Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2016, 23:52:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De ce ar trebui? :)
Pentru ca nu stii :))

Tare greu e sa recunosti un adevar atat de evident.. :)
Vechi 19.02.2016, 00:03:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Doar ca in cazul miracolelor, exista implicate procese fizice dar care nu le cunoastem inca si binenteles, f. probabil sa nu poata fi reproduse in eprubeta de laborator pentru ca deja nu mai vorbim de instrumente ci persoana si Persoana.
Ar insemna ca sunt un fel de ramura a stiintei. Ti-am mai spus ca tu ai o viziune seculara a credintei. Atotputernicul a creat lumea materiala si legile fizice, deci e mai presus de aceste legi. Atotputernic inseamna ca poate crea orice si oricum, nu exista limite.
Citat:
La fel de ridicol este si sa afirmi ca nu stiu ce amoeba s-a transformat prin mutatii aleatoare in om dar la fel de ridicol este si sa spui cu pretentii de certitudine maxima ca amoeba a aparunt din neant fara sa existe un proces fizic, natural, implicat chiar si avand ca si cauza prima, Creatorul.
Problema e ca asta sustine crestinismul. Dar chiar si cei ce cred in evolutionismul teist sustin tot ca Domnul a creat din neant un punct sau ce mai cred ei. Ceea ce spui tu e un nonsens din punct de vedere crestin, oricum ar fi tot trebuie sa fie ceva creat din nimic, un punct sau toata lumea. Doar stiinta nu stie ce a fost inainte de Big Bang, presupunand ca au fost infinite Big-Banguri sau o energie infinita din care a aparut punctul.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 00:10:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ar insemna ca sunt un fel de ramura a stiintei.
In capul tau si dupa clasificarile tale :)
Dar daca tii neaparat..

Citat:
Ti-am mai spus ca tu ai o viziune seculara a credintei.
Si eu ti-am mai spus ca spui multe prostii si iti inchipui multe despre ce ar fi spus celalat :)

Citat:
Atotputernicul a creat lumea materiala si legile fizice, deci e mai presus de aceste legi.
Nu vad argumentul logic ca sa poti spune "deci" :)

Citat:
Atotputernic inseamna ca poate crea orice si oricum, nu exista limite.
Si totusi ele exista, ca sa vezi :)

Citat:
Problema e ca asta sustine crestinismul.
Ce?

Citat:
Dar chiar si cei ce cred in evolutionismul teist sustin tot ca Domnul a creat din neant un punct sau ce mai cred ei.
Problema lor, a ta care este? :))

Citat:
Ceea ce spui tu e un nonsens din punct de vedere crestin,
Sau a a capacitatilor tale limitate de intelegere/acceptare ?
Nu ar fi prima data...

Citat:
oricum ar fi tot trebuie sa fie ceva creat din nimic, un punct sau toata lumea. Doar stiinta nu stie ce a fost inainte de Big Bang, presupunand ca au fost infinite Big-Banguri sau o energie infinita din care a aparut punctul.
Normal ca nu stie, nu stie multe lucruri. e normal, stai calm, nu te panica :))
Vechi 19.02.2016, 00:42:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu tot nu inteleg ce confirmari practice ai vrea : Uite cum a aparut universul instant. Uite cum a inviat Lazar. Uite cum poate sa apara un pom din neant.

Daca le-am avea nu am mai vorbi despre minuni ca le-am intelege la fel cum intelegem si de ce fulgera sau de ce e mai frig noaptea si mai cald ziua.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 00:43:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu tot nu inteleg ce confirmari practice ai vrea : Uite cum a aparut universul instant. Uite cum a inviat Lazar. Uite cum poate sa apara un pom din neant.

