Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2008, 01:09:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Sa ne imbracam in sfintenie! Multumim, svovi.
In sfintenie si ca de sarbatoare, precum am merge la cel mai drag si iubit prieten, exact cum ar fi a ne infatisa direct in fata Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 10:04:15
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marlene
Eu cred ca ar trebui sa avem o tinuta decenta...cel putin noi femeile ar trebui sa fim acoperite pe cap
Intr-adevar,daca femeia se imbraca provocator in Biserica,numai la rugaciune nu-ti mai este gandul.Par Argatu,Dumnzeu sa-l odihneasca,desi mai spunea si unele ciudatenii,in acest domeniu era as.El spunea pe sleau,daca femeilor i se vad formele in pantaloni,de exemplu,ii provoaca pe barbati,oriunde ar fii.Haica pe strada,daca ma agasesaza prea tare chestia asta,ma uit si eu pe cer,mai calc in vreao baltoaca,ma mai calca masina;),da in Biserica,spatiu ingust,n-ai unde fugii.Trebuie sa inchizi ochii,si sa zici si tu o rugaciune pt acea doamna.Sau,poate,femeile care se imbraca asa,vor sa ne faca pe noi barbatii oameni desavarsiti.Adica,sa fiu atat de plin de har,incat sa pot vedea si ofemeie goala,si sa vad in ea doar creatia lui Dumnzeu.Au fost multi astfel de sfinti,da noi astia din lume,cam greu.oricum,fratilor,nu le urati pe astfel de femei,nu le clevetiti si judecati,ca pariez ca Maria Egipteanca,cand a vrut sa vada Sf Cruce,numai decent nu era imbracata.Si Biserica este locul in care vin pacatosii,de tot felul.Eu cred,ca daca am vedea sufletele,ne-am sminti mai rau de sufltele ngre si urate ale celor plini de ura si de rautate,decat de o femeie in pantaloni,si fara batic in cap.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 10:19:07
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Toate au un rost. Problema este ca noi nu le mai intelegem si atunci fie le dam alt inteles, fie renuntam la ele. Asa e mai simplu, caci e calea pe care merge omul din ziua de astazi.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 12:13:17
aurel1211 aurel1211 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pui
Adica eu da ca nu pun batic pe cap fac un pacat?
Trebuie sa porti batic cum barbatii ar trebui sa poarte barba .
Poti sa smintesti pe cineva in biserica fiind femeie .
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 21:04:37
antoniap
Guest

Implicit

O tinuta mai smerita in biserica e mai potrivita. Tinuta ca si modul de viata reprezinta o consecinta a optiunii noastre: vrem sa fim pe placul lumii sau pe placul lui Dumnezeu? Daca vrem sa fim numai pe placul lumii, Il vom supara pe Dumnezeu si vom suporta consecintele. Daca macar in biserica dorim sa fim pe placul lui Dumnezeu, atunci ne vom interesa care e tinuta corecta. Daca din diverse pricini nu ne putem conforma, cred ca nu e bine sa ne indreptatim. Consider ca mai bine este sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea puterea de a face voia Sa.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 22:47:19
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap
O tinuta mai smerita in biserica e mai potrivita. Tinuta ca si modul de viata reprezinta o consecinta a optiunii noastre: vrem sa fim pe placul lumii sau pe placul lui Dumnezeu? Daca vrem sa fim numai pe placul lumii, Il vom supara pe Dumnezeu si vom suporta consecintele. Daca macar in biserica dorim sa fim pe placul lui Dumnezeu, atunci ne vom interesa care e tinuta corecta. Daca din diverse pricini nu ne putem conforma, cred ca nu e bine sa ne indreptatim. Consider ca mai bine este sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea puterea de a face voia Sa.
Ai sintetizat foarte bine, dar sa nu uitam ca peste tot trebuie sa fim plcuti Lui Dumnezeu. A avea dubla personalitate sau a ne ascunde dupa masti, este neproductiv, daunator si inutil pana la urma urmei, pentru ca El toate le vede si aude si pe toate le stie cu mult inaintea noastra, iar gandul ce-l avem il stie si pe cel de acum si pe cel va sa fie. Sa ne rugam sa ne dea putere, minte si intelepciune de a face voia Lui.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2008, 06:36:18
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurel1211
Citat:
În prealabil postat de pui
Adica eu da ca nu pun batic pe cap fac un pacat?
Trebuie sa porti batic cum barbatii ar trebui sa poarte barba .
Poti sa smintesti pe cineva in biserica fiind femeie .
la fel de bine poti sa smintesti daca esti barbat, cu sau fara barba.

poti sa fii pus la 4 ace dpdv al tinutei si tot sa smintesti.

pana la urma, fiecare vede ceea ce vrea in biserica, si daca nu vrea sa vada ce stie ca-l sminteste, nici n-o sa se planga la tot pasul de asta, de cum arata unul sau altul.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2008, 11:43:22
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

dar shtii ce e nasol shi foarte urat in tzinuta unui barbat? ca el naivul nu vede cum se imbraca mereu in meritele altora shi se recunoashte doar el in toate vredniciile... de paraca el ar fi mereu cauza intamplarilor bune deshi n-a contribuit cu nimic niciodata fiindca barbatul ar o tzinuta de omida, asemanandu-se regelui gog shi magog inloc sa faca el canonul dat lui Adam... de catre Dumnezeu, dat omului, ca dupa ce te-ai inhaitat cu suicigashka dracilor trebuie sa faci canonul daca vrei sa se intample ceva bun unde sudoare fruntzii este frica, iar palamida shi spinii sunt lucrul blestemat al pamantului mainilor sale... sau despre ce spin credetzi ca vorbea sf ap Pavel? caci in mare este o fiara cu doua coarne, naivul sperios acceptand ushor propunerea de a fi inhaitabil cu prietenul de pacat caci este in deznadejde shi cu geamul deschis la mansarda pe unde vine frico-mandria gLumii sau cu credintza cea tare proasta shi puternica plina de infruntare shi stat in picioare shi amandoua cornitzele astea pierzatoare vin din legea lor ca osandesc mereu shi a invinovatzesc pe nedrept

sf. Ioan Hrisostom ("Gura de aur", intaiul dintre sfintzi):
"Amandoua acestea ne fac sa ne pierdem mantuirea:
increderea, pe cel din picioare; deznadejdea, pe cel cazut."

