Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2016, 19:40:56
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Eu cred ca pedepsirea relatiilor homosexuale cu inchisoarea are atat avantaje cat si dezavantaje, depinde cum privim.
Mai sa fie , deci pe langa faptul ca aia sufera de o boala psihica tu vrei sa le mai
dai si inchisoare.Ce mai tratament...
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 20:22:11
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Ioan67 - nu stiu de ce te-ai infuriat pe mine.
Uite ca in mesajul tau se bat cap in cap doua chestii si tocmai de asta imi este greu sa-ti inteleg pozitia.
In general mi-au placut mesajele de pe acest fir.

"Nu pot fi de acord cu tendintele de a impune punctul de vedere al celor "altfel", cum ii numesti tu. Nu vreau ca oamenii obisnuiti sa devina, treptat sau peste noapte, neobisnuiti - doar pentru ca asa vrea dorinta de putere a celui "altfel".
Dar nici sa emanam idiotenii, si inca din postura preotului, legat de oameni dupa gratii, la zoo etc.
Astfel de preoti ar trebui, dupa mintea mea proasta, caterisiti si trimisi la reeducare. Nimic nu e mai scarbos decat popa infatuat, neglijent si arogant cu alter. Unii ca acesta nu sunt aducatori de pace, ei sunt generatori de conflicte care aduc razboi fratricid si pacate inca mai mari."

Dar acum suntem pe linia buna, in sensul ca asta vroiam sa stiu concret.
Tu spui ca sunt cauze psihice si de anturaj, de familie. De acord.
Mihnea spune de ceva mental. Aici nu prea inteleg si nu sunt de acord.
El spune ca nu se stiu cauzele totusi.

Mai intreb acum:

1. Exista cauze hormonale? Sau dezechilibre hormonale in pantecele mamei?
S-a cercetat asta?
2. Am vazut ca unele tulburari apar foarte devreme sau chiar de la nastere (sex nedefinit organic, sau incompatibilitate sex-corp).
Si am vazut ca cea din urma se trateaza concret cu hormoni si operatii care sa duca la sexul opus. De ce? De ce nu se trateaza psihologic in sensul aducerii omului la acceptarea corpului sau.
Mai stiu ca exista cazuri in care tulburari hormonale determina schimbari majore in organism, pana cand la unii se schimba si aspectul si capacitatile fizice. De ex. prea mult testosteron la femei (vezi unele sportive).

Ioan spune de preventie, tratament etc.
Exista vreun caz de vindecare totala si definitiva de homosexualitate?
Tratament doar prin terapie psihologica?

Intreb ca sa stiu ce cautam, ce cerem.
Daca sunt lucruri care se pot trata si schimba e una, daca dimpotriva, atunci este alta situatie.
Da, sunt de acord cu ceea ce ai insirat tu acolo drept cauze, dar atunci ar putea fi schimbati oamenii.
Ei insa sustin ca nu, ca sunt asa nascuti.

La alte intrebari nu ati raspuns.

Inca o data. Eu inteleg ca noi cei hetero nu intelegem si suntem deranjati, dar daca exista situatia si nu se poate schimba, atunci trebuie sa invatam sa traim cu ea.
Nici alte lucruri nu sunt acceptate si sunt criticate de cei care nu se afla in situatia respectiva.

Si pe mine ma deranjeaza titlul firului.

Iar pentru mine este ceva la mijloc. Nu-mi plac niste lucruri, dar nici nu ies in strada impotriva lor. Imi vad de viata mea.
Daca este un pacat in credinta si de ce. Asta sa ne explice totusi preotii.
Vechi 23.10.2016, 20:34:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
R
Daca facem politica lui nea Nicu, neglijind semnele transformarilor din jur, vom sfarsi ca el.
Care este "politica lui nea Nicu" in contextul asta?

Crestinii prin traditie au facut "politica" care le-a lasat-o Dumnezeu, si dai, ai dreptate, pentru asta au sfarsit de multe ori in fel si chip, nu prea placute.

