am putea sa ne intrebam: in interesul cui oare?!? Nu imi dau seama.
Ca unii stiu acest lucru se vede clar...
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 02:12:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Pentru tine, AlinB: Pr. Arsenie Boca a murit cu mult inainte de a apare ideea regionalizarii. S-a scris de multe ori despre aceasta proorocie a Parintelui. Chiar nu ai auzit-o? Ma indoiesc.
O fi murit de mult, dar "prorociile" continua sa apara ca ciupercile dupa ploaie.

Nu, n-am auzit-o si vad ca nici tu nu poti indica o sursa de incredere.
Vechi 10.06.2013, 02:55:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
O fi murit de mult, dar "prorociile" continua sa apara ca ciupercile dupa ploaie.

Nu, n-am auzit-o si vad ca nici tu nu poti indica o sursa de incredere.
La cele de mai sus, imi pare rau, dar nu pot spune ca sunt deductii logice.
Chiar daca proorociile apar "ca ciupercile dupa ploaie", nu inseamna neaparat ca nu sunt adevarate. Inseamna doar, ca cei, care l-au cunoscut pe Arsenie Boca, si-au amintit cele afirmate de Parintele in prezenta lor.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 10:10:26
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Proorocia nu este noua. Se gaseste si pe net si in carticelele despre Pr.Arsenie Boca. Eu o am intr-o carticica care se intituleaza:
Parintele Arsenie Boca. Marturia Parintelui Pantelimon

Stiu ca au aparut si niste profetii cu tenta new age-ista, insa cea postata de Mihai-anca se gaseste si in cartile despre Pr.Boca si e destul de veche.

(mai sunt in viata oameni care le-au cunoscut pe Pr.Arsenie Boca; cautat-i)
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 10:41:53
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Oricum, orice s-ar intampla, o meritam din plin.

Asa cum ne-am batut joc de credinta noastra, asa vor fi si vremurile care vor veni pentru noi.
Care noi ne-am bătut joc de credința noastră?

Cred că vrei să spui că unii și-au bătut joc de credința lor sau unii și-au bătut joc de credința noastră.

Sau cine știe, poate voi v-ați bătut joc de credința voastră. Nu spun nepărat că așa stau lucrurile, de aceea am spus că poate voi; poate unii sau poate alții. Dar "noi", e mai greu.

Last edited by Decebal; 10.06.2013 at 11:02:38. Motiv: adăugire
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 13:23:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
La cele de mai sus, imi pare rau, dar nu pot spune ca sunt deductii logice.
Chiar daca proorociile apar "ca ciupercile dupa ploaie", nu inseamna neaparat ca nu sunt adevarate. Inseamna doar, ca cei, care l-au cunoscut pe Arsenie Boca, si-au amintit cele afirmate de Parintele in prezenta lor.
Sau au pus din burta sau altii le-au pus cuvinte care "Aurelia 93 ani" nici nu le-a spus. Nici daca ar fi existat.
Vechi 10.06.2013, 13:27:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Proorocia nu este noua. Se gaseste si pe net si in carticelele despre Pr.Arsenie Boca. Eu o am intr-o carticica care se intituleaza:
Parintele Arsenie Boca. Marturia Parintelui Pantelimon

Stiu ca au aparut si niste profetii cu tenta new age-ista, insa cea postata de Mihai-anca se gaseste si in cartile despre Pr.Boca si e destul de veche.

(mai sunt in viata oameni care le-au cunoscut pe Pr.Arsenie Boca; cautat-i)
Sunt deja informatii la mana a 3a.
Eu as fi mai reticent.
Asa in general, nu despre chestia asta in particular mai ales ca vad ca stii si tu de cele mai dubioase.
Apropo, cand a fost scrisa de fapt cartea?
Vad ca a aparut in 2011, tot in 2011 au aparut si discutiile despre regionalizare daca nu ma insel.
Vechi 10.06.2013, 13:28:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Care noi ne-am bătut joc de credința noastră?

Cred că vrei să spui că unii și-au bătut joc de credința lor sau unii și-au bătut joc de credința noastră.

Sau cine știe, poate voi v-ați bătut joc de credința voastră. Nu spun nepărat că așa stau lucrurile, de aceea am spus că poate voi; poate unii sau poate alții. Dar "noi", e mai greu.

Fariseii nu-si asuma niciodata vreo vina, cat de mica.
Vechi 10.06.2013, 15:53:06
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Alin,ca un carcotas ce sunt,simt nevoia sa spun o prostie,ca de obicei.Ceea ce numim azi ,,farisei"in realitatile iudaismului celui de-al Doilea Templu era de fapt o denumire ce incorpora mai multe curente sau abodari,nu toate unitare in detalii.Printre baietii astia erau unii numiti ,,hakamim"adica inteleptii,apoi ,,hasidim"adica ,,piosii"si in fine corpul lor de elita numiti ,,haberim".Acestia,
haberim,se incadrau in caracteristica mentionata de tine,ei se considerau mai drepti chiar si de catre restul fariseilor si este o foarte interesanta si complexa discutie cu privire la caracteristicile,originea si agenda acestor grupari in mozaicul iudaismului acelor timpuri precum identificarea carei/caror grupari apartineau cei cu care s-a confruntat Mantuitorul.Ce vroiam sa spun,fara o trimetere la cineva si spun asta la modul sincer,este ca ati fi foarte surprinsi daca veti cerceta iudaismul acelor timpuri sa vedeti cum anumite caracteristici,mentalitati chiar abordari s-au mutat intr-un curios mod,cu arme si bagaje, in crestinism dar asta este o alta discutie,la fel de interesanta:) In concluzie: un ,,haberim"este peste nivelul tau de intelegere si traire si prin urmare,daca te-ai fi intalnit cu asa ceva,critica ta ar fi fost neavenita fiind rodul unei pseudo-trairi care nu s-ar fi comparat cu a lor.Sa-ti fie rusine,sac si cenusa-n cap :)
Reply With Quote
Vechi 10.06.2013, 16:15:11
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Alin,ca un carcotas ce sunt,simt nevoia sa spun o prostie,ca de obicei.
E bine cel puțin că știi pe ce linie te afli.

Primul pas spre restaurare, dincolo de "predestinare", este conștientizarea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dan Puric presedintele Romaniei tot-Laurentiu Generalitati 218 10.11.2012 21:24:19
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36