Daca le-am avea nu am mai vorbi despre minuni ca le-am intelege la fel cum intelegem si de ce fulgera sau de ce e mai frig noaptea si mai cald ziua.
Pai si daca traiai acum 100 ani si iti arata cineva un smartphone il inventariai la minuni :)
Vechi 19.02.2016, 00:49:21
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Din câte am înțeles nu-l interesează subiectul. :))
Să înțeleg că excluzi varianta: prima dată planta și apoi sămânța?
Arhetipurile create de Hashem erau forme adulte. La orice. Dupa aia, aufost, spori, seminte, gameti, "puii mei", intelegi tu. Adica, sper ca nu o sa zici ca Adam nu avea testicole, "bio-usb", si sperma, si Eva nu avea cipcirip si ciclu?! Ah, da, in paradisul terestru erau alte legi, dupa alde voi. Mda. Prietene, ueic ap: era o zona in Mesopotamia, tot pe planeta Terra. Si acolo erau lanturi trofice, batrinete sau moarte. Povestea ca moartea a aparut dupa caderea omului e o gogomanie imensa: nascocita ca sa iasa cit de important e omul, si cum vindeca Biserica nu doar pe om ci si creatia. Mai citeste o data Geneza: Domnul l-a investit pe primul om ca administrator al Creatiei inainte de Cadere. Acum, omul nu mai e regele universului material terestru, e un nenorocit de uzurpator, care distruge ecosisteme cu o usurinta pe care si Dr... ar invida-o. Omul a ajuns, ca si cel care l-a inselat din inger suprem in Raul insusi, din vechil al Creatiei intr-o pesta inteligenta si extrem d e destructiva, imposibil de exterminat. :) Odata ce creaturile au fost biencuvintate de Creator sa se reproduca, e clar ca si mureau exemplarele senescente. Deci erau legile ecologice valabile bine merci si in Mesopotamia. Of, patristica asta are un efect toxic de la o anume doza, sincer.
De ce naiba va concediati logica de dragul evlaviei?!
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 00:50:42
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai si daca traiai acum 100 ani si iti arata cineva un smartphone il inventariai la minuni :)
Cam asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 00:52:29
Senior Member

Implicit

Pai analogia e cam aiurea pentru ca inca nu a facut nimeni un univers. Nici nu a trezit vreun mort la viata dupa 3 zile, timp in care trupul aceluia se imputise.

Ce e greu de inteles - El a spus si s-au facut - a poruncit si s-au zidit.
Cum ?

A acordat asa de fin explozia initiala incat a reiesit un raport exact intre barioni si protoni, fapt care a permis aparitia Hidrogenului si Heliului prin nucleosinteza. De aici totul e floare la ureche.

Sau a facut toate exact asa cum sunt. A spus sa fie pamant si a aparut Pamantul. A spus sa fie Soare, Luna, galaxii samd si au aparut toate astea fara sa mai fie nevoie de nici un acord fin si de nici o nucleosinteza.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 00:55:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sau a facut toate exact asa cum sunt. A spus sa fie pamant si a aparut Pamantul. A spus sa fie Soare, Luna, galaxii samd si au aparut toate astea fara sa mai fie nevoie de nici un acord fin si de nici o nucleosinteza.
Pentru mintile simple merge si asa :)
E inutil sa stresezi creierul cand e putin si chinuit deja :)

De asta a fost si Geneza scrisa ca atare. Sa fie inteleasa de la cretin in sus.
Iti dai seama daca era un curs de fizica, biologie, chimie, etc.
Era data la gunoi si Moise considerat nebun :)

De asta au fost si doar 10 porunci. Si asa oamenii se pierd de pe la primele 3 :))

Last edited by AlinB; 19.02.2016 at 00:57:19.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 00:57:00
Senior Member

Implicit

Uite eu daca dau acum drumul unui joc pe PC ( sa-i spunem Freelancer ) vad acolo un univers intreg construit exact asa. Unul a spus sa fie o planeta la coordonatele x, y ,z. Si a aparut o planeta, nu a fost nevoie de nici o nucleosinteza.

Si pentru ca-s destept pot sa fac si minuni. Pot face sa apara o nava din neant cu ajutorul unor scripturi ( cu s mic :) ). Pacat ca nu e nimeni acolo sa observe lucrul asta. Aia pare mai greu de facut - sa creem fiinte care au constiinta proprie dar nu-i nimic, se lucreaza la asta. In definitiv daca iti arata cineva un celular acum 100 de ani ai fi spus ca e o minune.
Reply With Quote
Răspunde