Iata ce zice Sf. Grigorie Sinaitul:
"Nimic nu face sufletul celor ce se sarguiesc, asa de molesit,
de descurajat si de fara de minte, ca iubirea de sine, maica patimilor."
"Sufletele impatimite de placeri sunt smarcuri de foc (Apocalipsa XIX,20),
in care putoarea patimilor, duhnind ca o mocirla,
hraneste ca pe un vierme neadormit al curviei desfranarea trupului si ca pe niste serpi,
broaste si lipitori ale poftelor stricate, gandurile si dracii stricati si tasnitori de otrava.
Starea aceasta a luat inca de aici arvuna chinurilor de acolo".
"Dintre virtuti, unele sunt cu fapta, altele firesti, altele dumnezeiesti si de la Duhul.
Cele cu fapta sunt din libera alegere; cele firesti, ale firii; iar cele dumnezeiesti, ale harului. "
"Neascultarea este gura iadului; impotrivirea in cuvant este gura lui, subtire ca o sabie;
placerea de sine sunt dintii lui ascutiti pe tocila; indreptatirea de sine e pieptul lui;
iar parerea de sine, care trimite in iad, este duhnirea pantecelui lui a toate miscator."

Cuviosul Lazar:
"Cei ce lucreaza fapta buna ca sa cistige slava de la oameni,
acestia nu au nici un folos, dupa cum zice sfintita Evanghelie: si-au luat plata lor.
Ca de nu ar fi fost cineva sa le laude faptele bune, ei, cu adevarat,
nu s-ar fi apucat nicidecum sa lucreze fapta buna.
Iar cei care lucreaza fapta buna pe ascuns, numai lui Dumnezeu fiind cunoscuta,
acestia vor lua de la Dansul multa lauda.
Iata dar cu cat este mai buna slava lui Dumnezeu decat slava oamenilor!
Ca aceea este vremelnica si stricacioasa si nu ramane pana in sfarsit,
ci, mai inainte de a muri ei, se va vadi fatarnicia lor.
Deci, cu cat este mai buna si mai inalta slava lui Dumnezeu,
cu atat este mai presus acela care lucreaza fapta buna in ascuns".
Reply With Quote
Vechi 31.07.2008, 17:37:31
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Eu totusi cred ca s-a anteles de la anceput despre ce e vorba , de ce se lungeste discutia atat .........................?!
Conteaza cum te prezinti an biserica dupa parerea mea ( nu-i vorba de lux).
Este important ce croiala au tesaturile de pe tine , in sensul ca indiferent ce porti sa nu fie provocator , sa nu atragi atentia unuia mai slab ca tine ,ca an loc sa fie atent la slujba , sa umble cu ochii dupa tine , dupa formele tale .
Daca peste un pantalon lejer ai pus o bluza lunga , nu-i nici o problema dupa parerea mea .
Dar daca pantalonul crapa pe tine si ti se mai vede si buricul atunci nu mai poti spune Annamarria "oameni buni ce bai aveti ? " .
maria
Catolicii merg si in pantaloni scurti am vazut femei si barbati:dontgetit:
Reply With Quote
Vechi 06.08.2008, 20:56:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford
Citat:
În prealabil postat de maria55
Eu totusi cred ca s-a anteles de la anceput despre ce e vorba , de ce se lungeste discutia atat .........................?!
Conteaza cum te prezinti an biserica dupa parerea mea ( nu-i vorba de lux).
Este important ce croiala au tesaturile de pe tine , in sensul ca indiferent ce porti sa nu fie provocator , sa nu atragi atentia unuia mai slab ca tine ,ca an loc sa fie atent la slujba , sa umble cu ochii dupa tine , dupa formele tale .
Daca peste un pantalon lejer ai pus o bluza lunga , nu-i nici o problema dupa parerea mea .
Dar daca pantalonul crapa pe tine si ti se mai vede si buricul atunci nu mai poti spune Annamarria "oameni buni ce bai aveti ? " .
maria
Catolicii merg si in pantaloni scurti am vazut femei si barbati:dontgetit:
Aici vorbim de Biserica Ortodoxa , de credinta adevarata ! Nu ne intereseaza cei in afara credintei noastre Ortodoxe si oricum nu avem ce invata, de la credintele straine noua. Ortodoxia a ramas consecventa principilor ei . Tinuta la femei, fusta si batic. Barbatii, pantaloni de culoare inchisa si camasa alba sau costum. Nu blugi, nu belciuge in nas, urechi sau elemente imprumutate de la femei. Decenta si bun simt.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
trebuie sa eavem tinuta aprte beatrice Tinuta in Biserica 71 28.05.2025 09:34:35
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
tinuta femeii in biserica lore86 Tinuta in Biserica 469 04.08.2016 15:47:33
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48