Dar daca vrei referinte in sensul asta, cauta in "Vietile Sfintilor".

Citat:
In acest context general, eu as fi mai atent la declaratiile Presedintelui. Cat priveste Patriarhia, inca mai multa vigilenta/prudenta as gasi ca fiind necesare acum.
"atent" in sensul "sa stam cuminti in banca noastra sa nu o luam pe cocoasa"? :)
Patriarhia "ciocul mic"?

Citat:
Asta e pozitia mea.
Sau mai degraba pozitia "lor" tu fiind purtatorul de cuvant..

Citat:
Stridentele si isteria generalizata amintesc, clar, de conduita poporului german din preajma celui de-al doilea razboi mondial. Pe acest fond, mici Hitleri, ici si colo, pot fi oricind solutia disperata a unei nebunii colective subterane care isi cauta portita sa se manifeste.
Am o singura dilema: de unde se va ridica noul Hitler?
"Ad Hitlerum" again.
Stii ca asta e semnul falimentului final al ratiunii?
De obicei se ajunge aici cand celelate erori logice esueaza, dar tu nici macar nu le-ai incercat pe restul, ai sarit direct la marele esec.

Scos din contextul discutiei, probabil ca da, asa stau lucrurile, treaba o sa se imputa, si pentru asta nu trebuie sa stii multa politica, e suficient sa te uiti ce candidati are presedentia SUA.

Dar aici vorbim de cu totul altceva, faptul ca romanul doreste un anumit fel de Constitutie nu e printre lucrurile care sa aiba nici cea mai mica influenta vizavi de chestia asta.

Cel mult poate intarzia nitel apoteoza apocalipsei morale care o avem programata si de fapt in desfasurare.

Chiar si daca esueaza demersul in sine, va fi un succes - oamenii vor vedea mult mai limpede cat de "democratic" sunt condusi..de la Bruxeles.

Last edited by AlinB; 23.10.2016 at 20:36:51.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 20:43:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu cred ca pedepsirea relatiilor homosexuale cu inchisoarea are atat avantaje cat si dezavantaje, depinde cum privim.
Daca acestea ar fi pedepsite cu inchisoarea, societatea va avea de castigat caci ar fi promovata decenta in spatiul public, iar copiii ar fi scutiti sa mai vada aceste perversiuni.
Nu stiu cati ani ai, dar poti sa intrebi pe cei care au prins macar 1-2 decenii sub regimul in care se pedepsea homosexualitatea cu inchisoarea la cate "perversiuni" au asistat ei din partea homosexualulilor.
Pot sa te intreb si la cate ai asistat acum, sunt sigur ca raspunsul va fi cam la fel: deloc.

Dar in schimb, puteai asista si atunci si acum la "perversitati" din partea heterosexualilor cu un comportament infantil si pentru care homosexualitatea a intrat in galeria invectivelor si exprimarilor injurioase.
Vechi 23.10.2016, 20:46:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Opiniile sunt intemeiate raportat la discutia despre calitatea profesorilor de religie, problema care am vrut s-o evidentiez e ca pentru drepturi se preseaza si daca nu preseaza Pliroma Bisericii si oamenii de bine oricum vor presa cei cu agenda lgbt, sorosii, pippidii si onegistii de apartament.

Nu mai spun ca in prezilele Hotararii C.C.R. si gandul si adevarul publicau impotriva religiei, sau ce zicea Vasile Conta despre scoala si Biserica, deci acelasi flux informational care acum se observa la protv si care va fi si mai acerb in preajma deliberarilor C.C.R. cu privire la cererea romano-americanilor sau cand Parlamentul se va misca pentru referendum.

Problema cu ora de religie e ca in clasele in care cei care opteaza pt religie sunt sub jumatate, daca directorii sunt magari cei care vor nu fac ora chiar daca depun cererea!.

De asta au si presat sa fie cerere pentru ora de religie, ca interesul va scadea treptat sau in clasele in care oameni pro ora de religie sunt minoritari, nu se va mai angaja personal.

Ori in conditiile astea in 10 ani nu va mai fi acces in scoli la ora de religie pentru ca nu vor mai fi angajati profesori si nimeni nu va mai da titularizare pt ora de religie.
Hai sa fim seriosi, vino cu niste argumente de bun simt, cum ar putea directorii sa impiedice parintii sa subscrie pentru ora de religie?

Si ce legatura are asta cu subiectul?

Last edited by AlinB; 23.10.2016 at 20:59:02.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 20:48:04
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
Daca acestea ar fi pedepsite cu inchisoarea, societatea va avea de castigat caci ar fi promovata decenta in spatiul public, iar copiii ar fi scutiti sa mai vada aceste perversiuni.
La posibilitatea ca sa apara, iarasi, in sanul noii societati ("curate"), alti homosexuali, v-ati gandit?
Imaginindu-ne ca toti homosexualii ar fi inchisi, ar fi de mirare sa apara altii?
Ganditi-va...
Din pacate nu e chiar asa simplu. M-as bucura sa fie cum spuneti dar ma tem ca problema asta nu se abordeaza cu succes decat prin asumarea colectiva a deviantei si prin eforturile pe care le aminteam.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 20:51:06
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Care este "politica lui nea Nicu" in contextul asta?

Crestinii prin traditie au facut "politica" care le-a lasat-o Dumnezeu, si dai, ai dreptate, pentru asta au sfarsit de multe ori in fel si chip, nu prea placute.

Dar daca vrei referinte in sensul asta, cauta in "Vietile Sfintilor".

"atent" in sensul "sa stam cuminti in banca noastra sa nu o luam pe cocoasa"? :)
Patriarhia "ciocul mic"?

Sau mai degraba pozitia "lor" tu fiind purtatorul de cuvant..

"Ad Hitlerum" again.
Stii ca asta e semnul falimentului final al ratiunii?
De obicei se ajunge aici cand celelate erori logice esueaza, dar tu nici macar nu le-ai incercat pe restul, ai sarit direct la marele esec.

Scos din contextul discutiei, probabil ca da, asa stau lucrurile, treaba o sa se imputa, si pentru asta nu trebuie sa stii multa politica, e suficient sa te uiti ce candidati are presedentia SUA.

Dar aici vorbim de cu totul altceva, faptul ca romanul doreste un anumit fel de Constitutie nu e printre lucrurile care sa aiba nici cea mai mica influenta vizavi de chestia asta.

Cel mult poate intarzia nitel apoteoza apocalipsei morale care o avem programata si de fapt in desfasurare.

Chiar si daca esueaza demersul in sine, va fi un succes - oamenii vor vedea mult mai limpede cat de "democratic" sunt condusi..de la Bruxeles.
Nu poți opri diverșii subumani oportuniști să se adune sub flamur stăpînului momentului istoric doar pentru scopul "măreț", adică josnic de fapt, ca ei și vizuina lor să aibă mațul plin, căldură și distracție. Cei mai periculoși oportuniști sînt cei cu o inteligență și vervă malefică: neanderthaloizi specialiști în vorbe cu tăiș dublu, mieros și veninos.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 20:53:37
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ioan67 - nu stiu de ce te-ai infuriat pe mine.
Uite ca in mesajul tau se bat cap in cap doua chestii si tocmai de asta imi este greu sa-ti inteleg pozitia.
In general mi-au placut mesajele de pe acest fir.

"Nu pot fi de acord cu tendintele de a impune punctul de vedere al celor "altfel", cum ii numesti tu. Nu vreau ca oamenii obisnuiti sa devina, treptat sau peste noapte, neobisnuiti - doar pentru ca asa vrea dorinta de putere a celui "altfel".
Dar nici sa emanam idiotenii, si inca din postura preotului, legat de oameni dupa gratii, la zoo etc.
Astfel de preoti ar trebui, dupa mintea mea proasta, caterisiti si trimisi la reeducare. Nimic nu e mai scarbos decat popa infatuat, neglijent si arogant cu alter. Unii ca acesta nu sunt aducatori de pace, ei sunt generatori de conflicte care aduc razboi fratricid si pacate inca mai mari."

Dar acum suntem pe linia buna, in sensul ca asta vroiam sa stiu concret.
Tu spui ca sunt cauze psihice si de anturaj, de familie. De acord.
Mihnea spune de ceva mental. Aici nu prea inteleg si nu sunt de acord.
El spune ca nu se stiu cauzele totusi.

Mai intreb acum:

1. Exista cauze hormonale? Sau dezechilibre hormonale in pantecele mamei?
S-a cercetat asta?
2. Am vazut ca unele tulburari apar foarte devreme sau chiar de la nastere (sex nedefinit organic, sau incompatibilitate sex-corp).
Si am vazut ca cea din urma se trateaza concret cu hormoni si operatii care sa duca la sexul opus. De ce? De ce nu se trateaza psihologic in sensul aducerii omului la acceptarea corpului sau.
Mai stiu ca exista cazuri in care tulburari hormonale determina schimbari majore in organism, pana cand la unii se schimba si aspectul si capacitatile fizice. De ex. prea mult testosteron la femei (vezi unele sportive).

Ioan spune de preventie, tratament etc.
Exista vreun caz de vindecare totala si definitiva de homosexualitate?
Tratament doar prin terapie psihologica?

Intreb ca sa stiu ce cautam, ce cerem.
Daca sunt lucruri care se pot trata si schimba e una, daca dimpotriva, atunci este alta situatie.
Da, sunt de acord cu ceea ce ai insirat tu acolo drept cauze, dar atunci ar putea fi schimbati oamenii.
Ei insa sustin ca nu, ca sunt asa nascuti.

La alte intrebari nu ati raspuns.

Inca o data. Eu inteleg ca noi cei hetero nu intelegem si suntem deranjati, dar daca exista situatia si nu se poate schimba, atunci trebuie sa invatam sa traim cu ea.
Nici alte lucruri nu sunt acceptate si sunt criticate de cei care nu se afla in situatia respectiva.

Si pe mine ma deranjeaza titlul firului.

Iar pentru mine este ceva la mijloc. Nu-mi plac niste lucruri, dar nici nu ies in strada impotriva lor. Imi vad de viata mea.
Daca este un pacat in credinta si de ce. Asta sa ne explice totusi preotii.
Nu m-am infuriat, Sophia. Daca asa suna tonul, imi cer scuze...:)

*
Da, sunt multe cazuri de terapie cu succes. Atat psihologica, precum si duhovniceasca.
Sunt oameni care au depasit alcoolismul, drogurile, prostitutia, necredinta etc.
E posibil orice dar numai daca persoana in cauza intrezareste, cat de cat, o alta alegere decat cea pe care o practica. Si, mai ales, daca e dispusa sa ceara ajutor si sa se angajeze serios in schimbare.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 20:57:40
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.................................................. ..............

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:38:31.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 21:00:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Pot sa impiedice indirect accesul la ora de religie, in cazul in care persoanele care opteaza sa faca ora sunt in minoritate si nu angajeaza profesor de religie.

Am vazut pe net mai demult intr-o conferinta a lui Pavel Chirila prin tara ca o mama s-a plans de faptul ca nu poate face ora copilul, desi a semnat cererea deoarece erau prea putini cei care au dorit sa o faca, acuma daca am inteles gresit asta e.

Probabil actiunea se petrecea la liceu, chiar asa daca ai 10% din toate clasele care vor sa faca ora la o anumita unitate de invatamant si nu li se angajeaza profesor, crezi ca ei o sa mearga prin instante ca si ceilalti care au agenda si isi permit ?
Pai daca intr-o scoala unde sunt sa zicem in medie 4-5 clase, nu se aduna nici macar 20 doritori (sau cat e standardul minim pentru o clasa) ca sa li se predea copiilor religia ortodoxa, nu scoala are o problema...